ABD on yıllıklar....
1,357 +0,012 +0,88%
Anlaşılan boğa piyasasi biraz buradan terbiye edilecek
ABD on yıllıklar....
1,357 +0,012 +0,88%
Anlaşılan boğa piyasasi biraz buradan terbiye edilecek
Full + full + full diyince aklıma geldi, az yakar çok kaçar A +++ plus plus
Hamdım Piştim Yandım
Bear_Bull
@BearBull26
Opsiyon satarsan aldığın primlerle Kâr sınırlı ama zarar sınırsız.
1640 kapatırsa ne olur
resimde en yukarda olan C1540 tan 1640 a kadar olan Kısalarımın hepsi içsel değerli olur kapanış fiyatı - Kullanım fiyatı kadar primlerini öderim toplam 92 Kısa olmuş olur bayağı benden prim geri alır
ama bu sırada
aşağı tarafta P1600den 1640 a kadar olan kontratlar değersizleşir onlardan aldığım primler bana kalır.
bunların üstüne P1680-1700-1760 Opsiyonlarımdan da 40 ar puan yani 90 * 400 tl içsel değer azalır.
hesaplaması karışık iş. her babayiğidin harcı değil bunları hesaplamak.
Opsiyon dersi verenlere bir örnek yapsana dersen eğitim sonu yapalım der ama unutturur yada vakit yetmez yapılmaz o örnek hiç
4 günde fiyat ordan oraya giderken benim nasıl işlemler yapacağım belirler.
1600 e inince short 1620 ye gelince short yap 1 er lotla
palanenenin eli ayağına dolaşsın ne yapacağını şaşırsın![]()
Bear_Bull
@BearBull26
Froto iyi dillendi... Bir iki tavandan fazla ömrü kalmadıYarın vuracağımı yazmıştım ama pay vadeli de ilk vuruşu çok ufak yaparım ve portföyün yüzde 5 ini geçmem. Son vuruştada maks yüzde 50 yi görür ve dokunmam artık, Sasa da yaptığım gibi. Kaldıraçsız...
Pay vadelide kaldıraç kullanacaksam ucuz malı longlamak için kullanırım... Düşüşün bir sınırı vardır, çıkış da ise sky is the limit...
Bu paragraf basit ama hayat kurtaran prensipler içerir...
Kasa 5yüz küsürlerden 465binlere düştü, jeton yoksa mazut ta yok demektir, yağni kasa artmazsa düşüş kaçınılmaz
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri