Sağol abigail
Umarım sende kazanıyorsundur. :)
Printable View
Son durumum:
hisse vadelide çok az long kaldı. Al sat yapıyorum.
ONS da kırmızı barı görünce longları kapadım, kenara çekildim.
usdtry de orta vade bir miktar short duruyor.
Bugünlerde ortam karışık, daha çok kenarda beklesem ve durumu anlamaya çalışsam iyi olur diye düşünüyorum.
Pozisyon tutmamaya çalışacağım. Acaba hisse piyasalarında short zamanı geldimi.? Tabi realizasyon anlamında söylüyorum, trend dönüşü değil.
İşin ilginç yanı, bir tek yabancılar XBANK satıyor, oda saçma sapan korkuları sebebi ile. Yabancılar hariç hiç kimse satmaya hevesli değil. Realizasyon filan isteyen yok.
Görüntü böyle.
.
XBANK dakiler, hala batıdaki sorunların etkisi ilemi davranıyorlar.? İlginç bir durum. Batı normale döndü, XBANK dönmedi.
Tekrar yazayım, açıkça görülüyorki XBANK dakiler hariç kimse endeks düşsün istemiyor. Ne kadar realizasyondan çekinsemde hala ufukta öyle bir ihtimal görünmüyor.
S&P de düzeltme gelirse belki bizede sirayet eder. Hatta kesin sirayet etmesi gerekir çünki S&P öksürse XBANK hapşırıyor.
Hisse lerle ilgili yazacak pek bir şey yok. Batıdaki Her rüzgârdan etkilenen ürkek yabancılar hariç herkes yükselsin istiyor. Görüntü öyle.
---
ons ortada duruyor. Tahvil faizleri ilk kez yükseldiğinde, ons çakılmıştı. Tahvil Aynı miktarda bugün yükseldi ons da hareket yok. Sabah yükseldi, akşama doğru biraz düştü. EUR/USD pariteside kararsız yerinde sayıyor. abd nin son dağıttığı 900 milyar dolar lık yardım, ocak şubat aylarında abd göstergelerini hızlı iyileştirecektir. Yardım en alt kesime dağıtıldığından ekonomiye girecektir.
Bu yüzdenmi enflasyon korkusu sardı abd li kelaynakları.?
ons da kenardayım, biraz izleyeceğim. ons u etkileyen çok fazla parametre var ve her seferindede aynı şekilde etkilemiyor. ons spek'lerinin pozisyonunu anlamaya çalışıp ona göre oynamalı. :)
---
usdtry de kimse satmıyor. Kimse satmayınca En küçük talepte de yukarı hareket ediyor.
Merkez bankasının piyasadan doviz toplamasını bekliyor olsalar gerek. Merkez bankasının bu tür bişey yapacağını sanmam, farklı doviz toplama yöntemleri var. 2 tanesini biliyorum.
Birincisi TR deki altın madenlerinden çıkan madenin tamamını alıyor. Altın demek doviz demek. Geçen yıl 43 ton altın çıkmış. sevinmeyin altını çıkaranlar kanadalı, avustralyalı şirketler filan. Sahipleri siyonist. tayyipe teşekkür edin.
tayyip maden Ruhsatlarını bu şirketlere zamanında bolca vermiş, bunlar ruhsatların bir kısmını yerli şirketlere satıyor. Satın alanlarda akp nin ünlüleri. cengiz di, koza ydı, nurol du filan. Gözlerim bu günleridemi görecekti. :Sad:(bu gözler)
İkincisi, TR deki şirketlerin, ileri tarihli doviz alacaklı senetlerini kırıyorlar. MB de sonuçlanan bu işleme reeskont deniyor.
Örnek: Şirket, ileri tarihli senedinin parasını şimdiden alabilmek için bankaya götürür. 100 USD lik senedi 90 USD karşılığı TL alarak kırdırır. Bankada bu senedi götürüp MB de 95 USD karşılığı TL ye kırdırır. Banka ve MB 5 er USD kazanıyorlar. MB nin diğer kazancı ise doviz stoğu artıyor. Tabi rakamları salladım, kırdırma oranlarını bilmiyorum ama yöntem bu. MB büyük ihtimalle bankanın getirdiği 100 USD lik senede 482 USD karşılığı TL veriyordur. Netçede kasa nın sahibi değil, kasayı dolduran çalışanlar, onların görevi boşaltmak.
---
hisse ve ons da kafam net değil. Vur kaç olayına gireyim diyorum. tabi vuracak olan benim, en azından planım böyle. Sonra da kaçarım. :yes:
Medyanın tarafsız olması gerektiğine güzel bir örnek daha.
Bizde medya tamamen çıkar gruplarının elinde, bir tarafta yahudi siyonistler var, beyaz yaka bunları seyrediyor, okuyor. Diğer tarafta abd ve ingiliz gizli servislerinin üretip dünyaya saldığı gerici tayfa var, bunlarıda kötü eğitim almış yada hiç eğitim almamış kesim seyrediyor, okuyor.
İki çıkar grubu arasındaki fark ne.?
Siyonist medyanın kendine göre kuralları var ve olabildiğince yalan haber yayınlamamaya çalışıyorlar, güveni sarsmamaya çalışıyorlar. Ancak haberleri taraflı sunuyorlar ve batının, israilin zararına olan olayları görmezlikten geliyorlar.
Sadece bunları takip ediyorsanız, yalan haber olmamasına rağmen, batıyı mükemmel, geri kalan herkesi ilkel sanırsınız.
Yalan haber hiç yokmu.? Var tabiki ama kendi ürettikleri yalan haberler değil. Batılı gizli servislerin ürettiği yalan haberleri sunuyorlar veya CIA destekli dernek ve vakıfların ürettiği yalan haberleri sunuyorlar. Bu dernek ve vakıflar dünyada ve ülkemizde bolca var. Sunarken doğrumu yanlışmı siyonist medyada çalışanların %90 ı bilmez, sadece içlerindeki kilit adamlarla kafası çalışanlar bilirler.
Gerici medyada ise kural sınır yok. Bizzat yalan haberleri kendileri üretiyorlar. Ahlak yok, ar yok. Bile bile kendi gruplarının yalan haberlerinide sabah akşam yayınlıyorlar.
Sonuca gelirsem, siyonist medyada bugün ÇİNin sinovac aşısı haberi vardı.
Aşı aslında çok başarılı. Aşı vurulan binlerce kişide ağır hastalanan ve ölen yok. %100 başarılı. Virus az kişiye bulaşıyor ve bulaşanlarda hafif atlatıp iyileşiyorlar. Aşı, virus bulaşsa bile ağırlaşmasını önlüyor. yani %100 başarı.
Siyonist medya bunu nasıl sunmuş.
%50 başarı.
%50 yi nerden çıkarmışlar.?
Aşılanan kişilerden, virus bulaşanlar olmuş. O sebeple %50 imiş. Tabi bunun detayı var, paragraflar dolusu anlatmışlar ama özet bu.
Lang virus hiç kimseye bulaşmayacaksa aşıya ne gerek var. tabiki bulaşacak, aşı etkisini gösterecek ve en kötü ihtimalle vatandaş hafif atlatacak. İyi ihtimalle hiç hissetmeyecek.
siyonistlerin bluuuumberg'i haberi bu başlıkla vermiş. "ÇİN aşısı %50 başarılı" diye.
Haberde YALAN yok, ama kötü taraftan bakılarak verilmiş. KÖTÜ NİYETLİ bir haber. %100 başarıyı, alt gruplardaki ÖNEMSİZ detay ön plana çıkarılarak %50 başarı gibi gösterilmiş. Biliyorlarki okuyanların %80 inin aklında başlık kalacak, manşetteki %50 başarı kalacak.
Karaktersizlikte PROFESYONELLEŞMİŞLER. Nitelikli dolandırıcılar.
Aynı haberi batı aşılarında yapmıyorlar, direk %94 başarılı deyip işin içinden çıkıyorlar. hastalarda detaya girilmemiş, başka oran açıklanmamış. Batılı moderna aşısında önce %90 dendi, 1 hafta sonra %94 dendi neden bu rakamlar hiç sorgulanmadı.?
Gerici medya bu haberi nasıl veriyor bilmiyorum. Tek cümlelerine dayanamıyorum. Açık açık Öyle çok yalan söylüyorlarki, normal birinin dayanabilmesi imkansız. Onlar nitelikli profesyoneller değiller.
