kap haberinin tamamý þu þekildedir...
Finansal Duran Varlýk Satýþý A+ A-
Özet Bilgi
Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Þ. Paylarýnýn %47,30 Oranýnda Satýþý Hakkýnda
Ýlgili Þirketler
[ACSEL]
Ýlgili Fonlar
[]
Finansal Duran Varlýk Satýþý
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
Hayýr (No)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
-
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
19/10/2018
Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Kararýnda Baðýmsýz Üyelerin Çoðunluðunun Onayý Var mý?
Evet
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ünvaný
Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Þ.
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Faaliyet Konusu
Selüloz ve Selüloz Türevlerinin Üretimi ve Ticareti
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Sermayesi
10.721.700-TL
Ýþlemin Tamamlandýðý/Tamamlanacaðý Tarih
-
Satýþ Koþullarý
Peþin (Cash)
Satýlan Paylarýn Nominal Tutarý
5.071.148,653
Beher Pay Fiyatý
2,71
Toplam Tutar
13.742.812,85
Satýlan Paylarýn Finansal Duran Varlýðýn Sermayesine Oraný (%)
47,30
Satýþ Sonrasýnda Finansal Duran Varlýktaki Ýþtirak Oraný (%)
0
Satýþ Sonrasý Sahip Olunan Oy Haklarýnýn Finansal Duran Varlýðýn Toplam Oy Haklarýna Oraný (%)
0
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamýna Oraný (%)
8,46
Ýþlem Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Yýllýk Finansal Tablolara Göre Oluþan Hasýlat Tutarýna Oraný (%)
-
Ortaklýðýn Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Satýþ Sonucu Oluþan Kar/Zarar Tutarý
709.962-TL
Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceði
-
Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceðine Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
-
Satýn Alan Kiþinin Adý/Ünvaný
Verusa Holding A.Þ
Karþý Taraf SPK Düzenlemelerine Göre Ýliþkili Taraf mýdýr?
Evet (Yes)
Satýn Alan Kiþinin Ortaklýkla Ýliþkisi
Hakim Ortak
Varsa Ýþleme Ýliþkin Sözleþme Tarihi
19/10/2018
Finansal Duran Varlýðýn Deðerinin Belirlenme Yöntemi
Beher pay satýþ fiyatýnýn, Borsa Ýstanbul Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Uygulama Usulü ve Esaslarý hükümleri kapsamýnda, bugünden baþlayarak geçmiþ 10 iþ günü boyunca oluþmuþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn ortalamasý alýnýp en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý suretiyle tespit edilmiþtir.
Deðerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Deðerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
Satýþ iþlemine konu varlýðýn pay olmasý ve söz konusu paylarýn devrinin borsada gerçekleþtirilecek olmasý nedeniyle SPK?nýn II-17.1 sayýlý Kurumsal yönetim Tebliði?nin 9/2-b maddesi çerçevesinde deðerleme raporu yaptýrýlmasýna gerek bulunmamaktadýr.
Deðerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarasý
-
Deðerleme Raporunu Hazýrlayan Deðerleme Kuruluþunun Unvaný
-
Deðerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
Ýþlem Deðerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleþtirilmemiþse/Gerçekleþtirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açýklamalar
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.10.2018 tarihinde (bugün) almýþ olduðu karar doðrultusunda,
-Sermaye Piyasasý Kurulu'nun III-48.3 sayýlý Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýklarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði hükümleri ve bu tebliðde yer alan giriþim sermayesi yatýrým portföyü ile sýnýrlamalar ve oranlar da dikkate alýnarak farklý sektörlerde yeni yatýrým imkanlarýnýn deðerlendirilmesi amacýyla, 2012 yýlýndan bu yana Þirketimiz portföyünde bulunan giriþim þirketimiz Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin sermayesinin %47,3'üne tekabül eden 2.036.291,845 adet borsada iþlem görmeyen statüde, 3.034.856,808 adet borsada iþlem gören statüde olmak üzere toplam 5.071.148,653 adet payýn tamamýnýn Verusa Holding A.Þ'ye satýlmasýna,
-Beher pay satýþ fiyatýnýn, Borsa Ýstanbul Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Uygulama Usulü ve Esaslarý hükümleri kapsamýnda, bugünden baþlayarak geçmiþ 10 iþ günü boyunca oluþmuþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn ortalamasý alýnýp en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý suretiyle 2,71 TL olarak tespit edilmesine,
-Satýþ iþleminin Borsa Ýstanbul Toptan Satýþlar Pazarý'nda gerçekleþtirilmesine
oybirliði ile karar verilmiþtir.
Satýþa konu iþlemin SPK'nýn II-23.1 sayýlý " Önemli Nitelikte Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði" çerçevesinde deðerlendirilmesi neticesinde; iþleme konu mal varlýðýnýn kamuya açýklanan son finansal tablodaki kayýtlý deðerinin kamuya açýklanan son finansal tablolara göre varlýk (aktif) toplamýna oranýnýn %8,46, Ýþlem tutarýnýn (13.742.812,85) yönetim kurulu karar tarihinden önceki altý aylýk günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý baz alýnarak hesaplanan ortaklýk deðerine oranýnýn % 7,97 veya, Devredilecek veya kiraya verilecek veya üzerinde ayni hak tesis edilecek mal varlýðý unsurunun son yýllýk finansal tablolara göre elde edilen gelire katkýsýnýn, son yýllýk finansal tablolardaki gelirlere oranýnýn %0 olmasý ve bu oranlarýn Teblið'de belirtilen önemlilik kriteri için belirlenen %50 oranýnýn altýnda kalmasý nedeniyle satýþ iþlemi açýsýndan Önemlilik Kriterleri'nin saðlanmadýðý, bu nedenle de Satýþ iþleminin önemli nitelikte bir iþlem olarak deðerlendirilemeyeceði anlaþýlmýþ olup, bu kapsamda da þirket ortaklarý açýsýndan ayrýlma hakký doðmamaktadýr.
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri