Ben banka ile görüştüm eski hesaplarda dahilmiş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben banka ile görüştüm eski hesaplarda dahilmiş
Daha önceden bağlayanlar arada sırada mobil bankacılıktan faiz getirisinden kesilen stopaj miktarını kontrol etsin
Ziraat
28 Ağustosta mevduat yapan varsa belli olur 5.mi 15 mi kesecek.
Bence geriye dogru islemez oradaki kasit yeni acacak ve temdit olarak yenilecek hesaplara uygulanir.
Bankaların kafası karışık, teknik altyapı ve hukuki yorumlamalar, belirsizliğin gitmesi için zaman lazım. Bana yarından itibaren geçerli diyen de oldu. Sonra tekrar arayıp teknik altyapı sorununu çözdük. Bugünden geçerli dedi. Olabildiğince oran sorarsak arkadaşlar piyasanın nasıl şekillendiğini görürüz. Aktif 60 gün saçmalığını kaldırıp %15.50 üzerine atmazsa, bu ortamda çok avantajlı olacağını sanmıyorum.
Daha durun faizler artmaz diyenleri de göreceğiz. Artık her türlü nakitin çok kıymetli olduğu zamanlar geliyor paranıza sahip çıkın.faizler 20 nin üzerindeyken 2014 focus aracımı aylarca 68 e satamadım. O günler de gelecek nakit kraldır
Burgan bank sadece yeni açılan hesaplar için geçerli diyor. Eski hesaplar temdit olursa %15 stopaj alırım diyor.
Akbankı aradım bugünden geçerli olduğunu düşünüyoruz dedi ama kesin bir şey diyemedi geçerli olursa sistem otomatik günceller dediler
Aktifbankla ilk çıktığı günden beridir çalışıyorum en eskilerden ben ve birkaç kişi vardır
Şimdi aktifbanka bu oranlarla kimse gitmez piyasanın yüzde 2 üzerinde olması gerekiyor hep böyleydi daha sonra müşteri bollasinca onlarda para ihtiyacı duymamaya başladı
Bu ortamda bankalar 13 veriyorsa aktifbank
Stopaj kesileceği için artı faizi iptal edip 16 ya çıkmalı ki bi cazibesi kalsın.
Devlet garantisi de yok ne cazibesi var bononun yarın 16 ya çıkarmalı bonoyu.
Vakıfbank'tan oran alan oldu mu acaba?
Bizim hukuk departmanına sordum resmi gazete yayınlandığı gün geçerli dedi. Buna göre bu günden geçerliymiş kesin mi dedim evet dedi.
Burgandan sabah 1 günlük ün dönüşü vardı % 15 kesmiş.
şuanda yeni hesap için güncellemişler. %5 çıkıyor
Prof. Dr. Kara: Stopaj ve kambiyo vergisinde indirim olumlu; bankalar mevduat faizini artırmalı
TL mevduatlardan alınan stopajın çeşitli oranlarda düşürülmesini ve döviz işlemlerinden alınan verginin yüzde 1’den binde ikiye indirilmesini değerlendiren Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, indirimin mevduat faizine yansıtılması gerektiğini belirtti.
Kara, Twitter’da yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: “Kambiyo işlemlerinde BSMV ve TL mevduatta stopaj indirimleri olumlu adımlar. Öte yandan, stopaj indirimini faiz artırımını ikame etmek için kullanmamak lazım. Bankaların TCMB fonlama faizindeki artışı mevduat faizine yansıtması gerekir. Bu yapılırsa dengelenme daha güçlü olur.”
https://t24.com.tr/amp/haber/prof-dr-kara-stopaj-ve-kambiyo-vergisinde-indirim-olumlu-bankalar-mevduat-faizini-artirmali,906352
Odeabank a sordum bugünden itibaren açılan ve günlük dönen hesaplar için geçerli dedi.
İki sene önce de aynı konu yaşandı, gene böyle tartışmalar döndü. Ama o zaman ilk kez yaşanıyordu normaldi.
Ama artık tecrübeliyiz
Değilik 2 sene öncesiyle aynı
Tek cümlelik özet olarak:Hesaba faiz işlemeye başlayan tarih (yani valör tarihi) 30.09.2020 ile 31.12.2020 arasına denk geliyorsa stopaj indirimli. Bu kadar.
Özel bir bankanın tüm çalışanlarına göndermiş olduğu bilgilendirme aşağıdadır:
Alıntı:
30.09.2020 tarih ve 31260 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3032 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile mevduat faizi stopaj oranları, mevduatın vadesine ve para cinsine bağlı olarak aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
2. Mevduat faizlerinden;
i) Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda %5,
ii) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda %3,
iii) 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %0,
iv) Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %0,
3. Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarından;
i) Vadesiz, ihbarlı ve özel cari hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dâhil) vadeli hesaplarda %5,
ii) 1 yıla kadar (1 yıl dâhil) vadeli hesaplarda %3,
iii) 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %0.â€
DTH mevduatların stopaj oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
Mevduat faizi stopaj oranlarına ilişkin özet tablo ekte yer almaktadır. Değişiklik yapılan oranlar kırmızı ile belirtilmiştir:
Söz konusu geçici oranlar, 30.09.2020-31.12.2020 tarihleri arasında açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler için uygulanacaktır. Başka bir ifade ile, 30.09.2020 tarihinden önce açılan vadeli hesaplarda (vadesi 30.09.2020-31.12.2020 tarihleri arasında olsa dahi) geçici oranlar uygulanmayacaktır.
Söz konusu Kararın tam metnine ekte yer verilmiştir.
Bilgilerinizi ve gereğince işlem yapılmasını rica ederiz.
"Söz konusu geçici oranlar, 30.09.2020-31.12.2020 tarihleri arasında açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler için uygulanacaktır. Başka bir ifade ile, 30.09.2020 tarihinden önce açılan vadeli hesaplarda (vadesi 30.09.2020-31.12.2020 tarihleri arasında olsa dahi) geçici oranlar uygulanmayacaktır."
Tek cümlelik özet olarak:Hesaba faiz işlemeye başlayan tarih (yani valör tarihi) 30.09.2020 ile 31.12.2020 arasına denk geliyorsa stopaj indirimli. Bu kadar.
Bu ikisi çelişmiyor mu?
Değiştirilmiş oranlar, 30.09.2020 tarihinde açılan mevduat hesapları ile aynı tarihten itibaren geçerli olmak üzere vadesi yenilenen hesaplara uygulanacaktır.
http://store.donanimhaber.com/03/2c/...95b1e4c57e.png
Bugün yapılan teşvikler, kümesteki tavuklar kaçmasın diye...
Yoksa dışarıdakilere etki yapacağını zannetmiyorum..
Tek yol, TL=Dolar olması.
O zaman dolarlar bozulur.
gerçek enflasyonun 25 ve üstü olduğuna inanıyorum.
%5 stopaj ile hesap edersek 6 puan ülke risk puanı koy
25+6= %31 mevduat faizine gelenler olabilir.
aksi takdirde yabancı girişi beklemeyin
Aktif 31 gün üstü vadeli % 13, stopaj %5, neti 12,35 verdi.
bono değil, vadeli mevduat
Fiba ile görüştüm kiraz hesap 13 veriyor stopaj 5. 500 k 165 TL günlük yapıyor.
2 sene önce Aralık sonunda %24'ten 6 ay bağlamıştım.
Ondan sonra faizler hep düşmüştü.
Dolar da düşmüştü.
O faiz mevcudiyete göre iyi kazandırmıştı.
Bilgi olsun diye paylaşıyorum.
Ancak şuan ki faiz oranları yarı yarıya. 24 nerede 12 nerede.
Benim çalıştığım banka da henüz stopaj düşürmedi. Vadem 1 hafta sonra doluyor.
Büyük ihtimal yarın 5 stopajlı mevduat bağlamaya başlarlar.