düşüşlerde günü en düşükten kapatmayı sever bakalım spek aynı spek mi beni yanıltacak mı izliyorum.
Printable View
düşüşlerde günü en düşükten kapatmayı sever bakalım spek aynı spek mi beni yanıltacak mı izliyorum.
kendi paranızı kendiniz yiyin 3 5 çakala 3 5 robota yedirmeyin bakın bu borsanın en sağlam senedine bu durum yaşanıyor daha ne denebilrki yazık vallahi yazık
Bi sıkıntı var birine yüklü mal verme derdindeler gibi bukadar olmaz inmeyen borsada 2 eksi.
Günlük grafikte reversel derler buna pergel ile cizsen bu kadar nizami cizemezsin
Çok bilmiş ayaklı borsada işlem yapan sayın büyüklerimizden yorum bekliyoruz piste alalım nede olsa biz dünkü çocuğuz donla geziyoruz
Müteakip iki üç sayfayı da engin bilgilerinizle
doldurup bizi aydınlatıp bize lider olup şimdi ne yapacağımızı gösterir misiniz,mahvolduk, divane gibi dolanıyorum ortadaSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayı piyasasına girdik
çok ocaklar sönecek 36 dan 25 e hızlıca düşmüştü o düşüş hızlı olmuştu bu düşüşte dün ve bugunkü gibi slow motion olacak biraz yukarı sonra aşağı
Lütfen sakin olalım arkadaşlar... Dün avrupa, amerika bütün borsalar düştü. Bugün de iyi sayılmaz. Bizimkisi bence şu an dow'u bekliyor. Eksi açarsa olumsuz etkilenmeye devam edebiliriz. Ukrayna krizi bir şekilde bir şeye bağlanmalı sanki. Her yer tedirgin. Büyük terör devleti savaş istiyor. Çünkü kendi topraklarında değil... Ukrayna gaza gelmez inşallah...
Marmaris altınyunus 2 oteli var birini uzun yıllardır kirada diğeri yılan hikayesine dönen yeni inşaat izni kağıt 15 temmuz darbe zamanları 9,89 gibi kabaca fiyatlardaydı şu an 300 tl uzun dönem taşıdım hisseyi neden yazdım bunları karşılaştırma kıyaslama amacıyla şimdi gelelim alarko gyo Bodrum gündoğan otel vede diğer turizm yatırımları kat be kat daha iyi bilmiyorum bodrum gündoğanı kendimi işletecek eğerki işletici kendi olacaksa fazla söze gerek yok 33 tl ??? Maalt 300 tl
9 larda ve 13 lerde de gap var Vehbi bey,hangisi uygun alım için, senin tercihin hangisi ?SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen dalga geçmeye devam et dediğim gerceklestiginde görürsün bu senette geçen yıl USD 7 iken Algyo 21 iken Halil Buhur alın dedi yani tam 3 USD den sonuç ne oldu 32 TL den hedefine ulaşti diyerek çıktı USD 15 16 iken sonuç 3 USD den aldırdı 2 USD den çıkarttı TL bazında yüzde 50 kar USD bazında yüzde 50 zarar sonuç Halil Buhur bile en sağlam görünen hissede tokatlandi mesaj bu kadar dagilabilirsiniz
21 TL’den girmedi, 21 TL’den çıktı.
https://twitter.com/halil_buhur/stat...483552258?s=21
Aslında çok yanlış zamanda çıktı. O zamanlar Alarko’nun 2020 yılı analist sunumu ile Algyo ve Alark bir iki tavan yapmıştı. (Sonrasında Alark devam etti, Algyo süründürdü. Bilanço beklentisiyle Algyo 32 TL’yi geçerek, 4 dolar üstüne attı.)
https://twitter.com/halil_buhur/stat...360098819?s=21
32-36 arası mal dağıtma ve endeks ile birlikte çöküş hikayesi. gap doldurma ve alım fırsatı verme hikayesine döndü galiba. (Bana fark etmez ben 2.35 dolar civarında Algyo aldım, halen bu seviyelerde ve 3 doları bekliyorum.)
Otel alımının temel anlamda etkisini İnfo yatırım değerlendirmiş. Yeniden değerlemelerin yüksek olması, otelin 2024’te hizmete girmesi vs hep dedikleri çıktı. Bu alımın Algyo’ya temel anlamdaki etkisi ile ilgili bence bu rapora bir bakın. Bir de yeni satın alma olmadan Algyo hiçbir zaman döviz pozisyonunu bozmadı çünkü Algyo, Alarko’nun kasası ve kambiyo vergisi ödeniyor. Bu arada Alarko holding yeni bir otel alacakmış, Algyo üzerinden alacaklarsa kasadaki döviz o zaman gider.
Endeks 50 günlük ortalama da bu ikinci dokunuş ilk dokunuşta 2100 e tepti bu sefer tepemeyecek aşağı gapli kirilim olacak zaten bu önden düşmeye hazır ve nazır kimse ye al yada sat demiyorum kendimce analiz yapıyorum hiçbir analiz yüzde yüz tutmaz kesin değildir hata payı olur olabilir benim kendi beklentimdir başka biride çıkar derki algyo 300 500 der diyebilir olması gereken budur ama olmusmudur olmamıştır sorun da budur arkadaş maalt demiş haklı demiş maaltin ederini bulması alcarin bulması bu algyo nün bulmamasi zaten şikayetimiz budur sorguladigimiz budur
Analiz paylaşmakta sıkıntı yok. Temel veya geçmiş ile ilgili hatalı bilgi vermeyin yeter. Borsanın en gıcık kağıtlarından biri. 20’den 9’a düşüp oradan 32 yapmış bir hisse. Ne yapacağı belli olmaz ama yapılan analize destek çıkmak için gerçekleri eğip bükmek de doğru değil.
Hatalı bilgi mi karşında boş biri yok bu senette hiç satmadan 6 yıl beklemiş biri 36 yi görüp taban tabana gittiğinde 25 27 arasına geleceğini yukardan atlayanlarin burdan maliyet dusurulebilecegini yazan ve bunu tek yazan bilen biri
Ha bak kendinde yazıyorsun 20 den değil 21 22 yi görüp 9 un altına gelmişti ozaman da kimse o fiyatlara gelmez diyordu nitekim geldi borsada işler böyle maalesef şimdi ben borsa kötü olacak diyorum mesela kimse inanmıyor kimse inanmadığı sürece düşüş olacaktır biraz biraz inanmaya başladıklarında dip görülmek uzeredir şuan 1 kişi bile inanmıyor bu yönün aşağı olduğunu gösterir
Temel analiz veya geçmişte yaşananlarla ilgili hatalı/eksik bilgiler.
1) 21’den Buhur25’ten çıkan Algyo’ya 21’den girdi demeniz. 2) Otel alımında dolarları düşük kurdan bozdurup zarar yazabilir demeniz. (En kötü yerden dolar bozdurulsa beklenen kar 50 milyon TL azalır.) 3) Geçen sene endekste mal dağıtılırken. Algyo’nun bilanço ile birlikte 4 dolar üstüne atıp yeni zirve yaptığını es geçmeniz. 4) Takas durumu, kim alıyor kim satıyor vs ile ilgili bu forumda aldığınız uyarılar.
Borsa ve Algyo düşer de çıkar da. Söylediklerim yaptığınız analize değil.
Madem hatalı bilgiler yüzde yüz haklısın yanıldım yaniltiyorum diyelim farzı misal, geçen yıl yani 365 gün önce algyo alan bir yatırımcınin gerçek piyasa USD altın emlak sebze meyve WC kağıdı karsisinda parası neydi ne oldu sende buna eğip bükmeden cevap ver samimiyetini göreyim özellikle WC kağıdı na karşı ne yapmış mesaj bu kadar dagilabilirsiniz
Ben 2020 Aralık’ta 24-26 gibi Algyo’dan çıkıp Alark’a girdim. 2021 yılı 3. çeyrek bilançosu ile altın satıp 2.35 dolar civarından Algyo aldım. Hedefim 3 dolar civarından satmak. Altının, Algyo’dan daha çok kar ettireceğini düşünmüyordum. (Sonrasında olanlar malum ama şu an başa baş gibi.) Bilanço beklentisiyle Algyo atak yapar diye bekliyorum. Yapmazsa yanıldım der geçerim.
sn meteor,
altta verilen cevaba bakın ve anlayın... ama bir müddet sonra tekrar çıkıp ilan edecektir. hatta sizi muhatap alarak devam edecektir. engelle bütonunu kullan diyecektir.
Sn selam eskilerdendir ve tahta okumayı en iyi bilenlerden birisidir... Sn buhur gerçekten başka saiklere kapılmadan güzel şeyler yapmaya çalışan ve ikisi de kimseyi karalamadan devam eden insanlar iken sn selam artık yazmama kararı almıştır. sn selamı tekrar ringe çekmek için taciz etmiştir. hatırladığım şuydu bbir gün sn selama genöçlerden olduğunu tahmin ediyorum deyince o da borsa geçmişini ortaya koydu. bence yanlış yaptı ve biz bir değerden mahrum kaldık. sn halil buhur da aynı şeyi yapacaksa, bildiğiniz ALARK topicinde artık yazmayanları düşünürsek, sn bıkmışbroker topicini kapattıysa olan hissenete olmuyor. bize oluyor ve gittikçe temiz bilgi verenlerden mahrum kalıyoruz...
Sn tovbekar
Bu adamla sadece dalga geçilir, yorum yada cevap düşünce ve zaman israfidir
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son zamanların en doğru ve ne yazık ki acı yorumu.
Bu sadece hissenete özgü bir durum da değil ne yazık ki. Ülkede liyakat sahibi olmayan, konu ile ilgili yeterli bilgi, birikim, donanım ve çalışmaya sahip olmayan cahil ve cahil cesareti ile körüklenen kişiler konuşurken gerçek konuşması gerekenler kabuğuna çekildi. İşte bu yüzden ülke yaşanmaz hale geliyor. İşte bu yüzden ekonomimiz, sosyal değerlerimiz yerle yeksan oluyor. Bilgili, kültürlü, nezaketi bırakmayan insanlar kenara çekiliyor. İmkanı olanlar dışarı kaçıyor, olmayanlar sessizce köşesine çekiliyor. Ve cehalet kendisinin haklı olduğunu düşünerek daha üst perdeden konuşmaya devam ediyor.