Liderleri hangi aşıyı gösterirse o aşı %100, diğer aşıdan ölenler bol olduğunu yazarlar herhalde. Hatta liderleri aşıya gerek yok, siyah dut yeyin virus mürüs bulaşmaz dese onu yayınlarlar. Aşı olmadığı için 500bin kişi ölür, bunlar günahkârdı o sebeple öldüler diye yazılır.
Gerici medya derken şeriatla yönetilen ülkeleri kast ediyorum, sakın aklınıza başka ülkeler gelmesin.
BIST de 55 kere yazdığım gibi XBANK hariç düşmesini isteyen yok. XBANK daki yabancılar da TR değil ABD haberlerini takip ediyorlar.
TR haberlerini takip etseler, saygıdeğer tayyip beyin, "batı ne isterse yapacam, opla dese oplicam" sözünü görür ve korkmazlardı. Hoş saygıdeğer sayın tayyip bey geçmişte ikibinbeştüz laf etti, hepside boş çıktı, tam tersini yaptı, tüm yoldaşları ile kanlı bıçaklı oldu... :Sad: Hakkaten yaw, yabancılara hak vermemek elde değil, satın XBANK ı.
Yabancılar abd haberlerine odaklanınca, oradanda birsürü kötü senaryo yayılıyor. O senaryolarla korkuyorlar.
Benden çıkan bu.Haftalardır izliyorum, yabancıların XBANK daki davranış tarzına başka anlam veremedim. Ne realizasyon yapıyorlar, ne çıkışa katılıyorlar. Halk arasında buna "ne emmeye basma tulumbaya geliyor, nede öhhö ye" gibi bi laf ediyorlardı. Anlamsız oldu gibi. Halk arasına epeydir katılmıyorumda, kalıpları unuttum biraz.
---
Ons, perşembe biden ın açıklayacağı pakete kilitlendi. Perşembeye kadar ciddi bir düşüş yaşamaz.
---
usdtry, hak yoluna dönmüş görünüyor. Aşağıya doğru hafif meyillendi. Olması gereken bu. Tabi biliyorsunuz para piyasalarında olması gereken olmaz. Herkes "yaw olmayacak" dediğinde olur. Sebebi, o tahtayı yöneten spek in pozisyonu öyle gerektiriyor emşerim.
---
hisse vadeli ve ons da long sat-al yapıyorum.
usdtry de short orta vade durumum devam ediyor.
eur/usd de kenardayım.
Dün XBANk vadeli oynayabilirmiyim diye baktım, yok oynayamam. O tahtada neredeyse hiç işlem olmuyor.
BIST için TV deki yorumcularda sık sık realizasyon demeye başladılar. Herkesin düzeltme beklediği yerde düzeltme olurmu.?
Normalde olmaz.
Olmamasının sebebi yeni giren 800 bin kişi olsa gerek. Bu yıl BIST deki katılımcı sayısı yaklaşık 1.2 milyondan 2 milyona çıkmış.
800 bin kişi kaç TL sokmuştur. Sanırım XBANKı alacak kadar sokmuştur.
Yeni oyuncu girmeye devam ettikçe, düzeltme gelmeyecek gibi.
Hisse vadelide korka korka long alıp satıyorum. Aslında korkacak bir şeyde yok benim açımdan çünki çok az kontratla oynuyorum, sermayede yeterince büyüdü. %20 düzeltme gelse beni etkilemez. Yinede refleks olarak tırsıyorum elimde değil. Martdan beridir aylarca o kadar çok dayak yedimki, son 3 aydır hep kazanıyorum ama korku üzerimden hala kalkmadı.
---
ONS da ilginç şeyler oluyor. 2 trilyonluk biden paketi geliyor ve asya seansında ons düştü. Asya seansı genelde hem S&P vadeli için hemde onsa için yatay geçerdi. Avrupa seansı ve abd seansı agresif hareketler yapardı.
Bu kez asya yaptı. Diğer ilginç olanda 2 trilyona rağmen düşürdüler. Önceki aylarda paket deyince yükseltiyorlardı. Mantıklı sebebide var. Bol olan şeyin fiyatı düşer. 2 trilyon dağıtımı zaten bol olan USD yi dahada bollaştıracak, USD fiyatı düşünce, USD ile fiyatlanan global ürünlerinde fiyatı yükselir.
Ama tersini yaptılar hemde asya seansında. :Sad: Olayı anlamamış durumdayım. Yakında sebebini öğrenirim ama iş işten geçmiş oluyor. ons da hep 1 gün sonra sebebini öğrenebiliyorum. abd deki gelişmelere göre fiyat belirleniyor ve ben abd bilgilerine zamanında ulaşamıyorum. :(
---
usdtry de şubat, orta vade short duruyor. Ocak vade de long oynasam iyi olacak. Durmadan 7,40 inip çıkıyor. 7,40 da long al 5 kuruş veya devam ederse 10 kuruş sonra sat. Hep aynı şeyi yapıyor, neden faydalanmayayım değilmi.?
Bunun üzerine düşüneyim biraz.
---
Bu akşam biden paketi açıklayacak, açıklama saatini göremedim.
Akşam 20:30 da, FED başganı Powel konuşacakmış. Bizim XBANK ın S&P ye kitlenmesinden dolayı maalesef bu konuşma önemli.
Günlerdir süren piyasa karmaşıklığını bitirebilir. Hep iyi şeyler söylemiştir. biden'ı desteklemek amaçlı piyasaya coşku verebilir. Tek tehlike, yanlış anlaşılabilecek birşey söylemesi.
usdtry de 7,40 da long alsammı dedim, anında korktular. 7,40 ın altına indirdiler. :)
Ocak vade short ların tamamı kapandı. Şubat orta vadeler duruyor.
Ocak vadeyi gerektiğinde, güniçi long alıp satma amaçlı kullanabilirim.
ons da hala şaşkınım, çing pin aradı "affet abi" dedi. Avrupalılar, asyalıları onsu yukarı çekerek cezalandırır dedim ama onlarda yemedi. abd de kendilerini cezalandırır diye korkmuşlardır. ons da vur kaç yapayım dedim ama ilk yumruğu ben yedim. Biz kapalı iken asya seansında düşmesi kötü oldu. El kol bağlı bekledim.
biden ın ne diyeceği biliniyor gibi. Fiyatlara girmiş olmalı. Farklı söyleyeceği şeyler sürpriz olur.
Bu akşam gözler Powel da olacak. Global para piyasalarını yükselten, abd de hisse ve emtia balonlarını oluşturan, FEDin verdiği aylık 120 milyar USD ve ECB nin verdiği aylık 60 milyar avro. Para piyasalarına haketmedikleri paraları pompalayarak, beleş servete kavuşturuyorlar.
Kuralımız neydi.
ÜRETMEDEN CEBİNE PARA GİRİYORSA, BU PARA MUTLAKA VE MUTLAKA TOPLUM İÇİNDEKİ DİĞERLERİNDEN ÇIKAR.
1970 den beridir abd de, 2008 den beridirde her yıl artarak avrupada finansa para yağdırılıyor.
abd ve ingiliztere nin sokaklarda yatan aileleri meşhur.
Bu evsizlere fransız ve almanlarda eklenecek. 20 yıl sürmez izleyin. Devletler için 20 yıl kısa süredir.
Yok hayır borsada veya herhangi bir yatırım kolunda değilim, sadece uzaktan, çook uzaklardan izliyor ve kendimce analizler yapıyorum. İleri derecede temel veya teknik analiz bilgim yok zaten borsa alanım değil. Henüz öğrenciyim ve ülkenin durumu geleceğimi gereğinden fazla kaygıyla düşünmeye sevk ediyor bu yüzden normal bir hayat sürebilmek için biraz daha fazla para kazanmam gerektiğini düşünüyorum/biliyorum.
Özetle 20 yaşında, gelecek kaygıları nedeni ile alanının dışına çıkma zorunluluğu hisseden biriyim, o kadar. Birkaç ay önce nasıl olur nasıl biter diye ASELS'ten 3 kağıt alıp satmıştım o kadar. Aracı kuruma 53 kuruş kazandırdım, zarardayım. :D
Takibindeyim, bol kazançlar
Bu arada eklemeyi unutmuşum; İngilizce öğretmenliği okuyorum, kuantum bilgisayarlar hakkında yabancı kaynakları Türkçeye çevirme konusunda -eğer istersen- sana yardımcı olabilirim.
İyi akşamlar.
:) Demek İngilizce bölümü öğrencisisin. Gözlemin çok doğru, işsizlik korkunç boyutlarda. İş bulanların çoğuda rahat yaşayabilecekleri kadar kazanamıyorlar. Bütün hayatları birileri için çalışmakla geçiyor, sonra bakıyorlarki çok yaşlanmışlar ölmek üzereler. Geçmişlerine bakıyorlar bomboş. Birileri rahat yaşasın diye hayat boyu çalışmışlar ve ölmek üzereler. Korkunç bir düzen değilmi.? Maalesef bu düzenin içindeyiz.
Kuantum için ingilizceye ihtiyacım yok, o konuyu hobi amaçlı takip ediyorumda. Yazları Bodrum ve Marmaris sahillerinde Avrupalı hatunları tavlamaya çalışırken İngilizceye çok ihtiyacım oluyor. O konuda yardım edersen bütün tatil masrafların benden. :p
(abigail gırgır yapıyorum, bugünü zarar kapamadım ona sevindim de)
Bu arada bende yaklaşık senin yaşında ilk hisse senedimi almıştım. Tabi ben ekonomi mezunuyum, o sebeple ilk senedimden iyi kazanmıştım.
.
XBANK da yabancılar ne yapıyor.?
Hakkaten anlamlandırmak çok zor. Bu geceki powel konuşmasınımı bekliyorlar.? Yoksa trump'ı tehlike olarak görüp onun pasifize edilmesinimi bekliyorlar.?
Hani diğer sektör senetlerini satsalar anlayacağım. Ne satıyorlar.? Çok diğer sektörlerin yanında ucuz ve çok ucuz olan bankaları.! Anlamlandırmak hakkaten çok zor.
Hoş beni etkilemiyor. haftalardır endeksin geldiği yer dolayısı ile hisse vadeli az tutup elden çabuk çıkarıyorum. Ana pozisyonum usdtry vadeli short da. Ons ve hisse vadeliler günlük veya en fazla bir kaç günlük al sat yaptığım araçlar.
Bu akşamında geçmesini bekleyelim, bakalım sorun powel mıymış Yani FED. yani enflasyon sonucu faiz artış korkusumu.
---
ONS da bugün ilginç şeyler oldu. Epey sattılar. mantıklı bulmadığım için dün almış olduğum longları bozmadım. Üzerine aşağıdan takviye yaptım. Bu akşam yada duruma göre yarın kaparım. FED ve biden konuçmalarını dinlemeliyim.
ons ortada duruyor. Yukarıda gidebilir aşağıda. Şu an için garantili bir araç değil.
dolar yine yükselecektir.krediler zaten yüksek hayırlı olsun sana bir biz şansısız sanırım.
musti, dolar alıp yatmışsın sanırım. Maalesef amatörce bir davranış. Finansal okur yazar olmadan sağdan soldan duyduklarınla piyasaya girince işin şansa kalıyor.
Hoş ben prof sayılırım, analistlerinde kralıyım, yinede Mart ayında piyasa silindir gibi geçti üzerimden. Düşün yani beni silindir gibi ezen piyasa kimbilir seni ne yapar.
:) Şaka şaka.
Bu akşam keyfim yerindede. :party:
Şu anda ons altının kobra pozisyonunda dikildiğini gördüm, o da sevindirdi tabi.
Bugünü epey artıda kapayacağım gibi görünüyor.
Sana bol şans. İşin şansa kalmış gibi. taze ezilmiş bir profun görüşü bu.
:) Yine şaka yaptım yaw, malum ons dikilmiş. USD niye yükselmesin. tayyip in sağa sola saldırmasına bakar.
Bu işi hakkaten öğrendim gibi.
Sepetdeki araçları çokladığımdan beridir zarar yazmıyorum.
Bugün hisseler epey düştü yine kazançlı kapayacağım.
İmdi onsu kapayacağım yeri kollayayım. biden konuştuktan sonra geç olabilir.
:wu:
Akşam seansı bluumbergin marabasının programını 1 saat seyrettim.
Ondan öncede Asaf hoca ile Ege hocanın programı vardı.
Asaf hoca ile Ege hocadan dinlediklerim az çok aklımda kalıyor. Ama sonraki marabanın konuklarından hiç birinin söyledikleri aklımda kalmıyor yaw. Çok ilginç. Bunlarmı çok boş konuşuyorlar, bendeki arızamı büyük.?
Gizem Öztop Altıntop 72 kere saçını arkaya attı. Öbür taraftaki beyaz sakallı keşkül, sağa doğru kaykıldı, öyle kasılıp kaldı. Aklımda bunlar kalmış. İkisininde bir saat boyunca ağzı oynadı durdu. Belliki bişeyler söylüyorlardı. gevişmi getiriyorlardı acaba.? Yaw geviş getirseler yağlı maraba onları niye ekrana çıkarsın.?
Aklımda deli sorular.
Geçende yine bu gece marabasının 22:00 programında twin özlem vardı. Esmer zayıf Özlemin bi ara "baz" dediğini hatırlıyorum. bazlama mı demek istedi acaba.? Kızın aklı yemekte normal olarak.
Diğer taraftaki normal kiloya düşmüş olan sarışın Özlem, bazlama konusunda esmer özleme yardımcı olmadı.? Sanırım ekranda ortada duran yağlı maraba kızcağızın bazlamasını yemiş. Kız çok zayıf. Anladığım kadarı ile yağlı maraba yı kast ederek "bazlamamı yedi" dedi. Sarışın özlem ise biraz hınzırca güldü. "Oh olsun" demek istemiş olabilir. Yağlı gece marabası milletin bazlamalarını yiye yiye yine semirdi. Bi ara zayıflamıştı. garanti bankasının gürbüzü ile zayıflama kampına girmiş olmalı.
WhatsApp yüklemeniz gereken yeni versiyonu ile şu bilgilerinizi facebook aracılığı ile şirketlerle paylaşacakmış.
Mesajlaştığınız kişilerin listesi, kiminle mesajlaştığınız, kimi tanıdığınız, ne zaman ve hangi sıklıkla konuştuğunuz, statünüz, hikayeleriniz ve profil fotoğrafınızı, WhatsApp'ın kullandığı ve paylaştığı veriler ise daha çok sizin uygulamayı nasıl kullandığınıza yönelik.
WhatsApp'ın Facebook ile paylaştığı veriler arasında telefon numaranız, WhatsApp'ı ne kadar süre ve ne kadar sıklıkla kullandığınız, diğer kullanıcılarla nasıl bir etkileşim içinde olduğunuz, cihazınızla ilgili bilgiler, IP adresiniz, işletme sisteminiz, tarayıcı verisi, bataryanın sağlığı, uygulamanın versiyonu, mobil ağ, dil ve zaman dilimi yer alıyor.
WhatsApp'a en başta verdiğiniz izne göre, whatsApp ödeme sisteminden yaptığınız ödeme verileriniz ve konumunuz da Facebook ile paylaşabilen veriler arasında.
Hiçbiri boş konuşmuyor, hepsi gayet etkin algı yönetimi yapıyorlar. Hiç birşey söylemeseler bile bilinçaltına çalışıyorlardır. Piyasalarda parası olanın "acaba ne demişler" diye merak edip dinlememesi gereken, geçmiş dönemlerde algı yönetimi ve spekülasyonları tescilli bir kadro. Bunu bilen birisinin bile etkilenmemesi çok zor. Bu yüzden asla izlemiyorum
Vay, cumartesi abimiz dönmüş. Aylardır ortada yoktu. :)
---
DÜn hem biden, hem powel ekranlara çıktı. Dünya para piyasaları için önemliydi.
Beklenmeyen hiç bir şey olmadı.
powel dünyanın parasını yiyen abd finans devlerine, "korkmayın, abd halkının ve dünya halklarının kanını emmeye devam edeceksiniz" dedi.
biden 1.9 Trilyonu FED e bastırıp dağıtacak. Bu paraya bişey diyemem. Yine üretilmemiş haram para, ama yarısı halka dağıtılacak. Bu konu tartışılır.
Peki sonuçları ne olacak. Powel ve biden açıklamalarından piyasa ne sonuç çıkaracak.? Benim ne sonuç çıkardığım önemli değil piyasa ne sonuç çıkaracak onu anlamak gerekir.
Zaten ben bir sonuç çıkarmadım.
Sürpriz olmadığına göre açıklananlar fiyatların içindedir.
