Ne yapacaklar ki baska? Ortada para yok. Hacizcileri de devlet 1 ay tatil vermis :)
Printable View
işbankası kilit konumda, 2001 krizinde 8 tirilyon eski para kredi vardı, işbankasında 500 milyar ama birinci sırada, iş bank ipoteği bozmadığı için diğer bankalar icra yapamadı, 2 yıl korudu borcu ödedik. iş bank devlet bankalarının önünde gelir. garan birinci görünsede bireyselde birinci, kurumsalda işbank birinci, o ne derse piyasa öyle olur. devlet iş bankı alırsa kendi sigortasını yakmış olur. iş bankası bu ülkenin sigortası, 26 yıldır tek ve aralıksız çalıştığım banka.
bilim kurulu bugün sayılara bakacak, sayılar kötü değilse istanbula tecrit yok. ama bu salgın tecrit olmadan bitmiyor.
Eminim bakmışsınızdır ve bir çok başka senette görmüşsünüzdür ama pegi'nin haftalık dolar grafiğini ben daha önce hiç takip ettiğim bir senette görmedim.
Geçen hafta başı almak için inceliyordum, şu an o fiyata göre %30 aşağıda ama bende alacak cesaret kalmadı.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şuan kritik yer DXY, yani dolar endeksi, üçgen çiziyor, yükselen üçgen, simetrik yada alçalan değil. Normalde kritik yerde, buradan aşağı gelirse borsalara alım gelir. Ama 104 kırar yukarı giderse hedef 120 olur ki, krizin ekranlarda vücut almış şeklidir. 103 lere 94 den geldi. uzun zamandır sessizdi. yine bu endeksin uzun vadeli grafiklerinde 2001-2011 devasa bir canak var, 2011 gibi çanak sonrası kulp yapmış, kulp 104 de bitiyor, canağı katlamak isterse 2020 içinde 103-76=27 103+27= 130. DXY de 130 demek 25-30 yıl öncenin dünyasına eşit geliyor. 1 tl 1 dolar derken, 10 tl 1 doalr, 1 tl 1 euro gibi garip bir sonuç ortaya çıkabilir. Bu acıdan DXY nin 104 üstüne çıkmaması gereken gelişmeler lazım. Belkide aşı yada ilaç buradan gelir.
Bilim kurulu toplanıyor sokağa çıkma yasağı kapsamı 65 üstnden genele yayılabilir ..
Bizim milletimiz ricadan uyarıdan filan pek anlamaz ..maalesef
Çinde olayın ilk günlerinde karantinadan kaçan 5-6 kişinin vurulduğunu söyledi tv de doç -veya prof du
ben basında hiç görmdim duymadım ama doğruluk payı olabilir..Bunlar eski MAO cu
DOLAR ENDEKSİ, DXY için grafik göndereyim, yazıyı tamamlayan bir görsel olsun, çizgi çekmeye bile gerek yok, görüntü net. olur olmaz ama borsaları kurtaracak yada kurtarmayacak kritik sürec bu grafikte gizli.
Bu ne arkadaş yüzde 6/7 eskilere artik alistik.
Abartildi, artik bu ...
Bunun amacının gram virus olayi olmadigina inaniyorum.
Baska kirli planlari oldugunu düşünüyorum dunyadaki oyuncularin.
Robotlarla mahvettiler piyasayi.
Alici olmadigi icin robotlari sikistiranda yok, yakaladiklari marja bakiyorlar.
Pegasusta harbi bir seyler var. Tepeye uzakligi yuzde 250 ve surekli taban oluyor.
1. Faaliyetlerine 3 ay sureyle ara vermek
2. Kamulastirma
Iflas etmek zaten yasak Turkiye de. Buna da izin verilmez batmis olsa bile. Cunku domino etkisi ile hallac pamuguna cevirir ekonomiyi
Ama kesin bir sey var bu pegasusta
Pegasus’u 11 lerden alıp 14 lerden satmışlığım vardı 3-4 yıl önce ..takibi bıraktıktan sonra performansı göz kamaştırdı ,aynı hızlan geri dönüyor ..
11 ler şu anki THY pd/dd sine tekabül ediyor yaklaşık ..
Anlaşılan herkesin pegiyle bitmemiş hesabı var.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun biraz aldim ben Pegiden. Maliyet 29'a indi. Haftaya tekrar. Zamana yaymasaydin iflas ettirecekti otekiler gibi.
Seni cin ali ceo yapacak diyorlar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu olaylardan sonra borsalarda tarihi ralliler bekliyorum o kadar para boşa basılmadı herhalde...:)
Inekleri yaraladilar, sut vermiyor artik. Para ise yaramiyor.
yaşanan şeylerin tarifi yok, düne kadar hindistan inek idrarı içiyor resimleri geldi, herkes şaşırıyor, bu 1,5 milyar insan nasıl hasta değil, sonunda onlarda buldu bu hastalığı ve %-11 borsaları düştü. Abd zaten büyük bomba. Bu iş 30 gün sonra düzelir, sonsuza kadar gitmeyecek. Belki 83 dip olacak, belki 73, onu bilemeyiz. ama 110 bin endeksde alınacak satılacak senet bulunuyorsa, biraz izlemek faydalı olur. PEGASUS bir noktada kendi senetlerini almaya başlarsa dönüş yakındır denilebilir.
pegide durumum şu 12 den aldım çok çok yukardan dehledim büyük çıkış gelince.
pegiye sakın güvenme çünkü bildiğim şeyler var. uzun zamandır yazılarını okurum gülerim gülümserim üzülmeni istemem.
bir kardeş tavsiyesi 11 lira altına düşünce salça olabiliyorsan mantıklı olur.
ralli olmaz geri alım olur. :oleyo:
borsada olan herkes çok çok üst fiyatlardan mallandılar. yabancu yatırımcı en az yarısını harcatmadan yükseltmez.
benim gibi bir kaç olağan şüpheli deli hala nakitte bekliyordur. onlarda bu fiyatlara atlarlar daha fazla düşmesini beklemezler.
bana göre düşebilir. çünkü sebebi var bu aşkın ... :oleyo:
Önce 3.Dünya savaşı dediler
baktılar çok masraflı ve bilgili bilinçli gençler ölecek
uzaylıya bağladılar sinyal alıyoz falan
uzaylı bulamayınca virüse bağladılar mevzuyu
WUHANDA biyolojik sağlık merkezi laboratuvarının çalışanlarından biri istemeyerek dışarı taşımış virüsü
akıllım eve gitmek yerine pazara gitmiş hayvan pazarına
sonrası herşeyi biliyorsunuz işte yaşlı,ikinci hastalığı olan bağışıklığını alkol ve sigaraya teslim etmiş
anlatılan hikaye bu
sonrasını hep beraber izliyoruz
Sağlık çalışanlarımıza şükranlar..
albayrak dalga geciyordu, gara pazartesi, gara salı diye, albayrak önce kravatını çıkarsın, kollarını sıvasın, sokağa insin, işin ucundan tutsun. dalga gecerek ekonomi yönetilmez. ellerinizi çok yıkayın diyorlar. hane başına 50 lira etki eder, su faturalarının yarısını almayacağız demeleri bile tarafını gösterir. Bu ticaretin durduğu yada duracağı zaman dilimi ertelenen vergi yada kredilerle telafi edilemez.
Eve gelenler iflas ettirdiler zaten su ve sabundan. Evde sabun kalmadi. Su faturasi da tavan yapmistir. Her 3 dakkada bir el yikiyor millet.
Ikide bir el yikamak mi olurmus ya. Kompleks olmus insanlarda. 5 dakika konusuyorsun, kalkip el yikama gidiyorlar.
Arada bir yalandan oksuruyorum. Bu sefer 3'er 3'er el yikamaya gidiyorlar. Muahahahahha.
El yikama kuyrugunda birbirlerine bulastiracaklar. Muahahahahhaha.
Su anda hukumet dogal sit alanlarini imara acmakla mesgul. Dun bir video izledim. Cocuk tezgah kurmus meyve sebze satiyor. Ne guzel konustu oyle.
Ben diyor bu tezgahi acmasam ne yapacagim. Bakmam gereken insanlar var. Paketten umutlanmistik ama hayal kirikligina ugradik. Diger devletleri goruyoruz vatandaslarina neler veriyorlar.
Hala o yuzde 10 pesinatla ev alabilirsiniz maddesi aklima geldikce sinirleniyorum.
dinen caiz değil evet, ama düne kadar cenazesi olan gelenlere yemek verirdi, ölenin ruhuna denilirdi, yahu diyanet camilere fetva gönderdi bunu 1 yıldır kaldırdılar. oradaki amaç yemek değil, toplumu bir arada tutmak, zararsız bir adet. malasef kredi ertelenerek sigorta ertelenerek halkın yanında duramazsınız. havalar soğuk, kömür makarna dağıtın, secim yok boşa gider diye onuda yapmıyorlar.
seni zeki adamsın senin düşüncelerini takdir ediyorum.
Benim anlayamadığım şu insanları neden evde tutmaya çalışıyorlar. Bizim bilmediğimiz başka bir şey var gibime geliyor.
Sen ne dersin ? Bu işin arkasında başka bir şey var.
virüsler türlerine göre binlerce milyonlarca yıl yaşayabilir.
dünyadaki hiçbir ortam bunu durduramadı ama yaz olunca duracak diyorlar.
taşıyıcılar için önlem alınmıyor. virüs bulaşan yaymaya devam ediyor.
farzet 3 ay geçti herkes sokağa çıktı gene içimizde taşıyıcılar olacak...........
bütün dünyaya aşı mı vuracaklar ???
yoksa herkese chip takıp takip etmeye mi başlayacakalar ???
Virus su anda yeni oldugu icin zarari buyuk. Karantinanin amaci insanlari virusten olabildigince uzak tutmak. Bu viruse ne kadar gec yakalanilirsa o kadar iyi. Buyuk bir cogunluk bu viruse zaten yakalanacak
Umut virus mutasyona ugrayacak ve olumcul etkisini yitirecek.
hayatım boyunca ögrendiğim bilgilere göre virüs ters davranıyor.
Ya ben başka bir evrenden geldim yada bu virüs insan yapımı bizi yeni dünya düzenine hazırlamak için uygulamaya soktular.
lab virüsü olsa bile yayılma şekli düzenli değil sanki kasıtlı dağılmış. her ülke ırkta aynı şekilde ilerleyemez doğaya aykırı bu...
diğer taraftan halk 15 gün evden çıkmasın ekonomiyi ne kadar vurur ki yıllık 365 günün 15 günü etki yapar bilemedin 30 günü olsun. borsaların bu kadar planlı sert düşmesi bence herşey kurgulanmış.
insanların evde kalması bu sorunu asla çözmez. Tam tersi belki yayılmasına serbest bırakmaları gerekirdi.
"Suru bagisikligi" denen birsey var nuh devrinden kalma. Onla virusun etkisinin hafifleyecegi dusunuluyor. Merkel diyordu ya %70'e bulasacak diye. Bunu kastediyor, yani toplumlarin bagisiklik kazanmasini normal grip koronaviruslerinde oldugu gibi.
Ama Ispanyol Gribinde aynen oyle durmus yazin, sonra kisin ilkinden 10 kat daha siddelti bir 2. dalga gelmis. O bile yetmemis. Sonra 3. dalgasi gelmis.
Dunya ekonomilerinin derin yara aldigi, milletin isinden gucunden oldugu ve olacagi bir gercek su asamada. Insanlar bilinmezden korkuyorlar. Ya da kim bilir, guc odaklari yapay uretip sokmustur millete, yani ne olacagini biliyorlardir.
virüs için ingiltere insanlar enfekte olacak dedi, başkasının açıklaması yeterli değil, insanlar bir şekilde 3 ay sonrada olsa bunu yaşayacak. ülke olarak korunmak bir yere kadar gecerli, abd virüs haritası her şeyi gösteriyor.
bende onu düşünüyorum. sadece çin işin içinde olamaz. yayılım şeklide zaman sapmasıda yanlış. hop bir anda japonyadan çine hiç gitmemiş kişilerde çıktı. Bir anda farklı ülkelerin farklı şehirlerinde çıktı. ya aylar öncesinden yayılmıştı zaten söylemiyorlardı.
yada kimse farkında değildi. bu kadarda olmaz. olamaz.
Iltifatin icin tesekkurler de.. Olaylara hakim gorunuyorsun. Sen hangi kuzu postuna burunmus dusmanimizsin acaba burak?
Bak yildiztozundan da suphelenmistim, yanilmisim. Benim kitabimda sucsuz oldugu kanitlanana kadar herkes sucludur! Katilirsiniz, katilmazsiniz sizlere kalmis.
http://share.matriksdata.com/Images/...1501121010.png
Daha once de bunu anlatmaya calistim. Kafayi iki tarafli oynamaya da alistirmak gerekiyor. Sadece yukselise degil.
Boyle ortamlara cakallar dolusur. Alici olmadigi biliniyordur cunku. Bu musibetten buyuk paralar kazanilyor yani.
Ornegini vereyim.
Global:
26.34 (Cuma Satis)
23.64 (Pazartesi Alis)
Aradaki 600 bin lira adamin cebine. Elindeki hisse sayisi ayni.
http://share.matriksdata.com/Images/...1504373826.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1504165857.png