Sayfa 439/650 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon
Arama sonucu : 5195 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: VERTU - Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. kap haberinin tamamı şu şekildedir...

Finansal Duran Varlık Satışı A+ A-
    Özet Bilgi
    Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Paylarının %47,30 Oranında Satışı Hakkında
    İlgili Şirketler
    [ACSEL]
    İlgili Fonlar
    []
    Finansal Duran Varlık Satışı

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
    Hayır (No)

Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
    Hayır (No)

Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
    -

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
    Hayır (No)

Bildirim İçeriği

Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    19/10/2018

Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
    Evet

Satılan Finansal Duran Varlığın Ünvanı
    Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Satılan Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu
    Selüloz ve Selüloz Türevlerinin Üretimi ve Ticareti

Satılan Finansal Duran Varlığın Sermayesi
    10.721.700-TL

İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
    -

Satış Koşulları
    Peşin (Cash)

Satılan Payların Nominal Tutarı
    5.071.148,653

Beher Pay Fiyatı
    2,71

Toplam Tutar
    13.742.812,85

Satılan Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%)
    47,30

Satış Sonrasında Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%)
    0

Satış Sonrası Sahip Olunan Oy Haklarının Finansal Duran Varlığın Toplam Oy Haklarına Oranı (%)
    0

Satılan Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
    8,46

İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
    -

Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
    Olumlu

Satış Sonucu Oluşan Kar/Zarar Tutarı
    709.962-TL

Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
    -

Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    -

Satın Alan Kişinin Adı/Ünvanı
    Verusa Holding A.Ş

Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
    Evet (Yes)

Satın Alan Kişinin Ortaklıkla İlişkisi
    Hakim Ortak

Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
    19/10/2018

Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
    Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle tespit edilmiştir.

Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
    Düzenlenmedi (Not Prepared)

Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
    Satış işlemine konu varlığın pay olması ve söz konusu payların devrinin borsada gerçekleştirilecek olması nedeniyle SPK?nın II-17.1 sayılı Kurumsal yönetim Tebliği?nin 9/2-b maddesi çerçevesinde değerleme raporu yaptırılmasına gerek bulunmamaktadır.

Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
    -

Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
    -

Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
    -

İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
    -

Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.10.2018 tarihinde (bugün) almış olduğu karar doğrultusunda,

-Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.3 sayılı Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri ve bu tebliğde yer alan girişim sermayesi yatırım portföyü ile sınırlamalar ve oranlar da dikkate alınarak farklı sektörlerde yeni yatırım imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla, 2012 yılından bu yana Şirketimiz portföyünde bulunan girişim şirketimiz Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %47,3'üne tekabül eden 2.036.291,845 adet borsada işlem görmeyen statüde, 3.034.856,808 adet borsada işlem gören statüde olmak üzere toplam 5.071.148,653 adet payın tamamının Verusa Holding A.Ş'ye satılmasına,

-Beher pay satış fiyatının, Borsa İstanbul Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Uygulama Usulü ve Esasları hükümleri kapsamında, bugünden başlayarak geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması alınıp en yakın fiyat adımına yuvarlanması suretiyle 2,71 TL olarak tespit edilmesine,

-Satış işleminin Borsa İstanbul Toptan Satışlar Pazarı'nda gerçekleştirilmesine

oybirliği ile karar verilmiştir.

Satışa konu işlemin SPK'nın II-23.1 sayılı " Önemli Nitelikte İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde; işleme konu mal varlığının kamuya açıklanan son finansal tablodaki kayıtlı değerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranının %8,46, İşlem tutarının (13.742.812,85) yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranının % 7,97 veya, Devredilecek veya kiraya verilecek veya üzerinde ayni hak tesis edilecek mal varlığı unsurunun son yıllık finansal tablolara göre elde edilen gelire katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %0 olması ve bu oranların Tebliğ'de belirtilen önemlilik kriteri için belirlenen %50 oranının altında kalması nedeniyle satış işlemi açısından Önemlilik Kriterleri'nin sağlanmadığı, bu nedenle de Satış işleminin önemli nitelikte bir işlem olarak değerlendirilemeyeceği anlaşılmış olup, bu kapsamda da şirket ortakları açısından ayrılma hakkı doğmamaktadır.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Satılan Payların Nominal Tutarı
    5.071.148,653