Bugün hisse ve altında kenarda bekleyeceğim. Piyasanın davranışını göreyim. S&P realizasyon bölgesindeydi. Bir realizasyon gelirmi.?
Bizde XBANK ı anlamsızca(bana göre tabi) satıp duruyorlardı. Bu satış duracakmı.?
Bugünü durumu anlamaya çalışarak geçireceğim.
biden ın vatandaşa direk dağıtacağı 1 trilyon USD, piyasalarda enflasyon korkusu yaratabilir. Enflasyonun artmasından çok korkuyorlar.
Enflasyon artarsa FED faiz artırır korkusu var. FED faiz artırırsa, para piyasalarındaki paranın bir kısmı faize kayar.
İlginç bir gün oldu.
Dünya ve TR ye ilişkin Veriler anlamlı olmadığı için bugün kenarda bekleyeceğimi yazmıştım.
Günlerdir yabancılar ısrarla XBANK satıyorlardı. Bunuda anlamlandıramamıştım. Realizasyon desen XBANK ta saçma olurdu. Büyük bankaların yarısı bedava diğerleri pahalı değil.
Son 5 haftanın dördünda BIST e yabancılar para sokmuş. Geçen hafta 285 milyon USD sokmuş. Şimdi yeni para sokmuşsun, hiç kazanmadan realizasyonamı gireceksin. Hemde en ucuz ve sağlam kağıtlarla.
Hali ile XBANK taki yabancı hareketini anlamlandırmak zordu. Geri kalan herşeyi yerliler aldığı için bu güne kadar endeksi düşürmeyi başaramamışlardı. Bugün başardılar.
Sebebi S&P ye kitlenen bir sürü haline dönüşmüş olmamız. Yerli fon yöneticileri XBANK korkusu ile S&P ye bakıp satmış olmalılar. Bugün S&P de aşağı gidiyor.
Peki yabancıların bu hareketini nasıl anlamlandırabilirsin. Yüzlerce milyon USD yi BISTe sokup zorla BISTi düşüreceksin.? Buyrun buradan yakın.
Mesleği para piyasaları olupta, kurumlarda çalışan tecrübeliler bunun sebebini biliyorlardır. Ben bilmiyorum, ancak kurumsal açıdan bakılınca acemi tahmini yapabilirim.
Olsa olsa XBANK la endeksi düşürüp, xban harici senetlerin fiyatını aşağı çekmek ve o senetleri toplamak. Yeterince toplayınca xbank ı alır yükseltirsin. nasıl olsa yerli xbank ı sana bırakmış.
Aklımada başka sebep gelmiyor. Baktılar yerlinin düzeltme yapacağı yok, bari sopa ile mecbur bırakayım demiş olmalılar.
Pazartesi de devam etme ihtimalleri var. Bu iş biraz uzayabilir. S&P de realizasyona girerse, bizdeki düzeltmeyi daha kolay yaparlar.
Short düşünmeye başlamak lazımmı demiştim bir kaç gün önce.
Pazartesi duruma göre bakacağım.
ons a da ellemiyeceğim. tam ortada duruyor ve aşağı gitmesi içinde sebep var, yukarı gitmesi içinde. Zaten ortada iken yönünü tahmin edemiyorum. En iyisi elleşmiyeyim.
ÇİN aşısının %50 etkili olduğunu manşette yazan siyonist bluumberg, Alman aşısının yan etkisi sebebi ile ölen 13 yaşlıyı yazmamış.
Klasik yöntemle üretilen Çin aşısını yukarda yazmıştım, test için vurulanların hiç biri hastalığı ağır geçirmiyor ve ölmüyor. Ya hiç belirti göstermiyorlar yada hafif atlatıp iyileşiyorlar. %0 ölüm, %100 başarı.
Ama bunu %50 başarı diye manşetten duyurdular.
Norveç de vurulmaya başlayan yeni teknoloji sentetik Alman ve ABD aşılarında, aşının yan etkileri sebebi ile 29 yaşlı kişi ağırlaşıyor, 13 tanesi ölüyor. Virus sebebi ile değil, aşının yan etkisi sebebi ile ölüyorlar.
Bu haber diğer siyonist medya haberturk de almış. :) haberturk tam kontrollu profesyonel değil anlaşılan.
bluuumberg tam örgütlü tam kontrollu, profesyonel olarak siyoniste hizmet eden medya gibi görünüyor.
Çalışanların tiplerine bakıyorum, neredeyse hepsi asya kökenli. Karaim (Karay) yahudisi olmalılar. Veya bilmediğim başka bir şey vardır. Müslümanlıktan önce Musevi(yahudi) dinini kabul eden Hazar çevresinde yerleşmiş Türkler var. Selçuklu devleti hanedanıda Musevi idi. Veliahtların hepsinin ismi musevi ismi. Sonradan muaviye grubunun orduları Türk boylarını katlediyor ve sunni müslümanlığı kabul ettiriyorlar. Olayın detayını unuttum, kronolojide hata yapmış olabilirim.
Her neyse, bluumbergdeki ekran yüzlerinin %80 i kuzey asya tipli. Gece marabasıda asya tipli. yayın yönetmeni ortadoğu tipli, onun kökeni ibrani olmalı. Yahudi şirketlerde öyledir, tepe yönetimler hakiki israillidir, geri kalanı çalışanlar, yalakalar, uşaklar, marabalar olarak hiyerarşik şekilde sıralanırlar. :)
Serdar Turgut bugünki yazısında 27 mayıs döneminin ekonomik şartlarına değinmiş. Benim görüşüm beş para etmez bir yazı yazmış.
O dönem ülkeyi şekillendiren güçlerden hiç bahsetmeyip olayı teorik açıdan anlatmış.
Örnek verecek olursam.
100 metre koşu yarışını anlatmış.
"Koşucular başlangıç noktasında beklemeli. Başla işareti ile hepsi birden koşarak bitiş çizgisine gelmeli. İlk gelen yarışı kazanarak madalyayı almalı. Koşucular başladı, 3 numaralı koşucu antrenmansız olduğu için geride kaldı, 7 numara hızlı gitti, 10 numara deniz seviyesinde koşmaya alışık değil geride kaldı. 5 ve 6 numaralar finale birlikte girdi, sonucu fotofiniş belirleyecek."
Aynen böyle anlatmış. Teori.
Yarışı önde götüren 5 ve 6 numaraların elindeki testere ve tabancadan bahsetmemiş. 3 numaralı koşucuyu tabanca ile vurdular, 10 numaralı oyuncunun bacağını yarış başlamadan testere ile kestiler, bunu gören diğer koşucular kaçtılar.
Yarış bu şekilde olmuş ama Serdar abim teoriyi anlatmış. Bir 100 metre yarışı deniz seviyesinde nasıl yapılır.
Atatürk öldükten sonraki süreçte, halkın yönlendirilmesinde çok etkili olan medyanın tamamen azınlıkların(yahudi, Ermeni, Rum) elinde olduğundan bahsetmemiş. O dönem ermeni çocuklarının misyoner okulları olan robert kolejlerinde yetiştirilip devlette önemli yerlere getirildiğinden bahsetmemiş.
Devleti ele geçirme planı uzun vadede sömürü planı yürürlüğe konmuş.
İlk sağcı partiyi kuran celal bayarın robert kolejde yetiştirilip ingiliz abd parası ile parti kurup ülkeyi dönüştürme çalışmasına başladığından bahsetmemiş.
Tarikatların ingiliz ajanları ve parası ile ortadoğu ve Türkiyede örgütlendirilip, halkı dönüştürmek için çalıştıklarından bahsetmemiş.
O dönem köylü içinden çıkarılan sanayici burjuvanın, abd ve ingiliz yahudilerin para ve distribütörlük destekleri ile ülkeyi sömürür hale getirildiğinden bahsetmemiş. Tabi kendiside o kişilerin torunlarının medyasında uzuuun yıllar yüksek maaşlar aldı nasıl bahsetsin.
Tamaaaamen planlanmış ve örgütlenmiş bir ele geçirme çalışmasının ortasındaki Türkiye. ingiliz abd gücü ile yavaş yavaş ele geçiriliyor. İçerdeki yahudi ermeni azınlık kullanılıyor. Bugünki köklü DEV şirketlerin hepsi onlara ait. Geri kalan dev lerde, hırsız siyasetçilerin, halkın parası ile büyüttüğü, uzun süre kalıcı olamayan şirketler. Yahudi olmayan veya yahudilerle ortaklığa gitmeyenler, uzun vadede dev olarak kalamıyorlar. ya yok oluyorlar, yada satın alınıyorlar.
