Kapasiten bu kadarsa sana anlatacak bir şey çıkmaz benden.
Printable View
Sayın freecell de sana yazmış. Art niyetlisin. Ben daha sert yazayım okuduğunu anlamıyorsun, kafanda kurmuşsun bir şeyler.
Ben bunu değiştiremem. Sana hitaben son yazım bu. Ne istersen onu yap, istersen spk ya istersen şirkete
İstersen ss e dava aç bana ne.
ZT ile avukatkatı boşuna bu kadar uğraştılar yollarca, çağrıdan kurtularak kazanacaklarından daha fazlasını zamansan kaybettiler,
Oysa tahtayı metro gibi nakit gücü yüksek maliyeti taşıyıp hlsse fiyatını çağrının üstünde tutabilecek birilerine verselerdi. Flyatı taşıyıp çağrının fiyatının üstünde tutsalardı, Sonra önce çağrı ilan edilip sonra yüksek likit ve karlılık oluşturacak bir kaç varlık satılışıbyapıksaydı, böylece hisseye daha yüksek hamleler yaptırılarak ceplerinden para çıkmadan çağrı ve bşr çok girdap daha kolay aşılırdı. Bunun manipukatör tarafında yok, şirket varlıkları ortaklık yararına doğru değerlendirilir doğru kullanılsaydı, hisse fiyatı bu flyatları hakederdi zaten.
Ama tabi burda yeni tahtacı finansör İle rant paylaşımı anlslması gerekirdi, bu paylaşım işlerine gelmezdi sanırım.
Neyse çağrıdan kurtulurlarsa zafetleri kutlu olsun. Ana aşla hakkaniyet ölçüleri içinde olmuş blr zafer değildir. Alavere dalavere kille hurda herşey. Atı alıp Üsküdar’ı geçme olayı sadece. Ne yapalım yollardır borsada her atı kapan Üsküdar’ı geçiyor:) Yeni kutsal sosyal ilkemiz:) !
Dediklerinize katılıyorum. Tahminim farklı bir planları vardı. Milyonlarca lotu piyasada satmak gibi.
çağrı işi bunu bozdu. Zaten hatırladığım kadarıyla önemli bir miktar sattılar zaten. Çağrı muhafiyet başvurusu yaptılar.
Kimsenin haberi olmadı. Bu arada epey bir şeyler sattılar diye hatırlıyorum. Red yiyeceklerini düşünmediler. Sonra nedense planlarını değiştrmeden bloke geldi. Ortalık iyice karıştı.
şahsen kendisini tanıdığım için artniyet konusundaki söyleminiz çok kabaca ve saygısızca, kendiside hisseye yatırım yapmış bir yatırımcı hemde ky dediğimiz, söyledikleride doğru şeyler siz neden anlamadınız , sizden gayet mantıklıca buyrun anlatın bizde bilgilenelim dedi, buyrun meydan sizin anlatın bilelim biz cahiliz ya
Ayrıca kimseye cahil demedim.
Beyler bence , bu hissede ya beklenir yada satar gecersin, bundan ote her tartismanin bi anlami yok. Sozlerini tutmasi gereken ky degil , yeni yonetim. Neyi, neden tartisiyoruz?
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam dediklerinize katılıyorum. Bu konuyu kapatalım artık. Ben söylediklerimi geri alıyorum.
Başka yazı yazmayacağım bu konuda.
yeni yönetime sözlerini yerine getirme diyen mi oldu aramızda )
3 ayı geçti geleli, fesihten vazgeçeli de 1 ayı geçti, daha ne yapabiliriz, hisselerimizi devredip ellerini güçlendirsek mi acaba nasıl olur?
Yakın zamanda takip etmemiz gereken önemli haberler:
1- brüt takas ve internet yasağının kalkması(gözaltı değil)
2-arell bank anlaşma haberi
3- bağlı ortaklardan bir veya ikisinin arsa satış veya fabrika satış haberi.
