Fransada da benzer olduğunu duydum.
Ben bizde her yerde dezenfektan görüyorum. Avrupa niye böyle çözemedim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Enfeksiyon hastalıkları ve insan bağışıklık sistemi alanında dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde baş araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Corona virüs konusunda inanılmaz bilimsel ilerleme var, tedavi ve aşıda çok kısa sürede başarı gösterilecek. Örneğin HIV/AIDS çalışmalarında 3-5 yılda elde edilebilen sonuçlara Corona virüste 3-4 ayda ulaşıldı" dedi.
........Ne kadar hızlı olursa olsun 6 ay-1 yıldan önce aşının piyasaya çıkacağını sanmıyorum. Bu bile normalden çok daha hızlı olur.....
.......Hava ısınınca etkisi azalacak yönündeki görüşlerin doğruyu yansıtmadığını belirten Prof. Dr. Unutmaz, uyarılarını şöyle noktaladı: "Bu oldukça spekülatif bir konu, çünkü bu virüsü henüz yeterince tanımıyoruz. Örneğin 17 yıl önceki SARS hava ısındığı için azalmadı, çok büyük önlemler alınarak kontrol edildiği için durduruldu........
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/p...amasi-41469342
Hazirliksiz yakalandilar. Ciddiye almadilar en basta ve simdi bu noktaya geldi. Krizler guzel firsatlar doguruyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu teb ne ayak ya. Cuma gunu 50 bin krediyi onayliyor 0,99 dan ama bugun degerlendirme olumsuz diyor.
Findeks notum harika, hicbir gecikmem yok. Sunlari arayayim da madem kredi vermiyonuz var olan kredimi erken kapatacam diyeyim. 1 yil kalmisti bitmesine ve 1 yillik faiz gelirinden olsunlar.
CORONA COVİD-19 takip
desktop-masaüstü bilgisayarlar için:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashb...23467b48e9ecf6
mobil-cep telefonları için:
https://www.arcgis.com/apps/opsdashb...75ae62e5c06e61
Simdi Kabe kapatildi corona yuzunden. Eger ilaci bir gayrimuslim bulursa ve Kabe tekrar acilirsa, Kabeyi tavaf edenlerin sevabindan ilaci bulan gayrimuslime pay duser mi? Muhim bir konu😂
biraz grafik çalıştım da en kötü ihtimal 87300 (bist 100),bist 30 109500 tutmalı NŞA.(İLAVE YENİ BİR OLUMSUZLUK GÖRMEZSEK)
1 yılda aşı kullanılabilir duruma gelinceye kadar, virüs yayılabileceği kadar yayılmış olacak..
aşının mantığı, hasta olmadan evvel, virüs bünyeye girmeden önce yapılması, vücudun o mikrobu tanıması ve savunmasını oluşturması..
hasta adama aşı olur mu
Enfekte olanlarin buyuk cogunlugu hafif etkilerle atlatacak ama bagisiklik kazanmayacak. Yani tekrardan viruse yakalanabilir.
virüsü yok ettiği söylenen ilaç ya da tıbbi cihazlar hastalığın son evresinde kullanılır gibime geliyor..kanserli hücrelerin alınması gibi..
muhalifler bu ülkenin sigortasıdır.. 17 yıldır söyledikleri her şey doğrulandı.. bakın.. her şey.. bu muhalefetin tarihsel okumasının çok doğru olduğunu göstermesi yanında akape denilen şer zihniyetin bilinçli kötülüklerinin ısrarla sürdürüldüğününde bir göstergesi..
bakın.. mesela..taze bir örnek.. böyle sayısız var.. cehape istanbul belediyesindeki yolsuzlukların araştırılması için önerge vermiş.. akape ve yavrusu sözde milliyetçi mehape bu önergeyi reddetmiş.. yani araştırılmasın demiş..
https://www.milligazete.com.tr/haber...dan-reddedildi
bunu en çok kendilerini sureti haktan gösterip muhaliflere çakmaya çalışan konformist kafaların anlaması gerekir..neden böyle.. neden bu aleni rezalet ve benzerleri bu ülkede yaşanabiliyor diye.. temelinde ne var ? muhaliflerin "her işe burnunu sokması ve araştırması, sorgulaması mı?" yoksa iktidarın aleni rezillikleri bile utanmadan yapmaya devam etmesi mi?
