31.12.2020 tarihi itibariyle toplam 205 kişi ile faaliyetlerini sürdürmektedir
Talep ve iş varki çalışan sayısı artmış hayır kurumu olmadığına göre :)))
Printable View
31.12.2020 tarihi itibariyle toplam 205 kişi ile faaliyetlerini sürdürmektedir
Talep ve iş varki çalışan sayısı artmış hayır kurumu olmadığına göre :)))
1mılyon elektrık gıderı onada gunes enerjısı tavsıye edecem sırkete baska turlu dusmez gıderler bıze gıden gıder
Yahu her şeyi anladımda bu 7 milyonluk temsil ağırlama maliyeti nedir geçen sene 2 milyon bu sene 7 milyon aradaki fark sanırım covid farkı el vicdan.
Yarından itibaren bütün info daki paramı pulumu alıp başka kuruma kaçıcam. En kötü halk yatırım.
Uygulama bekledik pratik olur diye eski sürümü kullanıyorum.
İsmen in personel gideri den daha fazla gider yazmış [emoji35]
Kendi adıma çok fazla gözümde büyüttüm info yu.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temsıl ve agırlama gıderı 7.5 mılyon 100 kısını bıle ızlemedıgı youtube yayınlarımı acaba bunlar
Böyle küçük şirketlere çok güvenmez ve yatırım yapmazdım uzun sürede bekledim aslında . 3. Çeyrek bilançosu açıklandıktan sonra biraz güven geldi yatırım yapmaya karar verdim ama gel gör ki ilk bilancoda yedik golü resmen parayi bol bulunca nereye harcayacaklarını şaşırmışlar. %69 u halka açık bir şirketin bukadar rahat parayı savurabilmesi ne bileyim bana yanlış geliyor.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biri aylık 100bin TL elektrik faturası gelmis yazmış twitterda. Yazık gerçekten. Kurumsal olmayan firmalara yatırım yapmanın riski bu. Bilançodan öte bu risk de fk’ya yansıyacak yakında.
Bilançoyu beğenmemiş olsam da öldük bittik diyecek kadar bir durum da göremiyorum. Tek seferlik giderler bu etkisini çok fazla göstermiş. 1. Çeyrek bilançoyu görmeden kıpırdamayacağım
https://twitter.com/_alitutuncu/stat...796338181?s=21
Bu açıdan bakılırsa personel giderinin artışı çok da aşırı değil.
Şahsi yorumumu Twitter’da yaptım ama yinelemek gerekirse öldük bittik diyecek bir durum yok. Beklentiyi kendimiz yükselttik.
İlk çeyrek bilançosunu görmeden çıkmayacağım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Giderlere yıllık bakmak yanıltır, çeyreklik bakmak lazım. Üstelik %40 adam başına zam da çok fazla kim alıyor bu zamları özel sektörde ? Barış bey rakamları ortaya koymuş.
Gerek personel gerekse diğer giderler çok yüksek ve bu da açıkçası bende şüphe uyandırıyor. Eskiden bu tip firmalar her zaman daha dusuk çarpanlarla fiyatlanırlardı kurumsal rakiplerine göre şimdi durum büyüme beklentisi olsa bile tam tersi olmuş. Normalize olmasını beklerim.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...434958341?s=21
20 den 14 lere inmiş bunca masraf yapmalarına rağmen F/K si bu hızla gidersek ne olur fk mız hesaplayan varmı?
18 milyona sizler kadar facia bakmıyorum zira tahminlere bakın benim tahminim 20 milyondu. beni üzen personel giderlerindeki manasız artış, elektrik giderlerinde korkunç artış sanki fabrika çalıştırmaya başladılar ve temsil ağırlama giderlerindeki artış pandemi esnasında kimleri ağırladılar acaba, pandemide parti mi verdiler. Sorun sadece kar düşüklüğü değil. Manasız kalemlerin gideri artmış. Sorun hoş olmayan şekilde kar düşüşü.
