Şerrro sat Borsa ya da eurobonda yat olabilir :oleyo:
Printable View
Koltuk değneği yarın bunları partiden kovar muhtemelen...
MHP’lilerden AKP’li belediye başkanı hakkında ‘yolsuzluk’ suçlaması: Savcıları göreve davet ediyoruz
Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy Belde Belediyesi’nin MHP’li meclis üyeleri, AKP’li Bozköy Belediye Başkanı Ömer Dalgıç’ın belediyenin iş makinelerini sözleşme imzalamadan bir firmaya kiraya verdiğini ve buradan haksız kazanç elde ettiğini ileri sürerek savcıları göreve davet etti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...yoruz-6737190/
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş muhalefetin Merkez Bankası'nın "kayıp 128 milyar dolarlık rezerv" iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.
“128 milyar dolar, 2019 yılının başından 2021 yılının ilk yarısına kadar süreyle dünyanın yaşadığı pandemi krizi çerçevesinde, ülkemizde evlerine kapanan, işyerleri kapanan, faaliyetlerine devam etmeyen, işsiz kalan işçilere destek olmak üzere bu ülkenin insanlarının menfaatine harcanmıştır”
..
bi karar verin artık.
syasal islamcılar çok sıkıştılar seçime gitmeye korkuyorlar gitmeseler ekonomideki yıkım onları çok korkutuyor sadakacılar açlar işsizler açlıktan siyasal islamcıları yiyecekler kaybedeceklerini kesin biliyorlar siyasal islamcıların silahlı kanadı SADAT orduda subay assubay atamalarını dizayn ediyor sadat orduda fetö gibi darbe yapacak kadroya sahip siyasal islamcılar seçimi kaybedince harekete geçebilir muhalefet bu sadatın üzerine gitmeli bunlar çok tehlikeli örgütler çok iyi kamufle oluyorlar medyaya fazla çıkmıyorlar sessiz bir şekilde dikkat çekmeden planlar yapıyorlar bunların yargı emniyet ayakları var aynı zamanda mittede örgütlüler çok sinsi bir tehlike sedat peker gündeme getirmese kimse farkında değildi ülkemiz seçimle siyasal islamcılardan mutlaka kurtulacaktır milletin gücünün önünde hiç bir güç duramaz ve türkiye artık bir daha siyasal islamcıları görmeyecektir türkiye atağa kalkacaktır karanlığın sonu mutlaka aydınlıktır borsa çok iyi yerlere gelecektir ya sabır deyip bir buçuk yıl bekleyeceğiz buna sabrımız var kişisel düşüncemdir anayasamızın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır
Algısı bozuk şürekaya sesleniyorum: Profesyonel asker diye geçiştirdiğiniz bizim Mehmetçiğimizdir, evlatlarımızdır. Askerimiz söz konusu olunca, size önerim on düşünüp, bir yapmanızdır. Canlarımızla ilgili verdiğiniz kararları, devleti yönettiğiniz gibi vermeyin!.
K.Kilicdaroglu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...rmeyin-1880682
Eski MB Baskani Durmus YILMAZ ne diyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarl...k-var-6737790/
Süpermiş. bıu
sabah hava patladı balığa çıkamadım 4 gün hava bozuk sıcaklık 21 dereceye su sıcaklığı da 25-26 dereceye düştü .. aylık 1 GB internet paketi kullanıyorum eskiden - ay yeterdi yalnız şimdi yetmez oldu 1 GB yetmemeye başladı arada çıkan reklamlar interneti yiyor diye tahmin ediyorum gazetelerde bile hem alttan hem isten reklam çıkıyorbunu 2 GB yaptırmak mantıklı olur mu?
Reklam engelleyici kurun. telefon ne marka? Iphone ise uygumalarda çıkan reklamlara çözüm yok ama browser'ı kurtarmak mümkün. Ben uygulama kullanmamakta buldum çareyi. 2-3 banka uygulaması ve google navigasyon haricinde açtığım bir şey yok.
Android ise tahminimce hepsini engellemek mümkün. Eskiden mümkündü yani. Şimdi nedir durum bilmiyorum.
30.000.000 İngiliz Sterlini eşittir 394.456.151,70 Türk Lirası imiş. :whistling:
Milletin sofrasında ki durum şöyle ;
Balık sezonu açılınca çinekop 25 den satışı başladı, sonra 30 dan aldım 35 den aldım 40 dan aldım bu gün yine aynı balıkçıya gittim kilo 80 kağıt olmuş....Amg malı altından daha değerli hale gelmiş ....Tabi diğer balıklarda aynı oranda olmasa da her hafta zam yiyor...Kırmızı et kıymalık olmuş 80 kağıt , 80 kağıda antrikot alıp yiyordum....
Neyse para fıeşkıreooooooo....
Bakalım her hafta etiket değişiminin sonu nereye varacak....
Çinekop 25'ten satılmışsa o da büyük başarı. Direk 50tl'den girmesini beklerdim. Çok sevdiğim bir balık da değil. Çinekop diye yavru balıkları (yaprak) veriyorlar, yazık. Bir büyük boyunun adı neydi sarıkanat mıydı? O bile küçük aslında bu balığın yetişkinlikte geldiği boya göre.
Bu kış daha hala yemedim balık. Bugün bir bakayım unutmazsam.
III.Selim'in kurduğu modern Nizâm-ı Cedîd ordusuna karşı, rahata alışmış yeniçeriler, yerel ayanlar, bu ordu ve diğer yenilikler için ihdas edilen İrad-ı Cedid, bahriye hazinesi gibi yeni koyulan vergilerin mültezimlerde yarattığı isteksizlik gibi nedenler de vardı. 12 Nisan 1807 de Osmanlı ordusu Rusya ile savaşmak üzere yola çıktığında Serdar-ı Ekrem Sadrazam Çelebi Mustafa Paşa yerine kaymakamlık görevine, Nizam-ı Cedid karşıtı Köse Musa Paşa atandı.
Köse Musa Paşa, ordunun yokluğunda asayişi sağlamak üzere Nizam-ı Cedid askerlerini şehirdeki değişik karakollara dağıttı ve ek olarak Trabzon'dan 2000 kadar yamak getirtti. Fransızların İstanbul Sefîri Sebastian'in teşviki, yamaklara Nizam-ı Cedid'in elbiselerinin giydirileceği söylentisi, zaten Vehhabi isyanı nedeniyle hacca da gidemeyen yerel halkın da huzursuzluğu gibi nedenlerle , 25 Mayıs 1807 sabahı bir anda âsiler, ayaklanmaya hazır hâle geldiler ve yamaklar içlerinden hareketlenme başladı.
Gerici yerel vaizler de Nizam-ı Cedid askerine giydirilen pantolon ve ceketin de dinen caiz olmadığına dair söylentiler çıkartarak yerel halkı da bu isyanın içine çekmeye çalışıyorlardı.[1] Sadaret Kaymakamı Köse Musa Paşa'nın telkinleriyle, yamaklar, Haseki Halil Ağayı parçaladılar.
Bu hareket ile isyan başlatıldı. Büyükdere Çayırında toplanan âsiler, Kastamonulu Kabakçı Mustafa'yı lider seçtiler.
İsyan genişledi. Beş yüz kadar âsi, İstanbul'a yürüdü. Âsileri, Levend Çiftliğindeki bir tabur nizamî asker durdurmaya kâfiyken, Köse Musa, Nizâm-ı Cedîd askerinin harekâtını durdurdu. Sultan III. Selim kan dökülmesini istemedi. Sultan III. Selim Bu işlere sebep, benim hilmimdir (yumuşak huylu olmamdır)! demesi üzerine, Köse Musa, âsileri teskin edeceğini ifade ederek, Nizâm-ı Cedîd askerlerinin kaldırıldığı hakkındaki fermanı çıkarttı.
-----------
"Rusçuk Yaranı" adı ile anılan gizli bulunan, reform ve III. Selim yanlısı ve önemli devlet görevleri yüklenmiş olan grup (Sedaret Mektupçusu Tahsin, Başmuhasebeci Ramiz, Tuna Yalisi Mubayaacısı Behiç, Sadaret Kethudası Refik, Reisikuttab Galip efendiler) çaba göstererek hiç velvele çıkartılmadan Alemdar Mustafa Paşa ve seymenler ve Kıraçali ordusunun Edirne'ye gelmesini sağlamışlardı. Bu ordu mensupları Trakya'da yollar ve konaklara dağılarak İstanbul Trakya seyahatlerini önlemişlerdi. İşşemri ile 300 kişilik bir süvari baskın birliği oluşturulmuş ve Pınarhisar Ayanı Uzun Ali Ağa emrinde 14 Temmuz'da Rumelifeneri Kalesi'ni basmışlardır. Kalede bulunan Kabakçı Mustafa bu baskın sonucu hemen öldürülmüştür.
----------------
Bunlarin dedeleri bunlar.
Yenilige, aydinlanmaya, isiga asla tahammul edemiyorlar.
Yandım samuray, yurdum Osaka
Yetiş özel aile çay bahçesi
Üye olmayanlar hop kop giremez
Haydi pir Ninjalar göreve.
Maşallah...
https://youtu.be/VBqG76AHkCg
Bu sefer tutturacak sanırım :p
https://www.youtube.com/watch?v=-HcCUsYy7_U
Çinekop..sarıkanat.lüfer...kofana
Kocana en yırtıcı ve avcı balıkyır 3-4 adet ilk grublar halinde yada çift bazen tek avlanır 1 yada 2 kiloluk kefale çok saldırır genelde hayvanın baş kısmı hariç tamamını. Niğde’ye götürür 20-25 adet sürüdenn alır tek birri
200 lük misineyi keser ince çelik teli keser genelde 11 mm Çelik tele.canlı kefal takıl az açığa atılır varsa o civarda he en canlı yeme gelir arpama. E suni yeme atlamaz millet sazan gibi rapala alır dener tutamaz bu arada iyi rapala 30 idi 110 16” arası olmuş
Enin tekne ortadan pençesi motorlu karaçam ve katran ağacından el yapımı 4.5 metrelik bildiğimiz balıççı tekmesi mazotu çöm yer çok yakar
Başlığı sabah kahvaltıda yetin ben 50 yıldı yerim her sabah yağda olur günlük proteini aşırım yanında soğan domates söğüş güzel gider üstüne şekersiz delili çay sabah kahvaltısı biter bazen reçel ve zeytin da yanında yerim
Balık halinde fiyatlar aynı bakışı yüksekten satıcılar tezgahtılar yada al götür sat takatin aracılar genelde halde fiyatlar sabit durumda t yalnız yakıt artınca. Alık artar benzin mazot arttığında aracı fiyatı bindirir
32-35 ilk paketi gönderirsen sevinçtim arkadaş ..
Diğer arkadaş is teşekkürler telefondan pek anlamamtelefobcuya Rekla iniptal yaptıtiratım bu arada yazarken atladım katran ağacı suya en dayanıklı ağaçtır evi yada yazlığınız var ise bu ağaçtan yaptırın pencere olur kapı olur su ağaca zarar.vernez ve ağaç su yetince dönmes diğer tüm aşiğaçşar suda dönere birde teak (tik). U agac tüm yat yelken yapımında kullanılır geçen sene m2 si 200-250 idi şu an 400 t belki 500 TL almak imkansız
bORA'nın yokluğunda imla kurallarına da uyulmaz oldu.
Hey gidi günler.
Ne günlere kaldık. :he:
Kanal 42 TV de Ali Ayata nın sorularını yanıtlayan Şener, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili İslam tarihinin en karanlık dönemi Erdoğan politikaları nedeniyle ortaya çıkmıştır. dedi.
Şener konuşmasının devamında, Erbakan Hoca Bunlar İsraile asker oldular demiştir. Çıkan sonuca göre Erbakan ın o gün söyledikleri bugün doğru çıkıyor. ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...nlatti-1880776
Geçen sene üye olmadan okuyordum o dediğin adam kaprisli ve kendini beğenmiş bir tipti ben onu yolda görsem eşek sudan gelene kadar döverdim 3 ay hastanede yatar ta iyileşir ta meftta ollurdu yaşlıysa mefta genç ise hastanelik olurdu çok adam dövdüm çok hele gençliğinde sayısını hatırlamam kavga eksik olmazdı bir kere gece yolda yürüyorum eriksiom 337 tel var zar zor aldım gece 03 vivarı iri yarınıma hastanenin önünde biri geldi kardeş acilen hastaneyi aramam lazım annem hasta falan dedi teli aldığı gibi kaçtı koştum yakaladım adamı öyle dövmülüm hatırlamıyorum adam çoğu kemiği kırışmış polis geldinyazfı çizdi hiç birşey çıkmafdı hırsımı alamadım adam iyileşti 2 sene sonra yine hastanenin önğnde aynı adam dolanıyor duruyor yine birini çarpacak gündüz 10 civarı direk daldım yine dövdüm sonrasını hatrlamıyotkm telefon deyip geçme ben eriksin 337 almak için 500 kg keserbaş barbun satmıştım bzamam kilo 7 fi falandı hal satış sattım 3500 TL etti glttln aldun Telefoniudan telefibhu
Sarıkanattan küçüğü alınmaz, yenmez. O bile küçük aslında ya... neyse.
Bu balık lüfer iken yenir illa yenecekse.
https://trthaberstatic.cdn.wp.trt.co...aa-1666613.jpg
Olsa da yesek.
Çinekop yemöez sarı kanat tavada iyi olur ona yada yudum olur lüfer ızgarada iyi olur kofana yem es eti sert ve tatsız olur lüfer kilo &0-100 civarı sarıkanat lezzetli olur basit yöntemi pişirme şu::(sarılanlar₺
Halıları temizleyin sadece iç kısmına tuzluk ile her birine 1:tek tek tuz serpiştirin şu ete tuz atan adam vardı onun gibide olur az ve ayrık üstüne tuz atmayın
2:Yağı bol tavaya dökün kaynadığı an halıcıları tavafya dizin
3: 7 dakika sonra ters düz edin diğer yüzü pişirin
Diğer yüz için süre 5 dakika. Olmalı
7 ilk yüz 5 ikinci yüz ( hangi balık olursa olsun)
Yanna 3-4 soğanı bıçakla kesmecen sert bir yere koyun avucunuzun içi ile ser vurarak sopanı 2 ye kırın acısı çıkar soğan daha lezzetli olur domatesi dlim ince acı biberi tüm olarak soğan ile beraber koyun yetin
Sarıkanat ile lüfer lezzet olarak aynıdır
Ben bu şaban 900 gr lık levrek yedim genelde 300-40”0 gr ı geri salarım küçük bıy çünkü yalnız büyük şehirlerde bu 300-400 gr satılıyor. Kontrol yok levrek 10 bazen 12 kiloya çıkar lezzeti 800-900 gr ile anı olur lezzeti değişmez yalnız kocamada değiştir 7-15 kg olur kofuna lezzeti pek olmazarwş kısık olacak pişirken ocak 4 göz olur büyük gözde en kısıkta 7 ve 5 dakika yoksa duyu kaçar yada yanar balıklar için yüzeyi
Yağmur durdu burda ben balığav gideyim yağmurdan sonra bazen deniz iyi balık yapar
10 Kiloluk kofanayı kim kaybetmiş de biz bulalım. Denizde sayılıdır bu vatandaş.
Levrek benim de favorim. o 400'lüklerden alırım ara sıra. Deniz, çiftlik olta bilmemne kafama takmam. Büyük ihtimalle hep çiftlik yiyorum. :)
Bünyamin bugün 9.5 a satılıyordu
Evet evet nihayet satranç oyununda 7 hamleden de ötesini görebilenler ortaya çıktı.
https://www.veryansintv.com/tehlikenin-farkinda-misiniz
Romantizm güzel tabi, mum ışığı, tam evlilik teklifi öncesi patlayan havai fişekler, satıldığında yarı parası etmeyen tek taş güzellemesi, de bir de kol gibi faturası var. Düğünü var, çeyiz sandığı üzerine çökmüş ayı yavrusuna bahşişi var, takısı var, evi kızımın üzerine yapı var, bayramda önce annemgile gideceğizi var...var oğlu var..
Kuraldır, bir istikamet bok bataklığına doğru gidiyorsa, o istikametten gidilmez, 'yolu çok uzatsa bile' etrafından dolaşılır.
Hani diyor ya 26 bin kişiyi attık, 26 bin de aldık, en ufak personel sorunumuz yoktur diye, yok öyle doldur boşalt boyacı küpü değil bu, aldıklarını da biliyoruz. Kaldı ki az ama öz kaybettiğin, katlettiğin, o 26 binden öncesi de var, ha keza inatla ısrarla içinde barındırmaktan hala tırstığın sonrası da var. Ama merak etme, herkes seni suçlu sanıyor sonrasında yaşananlarda 'Mazlum' bu sefer sen oldun, merak etme senin olmadığını biliyoruz, eski 'kalem' o mavi ceketliyle, beyaz ceketliyle paralel paralel takılıyor, bi kere paralel atıldı mı, her yeni gelen paralele paralel çekiyor. Daha bir de bu paraleller temizlenecek, yatacak yeriniz yok.
Geri çekilmeler çeşit çeşittir, teması kesme var, cepheyi düzeltme var, kıvrak savunma var, öncülerin geri çekilmesi sonra da ihtiyat olması var, yeniden cephe oluşturmak için geri çekilme var, başıbozuk şekilde kaçma var. Acilen yeniden toparlanmamız lazım, bi durup nefes almamız lazım, safları yeniden sıkılaştırmak lazım, mat olduktan sonra tahtada kalan taşlar bi boka yaramıyor azizim, alçak viteste bağırta bağırta anca buraya kadar, devam edersen motor yatak saracak...
Saygılar..
İnanın, bu aralar haftada birkaç kez toplantı yapıyoruz.
Bütçe görüşmeleri de devam ediyor. diyen Demiröz, Asgari ücret ve emekli aylıklarını en azından insani bir şekilde yaşama seviyesine getireceğiz. ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...tirafi-1880789
Aklima iki soru geliyor.
1.Insani yasama seviyesi nedir ?
2.Secim arefesi olmadan bunlar genis kesimlere para verir mi ?
Yine yalan konusuyorlarsa, sasirmam.
Halk adamı bugünleyin halkın zencir marketlerine gitti ve bu arkadaşınız yerli muzun okkasının 9.90 domatesin ise 13.90 gayme olduğunu gördü AMK.