Aktifin defterini kapattım. Bono için oranları çok düşük, sanırsın ki mevduat yapıyor.
Printable View
icbc tanişma 16.50
piyasaların beklediği en büyük olay seçimler ve oy dağılımları
bundan sonraki önemli hadise ise tcmb..
şu an piyasa tcmb yi sıkıştırmıyor, dolar kuru 4,53 e geldi.
analistler bu hafta 4.40 ları görebiliriz diyor...
7 haziranda güzel mesajlar verilirse seçime 4.20 lerle girebiliriz..
e piyasadaki adamlar fanatik partizanlar değiller.. diyolarki bu adam bin kere seçime girdi yüz bin kere kazandı..
yine seçimde bunlar çıkarsa hop oldu mu dolar 3.9xxx
ohali de kaldırırlarsa gelsin 3.7xx ler
e italya bakıyosun siyasi bir deprem yaşanıyor, avrupa bölgesi çalkantıda parite 1.25 ten 1.15 e geldi..
petrol vadeli işlemlerine baktığımızda 1 sene vadeli fiyatları 64 dolar, yani bugünden 10 dolar daha az değerli, ve vade uzadıkça ham petrol değersizleşiyor..
cari açığımızın en büyük sorumlusu nedir ? enerji ki şu an ülkemizde barajından, güneş enerji santrallerinden, nükleer santralden başka birşey konuşulmuyor. yerli elektrikli aracın genel müdürü belli oldu..
bu tablo gerçekleşirse ekonomimiz düzlüğe çıkabilir.. yetmez ama rakamsal olarak toparlanabiliriz.
işte bu yüzden faizler koşar adımlar ile artmıyor..
neden ? bankacılık sistemimiz 2001 e göre çok, çok daha güçlü. yoksa çoktan dolar 10 lira olmuştu..
küçük bir mevduatçıdan alıntıdır..
Yoldaşlar eski forumda 2008 den beri üyeydik itibar sonsuzdu ;) yeni forumda sıfırdan başlamışız şuna el atalım biraz ;)
Bu kadar badireden sonra halen TL. de kalan ve iyi faiz arayan varsa acele etmesin. 16 - 16,50 diyerek balıklama dalmayalım. 7 haziranı bekleyen çok kazanacaktır. Malum uyanık bankacılar 3 ay süreyle tanışma diye 16 lardan bağlıyor milleti. Devletin yetkilileri londonlara para babalarının ayağına gidiyor ve senin- benim bilmediği ve hiç bir zaman bilemeyeceği sözleri onlara veriyorlar. Onlar kan emici olduğu için mevcut faizleri kabul etmiyor ve pazarlık yapıyorlar. Biz de o pazarlıkta kopartılan oranların kıçına takılacağız artık.
az önce odea dan mesaj geldi.. oksijen hesap (günlük) oranı 15 e çıktı diye.. teb ve burgan'ın günlükleri yanında hala zavallı bir oran.
sn. oktay'a not: bildiğim kadarıyla oksijen otomatik yeni orana geçiyor. bu diğerleri için de geçerli olsa gerek diye düşünüyorum.
Oksijen de tanışma felan yok yani sürekli bir konu. Ancak 4 bin tl. boşta 4 bin dolar boşta kalıyor. ne anladı bu işten. Üstelik 100 bine kadar bu faize tabi. Oysa diğerlerinde - teb marifetli, şeker gece gündüz vb. - 3 ay süreyle ama üst limit çok güzel ( 500- 700 bin tl ) . Odea ve enpara bir efsaneydi, birbirlerine rakip oldular ve ikisi de bitti. Değişime ayak uydurmak gerek.
7 haziran da bir artis gelme olasiligi varmı?
faiz koridorunun islevi nedir yine acil çıkış kapisi birakilmis gibi.
VAKIF 1000k 15.75
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2*2=4 ise mb faizi artırmadan önce fonloma faizi 13.5 iken birçok banka 14-15 aralığında oran veriyordu.3 puan arttı 16.5 oldu,benim anladığım 17-18 arası olması lazım...ben bunu dün denizbank bireysel müşteri temsilcisine söyledim,bana şaşkınlıkla farklı bir bakış açısı dedi,siz daha iyi bilirsiniz dedi...şaşırdım kaldım...ben lise mezunuyum o ise üniversite mezunu...bu nasıl iştir yahu....
dün sorduğumda da böyleydi (2K boşta). bence size verilen bilgide bir hata var. 2 gün önce TEB i aradığımda ilk telefonu açanla MT farklı bilgiler vermişti. böyle saçmalıklar oluyor anlaşılan malesef.
sonuçta ben eski müşteri olarak 2K açıkta bu oranı aldım burgandan. ve bağladım. bağladım derken.. günlük:)
Tamam Bilgi için teşekkürler .