Bu asi olacaksa hebatit ya da tetenoz asilari gibi olmali. Titren iyi oldugu muddetce asiya ihtiyac duyulmamali.
Ben bu sene grip asisi oldum ama yine grip oldum. Belki olmasam daha agir atlatirdim. Asi hastaligi engellemiyor ama etkilerini zayiflatiyor.
bu son salgın konusu..günlük yaşantıda sadeliğin, hijyenin ve yaşanabilir şehirlerin önemini ortaya koyuyor..
son aylarda gündemimize bu salgına ek olarak deprem konusuda girdi..
iki konuda zararların minimize edilebilmesi ve kontrolu açısından makul nufuslu şehirlerin ve bu şehirlerinde ferah , geniş ve ulaşılabilir yeşil alanlara sahip olmasının önemini ortaya koyuyor..
ancak iktidar son 20 yılda istanbulu berbat hale getirdi.. resmen bangladeş seviyesinde beton yığını bir ucube oldu.. bu söylediğim deprem ve salgın gibi tehlikeler açısından affedilmez bir hata ve günah demek..
bundan sonra en önemli öncelik bu olmalı.. istanbulun nufusunu tersine göç ile azaltmak.. şehir içindeki yeşil alanları eksponensiyal arttırmak.. bu konu bir milli güvenlik meselesi.. her türlü politika ve kamusal araç masada olmalı..
virüs şekil degistiriyor aşının bı faydası olmaz..
grip asisi dediklerinden babam her yıl yaptırır (20 ye yakın virüs var içinde) sonra bazı yıllar yine hasta olur..
virüsle mücadele edemezsin , edeceğim diyen de yalan söyler..
bağışıklık sistemin iyi ise ayakta atlatırsın ve aynı tip virüsten dolayı tekrar hastalanmazsin..
ne yapılırsa yapılsın , sıcak havalar gelmeden bı hal çaresi yok bu işin..
doğal seleksiyon işleyecek , istediğin kadar izole ol..doğa kanunu var , önünde duramazsin..
sıkıntıyı görebiliyor musunuz..ondan sonra da batı neden göçmenleri almıyor diyoruz..almaz tabii.
toplumun refahını sağlığını düşünmesin mi..
bize bakmayın bize bişey olmaz..
yakında cahilliğinde aşısını bulurlar..ne kafa yoracaz bunlara..
önceden 1 haftada atlattığım gribi, suriyeliler geldikten sonra 1 ayda atlatamıyorum..
kimsenin benim sağlığımla oynamaya hakkı yok..batı bunu görüyor işte..
çöp oldu memleket yazık
50 yaşındayım . Normalde hiç grip olmam . Allah’a şükür herhangi bir hastalığım yok . Düzenli spor yaparım .
Hastalık bilmem Allah’ıma şükür .
Bundan 6 ay önce bir kuru öksürük geldi 1 ay çektim .
Akıntı yok balgam yok .
1 ay öksürük . Geçmedi 1 ay .
Şimdi düşünüyorum da kesin garip bir virüstü o
Diyanet işleri başkanı hemen istifa etmelidir .
Bu ortamda 21.000 kişiyi umreye kim gönderdi .
Camiler de hemen kapatılmalı .
Herkes namazını evde kılsın
Asi falan degilde ilaci bulunmali. Etki eden ilac uretilirse tedavi olur. Asidan daha iyi.
4-5 yaslarinda zaturre gecirmisim. İyi kotu hatirliyorum. Hastanede yatmistim bayagi bir. 37 yasindayim kendimi bildim bileli hic grip olmadim. Nezle ya da faranjit olurum, malum meslek hastaligi. Orta okulda bir ya da iki kere asi olmustum sadece.
Sorunlu ülkeler sıralaması ilk 3,,,İtalya, İran ve ispanya...durumu olduğundan kötü göstermek isteyenler bu ülkelerden örnek verebilir.
Almanya, Fransa ve usa orta sorunlu ve nispeten sorunu kontrol altında tutan ülkeler.
Konuya tarafsız ve objektif bir gözle bakmak isteyen de...Rusya, İsrail, İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkelere baksın...buralarda ilk vaka görüleli çok oldu ama olay sürekli kontrol altinda kaldı..risk çok iyi yönetiliyor bu ülkelerde.
Öte yandan Çin, guney Kore, hongkong ve Japonya sorunu çözmüş gözüküyor.
1 e 1000 katan mahalle karıları gibi hareket etmek yerine, her ülkenin vaka ve ölüm oranlarına 10-15 günlük değişim nasıl olmuş bakın...oradan bu konuda başarılı olmuş olan ülkeleri, yüzüne gözüne bulaştıranları çok iyi gireceksiniz.
Olüm oranı konusunda genel sağlık durumu ve yaş en önemli konu...ama üçüncü sırada da ülkenin sağlık sektörünün durumu geliyor bence. Bazı ülkeler haftalar önce 100 lü vaka sayısı ile tanışmışken hala 1000 li rakamlara ulaşmamış vaka sayısı.. bunu beceren nasıl becermiş ona bakmak lazım.
.......................
Suriyelilerden sonra bizdeki gribin yapı değiştirdiği gibi bir çalışma vs. duydunuz mu..ya da suriyelilerden geçen başka hastalıklar vs.
kimse araştırmaya cesaret edemezki..
dunya nufusu aslında bir makul seviyeye ileride mutlaka gelecektir diye düşünüyorum..eski dogurganlık oranları yok.. ancak öncelik çin ve hindistan gibi ülkeler..bu iki ülke dunyadaki en yoğun nufusa sahip.. toplamda 2.5-3 milyar civarı.. bu ülkeler ciddi bir tehlike dunya kaynaklarının tüketilmesi anlamında.. dunyada her ülke bir şekilde nüfusunu kontrol etmeli, ama bu ülkeler (çin, hindistan vb) daha da çok kontrol etmeli..
ilerleyen yıllarda başka yardımcı konularda olacaktır.. mesele interstellar yolculuk.. belki yuzyıllar sonra.. o zaman başka gezegenlere gidilecek.. ve nufus konusunda bir rahatlama olacaktır.. ama dunyanın iklimsel "grand-cycle" döngüsünde tam olarak nerdeyiz bilmiyoruz.. umarım dunya bir kaç yuzyıl daha dayanabilir bu hunhar saldırıya..
normalde ben de pek hastalık bilmezdim. ocakta çok fena bir virüs mikrop her neyse geldi. 1 ay boyunca boğazlar ve lenf bezleri şiş dolaştım. arada öksürük krizleri ve sürekli hafif ateş. 1 ay boyunca gezip ayakta atlattım neyseki. ama ilaç çok içtim malesef. normalde ilaç da kullanmazdım ama 1 ay geçmeyince artık dayanamadım.
belki korona vs değildi ama son zamanların virüslerinden çok farklı dayanıklı bir illetti. bizdeki yayılma hızının düşük olması belki de aramızda koronaya bağışıklık kazanmış kişiler olduğunu gösteriyordur
Ben bir yerde okumuştum kızamık,su çiçeği ,çocuk felci gibi hastalıklarla uzun yıllar sürdürülen mücadele sonucu vaka görülmez olmuştu bitmişti şimdilerde tekrar hortlamış buda göçmenlerle gelen bir sorun.Yogun olarak değilde kontrollü veya kısmen yeni virüs,mikropla karşılaşmak bağışıklık sistemini güçlendiriyor tabiki bu Corona gibi bir virüsle ilgili değil.
https://www.haberx.com/user/gallery/...0-de-24416.JPG
listede çin ve hindistana dikkat.abd ve avrupa da önemli.. ancak tek başına iki ülke çin ve hindistan.. ciddi bir tehlike çevre açısından..dunyanın bağışıklık sisteminin çökmesinde ve sürecin hızlanmasında ciddi bir rol oynuyor bu iki ülke..