Dubai metro
https://i.hizliresim.com/oekykf5.jpeg
Printable View
Dubai metro
https://i.hizliresim.com/oekykf5.jpeg
Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim!
Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur.
Sağdan soldan vatan evlatlarının idamlarıyla sonuçlanan 68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar, 1980 darbesinin "Bizim Uğur"u, TRT Genel Müdürü.
Bizim kuşağın onur abidelerinden Tarık Akan'ın yumruklaştığı, dürüst ve mücadeleci gençlik-kafalarında bitlerle işkencelerden geçerken-ayağına taş değmemiş, nezaket ziyaretlerinin müdavimi Uğur Dündar.
"Gün geçmiyor ki" cümlesiyle başladığı her haber programında, fonda gerilim müzikleriyle süslediği ve toplumun inanç noktalarına temas ederek 28 Şubat sürecinin alt yapısında emeği olan, iş başörtü sorununa geldiğinde; "İnadına mini etek, inadına dekolte" sloganlarına katkı sunan Uğur Dündar.
Sağlık skandalı haberi adı altında "Tesettür Faciası" başlığıyla, toplumdaki kutuplaşmanın her daim ekmeğini yiyen, fildişi kulelerinin tepesindeki konforlu alanını inşa edebilmek için büyük "fedakarlıklar" yapan, andıçların Uğur Dündar.
Her alanda, mevcut baskıcı iktidarın, sizin de içerisinde arkadaşlarınızın olduğu (ki bence onlar öyle sanıyor) muhalifler, davalarla, hapislerle, saldırılarla mücadele edip bedel öderken, sizin çarkınız yine "şanlı şanlı" döner Uğur Bey.
Senin de bildiğin ama hiç hoşuna gitmeyecek bir sır vereyim; Biz helalleştik Bu ülkede, Cumhuriyet Halk Partisi'ne bırakın oy vermeyi, adını duyunca besmele çeken muhafazakârlarımızla helalleştik.
1960'lardan kalma sağ sol kavgasının kötü mirasıyla yüzleştik. Bizlere inançsız ve din düşmanı gözüyle bakan sağcı kardeşlerimizle de helalleştik.
İç Anadolu ve doğusu dahil, bırakın milletvekili çıkarmayı temsilci gönderemediğimiz şehirlerimizle konuştuk, anlaştık, helalleştik.
Darbelerle, 28 Şubatlarla, faili meçhul cinayetlerle, idamlarla yüzleştik.
Geçmişte yaşadığımız bütün travmalarımızı, öfkelerimizi, intikam duygularımızı ebediyen toprağa gömdük. Bütün farklılıklarımızı kabul ettik, sevdik ve kucaklaştık. Artık buradan size ve temsil ettiğiniz kimliğe ekmek çıkmaz!
Bunu vatanperver dostlarımızla yaptık. Başta kıymetli dostum Sayın Karamollaoğlu olmak üzere 6'lı masanın liderleri ile yaptık.
Nasıl yaptığımızı da anlatayım.
Berkin Elvan'a da ağladık, Eren Bülbül'e de...
Sinan Ateş ile de vurulduk, Tahir Elçi ile de...
Deniz Gezmiş'le de sehpaya çıktık, Mustafa Pehlivanoğlu ile de.
Ergenekon kumpası mağdurlarına da destek olduk, suçsuz günahsız KHK mağdurları anaokulu öğretmenlerine de.
Yürüdük Uğur Bey. Hak için halk için yürüdük.
Yolumuza kurşunlar bırakıldı yürüdük.
Pislikler döküldü yürüdük...
Terör örgütleri kuşun sıktı, linçlendik, içerisinde bulunduğumuz ev için "Yakın o evi" dediler, defalarca ölüm tehditleri ve suikastlara karşı yürüdük.