Yol üstünde idi uğramıştım geçen hafta faiz artışı sonrası .
Siteye baktım orayı da güncelleme olmuş .
Bu arada dipnot oran günlük ama hoşgeldin güldüren değişmez diyorlar bunu teyit ettiniz mi .
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Güldüren Hoş Geldin Mevduat oranı, ilk hesap açılış tarihinden itibaren 90 gün boyunca* geçerlidir ve hoş geldin oranı 90 gün boyunca* değişmez.
90 gün sonunda* ise hesaba Bankamız standart Güldüren vadeli faiz oranları işletilir. Vadeli hesabınıza gecelik faiz oranı işletileceğinden faiz oranları her gün değişkenlik gösterebilir.
Hesap açma-kapama işlemleri yalnızca şubelerimiz aracılığıyla gerçekleştirilecek olup, hesap açma ve kapama işlemleri haricinde hesabın kullanımı ATM ve İnternet Bankacılığı kanalları aracılığıyla gerçekleştirilebilecektir.
* Burada uygulanacak gün sayıları ve tutarlar piyasa koşulları dikkate alınarak banka tarafından gerekli görüldüğü hallerde değiştirilebilir.
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bir süredir başlığı takip ediyordum. Foruma yeni kayıt oldum. Öncelikle herkese faydalı paylaşımları için çok teşekkür ederek ilk mesajımı yazıyorum.
Odeabank geç de olsa dün nihayet faiz artırdı. Son durumda %14 veriyordu 4.000 TL vadesizde tutarak. Yeni oranlar aşağıdaki gibi oldu.
Oksijen hesap 4.000 TL vadesizde kalıyor %15 100.000 TL'ye kadar
Oksijen plus hesap 10.000 TL vadesizde kalıyor %15.25 250.000 TL'ye kadar
Hoşgeldin faizli oksijen hesap 5.000 TL vadesizde kalıyor %16 100.000 TL'ye kadar
Hoşgeldin faizli oksijen plus hesap 12.500 TL vadesizde kalıyor %16.25 250.000 TL'ye kadar
Odeabank'ta hoşgeldin faizi uygulamasını daha önceden duymamıştım. 30 Haziran'a kadar şubeden hesap açtırınca geçerli oluyormuş. 31 Ağustos'a kadar kullanılabiliyormuş. Mevcut hesapları dönüştürürler mi şubeye sormak gerek.
ING %13.5 hoşgeldin faizi verirken Odeabank'ın %14.5 standart faiz verdiği dönemde Odeabank kullanmaya başlamıştım. Sonraları Odeabank yavaş yavaş geri çekti kendini. Faiz artırımı sonrasında da çok geç aksiyon aldı ve piyasanın da gerisinde kaldı şu anda. Belli ki rekabetçi olma niyetleri yok. Son aylarda TEB, Enpara ve götür getir yaptığımda kampanya yaptığı için Garanti'yi de kullanıyordum. Burada yazılanlar doğrultusunda ICBC ve Burgan'da hesap açtırmayı düşünmeye başladım. İkisiyle de hiç geçmişim olmadığı için hangisini önerirsiniz? ICBC büyük banka güvenilirdir ama Türkiye'deki şube sayıları Burgan ve Odea'dan farklı değil ayrıca internet şubesi mobil uygulamasının çok kötü olduğuna dair baya bir yorum var internette, kullananlar arkadaşlar tavsiye ederler mi? İzmir'de ikamet ediyorum. Burgan'ın 1, ICBC'nin 3 şubesi var görünüyor burada.
Arkadaşlar, Herkese Günaydın...
TEB Marifetli Hesapla ilgili bir sorum olacak.
Bir arkadaşım,TEB Şb'den "Marifetli Hesapla" ilgili bilgi istediğinde; TEB Şb. yetkilisi: "marifetli hesabı kullanabilmeniz için en az bir adet otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekir" demiş. Fakat ben daha önce çağrı merkeziyle yaptığım görüşmede, çağrı merkezi görevlisi otomatik ödeme talimatından hiç bahşetmemişti !
Otomatik ödeme talimatı verilmesi hususu doğru mudur?
Teşekkürler.
Reuters'a konuşan kaynaklara göre, Yılmaz ve Çetinkaya Erdoğan'ın faiz ilgili açıklamalarını seçim atmosferinde yaptığına dikkat çekerek, o dönem "seçim modunda" verilmiş mesajlar olarak niteledi.
https://www.dunya.com/ekonomi/simsek...-haberi-417573