Testere ve tabanca taşıyanlardan bahsetmemiş, koyunlara masal anlatmış.
fetullahı anlatırken CIA dan bahsetmezsen, yersen yazısı olur. fetullah tamamen CIA nın çalışması, projesi. Kalkıpta çok başarılı bir iimam diye anlatamazsın. Türkiye tarihinide anlatıyorsan, ingilizler, abd ve yahudi azınlığı dışarıda bırakarak anlatamazsın. Anlattırmazlar.
YERSEN yazısı olmuş.
cüneyt abimiz yıllar önceki yazımı hatırlatmış.
---
Realizasyonamı başladık.? Düzeltmeye başlıyormuyuz.?
Durumu anlayana kadar hisse vadelide kenarda durmaya devam edeceğim.
Covid-19 da üçüncü dalga korkusu batı ülkelerini sardı. ingiltere kendini kapattı, Almanya sıkılaştırma süresini uzattı ve yeni sıkılaştırmalar bekleniyor. israil en çok aşı vuran ülke. israilde bugünlerde vaka sayılarının hızla düşmeye başlamış olması gerekirdi ancak henüz düşmemiş.
BIST deki yabancıların ısrarlı satışı belkide bu yüzden. Üçüncü ve daha sert dalga korkusu.
Batılı GLOBAL dev balinaların davranış tarzını anlar gibiyim. Bu tür küresel korkuları kullanarak, SPOT da hisse satıp, KALDIRAÇLI piyasalarda vurgun yapmaya çalışıyorlar. Tabi sadece tahmin, onların dünyasında değilim.
---
ONS altında ortada.
Yukarıda gidebilir, aşağıda. Korelasyonlarına tam odaklanamadığım için, ons altında yön tayin etmekte zorlanıyorum. Ons da kenardayım, biraz anlamaya çalışayım.
Bugün para piyasasını takip etmedim.
Şimdi biraz detaylı baktım. BIST yükselmiş. abd piyasası bugün kapalıydı, XBANKı bundan önceki 5 gün boyunca düzenli olarak satan yabancılar, bugün satmamışlar. Çoğunlukla yatay gitmiş, biraz yükselmiş. XBANK, abd piyasasına kilitlenmişti, aynen DAX(Alman) ve CAC(Fransa) gibi.
abd piyasası kapalı olunca, bu piyasalar için lambayı kapatmış gibi oldular.
Yarın abd piyasası yanlış bilmiyorsam açık. Yarında kenarda olacağım, işlem yapmayacağım. Kenarda durmak büyük rahatlık, huzur var. :)
Bugün hiç ekonomi haberlerinide takip etmedim, gelişme varsa bilmiyorum.
Şu an bluumbergin akşam marabasının programını dinliyorum ama Melike Ayan yok. O olmayınca programı al çöpe at. Aslında bu akşam boş konuşmayan 2 kişi var, Şant ve Ali Ağaoğlu. Dinlemeye çalışıyorum.
hisse ve ons da net değilim.
usdtry vadelilerde Ocak vadeyi long için kullanmaya çalışıyorum, şubat vadedeki shortlar duruyor, duracak.
Bugünüde para piyasalarına bakmadan geçirdim. Bu akşam biraz baktım. Sanırım yarın yeniden BIST de long kovalamaya başlayacağım. XBANK taki endişe geçmişe benziyor. Endişe neydi, niye geçti orasıda benim için muallak.
Son bir kaç günde neler oldu.? Aşı etkisini göstermeye başladı. Aşının çok yapıldığı abd, Almanya, israil de, son 3 günde Vaka sayıları düşmeye başladı. Hisse borsaları için iyi.
abd'de piyasaların sevdiği yellen başa geçti. Ve abd finans devlerinin istediği ilk açıklamayı yaptı, "güçlü dolar hedeflememeliyiz, PİYASAYA bırakmalıyız" demiş. Piyasa kim.? ibrani kökenli siyonist finans devleri. biden ve yellen kim.? İkiside ibrani asıllı, yahudilerin yukarı çıkardığı 2 elemanları. Hali ile Efsane keçi ne derse onu yapacağız diyecek halleri yok.
yellen ve biden hisse piyasaları için iyi. yellen piyasa ne isterse yapacak, biden da trump gibi kavga etmek yerine diyalog yolunu seçecek gibi görünüyor. Herkes "biden gelirse ayvayı yeriz. tayyip, trump ile kanka, bidenla değil, kaçııın" dendiğinde. Aptal dost yerine akıllı düşman daha iyidir başlığı ile bir yazı yazmıştım ve devamında trump döneminde başımıza gelenleri hatırlatmıştım. Sizde göreceksinizki "hırsız aptal deli dost" yerine "aklı başında düşman" iyidir. trump az vergi kaçırmamış o sebeple hırsız dedim, ayrıca çamaşır suyu içerseniz virus ölür dediği için deli dedim. Sağa sola saldırdığı ve hakaretler yağdırdığı içinde aptal dedim. "deli ve aptal" nasıl olurda abd ye başgan olur ve bu kadar zengin olur. AŞIRI Zenginliği getiren akıl değil AŞIRI HIRS dır bunu daha kaç kere açıklayayım bilemiyorum. Çiftlikbankın tosunu şu an çok zengin. 2 yılda zengin oldu.? Sizce o adam akıllımı.? Akıllı zengin olamazmı.? Olur ama fazlasını paylaşır. Bakın Atatürk, bakın Tesla. Aptal paylaşmaz. neden.? Çünki zenginliği azalırsa adam yerine konmayacağını düşünür. Neden.? Çünki mutluluğu getirenin para olduğunu düşünür. Bakın Marilyn Monroe. Neden.? Çünki sebeplerle sonuçları DOĞRU bağlayamaz, yaptıklarının sonucunun nereye varacağını kestiremez.
MB'nin faiz kararına yaklaştık. Perşembe açıklayacak. Bu seferki çok önemli değil. Son 2 faiz kararı, tamamen TV den açıklama yapan 3 siyonist bankanın istediği miktardaydı. Önce 500 istediler MB yaptı. Sonra 200 istediler MB yaptı. Bu sefer kaç istediler acaba.? Bir kaç gündür piyasa takip etmediğim için bilmiyorum.
Ons da kenardayım, henüz ona kafa yormadım. Yukarı gitmesi içinde sebep var, aşağı gitmesi içinde. yarın biraz detaylı incelemeye çalışayım.
Hayrettin bir durum. Bugün için BIST hisse vadeli long kovalamaya başlayacağım dedim. XBANK yine sapıttı.
Pazartesi Salı günleri abd borsaları kapalı iken bizim BIST açıktı, işlem yapıldı. 2 Günde XBANK yeşildi.
abd borsası dün akşam açıldı, XBANK bugün satışta. Bu nasıl iştir arkadaş ben anlayamadım.!
abd borsası satışta desek, o da değil. Küçük dalgalı normal yükselişini rekorlarla sürdürüyor.
Vallahi anlamadım.
Bankaların bilançoları kötü gelecek dense.? Pazartesi salı abd borsası kapalı iken niye aldın.? Demekki bilançolarla alakalı değil. Zaten banka bilançoları ne zaman kötü geldiki. Devlet bankaları belki yüksek batık kredisi var. Onlarda bizim sırtımızdan besleniyorlar. Koyarlar işsizlerin ekmeğinden bu bankaların kasasına yine bişey olmaz.
XBANK virus den etkilendi desek pazartesi salı virus yokmuydu.? Yada global başka sorun desek, pazartesi salı.?
xbank satıp diğerlerini topluyorlar desek, pazartesi salı yine işi bozuyor. Pazartesi salı'nın tek özelliği abd borsalarının kapalı olması.
XBANKı anlayan varsa beri gelsin. :Sad:
Birşeye mi şartlandırıyorlar acaba sürüyü.? Bu odunlar o kadarda zeki değiller. FED para verince coşuyorlar, vermeyince düşüyorlar. Beyni obez hale gelmiş, kendi halkının kanını emen yiyici sürüsü. Büyük bankalardan birinde para piyasası elemanı olsam, anında anlardım ne döndüğünü. Onlardaki veri olanağı bende yok.
abd korkusu alicemal yeni bakanlar sert yapıyor bize
Buda olabilir de, pazartesi salı günü abd li bakanlar sert yapmadımı.?
