Originally Posted by
seref9
Hepimiz karanlıktan yakınıyoruz, hepimiz fakirlikten yakınıyoruz, hepimiz sesimizi duyuramadığımızdan , kaderimizi değiştiremediğimizden yakınıyoruz, haklıyız haklı olmasına da .
Cumhuriyet kurulduğundan beri takriben 100 yıl geçti, 100 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı var, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özellikle başına Milli kelimesini koymasının sebebi , milli olmanın önemli olmasından ötürüdür. Misal Ulaştırma Bakanlığının Milliliği olmaz, evrenseldir vede evrensellikte ister. 100 yıla yakın zamandır Milli değerlerle eğitim alan Atalarımız ve biz ancak bu kadar medeniyet seviyesine erişebildik. Enseyi karartmayalım Önümüzdeki 100 yıl boyunca milli eğitim alarak daha ileri seviyelere çıkacağımız aşikardır. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok, Sonuçta Avrupalıların milli eğitim sistemlerine geçmesi bizden daha evvel olmuş. Ne kadar eğitim o kadar ilerlemedir. Bizler Cumhuriyet Rejimi sayesinde bu noktalara geldik. Orta Doğu , Afrika, Arap yarımadası, ve daha bir çok medeniyetlerden daha üstün konumda olmamızı Cumhuriyet'e borçluyuz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 100 yıl sonra torunlarımız Cumhuriyet'le birlikte çok daha güçlü , müreffeh, muasır medeniyet seviyesinde olacaklardır.