Cumhuriyet Halk Partisi çok değişti Uğur Bey. Artık toplumun büyük bölümünü öcü gibi gördüğü bir parti değil. Bakın TV programında değerli kardeşim Cemal Enginyurt, size karşı millet ittifakını ve helalleşmemizi nasıl savunuyor, siz ise nasıl da inkar ediyorsunuz.
Siz hiç değişmemişsiniz! Hala 1970 lerde, 80 lerde, 90 larda yaptığınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer olmaz!
Toplumun inanç ve değerleri ile siz ve temsil ettiğiniz kimliğiniz, mıknatısın iki ayrı kutbu gibisiniz. Siz Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve toplumsal barışa yaklaştıkça seçimlerde broşürlerimizi dağıtan başörtülü kardeşlerimiz, bütün kırgınlıklarını unutan Kürt kardeşlerimiz, vatanperverlik çatısı altında bütünleştiğimiz sağcı kardeşlerimiz, kısacası bu ülkenin ötekileri bizden uzaklaşıyor. Buna müsaade edemeyiz.
Belki biraz kırıcı oldu ama kusura bakmayın Uğur Bey bunlar gerçekler. Bana, canlı yayınlarda Dış devletlerin ajanı olup olmadığımı soracak kadar dengenizi yitirdiniz, ses çıkarmadım.
Şahsıma dilediğiniz kadar saldırabilirsiniz ama kardeşliğimizi dinamitlemenize müsaade etmem.
Kendi adaylığımı dayatmak için siyasi rüşvet dağıttım iddialarınıza susarım ama 6'lı masa bileşenlerine "siyasi rüşvet aldınız" imasına susmam, bu birlikteliği bozdurmam!
K.K.
Benimde saglik sigortam yok cunku bir yarari yok
Ambulansi ve acili karsilamiyor ilk 5 bin dolar cebinden cikiyor sonra kapsam basliyor
Cok buyuk sirketlere calisirsan o zaman adam gibi sigortan olur ama oda bedava degil
Basimdan gecenleri anlatsam bu nasil Amerika dersin o yuzden bosver
Yalnizca sunu dusun; Bodrum Antalya Marmaris civarindaki yazliklarin cogunda ABD den kesin donus yapanlar yasiyor
Hayalim o
degistiremezler o yuzden ingilizlerde ucaga atlayip Turkiye Tayland Meksika gibi yerlerde saglik sorunlarini hallediyorlar
Ben Amerikada doktor olmayan hastane gordum. Sordum neden yok diye. Hastane yonetimi karar almis doktor cok pahaliymis bulamamislar vs o yuzden yuksek hemsire ise aliyoruz dedi
Iyide yuksek hemsire her ilaci yazamiyor naapcaz?
Beyefendi o zaman 50km otedeki hastaneye gideceksiniz
evet benzin cok ucuz :) et hormonlu sutun icinde her turlu kimyasal
neyse tansiyonum cikacak yine
Bu abd ne kötü bir yer ah ah giden bilir.
Normal adam, Bodrum'da K.Baligi var mi diye arastirma yaparmi.
Hastane yakin olacak, ve icinde doktor bunu bekliyecek.
Alacagi ev hesapli olacak gibi yuzlerce mazeret.
Aslinda 60 yasindasin, alt tarafi iki cop pirzola bir 15'lik raki.
Kalan kac gunum kaldi demiyor.
Mutsuzlugunu, umutsuzlugunu,buralarda ortaya dokuyor.
