Suriyelilerden sonra bizdeki gribin yapı değiştirdiği gibi bir çalışma vs. duydunuz mu..ya da suriyelilerden geçen başka hastalıklar vs.
kimse araştırmaya cesaret edemezki..
Suriyelilerden sonra bizdeki gribin yapı değiştirdiği gibi bir çalışma vs. duydunuz mu..ya da suriyelilerden geçen başka hastalıklar vs.
kimse araştırmaya cesaret edemezki..
dunya nufusu aslında bir makul seviyeye ileride mutlaka gelecektir diye düşünüyorum..eski dogurganlık oranları yok.. ancak öncelik çin ve hindistan gibi ülkeler..bu iki ülke dunyadaki en yoğun nufusa sahip.. toplamda 2.5-3 milyar civarı.. bu ülkeler ciddi bir tehlike dunya kaynaklarının tüketilmesi anlamında.. dunyada her ülke bir şekilde nüfusunu kontrol etmeli, ama bu ülkeler (çin, hindistan vb) daha da çok kontrol etmeli..
ilerleyen yıllarda başka yardımcı konularda olacaktır.. mesele interstellar yolculuk.. belki yuzyıllar sonra.. o zaman başka gezegenlere gidilecek.. ve nufus konusunda bir rahatlama olacaktır.. ama dunyanın iklimsel "grand-cycle" döngüsünde tam olarak nerdeyiz bilmiyoruz.. umarım dunya bir kaç yuzyıl daha dayanabilir bu hunhar saldırıya..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
normalde ben de pek hastalık bilmezdim. ocakta çok fena bir virüs mikrop her neyse geldi. 1 ay boyunca boğazlar ve lenf bezleri şiş dolaştım. arada öksürük krizleri ve sürekli hafif ateş. 1 ay boyunca gezip ayakta atlattım neyseki. ama ilaç çok içtim malesef. normalde ilaç da kullanmazdım ama 1 ay geçmeyince artık dayanamadım.
belki korona vs değildi ama son zamanların virüslerinden çok farklı dayanıklı bir illetti. bizdeki yayılma hızının düşük olması belki de aramızda koronaya bağışıklık kazanmış kişiler olduğunu gösteriyordur
Ben bir yerde okumuştum kızamık,su çiçeği ,çocuk felci gibi hastalıklarla uzun yıllar sürdürülen mücadele sonucu vaka görülmez olmuştu bitmişti şimdilerde tekrar hortlamış buda göçmenlerle gelen bir sorun.Yogun olarak değilde kontrollü veya kısmen yeni virüs,mikropla karşılaşmak bağışıklık sistemini güçlendiriyor tabiki bu Corona gibi bir virüsle ilgili değil.
listede çin ve hindistana dikkat.abd ve avrupa da önemli.. ancak tek başına iki ülke çin ve hindistan.. ciddi bir tehlike çevre açısından..dunyanın bağışıklık sisteminin çökmesinde ve sürecin hızlanmasında ciddi bir rol oynuyor bu iki ülke..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri