Nasıl veba hristiyanlığa büyük darbe vurdu. O günden sonra Avrupa da çok şey değişti. Bu corona sonrası değişim görüyorum her yerde.
Printable View
Nasıl veba hristiyanlığa büyük darbe vurdu. O günden sonra Avrupa da çok şey değişti. Bu corona sonrası değişim görüyorum her yerde.
böyle de olmaz herhalde ya...bu kadar abartmazlar sanırım...KOÇ nerdesin kıymetini bilemedik :he:
https://img510.yukle.tc/images/7759bist100.png
Kardeş şunu mu deneye çalışıyorsun, 1 ay sonra aslında bir milyon vaka olacak, ama eksik ölçüleceğini için mesela confirmed case sayısı mesela 300 bin olacak..yoksa resmî vaka sayısı 1 milyon olacak bir ay sonra, ama geçmek rakam 5-10 milyon olacak? Hangisi?
Ayrıca, hep diyorum ki neden Japonya, güneykore örneklerine bakılmıyor..bu ülkeler Çin’den hemen dobra virüs vakalarının görüldüğü ülkeler...ayrıca hem nüfusları fazla, hem de yoğunluk olarak şehirleri çok nüfuslu...yani virüsün yayılması İçin çok uygun bir ortam var.
Bakın aşağıda güzel bşr makale var..Bloomberg.com da, yani güvenilir bir kaynak..kocakarı hurafeleri yerine bu tür yazıları okuyarak bilgilenmek lazım...ama %90 ın okuyacağını bile düşünmüyorum.
https://www.bloomberg.com/news/artic...an-where-is-it
Güney Kore'den muhteşem virüsle mücadele örneği; hastalık şüphesi olan kişiler test yapılmak için bir kabine alınıyor ve sağlık çalışanları hastaya temas etmeden güvenli şekilde çalışabiliyorlar. Kabinlerde UV ışınları ile kabin sürekli steril ediliyor...
https://twitter.com/bilginiz_olsu/st...46892926341120
Çözüm akıl ve bilimde.
Gece gündüz tv lerde sürekli corona gündem olması nedeniyle algı operasyonu yapılıyor .
Yabancı kanallarda bu kadar fazla konuşulmuyor ki .
Biz bir konu oldu mu bokunu çıkartılıyor affedersiniz
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Olumlu örnekleri de tabiki görmek gerek ama mevcut durumda bahsi geçen ülkeler önlem anlamında eşik değeri sanki geçtiler ve yayılmayı engelleyemediler... Bu bahsettiğiniz örnekler gerçekçi ve önlemleri de o denli hızlı idi...
Diğerleri ise hala grip kıyasında...
Bence...
"örnek alınması gereken ülke" bir almanya oluyor bir japonya, g.kore..her gün farklı.. bu mantıksız bir durum..bahsi geçen ülkelerde her gün durum değişiyor.. sonuca varmayı sağlayacak bir durum yok.. premature..
bir salgın olduğu ve bulaşıcılığı açık bir realite..
Turkiye de hakim kültürün disiplin ve rasyonel düşünceden uzak olması bazı ülkelere göre durumu zorlaştırıyor..
örnek alınması gereken ülke yok.. ama düşünce biçimi var..yakın teması mümkün mertebe azaltmak ve gundelik yaşantıyı mümkün olan en az temas ile geçirmek..
ancak yıllardır yanlış şehirleşme politikaları ile bu açıdan sürdürülemez bir yaşantı modeli oluştu.. hem TR de hem de dunyada..salgın hastalıklara hazırlık kolay olmayacak.. toplumun düşünce yapısını formatlaması gerekiyor.. yeni bir dünya ve yeni şehirler.. kaçınılmaz..
şehirlerde otonom araçların sürmesini modernlik sayarak "akıllı şehir" kavramını göklere çıkaracağımıza "yaşanabilir ve sürdürülebilir" temel şehir fonksyonlarından (geniş yeşil alan, yürünebilen sokaklar, dengeli nüfus) söz etmeliyiz.. ilk once insan.. robotlar değil..
Güzel bi dow grafiği çizecek yok mu. Ofiste olmayınca teknikte göremiyorum :)
yani bu virüsün yaşlıları hemen öldürmesine böylelikle emekli kesimin devletin üzerindeki yükü azaltacak tarzında üretilmiş giib bir kurgu gibi yazıyorlar.
bu kurgu değil seneryo hiç değil.
ortaya bir virüsü üretip bu kadar çabuk ve hızlı yayılan bir virüsün kelebek etkisini hesap edebilecek ne bir yapay zeka yeterli nede bir algoritma var .
yani kurgu sanki kimilerine göre şu 60 yaş ve üstündekileri dünyadan bir temizleyelim. ohh misss..
hayat güllük gülistanlık
iyide bu virüs yaşı durdurmuyor 55 yaşındaki biri 5 sene sonra yine yaşlı kısma girecek :oleyo:
normal girpten farkı yok diyenler ise . yaşlılar gitti hop tertemiz 55 yaş altı kaldı.
o sivrisinekten 1 milyon kişi bu kez genç kesimi öldürecek naber :oleyo: yada normal gripten gidecek.
bukezde genç nesil bulamyacaksın ortada.
dünyayı ise ana rahmindeki bebek yönecek bu gidişle.
( kurguya göre )
Biz de kaldıraç 1_ 10 Dow da 1-50 biz zaten dipteyiz biZim zirve 5 dolardan 1.25 dolara düştü k. Zaten Dow 30.000 den 18.000 %40 düştü biz % 75 düştük .Açın shortu bakalım ne oluyor p.tesi..
Maalesef bu güzel ülke, 20 yıldır 2 kelimeyi bir araya getiremeyen, din-iman elden gidiyor deyip saraylarda keyif sürüp, insanları aç-yoksul bırakan bir zumre tarafından yönetiliyor. O yüzden cehalet yükseldikçe ve eğitim seviyesi düştükçe bunlar corona gibi yayılıyor. Ne yazarsan yaz boş. Eğitim, eğitim, eğitim başka bir şey yok.
Merhabalar.
Bu haftanın mumu dragonfly doji olacak, diye tahmin ediyorum. Şu an short pozisyonum var. 73 75 arasına getirirlerse, long a geçip, 91 'den tekrar short yapmayı düşünüyorum.
Bu ortamda para kazanmayı düşünmek bencillik ama sonuçta burası borsa forumu, yanlışım varsa affola. Sadece fikir beyan etmek istedim di.
çin toparlandı dı vs söylemleri hayat normale döndüğü falan yok.
yarın dışarı çıktıklarında
bizde yaşandığı gibi
o 2 rakamı 10 gün sonra yine 1000 olabilir.
rakamlara takılmayın
"geleceği satın alıyorum ve her şey güzel olacak" diyorsan bu bir görüştür.. ancak şu anda ekonomi nerdeyse shut-down olmak üzere.. gerek dünya gerekse ülkemizde.. her ülkede derecesi farklı.. ama süreç bu şekilde giderse hem ithalat hem de ihracat, yani ekonomik aktivite sıfırlanmaya doğru gider.. bir nevi modern "taşdevri".. borsa şirketleri ciro yapamazsa, batanlar olursa endeks ne olur ? dibin neresi olacağını bilmek mümkün değil.. neticede endeks dediğimiz şey endeksteki şirketlerin piyasa değerlerinin ağırlıklı ortalaması..
şuan deprem olur ya 20 30 saniye sürer .. tüm dünyada onu yaşıyoruz ama çok yavaşlatılmış bir versiyonu gibi.
enkazı ve zararı deprem bittiğinde hesap edebiliriz.
Hahaha :D güzel güldürdün haftasonu.
120.000 den 85.000 e düşmüş bir endeks var. Saçma hesaplamalarla kendi kendimizi kandırmayalım, ya da kandırlarım siz bilirsiniz.
Pazartesi direkt 80.000 açıp gün sonuna dek tabana bile gidebilir, hafta boyu gömülünce bi bak bakalım, bu hesap tutuyor mu.
Ytd
Bu dik düşen borsalar dik çıkmazsa yatayda mal alma fırsatı sunarlarsa işte o zaman gerçekten sıkıntı var demektir.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, karantina kurallarına uymayarak evlerinden dışarıya çıkan gurbetçi çifte, Hıfzıssıha Kanunu'na muhalefetten kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 6 bin 300 lira ceza kesildi.
*
Cumhurbaşkanının videolu mesajı korkutucu olmuş. Normalde Türk Bayrağı veya Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Atatürk portesi vs simgeler olmadan resmi açıklama yapılmaması lazım.
Rus Ortodoks Patriği Krill:
Bu salgına manevi bilginin prizmasıyla bakmalıyız. Tanrı'nın neden bu ülserin gelmesine izin verdiğini iyi düşünmeliyiz.
https://twitter.com/rusencenter/stat...38818711162880
İnsanların virüs hakkında maalesef hala yeterince bilgisi yok.
Öncelikle bu virüs çoğu insanda aşırı bir belirti göstermiyor. Gençler ve bağışıklık sistemi kuvvetli olanlar bu virüsü basit bir nezle gibi atlatıyor ya da hiç farkına bile varmıyor.
G. Kore’nin virüsü kontrol altına almasını sağlayan şey çok çok fazla test yapmış olmaları. Şikayeti olmayan kişilere dahi test yaptılar ve böylece bunlar arasındaki virüs taşıyıcıları karantina altına alarak virüsün yayılmasını önlediler.
İtalya’da ise test yapılmadığı için ve onlarda da geniş aile kavramı olduğu için gençler farkında olmadan yaşlılara aktardılar virüsü.
Bizde de test sayısı çok az ve bir sürü genç virüs taşıyıcısı herkese bulaştırıyor virüsü. Bizde de yaşlılar genellikle gençlerle aynı evde oturduklarından veya aile büyüklerini ziyaret etme geleneği olduğundan şu anda virüs büyük bir hızla yayılıyor.
Şu anda bu forumda yazan kişiler arasında dahi taşıyıcı olma olasılığı olan pek çok insan olması muhtemel.
Avantajlarımızdan bahsedelim..Tamam %100 değil ama defansa bakalım nedir durum...
Genetik yapımız biraz daha sağlıklı diyorlar. Sanırım Türk DNA sı bozkır, dağ tepe bol gezdiği için olabilir.
Ocak ayı gibi nüfus bol INFLUENZA geçirmiş, yani kandaki savaşcı sayımız yüksek..
Meyve ve sebzeye çok ülkeden daha yakınız. Balık da önemli. Japonlar da belki balık yüzünden sağlıklı.
Yaş ortalamamız oldukça iyi. Genç ve diri bir nüfusa sahibiz.
.
.
Sarmısak arkadaşlar.. Her gün yutuyorum 1 diş..Ohh...
onu dedi bunu dedi.
dediğini Kim yaptı ?
ağzı olan konuşuyor
akşama kadar 100 lerce yazı yukarı , aşağı.
akşam tutan gönderiden alıntı.
veya aylar öncesi yazdığından.
Herkes maaşallah hiç zarar etmeden sürekli kazanıyor.
Bindiğiniz arabalar hangi garajda, oturduğunuz villalar, Yalılar, sürat tekneleriniz , yatlarınız katlarınız nerede ?
:whistling:
sonra ben bildim : bik bik bik. :kahkah::kahkah::kahkah::kahkah::kahkah:
Ha birde sıcaklar geldi..En azından üşütme olmaz..Vücud direncı biraz daha sağlam olur.