https://resmim.net/cdn/2024/04/09/flx2rH.jpg
https://resmim.net/cdn/2024/04/09/flOZBj.jpg
https://resmim.net/cdn/2024/04/09/flODdD.jpg
Allahım sana karşı nasıl bir suç işledim de, bu başlığa bir göt bile fazla iken iki tane birden gönderdin?:vk:
Kapitalizmin tanrısı olan bu ülkelerde, özel sağlık kuruluşu yokmuş.:dvr:
Abi orada sağlık sigortası ve diş sigortası ayrı. Sigorta kapsamı ödediğin seçtiğiniz sigortaya göre değişiyor ilacı ona göre ücretsiz yada parayla alabiliyorsun. Ama orada sağlık pahalı. Bizim burada olduğu gibi öldüğün zaman takdiri ilahi kader deyip geçmiyorlar hemen mahkemeye gidip tazminat davası açıyorlar. Kullandığın ilacın yan etkileri yüzünden bile milyonlarca dolar tazminat davası kazanıyorlar. Avrupa'da bildiğim biyokimya uzmanı 2-3 milyon dolar kazanıyor yıllık. Yaptığın işin riskine göre gelirin artıyor. Avrupa'da yaşayan Türkler genelde burada ameliyat oluyorlar. Çünkü orada öyle kolay kolay ameliyat yapmıyor doktor. Bizim burada kurbanlık koyun gibi ameliyat yapılıyor. Ölürsen takdiri ilahi.
https://resmim.net/cdn/2024/04/09/flOeIL.jpg
Gavur ülkelerinde yeterki paran olsun, özel hastanelerde özel olarak A. bile koyarlar.:kahkah:
Bizdeki kadar mantar gibi çok olmayabilir. Oranın kriterleri denetim mekanizmaları bizim ki gibi uyduruk değil. Şuan eğer özel hastane açma kıstı olmasın bir o kadar daha açarlar bizde. Hatta şuan bir dahiliye uzmanı ilave etmen bile mümkün değil bu hakkı o ildeki başka hastaneden satın alıp öyle açıyorlar. Özel hastaneler SGK nin ödediği tedavi ve tetkik ücretiyle temizlik elektrik su parasını ödeyemezler SGK benim ödediğimi az buluyorsan sana gelen kazı yolabildiğin kadar yol diyor hiç karışmıyor. A Grubu bir hastaneye taş çatlasın muayene tahliller film ultrason EKG dahil 100 TL civarındadır. Özel hastanede 1-2 hormon tahlilinin maliyeti o kadardır.
https://resmim.net/cdn/2024/04/09/fl6eJZ.jpg
Dünkü Akit paçavrası manşeti.
Herkese iyi bayramlar, efendim
herkese kotu degil
son yillarda gelenlerin %99 u koyden geliyor yada gecekondulardan ve super mutlular
Adam araba aldiginda hungur hungur agliyor cunku hayalinden bile gecmemis
Turkiyenin zenginleri Amerikaya gezmeye gelir yatirima gelir asla yasamaya gelmez
Hayat Turkiyede cok tatli onlara. Resmen cennette yasiyorlar. Sarap akan irmaklar gogsu yeni tomurcuk falan filan
yurtdisinda kimse mutlu degilki
Mutlu olsaydin sende Kanadayi terketmezdin
Yasadigin ulkeye uyum saglarsan mutlu olursun ama buda benligini kaybetmek demek
ben 2 senede Turkceyi unutan tanidim.
Her metalin erime derecesi farkli. Kimisi 3 gunde erir kimi metal 10 dakkada kimide benim gibi hic erimez
Kimide senin gibi akilli davranip bu cehennemden kacar
Facebook un en buyuk Turk grubu uye sayisi 50 bini gecmistir heralde orada yazilanlari oku herkes agliyor Turkiye diye.
Cunku guzel hayatin tadini bir aldinmi asla unutmuyorsun tabi bahsettigim eski Turkiye
Gocmen Turklerin grubu bu. Avrupada insanlarin basina gelenleri okuyorum bazen sukrediyorum iyiki Amerikadayim diye. Goreceli olarak Amerika cok cok daha iyi. Ama para pesindeysen iyi. Para bana bir sey ifade etmiyor daha fazla paraya gerek yok.
Ben iki yıl UK de kaldım.
Yurt dışına giden herkesin oradaki yaşamı ile kurduğu tek bir cümle vardır.
"Ben orada insan olduğumu hissettim."