Kafamı kurcalayan pazartesi salı günü niye yeşildi. Pazartesi özellikle çok aldılar.
Sebep bulamayınca benim kafa su kaynatıyor, ayaklarım yerden kesiliyor, ellerim ditremeye başlıyor, dişlerim gıcırdıyor, kendime güvenim azalıyor. Sonuçta karar veremiyorum.
Belkide banka hisseleri sahip değiştiriyordur. Endeksi 1000 lerden buralara taşıyanlar, yeni gelen yabancılara banka veriyorlardır. İhtimaller içinde en mümkünü bu gibi.
Pazartesi salı yı açıklıyormu.?
Eğer BIST deki yabancı işlemleri New York'dan yapılsaydı açıklardı. Oradan yapılıyor desek, saatler uymuyor. Gece çalışan ekip bırakmaları lazım. Robotlara yaptırıyorlardır desek, "robotları pazartesi salı niye kapadınız ha, niye kapadınız.?" :wu:
Neyse yaw, cevabını benim bulabileceğim bir konu değil gibi. Buralardan üj bej hisse long alıp bir deneme yapayım.
biden ve yellen in planları arasında 1.9 trilyonun haricinde bir teşvik paketi daha varmış.
Ayrıca biden ın planları arasında Asgari ücreti 2 katına çıkarma varmış. Asgari ücret şu an saatlik 7.5 USD imiş.
trilyonluk paketin yarısı, alt gelir grubuna dağıtıldı. Asgari ücretde alt gelir grubunu ilgilendiriyor. 17 milyon asgari ücretle çalışan var.
Bu 2 işlem, abd de enflasyonu artırırımı.? Enflasyonun artması FED faiz artıracak korkusunu tetikliyor ve hisse, ons altın piyasalarından çıkış başlıyor.
Bu 2 işlemin enflasyonu normalde artırması gerekir. Bizde olsa artırırdı, ancak abd de alt gelir grubu maaş zamları, enflasyona ne oranda etki ediyor bilmiyorum. Bizde her şey ithal ve dovizle. Dovizle olduğu için fiyatlar anında etkileniyor.
Onlardada ithal, ama kendi paraları ile.
Etkileme ihtimali düşük olmalı. Neden.?
Birincisi, 1.9 trilyonluk paketle verilen para var ama, pandemi döneminde tonla işini kaybeden var ve onlar maaş alamıyor yada maaş kesintileri var. Netçede gelirleri düştü. Bu para o boşluğu belki biraz dolduracak. Ekstra harcanacak para değil, boşluk dolduran para.
İkincisi, asgari ücret büyük eyaletlerde zaten saat başı 11 dolarmış. biden ın planı ise 5 yılda taban 7.5 dolar olan asgari ücreti 15 dolara çıkarmak.
Büyük eyaletlerde 11 dolardan 15 dolara çıkacak. Küçük eyaletlerde 7,5 doalrdan 15 dolara.
Hem zamana yayılmış bir işlem, hemde büyük eyaletleri az etkiliyor. 17 milyon asgari ücretlinin çoğuda büyük eyaletlerdedir.
Sonuçta, bu 2 işlemin kısa sürede(8 - 10 ay) enflasyon yaratma ihtimali az. Sonrasındada hafif etki yaratır.
Ama piyasalarda korku yaratıyor. Gerçek farklı olsada korku oldumu işler karışıyor.
ayhan ın söylediğini biraz araştırdım. biden ve adamlarına bir miktar gözümü diktim.
biden,
Radikal sağ gruplar için "karşıt fikirlere düşman olmamalıyız" demiş.
İran ile yeniden nükleer anlaşma için masaya oturacak. İran ı üç azılı düşmanından biri olarak görüyor ve buna rağmen iyi niyetle yaklaşacak.
Avrupa ile yeniden ilişkileri düzeltmeye çalışacakmış. "Uluslararası ilişkileri beraber halletmeliyiz" diyor. Çıktıkları kurumlara yeniden gireceklermiş.
Netçede biden, saldırmak yerine görüşme yapma taraftarı biri. deli trump direk saldıran biriydi.
biden'ın Dış işleri bakanı olacak olan Antony Blinken, Çin'le olan hariç "dış politikada pek çoy şey daha iyiye gidecek" anlamına gelecek cümle kurmuş.
Ayrıca Antony Blinken TR ye yeni yaptırımlardan bahsetmiş ancak şunuda eklemiş. Mevcut yaptırımlar işe yaramazsa, yeni yaptırımları görüşürüz demiş.
Açıkça tehdit, ancak demişki "mevcut yaptırımlar işe yaramazsa" Yani Türkiye yola gelmezse demiş.
Türkiyeye dönersek 2 aydır zaten abd ye yine göbeğimizi dayadık. Yani yola geleli çok oldu.
Aralık 2020 sonunda abd ile ortak çalışma grubu da kurulmuş. Her ne kadar direk s-400 leri kapsamasada yinede "ayaanın turabı oliim abi" diyerek teslim olduğumuzu gösteren önemli bir gelişme.
Sonuçta biden şimdilik çok olumlu görünen bir adam, Antony Blinken'de "öttürecem sizi" dememiş. "ötmezseniz bakıcam" demiş. Bizde 2 aydır ötüp duruyoruz.
Netçede "güzel öttüğümüz sürece" biden ve ekibinden korkacak bişey yok ki 18 yıllık liderimiz akp, bu konuda iyidir. Özellikle "ne istedinizde vermedik" isimli epik şarkıyı söylerlerken ağlatırlar.
Tabi yazdıklarım XBANK ı satan yabancılar bişey ifade etmiyor. Korkmuşlar bi kere. Naif insanlar.
Zor bir gün daha geçti.
Üstteki yazımdan sonra bankalara satış durdu, bankacılık endeksi yükselmeye başladı. Yabancıların biden korkusunu aldım sanırım. :) xbank da işlem hacmi yüksek geçmiş.
xbank kapanışına bakarsak yarın için pek iyi sinyal vermedi. Ancak özellikle holding endeksine iyi alış geldi ve bugün için yüksek düşüşü önledi.
xbank, yarın için iyi sinyal vermedi ama batı borsasına bakarsak yarını yeşil açma ihtimalimiz yüksek. abd ye bakarsak borsası coşmuş durumda, biden ı bolca yeşillikle karşılıyorlar.
---
ons altın bugün kötü hareketler yaptı. Haberlemi oldu bilmiyorum önce kırmızı uzun barlar, sonra daha uzun yeşil barlar. Bu tür ani uzun hareketler haber ile oluyor. Ne haberi geldi bilmiyorum. biden ı karşılama olayımıki.?
bluumbergin gece marabasında çıkan Melike Ayan dan belki bişeyler öğrenirim.
Eğer hareketler haberle olmadı ise, önce longcuların stoplarını patlattılar, sonra yukarı uzadılar. İşin içinde haber, yeni veri yoksa, açıkça manipulasyon yapıldı diyebilirmiyim.? Diyemem. Tüm dünyaya açık bir piyasa, içeriğinide bilmiyorum o sebeple ben diyemem, siz deyin.
ons niye böyle yaptı, biraz haber araştırayım. Yükselmesini gerektirecek bir haber yoksa, 1860 ın üzeri, short için fena yerler değil.
---
usdtry bugün farklı davrandı. BIST hisse ler kırmızı iken bile yükselmedi. Hazinenin kasasına dün giren 3,5 milyar dolar sebebi ilemi acaba.? 15 milyar USD talep gelmiş, 3,5 milyar USD de tokalaşmışlar. Faizde iyi %5 civarı. Daha 6 ay önce %9 faiz le doviz bulamıyorlardı.
ons un dünki ani hareketlerini açıklayacak haber bulamadım. EUR/USD de aynı anda hareketlenmiş. Mutlaka bir gelişme oldu.
Dün gece ekonomi haberleri de tamamen biden ile doluydu.
Sebep, yellen in dillendirdiği yeni paket olabilir. Fakat ons da hareket 12:45 le 15:45 arasında başlıyor. O saatte yellen ablamız uykuda. Konuştuysada uykusunda konuşmuştur.
Bildiğim kadarı ile 1.9 luk paketde henüz onaylanmadı. Belkide onaylanana kadar ons azda olsa yükselecek. Önündeki engel ise yellen ablamızın bir cümlesi. "USDnin düşmesini hedeflememek gerekir".
trump ın böyle bir isteği vardı, USD düşük olmalı diyordu.
yellen in böyle bir hedeflemesi olmayacakmış.
