Aynen katılıyorum. Tabi herkesin içindekini, niyetini bi tek Allah bilir. Allah herkesin niyetine göre karşılığını verir.
Printable View
Son yazılanlara...Yazarlara ithafen...
Şimdi bakın...Sayın Kazançkapısı'nı tanımam etmem, babamın oğlu da değil...Ha keza keko da...Defalarca da yazmışımdır bunu hatta yeri zamanı geldiğinde en ağır eleştirileri de ben yapmışımdır bir çoklarınız toz kondurmuyorken...Bu alıntıyı yaptığıma da umarım alınmaz çünkü konu başka bir şey:
Netice itibariyle burası sadece bilgi ve belgelerin değil; duygu ve düşüncelerin ve ona yansıyan heyecanların da yazılıp çizildiği bir yer...Kimse kimsenin niyetinin ne olduğunu gayet tabi ki bilemez ancak yüce rabbim akıl fikir vermiş; oku, sor, soruştur, teyit et vs...Para yönetiyorsun yahu boru mu ?!...Pazartesi kağıdı tavan yapalım, tamam abi, ok...
Mi, yani ?!
Ve Allah aşkına şu vebal mebal işlerini geçin...Önce kendinizi yargılayın "ben neden böyleyim" diye...Buradaki bazı yazarların -niyetleri iyi olsa da- yaptıkları heyecanlı paylaşımları okuyup analiz etmek, ona göre bir strateji çizmek ve tüm sorumluluğu üzerine almak zor olmasa gerek...Bunu yapamayan çeksin gitsin bu piyasadan...Yazık etmeyin kendinize...
Adam almış satmış...Sana ne yahu ?!...Bunu yaparken senin paranı mı kullandı ?...Velev ki senin paran, neden güvenip de verdin o zaman...Ha, şimdi savunduğum insanlar vakti zamanında aynısını bana yaptılar mı, evet...Gençliklerine verdim, kapandı gitti...Niyetinin ne olduğundan bana ne, sana ne ?!..Realist olun biraz...Bende de (buradaki çoğuna göre) hatırı sayılır miktarda mal var, ee napalım şimdi ?
Diğer konu, burayı her daim okumuşsun ama hiç hissen yok...E ne güzel işte...Derdin ne onu anlamadım, ben hepinizden akıllıyım bak bu numaraları yemedim, mi ?..Aferin mi bekliyorsun ??? İyi öyleyse aferin !
Üstadım ben şirket üzerine yaptığım çalışmaları burada samimi ve çıkarsız bir şekilde yapan biriyim..
Benim 30-35 aralığında yatırım yaptığım malları bunun üzerinde satmış tek lotum yoktur..Hezeyan içinde bana yapılan yakıştırmalar hisse üzerinde bir baskı kurma stratejisinin bir parçasıdır..
Temele sığındığım her yatırımımda hep alnımın akıyla çıktım şimdiye kadar ancak sizlerin de gördüğü üzere finansal tablolarda art niyetli bir şekilde bozulma yaratıldı buna benim yapabileceğim tek şey şirkete hesap sormaktır..
Örneğin ispanya faaliyetlerinin yansıtılmadığını farkeden olmadı ve bununla ilgili şirketi arayarak yatırımcının yine sesi olmaya çalıştım ancak görüldüğü üzere durumu daha da kötü hale getirdiler..
Benim buradaki zararım ve vakit kaybım belki de çoğunuzun tahmin edemediği kadardır fakat ben prof davranmayı çalışarak yeni strateji geliştirmekten kaçınmam..bu benim tasarrufunda olan bir şeydir..
Son 10 aydır yasadığımız kötü konjonktür de %30 ve altı zararlar söz konusudur..
Borsa yatırımı riskli bir yatırım aracıdır ve yol kazaları hayatın akışı dahilindedir..şimdi ne olabilir diye düşünürsek denetimsiz bilanço da eksi net karı denetimli de tekrar artıya döndürürler mi..!
Yaşarsak,göreceğiz..
Ben insanlara laf söylerken hiçbir art niyet yada hissede baskı kurmak için yapmıyorum. Bizlerde zarardayız. Sadece sizler bu kadar güzel güzel konuşurken 5 aydır hissenin aralıksız düşmesi size olan güveni bitirdi hatta sizi artık manipülasyoncu haline getirdi.
He söyle bir durumda var. Dünyanın en iyi borsacısı X hissesi yükselecek diyip bu hisse düşebilir tabiki hicbiseyin garantisi yok. Bizler sadece böyle olacak söyle olacak diyerek bi yere varamayız. Her ay para ayırıp lot sahibi arttırdın mı ? Daha fazla insanı berkosana yatırım yapması için çaba gösterdin mi ? Bunları yapmamız lazim.