Ben aynı duyguyu sadece askerde hissetmiştim. Zira herkes eşitti.
Gerçekten öyle.
Türkiye de yaşayıp gelişmiş bir ülkede yaşamayanlar onları K.Korede yaşayıp ülke dışına çıkamayanlar gibi görüyor.
Ki K.Korede yurtdışı zaten yasak.
Bizim ülkede de nüfusun büyük kısmı için yasal olarak olmasa da fiilen yasak. Vize, yurtdışı harcı, uçak parası ve otel parasını düşündüğünde...
Çekirdek erimeyi engellemek ve Yeniden Refaha Kaçmayı önleme amaçlı haberler.
2.parti seçimden sonra en çok çekirdek erimeden çok etkilenmiş görünüyor.
Biliyorki çekirdekten gidenler.Bir daha geri dönmez.
Ekonomiden gidenleri sonra hallederiz düşüncesinde olmalılar.
Belkide teknik olarak halledemiyorlar.Kasanın durumu malum.
Patalojik yalancı vakası bu medyada görülüyor denilebilir.
Yurt dışına lüx bir yaşam için gidilmez.
TC çok daha lüx.
UK de insanlar son derece küçük ve eski binalarda yaşıyorlar.
Ancak eşitler ve özgürler...
Bu zaten yetiyor....
Adama kayırma, rüşvet, mülakatla işe girme, SAHTE ÜNİVERSİTE DİPLOMASI ile siyaset yapmak vs. yok.
Kurallar var. Herkes uymak zorunda...
Bizdeki gibi vekil ceza yazdı diye trafik polisini tokatlayamaz .
Veya Başbakanı sert eleştirdiniz diye kapınıza polis gelmez.
Biz de gerçek demokrasi yok, fırsat eşitliği kesinlikle yok.
Pasaportunuz var ancak yurtdışına gidemiyorsunuz.
En çok İsrail ile ticaret kısıtlaması saçmalığına kızıyorum.
Örneğin jet yakıtı kısıtlaması saçmalığı, ulan kaç bin litreden sonra kısıtlacak belli mi, yoksa İsrailin zaten alamayacağj bir miktarda mı olacak?
Örneğin 1 milyar litreden çok satılmayacak desen ne olacak, zaten alamaz ki o miktarı.
Tahminim yrp bundan sonra daha da fazla akp den oy alır. Daha önce buna oy versek boşa gidecek diyenler belediye seçimlerinde sandığa gitmeyenler buna yönelir. %10 minimum oy alır. Birde CHP li belediyelerin başarılı olması gerekir ama RTE nin bu konuda daha büyük engeller hatta para yüzü göstermeyecek kadar üstüne gideceğini düşünüyorum zaten aldıkları akp li belediyeler borca batık durumda.
Gaziantep'te hafif ticari araçla otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Kaza resminde eski renault TX marka otomobilin hem tamamıyla ikiye bölündüğü hem de tavandan eser kalmadığı görülüyor.
Bu araçlar hala neden trafikte.
Bunların karasör ömrü yok mu? Araç en az 50 yıllık.
Devlet 3 kat vergi alacak diye arabanın sıfır fiyatını Almanyanın 3 katı yapıp bu insanlara neden sağlam araç verilemez.
Bunların ölüm nedeni gerçekten kaza mı yoksa başka türlü vergi toplayamayan devlet mi?
Daha önce dediğim gibi RTE Hocanın mirasına kondu...MV istifa ederek AKP ye katıldı...Şimdi devir döndü ; Çekirdek kadro SP dönmedi ama YRP ye döndü...
Giden oy pek geri gelmiyor...Bizansda ikinci seçimi yapmayacaklardı 44K fark yaklaşık 1 Mil çıktı ve onun üzerine de bu seçimde ilave geldi...Gelen oy gitmediği gibi arttı...
