Originally Posted by
Cautionary
Ben erken emeklilik deyince, dışarıda çoğu zaman yatış anlaşılıyor...burada az çok ne kastettiğim biliniyordur.
Tüm dünyada işsizlik 2008 kriz öncesi seviyelere yaklaştı, özellikle gelişmiş ülkelerde böyle...bu istihdam artışından çok, maddi durumu nispeten iyi kesimlerin iş gücü piyasasının dışına çıkmasından kaynaklanıyor..yanı 40 yasında normalde benim işsiz sayılmam gerekirken, iş aramadığım icin işsizliğe düşüş yönünde katkım olacak...muhtemelen çalıştığım firma benim yerime 3 genç alacak, ayni maliyetle +2 İstihdam sağlanacak...işsiz sayısı açısından, -3 göreceğiz bahsettigim nedenden dolayı.
Peki kurumsal hayattan ayrıldık ne yapacağız...burada kastedilenin pineklemek olmadığı malum...zaten benim kafamdaki biri en değerli şeyin zaman olduğunu bilir...bu değeri fazladan uyuyarak, ya da yatarak harcayamayız..peki ne yapacağız?
Bir kere biz yıllarca vücudumuzu dengesiz kullandık...enerjimizi hep beyin hücrelerimiz tüketti, kaslarımız, yanı olmayan kaslarimiz enerji tüketemedi doğal olarak...artık beyinimizden çok kaslarimiz enerji harcamalı...her turlu, bag bahçe işi olur...mali birikimi değerlendirme aracı olarak borsada temettu hisseleri, risklerden kaçınmak icin vadeli işlemler güzel alternatifler.
Bir kere sık mekan değiştirmek gerekecek..benim planım kışın bir yer, baharda haftasonu kaçamak yapabilecek ist e 100-200 km mesafede bir yer...yazın da 1-2 hafta denız, 1-2 ayda köy-yayla-doğa tatili.
Herkesin imkanları farklı, bizim babadan kalma güzel bir köy evimiz, 4-5 dönüm tarım yapılabilen yerimiz var..ayrıca ist e yakın sonradan satın aldığım 2 bahçe var...bunlardan birinde yazlık yapma niyetim var.
Yani herkes kendi durumuna göre analizini yapmalı...kişiye özel planlar yapılmalı...eş durumu nedir, çoluk çocuğun durumları, istek ve beklentileri vs hepsi önemli.
Önce can, yanı önce benim mutlu olmam lazım...ama diğer aile efradı da mutsuz olmamalı, totalde herkesin mutluluk seviyesini yukarı çekecek bir ideal nokta belirlenmeli.
Kendim bu işi becerebilirsem, yaşam koçluğu işi yaparım belki[emoji1] Bu arada pek çok uni var, doktora yapmış ya da yapma imkanı olanlar icin çok güzel eğitimcilik fırsatları olabilir..haftada 5-10 saat ders verip 3-5 bin kazanmak mümkün.