Gelelim şirkete. Birçok kişinin gözünde 56tller aşırı şişirilmiş birdaha o fiyatlara gelmez olarak görünüyor. Olabilir buna yari yarıya inanıyorum. Hisseyi iyice sisirip ümitler bağlatıp yavaş yavaş düşürerek insanları kanser ettiler. Spek hisse ama 100de olur 200de.
Ancak sosyal alemde bu kadar kötülenirken, forumlarda , invste kotulenirken. Patron ve yönetim bu kadar kotulenirken, işlerde bu kadar kötüyken , biri gelip neden hisseyi sürsün düşündürücü. Tüm göstergeleri olumsuz olan hisseye gelip 50-100milyon bağlamak kumarcı bir adam aklıdır.
Umarım diğer bilançoda iyileşme olur ama satışların düşmesi üzücü. Diğer bilançoda çok iyi gelmeyecek sanırım. Birde EURO baya düştü yurt dışı kârıda düşük gelecek o yüzden.
Kazankapisinin söylediği İngiltere pazari decatlon ne kadar doğru bilmiyorum doğruysa yada bu işlerin büyüklüğü iyi ise 2025te kalkmaya başlar gibi. Ama bu haber yalansa bu şirket batmaya mahkum arkadaşlar.
Hakkımızda hayırlısı..
Tarih:26-02-2024
Kapanış Fiyatı:52.99 (Temettü etkisi)
Yani bakın bunu eleştiri anlamında yazmıyorum ki, sayın BERKOSANN burada çok değerli, can alıcı yorumlar yapan çok takdir ettiğim bir üstad...Tamamen bu süreci hatırlatmak babında...Ha, bu gaz vermeler sırasında mal çıkıyorduysa da şapka çıkarırım...Bereketini görsün...Beni ilgilendirmez...
Son tahlilde, denetime tabi olmayan bu 9 aylık bilanço ile geçen yıl tersine oynamışlardı, çünkü gelen rakama ben de şaşırmış ve burada da yazmıştım hatta epey de tartışmıştık...Neyse...Arkasından şirketin ana pazara geçişi, tahtada robotların devreye girmesi ve Scumtech beklentisi, bu arada keko ve (kendi deyimiyle) kitlesinin kağıda girmesi, 7/24 hiç durmaksızın güzellemeler hatta ve hatta "kapanışta bak ne yapıyorum" deyip tahtacıya posta koydum mesajları vs derken oldu da bitti maşallah...
Son dönemde yaşanan ve tamamına yakını yönetim kaynaklı bütün rezaletlerin (Scumtech, İspanya görevden alma, Sırbistan % 15 mevzusu, kötü bilanço, sonrasında düzeltme yaparak daha da kötüleştirme vb) stratejik bir plan dahilinde yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz...Şahsen benim en ufak bir kuşkum yok bu konuda... Çünkü an itibariyle ortalık toz duman, kağıttaki yatırımcılar birbirini yiyor, şirkete olan güvensizlik tavan yapmış, hisse harekete başladığı noktanın 1 tık üzerinde...Bir kaç ay önce, hissede böyle bir konjonktür yaşanacağını söyleyene deli derlerdi...
İşte piyasa dediğimiz şey tam olarak budur...Hakaret etmeden kız, bağır, eleştir eyvallah ama elinde kağıt varsa bundan sonraki stratejileri ne olur sen otur bunu düşün...
Şimdi düşünelim ozaman. Bu adamlar ellerindeki mali kaç yıldır tutuyorlardı ? Ve maliyetleri neydi ? 4 lira desek yaklaşık 10 yıl tutup tabi aralarda x2ler olmuş hep 13x kar etmişler. Bu adamlara belkide yeter artar bile. İleriye yönelik yüksek beklentileri olan bir tahtacı yatırımcı dökmek için hisseyi SÜREKLİ düşürür mu sizce ? Sonra kaldırması çok daha zor olmazmi. 40dan 56a çabuk getirir ama şimdi 23ten 56 sizce kaç seneye olur ? Ky silkelemek isteyen adam geçmişte olduğu gibi yıllarca aylarca sabit fiyatlarda yada aylık olarak sabir tutar 5-10 tl arasında indirir kaldırır sonuç olarak hep sabit kalır ve millet sıkılır satar gider. Bunlar her ay düzenli olarak düşüş devam ediyor. 5 aydır böyle.