Piyasalar psikolojik olarak yellen'in bu cümlesinden etkilenecektir. Akıllarında "yellen USD nin düşmesini istemiyor" diye kalacaktır. Hali ile USD yükselecek diye planlarını yapacaklardır.
USD de ons ile negatif korelasyonlu. USD yükselirse, GENELLİKLE ons düşer.
Bugün XBANK yine başrolde olacak.
bol şans.
.
son durum;
hisse vadelide günlük long al-sat yapmaya çalışıyorum.
ons vadelide günlük short al-sat yapmaya çalışıyorum.
usdtry de subat short duruyor, ocak vadede long al-sat yapmaya çalışıyorum.
bol şans.
BIST de ilginç bir görüntü var. Sanırım operasyon yapıldı.
doğan holding ve işbankası iştiraki şişecam holding, bugün piyasayı bozdular.
doğan holding, mafya kafalı, devletten beslenen aydın doğanın şirketi. şişecam ise son 2 müdürü muhasebe ve müfettişlikten gelen banka. Şubedeki tezgâhtan gelen adam yükselir müdürlüğe çıkar ama muhasebeci çıkamaz. Deha değilse çıkamaz. mesleği uygun değil. Peki deha işini gördünüzmü.? Yok.
Muhasebe ve müfettişlik, banka yöneticilerinin harcamalarını bilen ve denetleyen, yakalaması gereken kişilerin olduğu servisler.
Bunlar mesleki olarak banka genel müdürü en son olabilecek kişiler. Yani iş bankasında iş 10 larca yıldır karanlık.
aydın doğan ve işbankası birlikte devletin dev şirketi petrol ofisini kotarıp aydın doğana hediye etmişlerdi. Ortak büyük işleri var, birbirlerini severler.
XBANK %2 ye kadar yeşilken, holdinglerle piyasayı kızarttılar.
İş bankası birde hisse piyasasında piyasa yapıcı. Ortamı düzeltmesi gereken banka bu.? Peki BISTi hiç düzgün gördünüzmü.? Küçük suçlular yakalandı bırakıldı hiç büyük suçlu olan patronlar yakalandımı? Ceza aldılarmı.? Peki BIST de manipulasyonlar engellenebildimi.? hayır. Bu sene 3 büyük manipulasyon sayarım. piyasa yapıcı bankalar ya seyrettiler, ya bizzat o manipulasyonları kendileri yaptılar.
Tabi bu 2 şirketle ilgili bugün kötü haber geldi ise o başka. Peki bu 2 şirkette realizasyon başlamış olamazmı.? Mümkün ama patronlar kendi senetleri ile oynayamazlar. Önceden yapacakları işlemleri bildirmek zorundalar. patronlar bırak kendi tahtalarında piyasa bozacak kadar işlem yapmayı, bozanları cezalandırmalılar. Şirket karizması çizilmesin diye.
Şirketlerde karizma herşeydir. Bakın azimut portfoyun karizmatik ekran yüzüne. Adam sırf kalın sesi ve ekranda 1 saat kasılabilme yeteneği sayesinde karizma yapıp malı götürmüş. Reklamda "en büyük biziz emşerim" diyor. Kalın ses insanı güçlü gösterir. Aslında hayvanlarda da aynı.
Bana operasyon gibi geldi. Büyük ihtimalle bir iş çevirdiler.
Diğer karanlık holding GSD holding. mesut yılmaz başbakanken köşeyi dönen kardeşine ait. Bugün onda bi numara yoktu, uslu durdu.
.
Zor bir gün oldu.
BIST tarafında haftalardır nerede diye merak ettiğimiz düzeltmemi başladı.? Eğer düzeltme başlamış ise içinde iş bankasıda var demektir. Yani piyasa yapıcı spekülatör değil, bizzat manipulatör spekülatörlük yapıyordur.
Neyse iş bankasına yüklenmeyi bırakayım. Bugün hisse vadelide longları zararına kapadım, o sebeple suç atacak birilerini arıyorum.
Günlerce kenarda bekledim düzeltme başlamadı bugün... Her neyse artık.
Düzeltmemi bilmiyorum... Düzeltme ise short kovalamak lazım artık.
Bankaları alırken başka senetleri verip vadelide short gittiler. Bunu yapan bizzat iş bankası ise büyük ceza yemesi lazım çünki kendisine piyasa yapıcılık verilmiş. Ücretde alıyor.
S&P ve BISTin düzeltme bölgesinde olduğunu günler öncesinden söylemiştim. hatta S&P için 3840 direnç bölgeside vermiştim. Kenarada çekilmiştim ancak bugün... :)
---
ons da 1860 üzeri short için iyi yerler demiştim. Ancak riskli idi çünki paket haberleri ortalıkta uçuşuyor. yeni bir haberle 1900 de yukarı kırılabilirdi. Yinede short oynadım ve hisse vadelideki kaybın bir kısmını çıkardım.
---
3.5 milyar USD lik hazine borçlanmasından sonra, BISTin aşağı düşüşüne USDTRY yukarı doğru tepki vermiyor.
Sanırım USDTRY de yüksek yerler bekleyen kurumsalların umudu kırıldı. Alış yapmadılar. hazinenin kolayca borçlanması ve aldığı miktarın 5 katı talep gelmesi, USDTRY de yüksek yerler bekleyen büyük oyuncuların umudunu kırmış olmalı. Yinede kolay pes etmeyeceklerdir.
---
Son durum.
hisse vadelide yarın durumu anlayıp, düzeltme varsa shorta geçmeliyim. Anlayamazsam kenarda beklerim.
ons da abd paketlerine dikkat ederek güniçi short alıp satıyorum. Bugün iyi gittim.
usdtry de şubat vade short devam. Ocak vade longun anlamı kalmadı.
Düzeltme yapacaklarsa, bugün öğle öncesi yeşil gösterselerde tekrar kırmızıya döndürmeleri gerekir.
Az önce, ben yazıyı yazarken kısa süre yeşil gösterip yine kırmızıya döndüler.
---
ons da 1.9 trilyonluk paket Şubat ilk haftası oylamaya sunulacakmış. Bu durumda 2 haftalık bir boşluk var.
Alternatif piyasalara bakmak gerekiyor. ONS satan parayı nereye koyacak.? Hisse borsaları hariç doğrusu uluslararası piyasalar konusunda nasıl para kazanıyorlar bu konuda yeterli bilgim yok. Özellikle tahvilden nasıl kazanıyorlar net bilmiyorum.
Net olmamama rağmen ons da 1800 lere doğru bir yönelme olabilir.
---
Hisse borsası düzeltmeye girerse, negatif korelasyonlu USDTRY nin yükselmesi gerekir. Ancak yüksek faiz ve dovizde beklentinin kalmaması yükselişi sınırlayacaktır.
---
Düzeltme biterken usdtry de short gitmek gerekir. Bende zaten var takviye yaparım.
Önceki düzeltmeler 5-7 iş günü kadar sürmüş.
Avrupa gibi düzeltme yaparsak %5 - 6 civarı olması gerekir. Ancak bizde düzeltmeler biraz katliam şeklinde oluyor, çünki ya piyasa yapıcılar olayı seyrediyorlar, yada bizzat piyasa yapıcılar katliamı yapıyorlar. yani milleti düzeltenler piyasa yapıcı 3 banka.
---
hisse vadelide çok az miktarlarda shorta geçtim.
ons da gün içi al sat short dayım.
usdtry şubat shortlar duruyor.
---
bol şans.
Az önce bluumberg de program var. Programa madencileri temsilen imib başkanını getirmişler. İMİB, ihracatçı birliklerinden biri.
Devlete bağlı olarak çalışır, yapılan ihracatı kayıt altına alır ve ihracatçılardan bu işlemler için ücret alır. Aldıkları ücretide şişirilmiş kadrolara yüksek personel maaşı olarak kullanırlar, artanını siyasetçilerle beraber yerler. Gereksiz bir kurumdur, bu kurumun işini zaten ithalatı ihracatı ayrıca kaydeden gümrük müdürlükleri yapabilirler. Para tatlı olduğu için kapatmıyorlar, hep beraber güzelce eziyorlar. Kural neydi, üretmeden para kazanıyorsan, o para halktan çıkar.
Konuya döneyim.
bluumergin kendine güveni tam, tüm güne yayılan programlar yapan karizmatik kızı İMİB başganına madencilikle ilgili sorular soruyor. Kız her gün TV de çıktığı için ünlüdür, bu ünü dolayısı ile çevresinde değer verilip el üstünde tutuluyordur. O kanala çıkabildiğine göre etiketi de sağlamdır yani iyi okullardan gelmiştir. Haklı olarak yüksek maaşta alıyordur.
O kanaldaki herkes ünlü ve yüksek maaşlıdır, bunu tahmin etmek zor değil.
Ancak o kadar tın tın larki bunlar. İnanılır gibi değil. Okulda öğrendikleri daha doğrusu ezberledikleri dışında tek bir şey bilmezler.
Neyse ağır hakarete kaçmayayım, kızımızı severimde, gözünün içine baka baka İMİB başkanı tiyatro yapıyor, dolaylı yalan söylüyor, benim ölçülerimde ahlaksızlık yapıyor. Bu kızımız konu hakkında bomboş olduğu için, yada izin verilmediği için tek soru ile yalanı ortaya çıkarabileceği halde bir şey yapmıyor.
Kızımızın eline yüzeysel sorular verilmiş. Onları okuyor. İMİB başganıda tiyatro yapıyor.
Soruları belki İMİB başganı vermiştir. TV dünyasında Uzmanlık konusu varsa, soruları konuk tan aldıkları oluyor.
Sanki İMİB başganı para vermiş reklamı yapılsın diye çıkmış. O kadar boş bir program. Kardeşim adamı çıkarıyorsan en azından yüzeyselde olsa soruyu soran kişi madencilik hakkında bir şeyler bilmeli.
Madenci değilim ama altın madenlerinde siyanür kullanıldığını biliyorum. Nerden biliyorum, okumam varda ondan. Günlük gazete takip etsen her konuda yüzeysel bilgin olur. Yüzeysel bilgin de İMİB tiyatrocusunun açığını ortaya çıkarır.
TV kanallarında çıkanlar o kadar boşlarki inanamıyorum. Tabi dolu birini çıkarsan seyredende olmaz. Milletin kapasitede ancak bu tür kızları erkekleri kaldırıyor.
İMİB başganı, altın madenlerinde kesinlikle siyanür kullanılmıyor anlamı çıkacak şekilde kurnazlık yapıyor. Defalarca "arama işlemlerinde siyanür kullanılmıyor, kamuoyu bu konuyu yanlış biliyor" diyor.
Kızımızın zerre kadar okuması olsaydı, dünyadaki ve TR deki altın madenlerinin %90 ında siyanürü arama değil ayrıştırma esnasında kullanıldığını bilirdi. TR de her yıl 4.500 TON siyanürün madenlerde kullanıldığını bilirdi. Siyanür kullanmazsan altının önemli kısmı boşa gidiyor.
Kurnaz İMİB başganı aramada kullanılmıyor diyor. Kızımızın aklına "hiç bir aşamada kullanılmıyormu?" diye sormak gelmiyor. Eline kağıt vermişler, orada ne yazarsa onu okuyor. Adam tam ahlaksız çıkıp "hiç bir aşamada kullanılmıyor" da diyebilir. O zaman Enerji Bakanlığı verisini adamın münasip yerine sokarsın. "Yılda 4.500 ton siyanürü altın madencileri salataya karıştırmak içinmi alıyorlar.?". Devlet verisi, yılda bu kadar ton.
Kağıt dışına çıkacak kadar genel kültürün yoksa, adamı programa çıkarmadan önce yarım saat bir çalış, internetten altın madenleri konusuna bak. Anında görürsün. Onuda yapmamış.
Adam yalan sonuç çıkacak şekilde tiyatro yapıyor, kız sanki başka dünyada. Program yöneticisi değil açıkça SPİKERlik yapıyor. O kadar konu hakkında boş.
TV ler hep bu şekilde yönetiliyorlar. O kadar VASAT larki, alternatif olmadığı için vasatı değerli sanıyoruz.
TR de hep ajdar çıksa sanatçı olarak, ajdar ı süper sanırız. Onun gibi.(ajdar TV kişiliğinide severim ayrıca belirteyim, hakaret amaçlı yazmadım.) TV lerde siyonistler ve siyasetçiler tarafından kapışılmışlar.
Du yaw... gereksiz bir konuda fazla zaman harcadım.
Seçim sonrası haftalarca trump'ın bişeyler yaparak biden'a koltuğu devretmeyeceği söylendi durdu.
Son haftalarda ayaklanma çıkaracağından korkuldu. İç savaştan korkuldu.
O anda efsane keçi ne yazdı.?
"trump hiç bir halt yiyemez" diye yazdı. Sebeplerinide sıraladı.
trump köken olarak ibrani değil, yani israil oğullarından değil. Başkanların bir çoğu değil ama abd nin gerçek sahibi ibranilere hizmet ederler. Onlar o koltuğa oturtur, onlar ne söylerse yaparsın, sonra usluca ayrılırsın.
trump bu sıralama ile gelmedi. Medyada kendi şöhreti vardı, çok büyük parası vardı, kendi çabası ile geldi. ibranilerde kullanışlı aptal gözü ile baktılar ve ses çıkarmadılar.
Hesaba katmadıkları şey ise halkın zekâ seviyesi idi. TV ler tarafından bilinç düzeyleri ebleh seviyesine indirilmiş eğitimli-eğitimsiz halk denen kitle, geri zekâlı hırsız bir deliyi bile tekrar tekrar seçebiliyorlardı. Bunuda fazla kafaya takmamış olmalılar, nasıl olsa medya tamamen kendi ellerinde. "istediğimiz anda medya ile karalama yapar koltuktan atarız" diye düşündüler.
Ancak yinede trump ikinci kez seçilmeyi başarıyordu. İnternet etkisi olsa gerek. İnternet ve ağ haberleşmesi kendi kontrollerinde değil. Herkes haber üretip yayabiliyor. Ayrıca ne kadar medyada karalarsan karala, oy atacak olan ebleh tabakanın neye göre oy atacağını kestiremezsin.
A ya kızar B ye oy atar. B ise, azılı hırsız, seri katil, tecavüzcü ve pedofildir. A'ya kızdığı için B nin ne olduğu umrunda olmaz, B'ye oyunu atar
Sonra döner A'ya "oh oldu" der.
Attığı oyun A'ya değil bizzat Kendine, ailesine ve torunlarına girdiğini anlayacak kafa kalmamıştır. TV ler o kafayı keşküle çevirmiştir.
trump ilk sezonunda ibranilerin kurduğu düzeni sarsmaya başlayınca, ikinci sezonda trump ı istemediler. Hile yaparak alaşağı ettiler. Halk yine gerizekalı hırsız deli trumpı seçmişti.
Hile yaptılar diyerek medyada yazanı söylemiyorum. Seçim günü son eyaletlerdeki tutarsızlığı yazmıştım. Hile olduğu kendi gözlemim.
Neden trump bir şey yapamadı. Bunuda yazmıştım. abd yi kuran, tüm kurumlarını kuran ve hakim olan ibraniler. Ordu(pentagon) onların yönetiminde, CIA(gizli servis) onların yönetiminde, bizdeki gibi birlik haline gelmiş bir polis teşkilatları yok, dağıtık yapı var bu sebeple polis onlarda o kadar önemli değil. Medya tamamen ellerinde, bilgiyi istedikleri gibi TV ve gazetelerden verirler. trump a ateş edeler, trump ateş etti diye millete kakalarlar.
Herşey ibranilerin elinde iken trump bir şey yapamaz dedim.
Hiç bir şey yapamadı.
Parti kuracakmış. TV ve gazetelerde yer alamazsan o parti nasıl başarılı olacak.? Kesin kendi TV sini kuracaktır. bakın görün.
efsane keçi yine yanılmadı. Aslında siyasi konularda yanıldığım çok oluyor da, bu olay siyasi olay değildi. Siyasetçilerin başrolde olduğu gerçek bir olaydı. Siyaset tamamen kalabalıkları etkileme sanatı.
BIST de olay düzeltmeye benzemeye başladı.
Yanlız holding, sınai, hizmetler gibi diğer endeksler epey geriden geliyor.!
Eğer yerli büyükler realizasyona katılmazsa, derin bir realizasyon olmaz. Yerli büyük oyuncular(gerçekte manipulatör pzvnkler) realizasyona katılırsa o zaman soykırım oluyor.
KY nin sevdiği teknoloji endeksi düzeltmeye katılmamış.
Ykselememiş bankalar ile realizasyona başlamaları ilginç oldu