Mevduat toplama yetkisi yok iken nasıl vadeli mevduat diyebiliyorlar anlamadım.Bence mevduat eşiti şu falan demişlerdir.
Şu an da 13,5 en yüksek %5 stopajlı neti 12,83 e gelir.
Yarın saat 9,5 ta görürüz kaç olmuş.
aktif 35 gün vadeli bono 13.723, % 10 stopajlı, neti 12.35
evet vadeli mevduat değilmiş, bana vadeli 13 karşılığını söylemişler.
Ben 200 k yı nkolay dan fiba ya kaydırdım bile.yarın işime gelmezse 2. Dilimi de kaydıracağım
Mt hesapladı. Ben sordum o da 165 TL. Net ded boşta kalan kısım sebebiyle olabilir mi acabai
vergi indiriminden faydalanmak için nkolay bonoları satıp tekrar almamız gerekiyor mu
Devlet Bankası bu kadar cahil ve bilgisiz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aktif bank la görüştüm. EFT limitleri 500 k olmuş bunu daha yeni öğrendim. Faiz oranları da yarın güncelleniyor oranı bende bilmiyorum dedi. 60 gün olayını da ilk defa sizden duydum bekleyelim görelim dedi
Evet tekrar aradım teyit edecekler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben en yüksek faiz oranını baz alarak N kolayın olması gereken faizini hesapladım ona bakarsanız odeoda 13 veriyor boşta kalan para yokken. HSBC 1 milyon ve üstüne 13,25 verdi. yani benim n kolay 14,60, 15, 15,25 %15 stopajlı verse bile piyasanın en yükseği olur demek istedim. saygılar
Madem 500 k yaptılar limiti bende yarını beklemeden aktardım bakiyeyi. 510 k yarın tam olarak ne kadar gelecek göreceğiz
Bankaya %12.75 ten bağlanan mevduatın 2 günlük faizini yakarak %13.25'ten bağlamasını teklif ettim.
Bu işlem ile bankaya bu mevduatın toplam maliyeti %12.53 olacaktı.
Yani halihazırdaki %12.75 orandan giden mevduatı %12.53'e çevirmiş olacaktı.
Ancak banka stopaj indirimi nedeniyle benim karımın bu işlemden dolayı yaklaşık 1000TL olacağını bildiğinden kendi karı olan 120TL'yi kabul etmeyerek benim karım olacak olan 1000TL'nin 700TL'sini kendine istedi.
Oyun teorisi ile ele alacak olursak
Banka: Banka benim teklifimi kabul ederse şu anki konumuna göre 120TL kazanacak, ben 1000TL kazanacağım, kabul etmez ise şu anki konumunda kalacak ve 120TL kardan mahrum kalacak
Ben: Bankanın teklifini kabul edersem şu anki konumuma göre 300TL kazanacağım, banka 700TL kazanacak , kabul etmezsem 300TL kardan mahrum kalacağım, banka 120TL kardan mahrum kalacak.
Anlaşma sağlayamadık. Ben 300TL banka ise 120TL kaybetti. Devlet fazladan 600TL kazandı.
Ancak bankanın hareketi oyun teorisi bağlamında doğruydu. Zira benim kaybım onun kaybından fazla olduğu için nash dengesi bağlamında kendi pozisyonunda ısrarcı olması istatistiki olarak kısa vade faydasını arttıracak bir denklemdi.
O nedenle benim dışımda çoğu mudi ile istatistiki anlamda anlaştığını tahmin ediyorum.
Oyun teorisini test etmek için ben de pozisyonumda ısrarcı oldum.Eğer teklifimi kabul ettirebilseydim oyun teorisinde ufak bir gedik açmayı başaracaktım. 300TL'lik bir riske değerdi bunun olabilirliğini görme ihtimali. Ama olmadı. :)
Oyun teorisi bir kez daha doğru çıktı.
Arkadaslar
Hsbc 32 gun % 13.50
Degerlrndirin
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne garip konular donuyor bugun inanamıyorum.
Para yatıracağınız kurumun mevduat toplama izni vardı? verdiği faiz ne faizi bilmeden boyle büyük cesaretleri nasıl gösterebiliyorsunuz. Bu ülkeden ne büyük adamların ne büyük bankaları gitti farkındamısınız.
Geçen yazdığımı yine yazayım....bu piyasada gecelik faiz ile bir kurus posta bırakmadığınız, sabit getirili mevduat hesabınız varsa en iyi tercihi yaparsınız. He piyasa fırsat verir alternatif ürünlerde sepet yaparsınız o başka.. Ama nereye, kime , ne karşılığı para yatırdığınız bilin
N kolayı arayıp sıkıştırıyorum stopaj siz de %15 ne olacak diyorum onu dikkate alarak yükselteceğiz diyor. 15 olur mu dedim daha bana dönmediler bir şey de söylemiyorlar ama en az 14,55 olur ölüsü diye düşünüyorum.
10 k bosta 490 dan hesaplaASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.