Sua; %+0.098
ktm; %+0.12
nnf; %+0.73
opb; %+0.52
Printable View
Sua; %+0.098
ktm; %+0.12
nnf; %+0.73
opb; %+0.52
Rica ederim , tesekkurlerin en buyugunu aslinda tablonun yaraticisi admustafa ustad hakediyor. Kilidi acmayi unutmusum yine kusura bakmayin. Bol kazanclar, saygilar.
Afs ve aoy ekleme planim var fakat bir turlu vakit bulamadim. Vakit bulamadigim icin diger 3 adet yabanci fonuda guncelleyemedim. Onumuzdeki ay ekleyebilirim saniyorum.
Rica ederim yuji ustad. Haklisiniz bu isi gonullu arkadaslar ile ortaklasa yaparsak daha hizli sonuc aliriz. Yerli hisse yogun fonlar ve aes kolay, beni cok zorlamiyor fakat yabanci hisse yogun fonlar yorucu oluyor ayri bir emek gerektiriyor.
Üstatlar TFF - TEB PORTFÖY YABANCI BYF FON SEPETI FONU içeriğine baktım da ETF ler var ama içeriklerini çok anlamadım.
İçeriğini bilen var mıdır acaba?
bende varken aşağıdaki portföyü yapmıştım umarım sizde açılır.
https://tr.investing.com/portfolio/?...tlbz84Pw%3D%3D
içinde avrupa, abd, gelişen ülker, japonya ve rusya etflri var. rusya en başarısızı diğerleri iyi gidiyordu, amerikan borsaları satışa başlayınca sattım çıkarttım elimden., şöyle bir sıkıntı yaşadım, bu etfler ingilterede trade ediliyor, eğer amerikan borsası düşüşle başlayıp sonra toparlarsa size sadece düşüş yanısyor londra erken kapandığı için
Umarım 7.50'de usd satışı yapılarak usdtry baskılanıp, yine rezervler eritilmiyordur. Serbest kur, umarım serbesttir.
Eğer yapay bir durum yoksa, 7.50 ciddi dirence dönüşmeye başladı, ama sanmıyorum doğal olduğunu.
Bir ayın 15'i klasiği Vakıfmobil çöktü. Başka sıkıntı yaşayan var mıdır?
Bir de bir sorum var. Yatırım hesaplarımızı baska bankaya transfer etmek icin ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan var mıdır?
Vakıftan genel olarak memnundum ama bu mobil uygulaması genel anlamda rezalet. Her ay aynı şey oluyor gelişme sıfır.
Ek 25813
valla gayet müdahale ediliyor gibi duruyor..
Zorunluluk yok ama Dr Boone dediği gibi bir durum var. Kendi kurumumdan biliyorum. Maalesef bir takım organik baglar var.
Sonuç çalışanlar maddi ve beceriksiz bankalarla muhattap olarak manevi zorluk olarak yansıyor maalesef.
Keske emekliler gibi kendimiz seçebilseydik. :)
İlgisiz olacak çok özür dilerim ama tarım bakanlığı en son gıdada hile listesi güncellendi.
Kazara tüketilmesin diye buraya da ekleyim.
Nedense tarım bakanlığı bu firmaları kapatmak yerine periyodik liste yayınlıyor. Üstüste 5 defa listede gördüğüm firmalar var.
https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/L...u_Duyurusu.pdf
Mac’ı da bizi de mahvettin Ditaş !
Arkadaşlar bir soru;
Bende NNF ve MAC var, bildiğiniz gibi hisse yoğun fonlar ve %80 hisse senedi bulundurmak zorunda olduğunu biliyorum. Ancak isminde "değişken" bulunduğu için biraz da risk azalsın diye TCD-Tacirler Değişken fon almıştım. Dün iyi getirince içeriğine bakayım dedim ve %88 hissede olduğunu gördüm.
Sorum şu, değişkenlerde ne kadar esneklik var, KAP'ta falan aradığım bilgiyi bulamadım. Hisse senedi portföyünü nereye kadar düşürebilir TCD, ona göre yine riskli olduğunu düşünürsem azaltacağım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Fonlar, izahnamelerinde belirlenen sınırlara uymak zorundalar. TCD için şu linkteki izahnamede, neye ne kadar yatırım yapacağı bilgisi var: https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...71ba9e820b6c68
Merhaba,
KPC`yi de mi eklesek. Katilim fonlari borcu az hisseler aldiklari icin kriz zamanlari daha iyi performans sergiledigi soyleniyor.
VESBE 4.79
YATAS 4.76
KNFRT 4.60
ORGE 3.81
ISDMR 9.65
KFEIN 3.56
GENTS 4.55
HLGYO 4.48
CEMTS 4.98
EGEEN 4.59
ASELS 9.15
BIMAS 9.56
ALKA 4.49
ALKIM 9.70
ALBRK 4.32
Saat 16:00 oldu Vakıfbank halen göçük. Sabahtan beri uğraşıyorum, sadece bir kere işlem yapmayı başarabildim. :vk:
bankada tutuğum fönü satınca valör günü gelip çattığında , mangırlar öğleden sonra hesaba geçiyor ... eeee aracı kurumda sattığım fön valör günü sabahtan hesabıma yatmış oluyor ... neden böyle oluyor ...
https://invst.ly/s4znv
Hisse senedi fonları olanlar için xtumy de trend hala güçlü yukarı görünüyor. ytd.
Ziraat'te sabah geçti ziraat'in TCA fonu, isbankasi'nda ise normal valor uygulandı IPV 'de. Diğerlerini bilmiyorum.