Selam herkese , 2019 sonu 10 tane şube\irtibat bürosu vardı şirketin 2020 sonu 19 bildiğim kadarıyla , şirket büyüyor dolayısıyla sabit giderleri artıyor ve bu şubelerin bazıları tam gelir üretmeye başlamadı belkide gelir anlamında tam etkisi 2021 yılında olacak , personel giderlerinde benim de tam kestiremediğim 5-6 milyon TL civarında fazladan geldiğini düşündüğüm bir rakam var son çeyrekte , buda büyük ihtimalle ya yılsonu prim üst yönetim ( icra kurulu , genel müdür , yardımcısı vb.) ile ilgili olabilir, diğer broker danışman vb. ler aylık alıyordur primini , belki genel müdür ayrılmıştı ayrıldığı için teşekkür anlamında fazladan da bir prim vermiş olabilirler son çeyrekte , onun dışında temsil , elektrik şu bu giderler artacak zaten , şirket yeni irtibat büroları açmış müşteriyi çekmek için ne yapacak temsil -ağırlama artıracak mecburen , çalıştığım şirkettede yeni bir bölgeye girildiğinde o bölgenin yemek - ağırlama vb giderlerin diğer bölgelerin 3-4 katı olabiliyor , ha eğer hiç şube/irtibat bürosu açılmadan bu tür giderler bu şekilde artsa büyük problem olurdu , ama son çeyrekte ilave 34 kişi işe alınmış gördüğüm kadarıyla , şirket büyüyor , önemli olan bu , ayrıca personel vb giderlerde son çeyrek gelir vergisi dilimi bakımında artış olduğu için personel giderlerinide zıplatabiliyor böyle bir etkide var , Onun için son çeyrek personel giderlerine takılmamak lazım bende çok kızmıştım ama şuan hiç önemsemiyorum , hacim iyi , viop şahane , çok iyi faiz geliri gelmiş , bedellinin şimdi ilk çeyrekte tam etkisi olacak , ortalama tahmin 25 di kar anlamında 19 geldi , kar tahmin ederken zarar mı geldi 😂😂😂
Yazan herkes satsın kurtulsun açılışta madem:) arkadaşlar bilanço gayet iyi gayet başarılı, hacmini 1 senede 15 katına çıkartan bir kurum var hiç masraf etmeden mi yapsın bunu? Para harcanmış da sonucu da ortada satışlar ortada pazar payı ortada kurumun kalitesi ortada. Tartışmak için yazmıyorum ama okuyan varsa hiç öyle olduk bittik modunda değilim vana göre bilanço kötü filan değil gayet iyi 20 üstü gelse daha da mutlu olurdum hepsi bu.
Buyumek çok risklidir, 40 kişi ise alınmış bunları yönetmek yönlendirmek cok zordur bundan sonrasını yakından takip etmek lazım kazanımlar geri verilmeden yoluna devam ediyorsa biz de yatırıma devam ediyor oluruz.
Bugün sadece ben muhtemelen 2000 tl komisyon ödedim sadece 1 günde, boş konuşmuyoruz destek de atıyoruz:)
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yılbaşından beri info da islem yapiyorum tamamen ki bu güne kadar 5000tl ye yakın komisyonda ben ödemişim ve düşük komisyon işlem hacimlerini de tetikliyor. biri prostektif fk hesapladınız mi demiş arkadaşlardan acikcasi sıradaki iki bilançonun 6m ve 7m oluşu 14.75 olan fk yi hızla tek haneye hatta 8 seviyelerine çekecektir 7.20 fiyata göre. bu sebeple 6 ay sonra info 09.08.2021 de 2.ceyrek geldiğinde 7.20 ye mal bulabilirseniz bana da alin :-) ama yine de yatirim tavsiyesi değildir.
Valla bu bilançoyu normalize etmeye çalışmayın; açık net kötü bilanço; tarihte görülmemiş bir yatırımcı akını döneminde parayı mahfiye, armağan çağlayana, Twitter fenolarına ve elektriğe gömmüşler.
Adamlar 2020 de 48 mio net kar yapmış ama 60 mio üzeri genel yönetim gideri yazmış. Gelde bu bilançoya güven, gelde bu şirkete inan...
Sanki maden işletiyor; harcadığı personel giderine bakın Allah aşkına!!! Kim bu personeller aloo...
Kimin eli kimin cebinde belli değil; hedef girişime payını satıyor hanımefendi aaa hedefinde sahibi kendisi, aman tanrım bunu bilen tahta sahibi devir gerçekleşene kadar basıyorda basıyor tahtaya.. yoksa tahtacıda mı kendisi..
Yıllardır bu piyasadayız bundan başka şirketlerimde mevcut(Bu gün paylarımı sattım) ama bu kadar olmaz!!
Satıp ortaklıktan çıkmamama rağmen sinirim geçmiyor arkadaş...!!
Yağmur yağarken bile kabını dolduramamış, yada kabı boş gösteriyor.
Yazıkk.
Saygılar selamlar.
Birileri satacak birileri alacak ki piyasa oluşacak. Herkese saygımız var herkese bol kazançlar, bu bilanço bana göre on numara beğenmeyen satsın onun malını da alırız nasipse.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın sabah 7 tl altına sarkarsa gerekirse tek hisse info olurum. ekranı ağustostaki bilançoya kadar kapatırım.
Ortaklar Bürüt kar ve Genel Yönetim Giderleri bakımından sektörden OSMEN ile İNFOyu karşılaştırdım. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7cbc9701a4.jpg
Bu sonuçlara göre OSMEN İNFOdan hem çeyreklik hem de yıllık oran olarak daha fazla GYG yazmıştır. Kâr beklentimiz haliyle daha yüksekti gider kalemlerinin bu kadar yüksek olacağını tahmin etmemiştik. Sektörden denk bir şirketle bürüt kar-gider karşılaştırması yapmak mantıklıdır diye düşünüyorum.
Hocam selam , 3-4 milyon TL kar düşük geldi diyemi bu kadar sinirleniyorsun , bu şirketlerin üretim hammaddesi personel gideri , ayrıca bu personeller asgari ücretle çalıştırabileceğin personel değil ,sadece bu çeyrek 34 kişi alınmış bunlar altyapı büyüyorki alınıyor , benimde beklentim 23-24 tü kar olarak ama yılsonu prim vb olayı göz ardı etmiştim , paralel bir sonuç geldi bende çok kızmıştım görünce detaylı bakınca bence çok iyi bir bilanço , mesela geçen çeyreğe göre halka arz geliri düşük bu çeyrek , sadece bunu dikkate alsan bile kar yüksek , bu şirket bu yıl 2019 a göre şube sayısı 2 kat arttı , bu şubeleri efectiv hale getirmesi için temsil giderinin artması kadar nornal ne olabilir , aynı şekilde ısınma ve elektrik gideri , son çeyrekte evet prim vb personel gideri 4-5 milyon fazla geldi normalde 1 milyon TL artış olmalıydı düz hesap 34 kişi için gerisi prim vb dir takılmayın buna , şirketin operasyon tarafı çok iyi , komisyon , faiz vb ,
Aşırı heyecanlı arkadaşlar var. Diger aracı kurumlar da bilancoda sobadan yemeğe, s.içi ulaşıma kadar detaylı gider kalemi açsa belki çok daha fazla degerler gorecektik. Gereğinden fazla şeffaf olmak da spekülasyona yol açıyor. Neredeyse çaya kahveye atılan şeker gideri bile koyacaklarmış bilançoya.
https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...766859784?s=21
Twit serisinde yazdım sektörde işmen hariç diğer tüm şirketlerde brüt karın en az %40’ı genel yönetim giderine gidiyor. İnfo’ya has bir durum değil. Bir sektör gerçeği.
Brüt kar arttıkça genel yönetim gideri de artıyor. Zira personele ödenen prim de artıyor.
İşmen’in diğerlerinden farkı adamlarda gelir çok çeşitli.
Varant, tahvil, eurobond...
Komisyon geliri adamların cirosunun sadece %30’u.
Ama infoda cironun neredeyse tamamı...
Veya diğerlerinde.
E tüm gelirin komisyon geliri olursa şubesinden personeline ödediğin prim/komisyon da artacaktır. Bundan doğal bir durum yok.
İsmende birde ayrıca arkasında işbankası lojistik sistemi var , banka dışı aracı kurumlarda personel gideri mecburen yüksek olacaktır , bunların elinin altında maelesef böyle bir ağ yok
Hocam benim beklentimin çok altında gelmedi; beni rahatsız eden asıl unsur gğvenilmezlik; bilançoyu detaylı inceledim nolursa olsun gyg bence fazla; ayrıca düşünün bugün elimdeki malı satmak için ( çok büyük bir mal değil) saatlerce uğraştım.
Her tahtada insider olur; şirket sahibinden habersiz tahtacı olmaz bu konuda herkes hemfikir; ancak bu kadar olmamalı.
Beni asıl rahatsız eden ne faliyetler; ne iş yapma stratejisi nede başka şey. Beni rahatsız eden dürüstlük.
Ben bu şirketin Borsadaki tahtasında dürüst olmadığına inanıyorum. Asıl kuzgınlığım buna.
Ayrıca 10-12 TL ler orta vadede gelecek; bunu öngörmek için deha olmaya gerek yok; ama çok daha iyisi olabilir. Bu fırsatı teptiklerini düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar umarım tavan tavan giderde burdaki bütün arkadaşlar paraya boğulur.
Saygılar selamlar.
Kesinlikle...
Her İşbankası şubesi ayrıca bir işmen şubesi.
İşmen buralardaki banka personeline ekstradan prim/komisyon ödüyor mu?
Hayır...
İşmen gibi banka altı şirketlerle benzerleri kıyaslanmalı.
İnfo, gedik, osmen değil.
Sıklet farkı var zira.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ayrıca herkes geçen çeyreği salt komisyondan gelen 18 milyon TL çeyreklik net kar gibi görüyor.
Geçen çeyrek net kara Fade halka arz geliri + Bulgaristan’daki şirketin satışı ile 4,5 milyon TL civarı katkı geldi tek seferlik.
Geçen çeyrek karını 13,5 milyon gibi düşünmek gerekir.
Yani karı nasıl olur da aynı kalır bunca komisyon artışına rağmen demek haksızlık bence
Emeğinize sağlık sayın Monaroza. Kâr rakamı ilk bakışta beni de ürküttü ama detaylara indikçe banka dışı aracı kurumlarda GYG’nin bürüt kârın %40’lık bir kısmını törpülediğini ve sizin son yazdığınız tek seferlik gelirleri de düşündüğümde bu kadar endişe etmenin de yersiz olduğunu gördüm. Önümüzdeki günler hisse için kırmızı olabilir orta vade ise her şey daha güzel olacaktır.
Kaç gün taban yaparız. Yarın kesin gibi. Kuşluda herkes isyanda. Şirketine güvenen yarın mal toplayabilir. Yarın iskontolu bir gün olacak
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla arkadaşlar ne derseniz diyin ancak bu bilanço tamamen hayal kırıklığı, bu yıl lot başı 61 kuruş genel yönetim gideri kalemi altında para harcamış.
2021 1q da bu giderlerin azalacağını düşünüyorsanız amenna... ancak şunu hatırınızda tutun 2020 3 q da bilançoyu incelerken gyg çok rahatsız olmuştum; sebebi bu kalem istediğin gibi şişirilebilir, bunu denetleyemezsiniz.
2021 1 q da da böyle bir sürpriz istemiyorsunız. Bu adamların bütün yöneticileri Twitter’da; Yazın kardeşim hesap sorun.
Yarın ilk işim Eğer ulaşabilirsem yatırımcı ilişkilerini arayıp soracağım. Bu kadar parlak bir şirketin Bu genel yönetim giderleri kalemi altındaki temsil giderleri gibi saçma sapan giderlerin; Bir şekilde hesabı sorulması lazım.
Unutmayın sizler bir şirketin resmi olarak ortağısınız.
İnşallah taban yapmayız da ufak hasarlarla bu psikolojiyi atlatırız. Bu günde arkadaşlar yazmıştı. 20-30 bin TL ile 4-5 kademe çizebiliyorlardı. Tahta sığ olduğu için nasıl bir hareket olacak kestiremiyorum. En kötüsüne alıştırıyorum kendimi
Bazı arkadaşlar neden sinirlendiğimi beklentiden 4-5 mio az geldiğini falan söylüyorlar, onlara şaşırıyorum; bugünkü bilanço geleceğin ayak sesidir. Hesap sormazsak, şirketi darlamazsak daha çok dansözlü Temsil gideri görürsünüz.
Babalarının şirketi değil. Binlerce yatırımcının şirketi.
Bu arada 4-5 mio demek net karı % 20-25 etkiliyor.
Aşık olmayın, hesap sorun. Bu şirket Tahtayı baskılayıp sahip olduğu diğer şirkete hisselerini devredenlerin değil sadece.
Bu şirket günlerce bilanço önceden bilip usul usul mal yedirenlerin değil sadece.
Ayrıca bu şirket varlığını zaten sermaye piyasalarına borçlu; Yarın arayım bakalım Yatırımcı ilişkilerini kaçıncı aramanızda ulaşabileceksiniz.
Önce şeffaflık.
Her neyse sayfayı çok işgal ettim; yeniden hisse alıp size ortak olana kadar hoşçakalın.
Saygılar.
Bundan birkaç ay önce; kredi taleplerine yetişemiyoruz, paramız yok kredi veremiyoruz diyerek bedelli yapmadılar mı?
Büyüyeceğiz demiyorlarmıydı? Bu nasıl büyümek. Neden biz göremiyoruz.
Aklıma kötü kötü şeyler geliyor ama yazmıcam.
Yarın ola hayrola
Dostum atıfta bulunmuşsun galiba , niyetim sürtüşmek değil, fakat yazdıkların somutluktan ziyade soyutluğa dönmeye başladı , yazdıkların önemli , şeffaflık , güvenirlik belkide en önemli şeyler borsa için fakat , bunlar bistteki hangi hissede veya tahtasında var , veya hangi ülke borsasında var , ben bunlar yüzünden spk nın sosyal hesaplarınada çok yazdım , bu kısım ok fakat diğer kısımlar fazla tepkili veya niyetli , önceki sayfada monarozada yazmış anlatmış , bu şirketlerde genel yönetim giderlerini % 10-20 de tutamazsın yok böyle bir sistem , bu şirket büyüdükçe bu gider grubuda büyür artar , ayrıca bu şirket 1 yılda tesis yani ofis anlamında % 100 büyüdü , bunu anlamanın neyi zor , ayrıca çok iyi bir bilanço bekliyordun niye bilanço arefesinde sattın , gerçi beklediğin rakam benle aynı , bende senin yaptığın eleştirileri yapmıştım zamanında giderler ile ilgili ha sene sonu prim vb den dolayı biraz fazla geldi ücretler ama tolerans sınırı içinde , Bu tek seferlik bir gider çok büyük ihtimalle , rasyoları çok iyi bilançonun hacim , viop komisyon faiz gelirleri çok iyi , sadece viop komisyon oranı artışından 2021 min 10 milyon ilave kar gelecek , Bedelli gelir anlamında 2021 ilk çeyrekte tam yasıyacak 2020 son çeyrek yansımadı gibi oldu zamandan dolayı ,
Yazmışlar taban taban gider diye bazı arkadaşlar hayırdır şirket kardayken zarar mı açıkladı veya piyasa 35-40-50 kar mı bekliyordu da hisse çok düşük kar açıkladı , tek seferlik veya stabil olmayan halka arz veya finansal varlık satışı , kur geliri gibi gelirler 3.çeyrek karı yükseltmişti , bu çeyreklik kar tamamen sürekli gelir olan komisyon , faiz , foreks gelirinden oluşuyor , ha düşebilir hisse düşsün , ama şöylede bir durum var ağustosta ismen dehşet bir kar açıkladı ben dahil herkesi soke etti kar , her yer karnaval yeri , sonra ne oldu tahtacı rezil etti tahtayı 😂😂 , infoda tahtacı baskılıyor hisseyi herhalde topladığı hisseyi bu kadar baskı vb den sonra altın tepside sunmaz sana , ayrıca fon ve yabancılar hisseyi topluyor , ocakta yabancı iyi alım yapmış ,