Cin ali de iyidir fabrikada. Ikiside yatirimci , birisi yeni yonetimin fesihin geri cekilmesine ragmen niye ciddi adimlar atamamasini hakli olarak sorguluyor. Digeride su ana kadar olumlu yapilan isleri dusunerek biraz daha olumlu bakiyor. Neticede is yeni yonetimde bitiyor. Sozlerini tutmazlarsa .......... benim icin areal bank isi muhim..bunu cozebilecek mali kaynak nasil olusturulur? Patronlarin sirketten aldiklari 92 milyon tl kasaya girerse, 50 milyon tl fabrika satisindan gelen para var. Kalan fabrikalarda 60 milyon tlye satilsa 200 milyon tl yapar. Buda 45 milyon euro eder ki areal borcunu kapatabilirler. Olursa ne alaaaaa? Olmazsa bunlar otellerin haczine izin verirler mi? Ve ayrica oyle bir noktadayiz ki, ulke ekonomisi olarak 2018 de dolar da ve euroda yukselisin devam edecegini akli basinda het ekonomist ifade ediyor. Ic sebeplerde var dis sebeplerde var. Bu acidan da bakarsak eger cozulecekse areal sorunu, bu banka icinde , sirket yani holding icinde, bizim ky icinde en uygun zaman bu zamanlar, yok cozulmezse ekonomik krizin daha da derinlesecegi 2018 de areal otel sattirmak istese istenilen fiyata otelleri sattiramaz, krizde hic bi borcluda odeme yapmaz, mecbur anlasacaklar. Patronlarda kriz derinlestikce fabrikalari istedigi fiyattan veremez. Otellerin geliri dolar euro zaten , otelleri hic sattirmazlar. Patronlar icinde kriz derinlesmeden bursadaki fabrikalarin elden cikarilmasi en uygun olan cozum. Bu baglamda kendi dusuncem , yakin zamanda areal sorununun cozulebilecegidir. Bunun disinda hissede kalamiyorsan , satacaksan satar gecersin. Maliyetin dusukse satman daha kolay olur. Yok maliyetin yuksekse mecbur beklicen. Eger areal isinin cozulecegine inaniyorsan zaten hissede kalirsin. Bunun otesinde yeni yonetimin ozellikle areal konusunda cozumunu yavastan almasini bircok acidan yorumlayebilirsin. Ama unutmayin ki turkiyeden cekilen areal in turkiye de zaten yatirim durumu yok, alip kurtulmaya bakacak. Ustelik turkiye ekonomisinden endisesi olmasa zaten cikmazdi ki bu benim gorusum. Bugun ispanyol ortakligi olan bir banka hisselerini satip turkiyeden cikmayi dusunuyor ise; ki faizler bu ulkede dunya ortalamasinin uzerinde olmasina ragmen. Ve yeni yonetimde de turkiyenin 2018 ekonomik kırılganligini gorebilecek yeni yonetim kurulu uyeleri var, cozum icin en uygun zamanlar bu zamanlar... bu yazi tamamen kendi dusuncelerimden ibarettir. Kimse icin al sat tavsiyesi olamaz.
bazı doğruları sorgulamadan birileri rahatsız olmamalı hatta memmun olmalı.
fibabankın alacağını neden varlık şirketine verdiği sorgulansa bunada bir kılıf bulurlar.
banka birçok oteli olan şirketten alacağını neden kendi almak için haciz yoluna gitmeyim ucuza varlık şirketine satar.mal varlığı olmasa aklım alır ama burda öyle bir durumda yok.bunları sorgulamıyalımmı
İnsanlaron aklıyla dalga geçmeye gerek yok.
Borsada hiç bir patron üç beş kuruştan piyasaya hlsse satmaz. Patronların borsa kurgusuna aykırı. O işlemler piyasaya satma işleri olamaz. Arada blraz tırtıklanmışlarsa o başka.
Piyasaya hlsse satılmak istenirse herzanan şşrkette pozitif koşullar oluşturulur hlsse olabildiğince en yukarılara taşınır ve ordan piyasaya verir. Ün beş kuruşa tahtada satılacak hisselerin getirisi onların büyük serveti içinde oluşan küçük bir varlıktır ve bu miktarın onlar için bir anlamıda yok.
Daha önce üç beş kuruşlardan tahtada yapılan işlerle gerçekten piyasaya hlsse satmış , topladıkları paralar, kullandıkları çok sayıda arabadan veya oturdukları çok sayıda konuttan birinin değeri kadar eder ancak.
Gldlp 30 - 50 kurulşa tahtada hisse satıkkarı mevzusunu ahmak civcivlere yedirsinler. :))
Acikcasi muvazaali oldugunu dusunuyorum bu konunun. Yani banka ile bizim holding patronlari arasinda gizli bi anlasma var sanki. Varlik sirketinin sahibi ile banka sahibinin ayni kisiler oldugu soyleniyor. Bu dogruysa eger bunu sorgulamak mantikli. Ama sorgulamakta isin aslini bize ipucu bile vermiyor. Benim aklima ilk gelen, patronlar bu bankayla anlasti, anlasmada varlik sirketine devir de soz.konusu. boylece banka kendi mali bilancosunda bu alacaga karsilik ayirmayacak. Ama alacaginida varlik sirketi uzerinden dolayli olarak alacak. Bizim holdingte borcu yapilandirirsa ne ala , taksitlendirmis olur veya pesin kapatabilirlerse kredilerini kapatmis olurlar. Netice olarak is para bulmalarina kaliyor.
