açık yazın lütfen akbank satıp halkbank mı almak gerek yoksa halkbank satıp akbank mı almalı biraz net olsanız çok iyi olur?...
Printable View
Akbankında isc yi geçmesi lazım
Sayın Binali Yıldırım hemşerimdir, hatta bizim ilçeye bağlı en yakın köylerden birinden. Ancak bugün yapılacak toplantıda ekonominin başına onun getirilmesi bence olumsuz algılanır. Bu şekilde bir hata yapmazlar sanıyorum.
Doları olanlar maliyet düşürmek için 8,3 den sabah aldılar, şuan gözüne fener değil ama, statlarda kullanılan projektör tutulmuş gibi bir durum var.
Duruma bak.
Normalde ekonomiyle ilgili en üst bakan istifa edecek,Merkez Bankası baskani görevden gece alınacak olsa borsa taban olurdu. Şimdi davul zurna havası piyasalarda. Belirsizlik bile daha iyi der gibi piyasalar. Dusunebilseler bu durumu neden diye.
Ortak banka endeksine neredeyse 3 milyon gömdüm en iyi maliyet garan 6.28 en kötü maliyet akbnkta 5.45 halk grafiğe göre dipte aldım 4.86 halkınn 250bin lotun 150sini aka taşıayasım var ama Elim bir türlü gitmiyor paranoyak etti bu hisse beni:) işc yapı kredi Vakıf hepsi yeşil ama bir tek rengi gibi ak kırmızı bu banka ya benimde husumetim var :)
sayın trader hayati bir konuda bir istifa olayını en az 10-15 medyanın adını yazıya dökmeye cesaret edemediği kişilerin dinleniriz tutuklanırız korkusuyla yaşadığı ve özgürlüklerin yok olduğu adaletin hukukun katledildiği korku impatorunun hüküm sürdüğü bir ülkede yabancı durmadan kaçarken senin cesaretine anlam veremedim.herşey sansürlü.inşallah kaybetmezssin kardeş.biz kaybedenlerdeniz.bolşanslar.
Sn.KIZILDAG
Ne yaptiniz, % 50 satıp beklemede misiniz. Öngörünüz ne bundan sonra;bu seviyeden aşağı gelme ihtimalini görür müsünüz?
Gram altın 50 lira geriledi, büyük rakam. Bende Şekerbank vardı bugün biraz onu artırdım. Birde Cuma’dan başka büyük bir bist30 senedim var onu yazmadım, bekliyorum onu, bugün neredeyse prim yapmadı. Cuma’dan bu yana 8 kademe verdi. Şimdi iki konu var, arasıra yazıyoruz ama bazen yanlış anlaşılıyor. Öncelikle değersiz TL ile her şey değişir dolar bile. Ancak BİST 11 ayda 3 kez 121 üstünü nedeni ilk ikisi canağı yaptı şimdide kulp yapıyor. 125 den döner 121 test eder 140 bine gider bu birinci yol. 123 den döner 118-117 dener 140 bine gider. Örneğin 5 lira maliyeti olan Akbank hissesi bence düzeltmeye muhatap olandan beklemeli. Bakalım hangisi ve nasıl yaşanacak. Ama güzel olan hükümetin doları karşısına TL yi borsayı yanına aldığını görmek gerekir. Keza ben Akbank özelinde başka şeylerde bekliyorum belki Telekom satılır belki başka şeyler olur. Taşınacak banka şimdilik Akbank. Tabiki bugün birisi çıkıp halk bank davalardan aklandı derse o başka.
istifa olayının sonucu netleşmedi.şahsi görüşüm odur ki cumhurbaşkanı istifayı kabul etmeyecek.Türkiye yangın yerine dönsede kabul etmeyecektir.zaten berat albayrak bir emir eri aldığı karalarda hür olduğuna inanmıyorum.aldıkları dolar ve altınları yüksek fiyattan boşaltmak için bir oyun oynanıyor kanatindeyim.inşallah yanılırım arkadaşlar ancak bana göre kusursuz fırtınaya hazır olun!
Emlakçı üç ev gösterir önce en kötüleri gösterir sonra en iyisi ve son ev alınır yada kiralanır. Dolar ve gram altın belkide olmayacak fiyatlara geldi. Yani 550 lira gram 8,6 dolar her gün içinde olduğumuz için pahalı gelmiyor . Ama bugün görüldü ikiside bir anda devrildi. Bunu kısmen istifa ve aşıya borçluyuz. İstifa bir kaç kabine değişikliği ile bugün servis edilir. Dolar ve gram altın düşmeye devam eder. Sonrada doları 8,6 dan 6,6 ya çektir denir. Aslında o ilk iki evi yani 7,6 ve 8,6 görmemize gerek yoktu. 6,6 yı yani son evi sevmek için ilk iki kötü evi görmek gerekirdi.
ABD bankacılık endeksi%15 artışta..Akbnk ya etkisi olurmu?https://tr.investing.com/indices/kbw-bank
İstifa kabul edilmiş.
Sn.KIZILDAG zahmet olmazsa bu noktadan kaça gerilerse ve kaçı geçerse alım daha güvenli olur. Aşağıda alım için destek, yukarıda da önünün açılması için geçmesi gereken direnç rakamları nelerdir?