Tahtacı mal boşaltıyor desem, takası adamın hep aynı 56tldede böyleydi şimdide aynı. Yani mal çıksada sonra başka kurumdan alıp virman yapıyor. E bu adam mal boşaltıyorsa sürekli buralardan al sat yapıp yeni maliyetler elde ediyorsa , sizce buralarda kalma sansi var mı ? Beni tek ümitlendiren şey tahtacinin takasının azalmaması.
Telefondan yoldayken yazdım yazım hatası varsa affola.
Alıntıladığiniz mesajı attığınız zamanlarımda güvenim sonsuzdu berkosana evet. Ama son olaylar maalesef guvenimizi bitirdi. Ama yildiramayacaklar bunuda bilmeliler :)
çok değerli çok can alıcı yorumlar yapan dediğin UFUK efendi izmirden bi başkasından aldığı grafikleri ortaya atan ........dir. 3-4 kişilik bir arkadaş grubuyla trade eden defalarca sat/al/sat/al yapan bir .....dir. Trade yapabilmek için 80-90 kişiyi toplayıp telegram grubu kuran bu ufuk denen.....dir. Bu grupta algı çalışmaları yapıp kendi sattığında şirketi kötüleyen kendi aldığında methiye düzen çok şerefli bir şahsiyettir. bunu yaptığını fark edip kendisine karşı bayrak açtığımda gruptan atıldım. kayda değer hangi analizini gördün ki bu ufuk efendinin yada verdiği bir bilgi??? senin üstadlık anlayışın bu koca m..ruk?? hakaret etmiyorum yaşdan ve tecrübeden bahsediyorsun ya????
"""" Ha, bu gaz vermeler sırasında mal çıkıyorduysa da şapka çıkarırım...Bereketini görsün...Beni ilgilendirmez...""""
demişsin yukarıda...
iş de tam da burada yakalandın.. methiye yap ama mal gazla kötüle ama mal al... kendi karakterini kendin ele verdin.. sen de utanma olsa taaaa ben ilk yazdığımda çocuklarına BES fonu altın fonu borsadan çıkıyorum berkosanları sattım ayaklarına yattıktan sonra bir daha buraya gelmezdin... yazık ya.. vallahi billahi yazık...
bir kerede yanılayım dedim..sen de yanıltmadın bir nevi şapka çıkararak itiraf ettin .
senin üstad ufuk yukarıda algıya devam ediiyor farkındamısın? bak şirket batacak mış? bak ky yi yıllarca bekletecek miş... sana ne lan o.......ç....... sana ne algıcı p.... ( bu yazdıklarım senin üstadına demirci inegeci hüstad..)
burada şirketi övüp methiyeler düzen ama alttan alta mal çıkan şeref...siz dir.
burada şirketi kötüleyip algı yapıp mal alan da şeref..sizdir.
kendi payıma burada yazıp çizip herhangi birinizin bir kuruşunu yediysem bir kuruş menfaat kazandıysam her türlü duaya razıyım.
ocak şubatta kı...nı yaladığın methiye düzüp üstadım dediğin sayın keko ve kazançkapısına mallarını sattıktan sonra önce mesafe koyup sonrada tersine konuşup negatif algı yapanda sensin...üstadın ufuk o da aynısı.. telegramdan buralara kadar gelen teknikçi rumuzlu şahsiyet...hepiniz aynısınız..
keko 17-18-19larda mal alıyorum dedi mi? dedi40larda dedi mi kazançkapısı hangi temel analizinde yanıldı ? hiç .. adam genel kurula gitti duyduğunu insan gibi burada paylaştı adamı bir yalancı çıkartmadığınız kaldı.. söylediklerini oraya çektiniz olmadı buraya çektinizz olmadı..
1,5 ay önce atılan sırbistan satınalma kapıyla ilgili hisse oranları değişmez ibaresini görüp şirketi kaç defa aradınız?
sn kazançkapısı ilk söyleyen buraya ilk yazanda benim ispanya bilanço hatasını? hanginiz bunları yakalayıp burada paylaştınız veya şirketi aradınız? sen mi yoksa üstadın ufuk mu??
amma büyüttünüz şu skumteki? peki niye? e sattınız ya... sende biraz akıl vicdan olsa taaaaaa norveçten buraya hammadde gelecekti senaryosunu uydurmazdın... yakışmadı senin gibi...........
.süzme demiştim ya!!! kralısın hem de..
beni çöplüğünüze çekemezsiniz.. bulaşmayın.
ya sizin yaptıklarınızı yaz yaz bitmez..valla çok kirlettiniz burayı...