ileri vitesi yokkkkkkk.. 5 yıldır bekliyoruzzzzzzzzz..... herkez değişti zihniyet değişmedi.......... her gün bir açıklama. icraat yokkkkkkkkkk.....
sayılgan soyu adam olmayınca... ar da olmuyor itibarda...........
selim tatilde fındık kırıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
http://imguploads.net/images/2017/12...n-Alintisi.jpg
Güzel çalışma
Sayıgan soyadını.. Altına yatırısan.. Bal daldırsan değişen bir şey yok... Bunlar alışmış küfüre.aha beddua ya.
Allahdan korkusun olmayan fravun lar. Yezitlerin soyu bu sayılganlarda devam ediyor..üremiş üremiyesiceler
Valla sovsen saysan sonuc ayni, niyetlerini ne yaptiklarini ne yapmak istediklerini kimse bilmiyor, bursa grubuda bilmiyor, diger gruplarda bilmiyor, yazmaktan tartismaktan bisey olacagida yok , bu yazima da gerek yok, adamlarin insafina kaldik
olur mu canım niyetleri iyi dediler ya bizde ona inandık, vakit verelim dediler 3 ay oldu geçti, fesihten de vazgeçtik iyi olacak dediler,çıkıp bizi de kandırdılar diyemezler ya
O zamanlar muafiyet başvurusunu yayınlamadıklarını belirtmiştim. 30-40 kuruş değildi fiyatlar. Bu hissede lot sayısı neden bu kadar
Çok sanıyorsunuz. Olay basitti. Arel bank borcunu bedelli yaparak çıkarmak istediklerini düşünüyorum.
600 milyon lotun 500 milyonun sat. Kendine kalan 100 milyon hissenin bedelli parasını çıkar. Sonra bedelli yap milletten parayı topla.
Ben ss in ilk planının bu olduğunu düşünüyorum. Kimsenin aklıyla falan dalga geçmiyorum. Zaten bu planın başarılı olmadığını söylüyorum. Civciv falan bilmem.
Rakamlar sallamadır. Ama buna benzer bir şey düşünmüşlerdir dye tahmin ediyorum.
Üç beş kuruştan 500 milyonu satacak, şirket kontrolünü kaybedecek, budan edindiği parayla kendinde kalan 100 milyon lotun bedelli maliyetini çıkaracak:))))
Civcivlerin bile iq bu matığun çok üstündedir, onlarda yemez :)))
Ybunhisseketi bu kadar ucuza vererek şşrjetşn kontrolünü tananenkaybeyme yetine, isteseler tahsisli sermaye artılşı veya başka şekilde ıortaklıklarka veya zt elindeki ve iştiraklerin kontrolundeki bu Kervn hisseleri topluca çok daha yuksek fiyatlarda nitelikli bir yatırımcıya satarak, farklı ortaklıklarla bunkadar hisseyi kaybetmeyende gerekli nskit kaynakları sağlarkardı..
Sonuçta ozaman için bir kaç yüz milyon nakit kaynağı sağlansaydı şirketin hiç finans problemi kalmaz veya ipotek icraa problemi olmazdı. Bu kadar gayrinenkulu olan bir şşrket her türlü ortaklıklarla bu nakit kaynağı bulurdu.
SPK da diyorki bir çok süreçler muvazaalı dolaplarla örülü,,. herşey niyet ile ilgili
Şirket kontrolü kolay kolay kaybedilmez. Bloke olunca lotlar ne oldu? Kaç lot toplandı.
Şirketi ele geçirebildimi ky. By zaten ışık görmeden gelmez. Neyse nasıl isterseniz öyle düşünün.
Otelleri satmak çok kolay olmasa gerek. Hele üzerlerinde ipotek varken. Gayrimenkullere gelince zaten amaç otelleri
Ve ilişkili şirketleri, gayimenkulleri kaptırmamak. niye satsın. Tahsiisli demişsiniz, tahsislide kim para koyar.
Dediğim gibi çok uzar gider bu konu. Zaten başarılı olamadılar planlarında. Bu arada civcivlerle falan işim olmaz.
Herşey niyetle ilgili demişsiniz. Sanki ben eski yönetimin niyetleri iyimiydi dedim. Demedim tabiki.
Eski yönetimi savunacak halimiz yok herhalde.