Örneğin 5,10 a gelse alınır, yukarıda da 5,50 yi geçerse alınır gibisinden.
Teşekkürler
Güzel tesbit. Aklıma gelmedi.Son faiz artırımı beklenirken yapılmamasının nedeni de bu olabilir.Çok vahimi görürseniz,az kötü iyi olarak görülür.Bu seviyeleri göstermeselerdi 7,50 dolar yüksekliği başarısızlık olarak görülecekti. 8,60 görünce 7,50 düşürme başarı olarak kabul edilecek. Bir kaç bakanla merkez başkanını da harcayıver ne olacak. Memlekette hür iradesini kullanmaktan aciz adam bulmakta ne var. Olabilir. Taktiksel bir hareket için hazırlanmış senaryo.
Zararimiz çıkana kadar atama olmasa,boş kalsa koltuk bari. Acaba mevcut durumdan daha kötü olabilir mi ki boş kalması.
Bundan sonraki bakılacak mevzu faiz artışı...
Normalde olumsuz etkiler ama burda bakılacak olan faizin bankalara etkisi değil, gelen kişilerin bağımsız olduğunun gösterilmesi (elbette bağımsız olmayacaklar ama görünüş olarak bağımsız olacak, yatırımcıda biraz salağa yatacak oldu bitti)
Yabancı biraz da olsa gelecekse geleceği hisseler belli...akbank listenin başlarında...
Eskiden topik vardı ama başa bela oluyor, biri bazen bir şeye takılıyor ama böyle senet değişimi daha tatlı. Ereğli’de 20 gün önce sordum cevap gelmedi, ey ahali seçime kime oy veriyorsunuz. Derken seçime yakın hissede girerim demiştim. Seçimde biz değil sanki tüm dünya nakitte girdi. 6 küsürden Akbank taşıyanı mutlu etmek zor ama 4,80 den alan doğru iş yapmalı. Önce ya 10 küsürü nisan ayına kadar bekleyecek yada treyt edecek. Treyt işinde arkadan ağlamak olmaz. Bir ağzın bir sakızın olacak. O seni yenirse başka birini bulmam lazım. Örneğin ben 4,40 yakalarsam yarın Petkim’e dalarım. Yok 4,45-4,50 açarsa o iş olmaz . Geri gelip test etmesini beklerim. Her hissenin bir günü vardır. Şimdi bankalarda endeks de devasa bir boşluk var dolar dolmaz bilemem belkide boşluk yok. Grafiğe bakmadan gidersek 4,80 den 5 de flama yaptı sonra ikinci flama 5,40 oldu. 5,40 dan geri dönme ihtimali illaki var. Ama 5,40 6 arası daha önemli. Burayı geçer ve 6,01 yanarsa düzeltmesiz 9 lira görülür. Konunun başına seçime gelirsek seçimde endeks 1150 ise 1150-1200 arasında kimse senet alamadı. Belki bugünde alamadı. Bunu Twitter den almak mümkün çünkü çizen yazan yok denecek kadar azaldı. Bir kaç yazı geride yazdığım gibi 1250-1260 dan 1210 gibi gelebilir ve sonra devam yada hisse bazlı bir borsa. Tabiki tahmin hepsi.
Rsi göstergesi 80-90 gördüğümüzde satarız. Bir gün dökta eski ismi Comdo hissede spek rsi 145 gösterdi aşırı alımın aşırısı. Neden oldu, çünkü açığa satanlar vardı onlar kapanana kadar yukarı sürdü. Onun gibi bir şey . Dolar da aşırı alımda daha fazla duramazdı. Verdiği uyumsuzluklar patlamanın şiddetini artırdı.
Teşekkürler KIZILDAG üstad cevap için.
bekleyen derviş...misali...:halay:
ytd...
Görüsumüz geçerli...
Sn kızildağ ın kasım ayı projeside gerçeklesiyor. Tebrikler.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akbank bugün diğerlerinden daha güçlü, ama geçmiş dönemde aşırı satılması nedeni ile bunu telafi gibi görelim.
Faiz artacak, 19 kasımı beklemeyecekler. Ve bunu seans içi servis edecekler.
Azerbaycanlı bir patronum vardı, 11 yıl çalıştım yanında, şöyle derdi, genel müdürlük istiyormusun, evet dedim, ançak o görevden sonra genel md yrd olamazsın, sonrası kapıdır derdi.
Berat bey de böyle oldu, ekonomi bakanlığından sonra başka bir yer olmadı ve kapı gösterildi.
Faiz politikası için bunun yapıldığını düşünüyorum. Çünkü faiz şimdilik tek silah.
Ben faiz artacak diye 2 defa kazıklandım, babam MB başkanı olsa ve yarın faizi artıracağım dese bu saatten sonra ona bile inanmam....
Ben 3. defa kazıklanmayacağım, 19 kasımda en çok olsam portföyde %50 olurum...
Faiz Artmazsa aynı şelaleyi yaşamayacağım, hele birde 18 kasıma akbank 5.80- 6.00 lara gelirse hiç durmam, artarsada zaten yukarı çekip gömüyorlar çok bir şey kaybetmeyiz...