%0,41256 U100 e katkısı olurdu...
%0,62056 U30 a katkısı olurdu...
Dediğin senaryoda...
Printable View
SASA sayfasına da yazmıştım buraya da eklemek istedim.
demek ki neymiş efendim, zamanında açığa satışı yasaklayıp kredili alımı serbest bırakarak borsada balon fiyatlara müsaade edilmemeliymiş, açığa satış açılınca hemen biçilmeler ve kıyılmalar başladı ve şahısların 2 gündeki kayıpları ortada.
şimdi bu geçici tedbir iyi oldu sananlar maalesef yine yanılıyor, kredili alım yapanlar ayrıca pozisyon kapatacak, ayrıca zararı çıkanlar acilen bundan kurtulmaya çalışıp kağıdı baskılayacak, hepsini geçtim zamanı gelince tekrar açığa satış başlayacak, o zaman ne olacak peki? spk zamanında hatayı yaptı ve aynı hata üzerinden giderek belki düzelir modunda ama maalesef, asıl kıyım tüm paylarda açığa satış başlayınca olacak.
Yarın görüşelim inşSM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben batmaya alışkınım
istediği kadar poz. olsun geçte olsa yatar uyurum.
alt tarafı para işte. bir var bir yok. 2018 de battım. 2020 sonu borç bitti, şimdi gene bitlerimiz zıplıyor.
long/short ne denk gelirse poz.a girişiyorum.
paranın önemi yok, önemli olan heyecan adrenalin :kahkah:
Viop mu yazıyor o balonun üstünde :he:
https://pbs.twimg.com/media/Eu0sPXfX...g&name=360x360
Görüşelim yemekçi abide,
senin alacağın kontratlara benim portföyün Satış yapmaya teminatı yetmez
buluruz bir çaresini olmadı özel fiyat sordururuz kotasyonculara.
sağolasın düşünmen yeter.
4 gün kaldı 2-3 tur atarım terse kalmazda boşa biraz teminat çıkartabilirsem.
Ben lonk bekliyorum mal gibi 5 6 gündür ama sana kıyamam senin için 1600 1620 arası bitirsin isterim abey bol kazançlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD on yıllıklar....
1,357 +0,012 +0,88%
Anlaşılan boğa piyasasi biraz buradan terbiye edilecek
Full + full + full diyince aklıma geldi, az yakar çok kaçar A +++ plus plus
Opsiyon satarsan aldığın primlerle Kâr sınırlı ama zarar sınırsız.
1640 kapatırsa ne olur
resimde en yukarda olan C1540 tan 1640 a kadar olan Kısalarımın hepsi içsel değerli olur kapanış fiyatı - Kullanım fiyatı kadar primlerini öderim toplam 92 Kısa olmuş olur bayağı benden prim geri alır
ama bu sırada
aşağı tarafta P1600den 1640 a kadar olan kontratlar değersizleşir onlardan aldığım primler bana kalır.
bunların üstüne P1680-1700-1760 Opsiyonlarımdan da 40 ar puan yani 90 * 400 tl içsel değer azalır.
hesaplaması karışık iş. her babayiğidin harcı değil bunları hesaplamak.
Opsiyon dersi verenlere bir örnek yapsana dersen eğitim sonu yapalım der ama unutturur yada vakit yetmez yapılmaz o örnek hiç :kahkah:
4 günde fiyat ordan oraya giderken benim nasıl işlemler yapacağım belirler.
1600 e inince short 1620 ye gelince short yap 1 er lotla
palanenenin eli ayağına dolaşsın ne yapacağını şaşırsın :he:
Froto iyi dillendi... Bir iki tavandan fazla ömrü kalmadı :) Yarın vuracağımı yazmıştım ama pay vadeli de ilk vuruşu çok ufak yaparım ve portföyün yüzde 5 ini geçmem. Son vuruştada maks yüzde 50 yi görür ve dokunmam artık, Sasa da yaptığım gibi. Kaldıraçsız...
Pay vadelide kaldıraç kullanacaksam ucuz malı longlamak için kullanırım... Düşüşün bir sınırı vardır, çıkış da ise sky is the limit...
Bu paragraf basit ama hayat kurtaran prensipler içerir...
Kasa 5yüz küsürlerden 465binlere düştü, jeton yoksa mazut ta yok demektir, yağni kasa artmazsa düşüş kaçınılmaz
HakanSahin,
grafik üstünden yazdırsak olur mu ?
https://i.resimyukle.xyz/Q8fcea.png
https://i.resimyukle.xyz/Q8fcea.png
Bitcoin özelinde tüm kriptoları şöyle düşünürseniz bazı şeyler daha yerli yerine oturmuş olur. Bitcoin'deki fiyat, bir etiket fiyatını ifade etmiyor, orada oluşan fiyat bir kapasite ölçütü. "Bitcoin bugün 50 bin dolar" cümlesindeki "50 bin dolar" ifadesi,
1 adet bitcoin bavulu (şu an) 50 bin dolar taşıyabilir anlamında kullanılmakta.
Bu açıdan değerlendirmediğiniz taktirde; bitcoin, sanki bir şeylere karşı çıkmaya, bir şeylerin yerini almaya ve en önemlisi de karşılıksız var olmaya çalışıyormuş gibi gelebilir.
Esen kalın.
Kasa zayıfken yatay gideceğini düşünürüm hep. Amma vade sonu yaklaşığı için kasayı hesaplarken diğer vadeyi de katmak lazım. 2 vade toplam 465 + 80 yani 545.000 ediyor. 10 20 bin kontrat zaten diğer vadede hep vardı desek yine en az 525.000 açık poz var demektir.
Elon musk yetiş tesla için bi twitt atıver
merhaba,arada yazıyorum,burada çok dangalak var ve diyorlarki 15 yıldır voptayım falan,yok 100 140 kontrat falan diyorlar,insanları yanıltıyorlar,boş adamlar bunlar,vopta para ancak inandıgın yolda dayanabiliyorsan ögle gelir,al satla vopta para gelmez,vopta tek gerçek vardır,teminattttttttt,teminatından başka dostun yoktur,şunuda sögleyeyim vopta 15 yıl kalabilen adam buraya yazmazzzzzzz
illaki kumar yaparak çok kazanmak isteniyorsa bunu hisse üzerinden yapmak daha mantıklı. öncelikle viop rakamlarda netlik yok. hisse öyle değil ama. örnek olarak GARAN kapanış 9.21 bu kadar net. viop ta bir sürü küsuratlı karmaşıklar oluyor. gerçi bunu ben kendi anlayışıma göre söylüyorum ama sürekli çizmeklede olmaz. birazda rakam olarak takip edilebilmeli. sonuçta o çizgilere yön veren gizli bir el var...
ispatlanması bu kadar kolay olan yolda ne iddia ediyorsun.defalarca buraya senin gibi dangalakları susturmak için yapıştırdım ama ayıp olmasın diye sildim.
yıllarca matematik dersi verdim.(öğretmen değilim öys sonuç belgesinin referansı ile); bir toplumda ortalama zeka 105 tir.
ne kadar kişi üstün zeka ise(120), o kadarda bunun simetriği vardır (90) IQ
NORMAL HAYATTA BUNLARDAN UZAK DURUN.ama bu forumda-sosyal medyada bu mümkün değil.gelir araştırmadan,seni tanımadan konuşur.şimdi ağzına tıkama vakti.ben sana agır gelirim.zaten eski forum elemanı olsaydın bu haltı etmezdin.
-şimdi TÜM ESKİ FORUMDAŞLAR benim 2007 bahar ayından beri VOB da olduğumu bilir (e muhtura haftasıydı).bu somut bir olaydır..gerek forum yönetimi,gerek mesajlara,arşive bakılırsa bu NET OLARAK ORTAYA ÇIKAR..2 kere battığımı da söylemiştim.
-ÇOMAR AKLIYLA gelip te bana akıl verme.burada gerektiğinde trentte beklemesini de biliriz,trade etmesini de.gün gelir bir aylık poz.,gün gelir 2 saatlik pozisyon..
ha 100/140 kontrat meselesi işine en kolayı...
akıllı ol.basit mat. denklemi kuramayan aklınla seni sarma yapacak adama bulaşma..
https://i.hizliresim.com/YAtoHd.png
27 ocak..bir anı..yakın zamanlarında var..ama kafası basmadığı için ürün alıp-satmaktan başka tercihi olmayan vasıfsıza bu gelsin..
170-172.5 arasındada aynı hareketleri yaptı palacım,asla yanında shortçu istemiyor,170-172 arasını tepe kabul ettigim için shortları tutuyorum,hedefim 152-152.5 aralıgı,zaman olarakta bu vade içinde bekliyorum,tepeden hiç degilse 20 bin puan basmalı ama degilmi,shortçu taşmı yiyecek
bir dangalakça trade yöntemi.....sallamış..haydi en zirveden short açtın diyelim.21 ocak günü. 1720 den
1560 oldu..sonra 15 günde 1660 oldu.... dipten 100 puan yükselmiş ve malakça bakmış...ve 20 gündür dar aralıkta..
teknik bir analiz gücün yok,grafik vs...