İnşallah bu hafta bülten çıkar ve hayırlı haberi alırız
Kervan ismini almamış iken almıştım bunu! Hakikaten bunun ismi neydi? Ceylan mıydı?
Kervan olduğunda,otelleri devraldığında başladı tartışmalar ve çok bilmiş iki sözde ky vardı.
Şöyle olacak, böyle olacak...
Bi ikim olmadı...
Bundan sonra ne olur...
Herşey olur...
Yeterki ky kazanmasın peşindeler...
Hocam bu hafta bültenin geleceğini düşünmüyorum.
Neden derseniz geçmiş yıl bültenlerinin analizini yaptım.
Aralık ayları için:
2013. 20 ve 31 aralık
2014. 16 ve 30 aralık
2015. 17 ve 28 aralık
2016. 19 ve 27 ve 29 aralık
2017. 15 aralık
Tarihlerinde bülten yayınlanmış.
Tahminim haftaya yayınlanır bülten. Bu bir istatistik tabi.
Kesin geçerliliği yok.
En azından umutları koruma adına bu analiz rahatlatıcı.. :)
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam mevzuata gore en gec 15 gunde bir yayimlanir der... Ancak olaganustu durumlarda 15 gunu gectigi de gorulmustur
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bültenler perşembe yayınlanmıyor mu?
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar mesela bu yılın 35 ve 36 ile 37 ile 38nci bulten tarihleri arası 7 gün yanilmiyorsam sizde kontrol edin. Yarında gelebilir belli olmaz.
Yukarıdaki herseye cevap var ama boşverin
Ha tahsisli sermaye ardılına kömse para komaz demişsin. Bazı koşullarda fonlar büyük glbabsçılar Hoplaya zıplaya parayı parayı basardı.
Mesela üç yıl önce şirketin bütün borcu 400 milyondu. Ve hisselerin 588 milyon lotu. %95 inden fazlası direk ve dolaylı zt ile şirket kontrolunde idi.
2 liradan 200 milyon hlsse ( veya daha farklı rakam ve oranlarda) bir ortağa tahsis etselerdi 400 milyon lşra şşrkete giriş olurdu
Bu 400 milyonlar fonla borçlar ve ipotekler sıfırlanırdı
588 milyon + 200 milyon lot = 788 milyon lot olurdu....
788 milyon lotun karşılığında —> hiç borcu olmayan 7 hoteli, büyük fabrika binaları arsaları makinaları, ve en az 50 tane daha gayrimenkulu, yüksek miktarda ticari ve diğer alacakları olan bir şirketin özsermayes değeri olurdu. Bu varlıkların güncel değerine göre Hisse defter değeri kaç llra okurdu? Şirket özsermayesi kaç lllraya yükselirdi?
Birde kuruşçuklardsn şirket sıkına çıkarılan ( sen satmak diyorsun) onlarca milyon Kervn hissesinde (bahar Tekstil ve Melis yapının elindeki hisse sayısı 100 milyon clvarındaydı) şirketin elinde kalırdı. Bu hisselerin reel değeriide çok yüksek olurdu. Daha sonra çok daha yüksek flyatjardab satılarak şşrkete yüksek miktarda ek fon sağlanabilirdi.
Hani bir ortaklık işlerine gelmiyordu, peki böyle bir ortaklık şirket varlıklarını icraada kelepire kaybetmesinden mi daha kötüydü.
Herşey baştan sona düzmeceler serisi. Yeni sahneler yeni oyuncular yeni dekorasyonlar
Neyse sen yüksek billgilerini civcivlere anlatmaya devam et ;)
ben bu hisseyi alırken sahiplerini tanımıyordum, bunca geçen zaman sonunda öğrendim ki hisse alırken sahiplerinide tanımak araştırmak lazım, kendi şirketinden para çalan, şirketine borcunu ödemeyen, başkasına borcunu ödemeyen, bin türlü alavere yapan insanlardan uzak duracaksınız zaten, bu hisseye yatırım yapan en salağımız (çok özür dilerim herkesten) bile bu şirketi düze çıkarabilecek akla mantığa sahiptir, bu zaten herşeyi özetliyor
bazen diyoruz ya şirket borcunu düşürebilmek için hesapları tam yapmıyor, yeni değerlemeler yapmıyor, bilançoyu net göstermiyor, mal gizliyor, böylece yarı yarıya borcunu düşürebilecek, görüyorsunuz değilmi hakkaniyetten dürüstlükten uzak, haramzade niyetler bize ne kadar masum geliyor,yazıklar olsun toplumu bu hale düşürenlere