Sabır bu hissede kazandıracaktır.. Kesinlikle hak etmediği bir fiyat
Risk almayan kazanamaz
Printable View
Sabır bu hissede kazandıracaktır.. Kesinlikle hak etmediği bir fiyat
Risk almayan kazanamaz
katıksız o çocuğu.. ben böyle ******** kağıt görmedim sayın keko kaç haftadır elimde bir gün gün yüzü göstermedi bir kağıt hergün mü düşer her günmü akşama kadar eksilerde olur
gerçekten de rezalet...adi herifler...insan hiç mi hissesine sahip çıkmaz..
bu adi patron 3,00-3,50 aralıklarından 4 milyon civarı lot almamış mıydı ?? madem bu kadar güvenip aldın neden şimdi almıyorsun ?? çakal herifler...6 dan alan yatırımcının zararını çıkarabilmesi için hissenin %100 gitmesi lazım...
adeseye bakın yahu..adamlar her gün takır takır çıkarıyorlar hisseyi...
yükselecek gibi duruyor, bakalım
Sent from my iPad using hisse.net
Anlık alan satan paylaşan olursa çok makbule geçer.
Mal Toplama emaresi varsa yükselir
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
garanti almaya başlarsa 4ü geçer
Arkadaslar hacim yok deniyor. Birde matriks linkten alis satis gorebiliyordum ne bicim is simdi linklerin calismasini durdurmuslar
SalimMustafa
sanırım bu hissenin speki tatilde ya da inanılmaz sabırlı. verus o kadar çıktı düştü bu uyuyor
bekliyoruz
SalimMustafa
Bugün ki hareket tamamen psikoloji hareketi idi.. Piyasayı da kullandı bi güzel, ama bir sıçrama bekliyorum ama kedi mi olur kanguru mu bilemem. Evet sinirler gergin herkeste fakat şunu da unutmamak lazım operasyon yiyen tahtalar kolay şekle girmezler
Ne oldu arkadaslar coktuk mu
C6833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 TL altına inerse vay halimize
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahmini olan var mi....
https://www.kap.org.tr/Bildirim/714836
güzel haber
KAP: VERTU [ACSEL ] VERUSATURK GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Finansal Duran Varlık Satışı
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/714836
Dosyalar:
VERTU Solo 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 14275506 Yıllık Değ%:2997
bugünkü satış haberide 12 aylık bilançoya yansıdığında 20 milyon gelir yaklaşık
son 20 günde 4 milyon lota yakın hisse aldılar...halka açıklık oranını %37 den %30 a düşürdüklerini hatırlıyorum...yani patron borsadan hisselerini iyicene topladı halka açık kısmı ise azalttı...
geçen gün de söyledim şirketin elinde son derece kaliteli şirketler var....bunlar iyi kar ettikçe bilançoları iyi gelir...
sattığı acıbadem selülüz hakkında my netten bir arkadaş şöyle bir yorum yazmış..:
Arkadaşlar, kap.gov.tr'den bu şirketin 6 aylık bilançosunu birlikte okuyalım.
1) Toplam dönen varlıklar (nakit ve nakite çevirilmesi mümkün) ~ 15 milyon TL. kısa ve uzun borç toplamı 6.2 milyon TL. Döviz borcu yok. Yani dönen varlıkları tüm borçların çok üzerinde.
2) Satışlarının %83'ü ihracat, yani büyük ölçüde döviz bazında geliri var.
3) Esas faaliyet kar artışı %318, net kar artışı %286
4) Fiyat grafiğine bakın, 2015 Temmuz ayında USD 2.75 TL iken, bu hisse senedi 6.94'ü görmüş.
5) Bu grubun diğer 3 şirketinin fiyatı tarihi zirvelerinde işlem görüyor.
demek istediğim vertu nun elindeki tüm şirketler çok kalitelidir...geçen gün biraz iştiraklerine baktım...çok hoşuma gitti...kısacası vertunun altı doludur vede çok kalitelidir....
kap haberinin tamamı şu şekildedir...
Finansal Duran Varlık Satışı A+ A-
Özet Bilgi
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Paylarının %47,30 Oranında Satışı Hakkında
İlgili Şirketler
[ACSEL]
İlgili Fonlar
[]
Finansal Duran Varlık Satışı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
19/10/2018
Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
Evet
Satılan Finansal Duran Varlığın Ünvanı
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
Satılan Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu
Selüloz ve Selüloz Türevlerinin Üretimi ve Ticareti
Satılan Finansal Duran Varlığın Sermayesi
10.721.700-TL
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
-
Satış Koşulları
Peşin (Cash)
Satılan Payların Nominal Tutarı
5.071.148,653
Beher Pay Fiyatı
2,71
Toplam Tutar
13.742.812,85
Satılan Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%)
47,30
Satış Sonrasında Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%)
0
Satış Sonrası Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlığın Toplam Oy Haklarına Oranı (%)
0
Satılan Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
8,46
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
-
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Satış Sonucu Oluşan Kar/Zarar Tutarı
709.962-TL
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
-
Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
-
Satın Alan Kişinin Adı/Ünvanı
Verusa Holding A.Ş
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
Evet (Yes)
Satın Alan Kişinin Ortaklıkla İlişkisi
Hakim Ortak
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
19/10/2018
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilmiştir.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
Satış işlemine konu varlığın pay olması ve söz konusu payların devrinin borsada gerçekleştirilecek olması nedeniyle SPK?nın II-17.1 sayılı Kurumsal yönetim Tebliği?nin 9/2-b maddesi çerçevesinde değerleme raporu yaptırılmasına gerek bulunmamaktadır.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
-
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
-
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açıklamalar
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.10.2018 tarihinde (bugün) almış olduğu karar doğrultusunda,
-Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.3 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri ve bu tebliğde yer alan girişim sermayesi yatırım portföyü ile sınırlamalar ve oranlar da dikkate alınarak farklı sektörlerde yeni yatırım imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla, 2012 yılından bu yana Şirketimiz portföyünde bulunan girişim şirketimiz Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %47,3'üne tekabül eden 2.036.291,845 adet borsada işlem görmeyen statüde, 3.034.856,808 adet borsada işlem gören statüde olmak üzere toplam 5.071.148,653 adet payın tamamının Verusa Holding A.Ş'ye satılmasına,
-Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle 2,71 TL olarak tespit edilmesine,
-Satış işleminin Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarı'nda gerçekleştirilmesine
oybirliği ile karar verilmiştir.
Satışa konu işlemin SPK'nın II-23.1 sayılı " Önemli Nitelikte İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde; işleme konu mal varlığının kamuya açıklanan son finansal tablodaki kayıtlı değerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranının %8,46, İşlem tutarının (13.742.812,85) yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranının % 7,97 veya, Devredilecek veya kiraya verilecek veya üzerinde ayni hak tesis edilecek mal varlığı unsurunun son yıllık finansal tablolara göre elde edilen gelire katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %0 olması ve bu oranların Tebliğ'de belirtilen önemlilik kriteri için belirlenen %50 oranının altında kalması nedeniyle satış işlemi açısından Önemlilik Kriterleri'nin sağlanmadığı, bu nedenle de Satış işleminin önemli nitelikte bir işlem olarak değerlendirilemeyeceği anlaşılmış olup, bu kapsamda da şirket ortakları açısından ayrılma hakkı doğmamaktadır.
Satılan Payların Nominal Tutarı
5.071.148,653
Beher Pay Fiyatı
2,71
Toplam Tutar
13.742.812,85
bu kısım çok önemli...bu satıştan toplam gelir 13,742,812 tl dir..şirket gelecek bu nakit ile gözüne kestirdiği başka bir şirkete yatırım yapacaktır..
ama mantık olarak baktığımızda verusa holdin 33 tl lerdeki fiyatlarından 20 leri görecek kadar indi daha sonra da 28,20 lere kadar dün topladı..vertu ise 6 tl lerden 3,14 e kadar indi ve henüz toplamadı...patron da milyonlarca lot topladı...son 20 gündür de baskı had safhadaydı...neredeyse ky bırakmadılar hissede...bir çok ky stop satışı yaptı...meydan artık patron ve adamlarındadır....doğrusu ne yaparlar bilemeyiz...
hem güzel bir bilanço yolladılar hem de üzerinden varlık satışı yaptılar...çifte güzel haber..bir çeşit piyango vurdu..gerisi patronun ne yapacağına kalmış..
Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. nin satılması ile vertunun kasasına 13,7 milyon nakit para girecek bu vertu için olumludur...bu şirketi satın alan vertu holding ise bu kaliteli şirkete bence çok uygun fiyattan sahip olduğu için oda karlıdır..kısacası her iki hisse de olumlu etkilenir bu işten..
vertunun elindeki şirketlerin hepsi de çok kaliteli ve kar eden şirketler...vakti gelince bu şirketlerin incelenmesinde fayda var..topik olarak...
ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır...son 20 günde uygulanan baskı doğru dürüst bir ky yı hissede bırakmadı...anlaşılan patron kaymağı yine kendisi yiyecek...topladığı 4 milyona yakın lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar şimdilik bu kadarlık yorum yeterdir...ben hepimize başarılar diliyorum..
Haftalardır elimde olan kağıdı cuma günü kapanışı yakın lanet okuyarak sattım elimde olduğu sürede birgün bile gün yüzü göstermedi yıllardır borsadayım bunun kadar psikolojimi bozan kağıt hatırlamıyorum. Maalesef ben sattıktan sonra iki güzel haber yolladı. Hissede olan arkadaşlara bol kazançlar dilerim ama o çocuğu speğe de son birşey demek istiyorum AL SENETLERİ KIVIR KIVIR G...NE SOKKKK P.Ç
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır.
kap a yaplan açıklamalarda zaten hıssenin % 72 si patronun elinde toplanmış bulunuyor
fiili dolaşımda 19.5 milyon lot var % 16 milyonu patronda oluyor yaklaşık
geriye 3.5 milyon lot kalıyor onunda yarısı yandaşlarındadır
buda demekki sayın keko mal sen ben ve patronda
kimse buraya yazmadığına göre normalde bu çifte haber burayı panayıra çevirmeliydi :kahkah:
Allah Allah. YANI adamlara ortakçi olduk.durduk.yere :D
Insallah vardir ky ler malini satmayan ve daha haneri.duymamislardir
Teşekkürler bdayım. Bende pazartesi alttan alabilirim diye satmıştım artık bize aldırmaz. sizlere iyi kazançlar
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok az hissem var, çoğunu çıkmıştım bıkıp mızmız hareketlerinden. Kaç tavan yapar bilmem. Kaçtı büyük balık
Sabır zorlayan bir kağıt gerçekten...