15 yıldır vobdayım..arada bir vasıfsızlar gelir.ergen güveniyle konuşurlar..sonra defolup,kaybolup giderler.
3-4 lü desteği kıramadı ve bu gerekçe de olunca shortları kapamıştım.eğer desteği kırsaydı arkaya yaslanıp olayın akışına bırakacaktım...
yok efendim vob buraya gelecek-diyecek diyeni direk çizmek lazım.OYUNU KURAN sen değilsen ve bu olayda EDİLGENSEN ,anlık olarak PİYASA YAPICININ planına göre senaryo üretmek zorundayız..
isterse vadeyi 1700 isterse 1500 kapatır..şuan bunu bilen var mı_?
dünde başka biri vardı.mesajlarına bakabilirsiniz.tam 5-6 kere: ENDEKS ÇÖKECEK,1600 KIRILACAK mealinden mesaj attı.
Kendinden emin-ısrarlı bu kadar iddialı konuşmalar kesinlikle bazı bireylerde etkili olur.
ne oldu..1601-1600 kırıldı..oradan tonlarca short yapıldı...ve çuvala doldurularak bugün (fdow vs. bakarsak),oraya göre 20 puan zarara sokulacaklar.
(işyat. longlamış ve destek kırıldı diyerek ters poz. açıldıysa dönüşü daha sert oluyor.gapın boyutu anlamında).2 vadenin toplamında diğer -11.000 short açmış.
düşünceni yazarsın da sürekli yazmanın anlamı ne?.bir kere yaz gitsin.
şimdi biri çıkıp ta senden etkilendim deyip saydırırsa ne diyeceksin?
ORTA VADE İÇİN:
FAİZ %18 HATTA %22 veren güçlü şirket tah. var.BIST-100 E BUNU EKLERSENİZ YAKLAŞIK 1900 eder.12 ay sonra bıst100 1900 den daha fazlaysa kardasınız.
-S400 de-HALKBNK ta olası gelişmeler.
-Gara ŞEHİTLERİNDEN sonra Kuzey Iraka Operasyon olasılığı ABD nin ''Bunu asla düşünmeyin.eğer olursa ABD en güçlü şekilde karşılık verir'' mealinden ifadesi.(Bu olay pazar gecesi haber kanallarında konuşuldu.yetkili ismi o zaman ifade ettiler)
bunlarda söyle kenarda dursun..diyoruz ya neden yabancı sürekli satıyor acaba.....?
Yazmamak için direndim ama artık iyice cılkı çıktı bu işin, buraya niye kar zarar ekstresi atılıyor anlamıyorum. Anlık olarak yaz , şort de long de fakat ekstra nedir ya???
Ha buraya evin arsanın tapusunu atmışsın ha ekstre atmışsın, bence fark yok.
Burada bir kaç kişi var binlerce lot açıp kapatıyor, kademe indirip kaldırıyor bir kere bile ekstre atmadı.
Bu neyin ezilmişligi neyin kompleksi anlamadım.
Burada kimse kimseye bir şey ispatlamak zorunda değil...
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.neden ekstre yapıştırılmış anla..DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMA..
adam yalancılıkla beni ittiham etmiş...BU GECE SAAT 01 DE ATILAN MESAJ.önce orayı oku..sonra NEDEN CEVAP HAKKIMI KULLANMIŞIM ANLA.
YOKSA NEDEN SABAHIN KÖRÜNDE YAPIŞTIRAYIM Kİ ZATEN DE DOĞRU BULMAM...
adalet anlayışına bak.hobidik durup dururken sana taş atacak sen kendini savunmak için duvar ördüğünde,suçlanacaksın..
SONGUR abin de 135-138.000 vade sonuna kadar görülecek demişti.Hem de gizem katarak;benim bildiğim var havasında.Üstelik ''siz şimdi çok soru sorarsınız ben yorumu kapattım ''demişti.
ben de etkilendim..bu kadar parası var bu kadar eminse acaba bildiği bir şey mi var diyerek
songur abimizin 4 günü var..:)
Özelden at, konuyu kitle.
Yalnız sana değildi yazdıklarım genel olarak sıkıntımı dile getirdim...Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.