Beher Pay Fiyatı
    2,71

Toplam Tutar
    13.742.812,85

bu kısım çok önemli...bu satıştan toplam gelir 13,742,812 tl dir..şirket gelecek bu nakit ile gözüne kestirdiği başka bir şirkete yatırım yapacaktır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    VERTU Solo 2018/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 14275506 Yıllık Değ%:2997
    gelen bilançoyu ise yorumlamaya dahi gerek yok...geçen yıla göre %2997 lik bir artış var...geçen yıl 9 aylıklarda 460 bin kar varken bu yıl 14,275 milyon kar oluşmuş...

artık gerisi patrona kalmış isterse çıkarır isterse de indirir...

4. ama mantık olarak baktığımızda verusa holdin 33 tl lerdeki fiyatlarından 20 leri görecek kadar indi daha sonra da 28,20 lere kadar dün topladı..vertu ise 6 tl lerden 3,14 e kadar indi ve henüz toplamadı...patron da milyonlarca lot topladı...son 20 gündür de baskı had safhadaydı...neredeyse ky bırakmadılar hissede...bir çok ky stop satışı yaptı...meydan artık patron ve adamlarındadır....doğrusu ne yaparlar bilemeyiz...

hem güzel bir bilanço yolladılar hem de üzerinden varlık satışı yaptılar...çifte güzel haber..bir çeşit piyango vurdu..gerisi patronun ne yapacağına kalmış..

5. Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Ş. nin satılması ile vertunun kasasına 13,7 milyon nakit para girecek bu vertu için olumludur...bu şirketi satın alan vertu holding ise bu kaliteli şirkete bence çok uygun fiyattan sahip olduğu için oda karlıdır..kısacası her iki hisse de olumlu etkilenir bu işten..

vertunun elindeki şirketlerin hepsi de çok kaliteli ve kar eden şirketler...vakti gelince bu şirketlerin incelenmesinde fayda var..topik olarak...

6. ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır...son 20 günde uygulanan baskı doğru dürüst bir ky yı hissede bırakmadı...anlaşılan patron kaymağı yine kendisi yiyecek...topladığı 4 milyona yakın lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar şimdilik bu kadarlık yorum yeterdir...ben hepimize başarılar diliyorum..

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır...son 20 günde uygulanan baskı doğru dürüst bir ky yı hissede bırakmadı...anlaşılan patron kaymağı yine kendisi yiyecek...topladığı 4 milyona yakın lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar şimdilik bu kadarlık yorum yeterdir...ben hepimize başarılar diliyorum..
    Haftalardır elimde olan kağıdı cuma günü kapanışı yakın lanet okuyarak sattım elimde olduğu sürede birgün bile gün yüzü göstermedi yıllardır borsadayım bunun kadar psikolojimi bozan kağıt hatırlamıyorum. Maalesef ben sattıktan sonra iki güzel haber yolladı. Hissede olan arkadaşlara bol kazançlar dilerim ama o çocuğu speğe de son birşey demek istiyorum AL SENETLERİ KIVIR KIVIR G...NE SOKKKK P.Ç

GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır...son 20 günde uygulanan baskı doğru dürüst bir ky yı hissede bırakmadı...anlaşılan patron kaymağı yine kendisi yiyecek...topladığı 4 milyona yakın lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar şimdilik bu kadarlık yorum yeterdir...ben hepimize başarılar diliyorum..

ama ne yazık ki bu hissede pek ky kalmamıştır.

kap a yaplan açıklamalarda zaten hıssenin % 72 si patronun elinde toplanmış bulunuyor

fiili dolaşımda 19.5 milyon lot var % 16 milyonu patronda oluyor yaklaşık

geriye 3.5 milyon lot kalıyor onunda yarısı yandaşlarındadır

buda demekki sayın keko mal sen ben ve patronda

kimse buraya yazmadığına göre normalde bu çifte haber burayı panayıra çevirmeliydi

Sayfa 439/650 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •