GARAN_ hayvan dinleniyor. besliyorum...
Printable View
GARAN_ hayvan dinleniyor. besliyorum...
zaten bu ekonomik pakette açıklanacak vergiler varsa hepsi 2020 gelirlerine yönelik olacak sen 20220 de başka bi vergilendirme diliminden kazanç elde et ev al araba al 2021 de bbi değişiklik yapsınlar 2020 ye kadar insinler vergilendirme anayasada yasaların geriye yürütülemeyeceği açıktır ama kimse takmaz anaaysa mahkemesine başvurursun 5 yıl sonra iptal ederler zaten anayasa mahkemesi kararlarıda geriye yürümez dolayısıyla kazık hep vatandaşa yürür
şimdi elime bayrağı alıp yükseliş gelecek diye hoplayıp zıplasam ne olacak? hiiç hikaye hoplayıp zıpladığım yanıma kar kalacak, sonunda kıçımın üzerine oturacağım. ama ne derim, nede kendimi yorarım:)
sasa haricinde bütün pozisyonlar kapandı.
İlerleyen saatte 1-2 tahtada şort giye bilirim.
Hayırlı hafta sonları.
Bunu kaldırırsa gelir vergisi oranını %22 den %30-35 lere çıkarır. Kar payı dağıtmak yerine yatırım yapmayı tercih eden şirketleri bozar bu. Kabaca aslında vergi %37 ama %22'yi herkes ödüyor %15'i ise sadece parayı şirketten cebine koymak isteyen ödüyor gibi düşünüyorum ben.
paketten sadece ordadireğe vergi çıkacak
zengini zengin eden fakiri dahada fakirleştiren bir paket olcak bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok
borsadaki kazanca vergi gelirse xtüm bayağı dayak yer
Böyle bi karar alınırsa bi çok şirket ülker, anadolu, zorlu grubu gibi şirket içi kar transferine yönelecektir.. Bu da zaten daha düşük karlar daha düşük temettü daha düşük nakit akışı demektir.... 2.ci emeklilik olarak gördüğümüz temettü emekliliği büyük darbe yiyecek.. Herkesi al sata yönlendirmeye yıllardır oynamayan kemik portföyleri de silkelemeye çalışıyolar borsa özelinde.. Bedelsizin uzun yıllardır hisse biriktiren temettülerle hisse satmadan nakit akışı yaratanlar için bi anlamı yok.. Aksigortada enka inşaatda 22 yıldır kımıldamayan tanıdığım var.. Adam için 10 kuruş temettü bile büyük gelir
100 bin temettü alan biri için 10 bin ekstra kesinti büyük problem değil öderiz.. Lakin şirketler bu kararla bi daha böyle karlılık açıklar mı şüpheliyim. benim tanıdığım patronlar dünyası vergiden kaçmak için kırk takla atar..