İdeolojik taban uzun zamandır AKP ye alternatif arıyordu , YRP Genel seçimde varlık gösterince arkasının geleceğini aslında RTE tahmin ediyordu ama bu kadar hızlı kaymanın olacağını tahmin edememişti...AKP sonrası için YRP hazırlanıyordu ama AKP yi bir sonraki seçimde yutarak yeni RP olacak ,
Ortalama %20 civarında YRP nin oyu olacaktır...
Babam için.
Filmi vizyonda.
Babasın mirasını geri almak için yola çıktı oglu.
Bu anam için, bu kabasakal için,
https://www.youtube.com/watch?v=IJRthHWeQAc
Bu Adam Benim Babam!
https://www.youtube.com/shorts/qZXz6TN8wXc
KARALAMA siyaseti bitti. Adapazarı Milli Görüşün kalelerinden biridir. Sürekli birilerini suçlayıp kendi yedikleri haltın üstünü kapatma salvolarını artık halk yemedi. Bir daha ki seçim değil bu pazar seçim olsa YRP %10 alır. Çevrem de bu tip insanlar çok var ve arayış içinde idiler. Bu arayışları sonuç verdi. Yıllardır akepe den daha iyisi mi var deyip ''KERHEN'' oy verenler reisin yukarı çıktıkça birilerinin omzuna bastığını unutunca fatura ağır oldu. Daha da ağırları da gelecek. Asrın lideri de farkında bunun..
2.Film.
Benim kumarım biter hepinize bol şans
Masadan erken kalkmak yada kalkamamak işte bütün mesele bu
https://www.youtube.com/shorts/dNgRf6W4MUA
Yabancı film
Mesele güçlü adam olmak değil büyük adam olmak
https://www.youtube.com/shorts/v56OnYNZmvk
Erbakan bu aşağıdaki konuşmayı yaptığı için küreselciler onu bence fazla yukarı ön plana çıkarmazlar, mutlaka bir noktada durdururlar, önüne mutlaka taş koymaya baltalamaya çalışırlar. Adam küreselcilerin bütün oyunlarını ifşa etmiş. Bunu açıkça dobra dobra kamu önünde söylemek 5 kilo toschak ister. Kolay değil.
https://youtu.be/petC9-YCWWU?feature=shared
Ülkelerde insanlar fakirleştikçe, manevi olarak da çökerler.
Özgürlüklerini, onurlarını kaybederler...
Din ile bu süreç durdurulmaya çalışılsa da fayda etmez.
Hele ki dini referans alarak iktidara sahip olan devletlerde din de anlamını yitirir.
Kul hakkı, adaletin en çok erozyona uğradığı rejimler haline gelir.
Haklısın. Bunu söyleyeni iktidar yapmazlar ki nitekim Necmettin Erbakanı da çabucak indirmişler zamanında.
Bu sebeple Fatih Erbakan ın da iktidar şansını çok düşük görüyorum.
Erbakanın çok eski videosunu buldum arşivlerden. Bu sanırım bahsettiğin.
https://youtu.be/1P_2zo-LhL8
Aynen öyle. Artık bu zihniyet iktidar olmasın zaten çok bile oldular. Akepeyi eritsin yeter. Yani birbirlerini imha etsinler. Artık bir çok kesimden oy alma potansiyeline erişme noktasında epey mesafe alan CHP ve İmamoğlu ülkeye özlenen demokrasinin önemli bir kısmını geri getirebilir. O da bana yeter..
Herkesin temennisi Demokrasi ve GSMH nın adil bölüşümü...Yandaşlara milyar dolar emekliye sadaka gibi yaklaşımlara neşter atmaları...Daha önce dediğim gibi toplumun beklentilerine cevap verebilirlerse hem onlar hemde toplum kazanır...
Eleştirmek için çok erken olsa da yeni Başkanın söylemleri şahsen beni rahatsız etti..
https://www.salihlisektorgazetesi.co...r-bozan-sozler
Neyse Herkesin Bayramıı Kutlu olsun....