https://x.com/memochan69/status/1909...HDJveq_gQ&s=19
Printable View
" Alarko Holding A.Ş. (#ALARK) : Kazakistan’da büyük altyapı projesi: 229,9 milyon $ tutarında kanalizasyon sistemi inşaatı işi aldı."
sosyal medyada böyle bir haber var. araştırsam da bir şey bulamadım. birilerinin bir şeyler üflemesine alışkınız özellikle yeni giren tipler ya ağlıyorlar ya küfrediyorlar ya da olumlu gördükleri her şeyi sürekli paylaşıp duruyorlar. tabii ki birileri uyduruyor da olabilir...
kendi adıma zanna girmekten kaçınılması için bir şey ilave edeyim:
benim borsadaki bütün yatırımım ALARKta. hedefim açık. kimseyi karalamadığım gibi küfür olmayan hiç bir yazıyı da şikayet etmek huyum yoktur.üstelik iyice saçma sapan olmadığı müddetçe her yazı başka bir yön göstermektedir. ve F;ORUMLAR bunun içindir. edepli saygılı paylaşımlar ufuk açar. tabii ki sana ne oluyor diyen çıkabilir ama bazı şeyleri fazlasıyla görmezden geldikçe benim için önemleri kaybolsa da kendileri aynı durumda değiller. hatta o halde ki geçmişte kamuda çalışan benim için şikayet formu oluşturmaya kadar fikirleri olan bazılarını kaale bile almamıştım...
ALARK köklü bir kurum. ben bazı alanları çok iyi bilsem de bu şirket benim gibi en az 20 kişi çalıştırmaktadır. hele mühendisse sadece CENALde en iyilerinin çalıştırıldığına eminim... biz elbette fikir serdederiz ama sonuçta bu şirkettir. güvenmeyecekseniz satar gidersiniz. yok abi bu şirket kaka... hatta kaka üstü kaka... sürekli kötülediğiniz bir şirkette ne işiniz var değil mi?
son olarak kendi adıma hiçbir yazımın manüplatif olmadığını hepsinin bir şekilde temeli olduğu açıktır. ister SPK ya ister vergi dairesine ister geçmişte olduğu gibi CİMERe gidilebilir... sadece ALAH tan korkarım bu yüzden çirkefleşmenin anlamı yoktur benim için. haa Devletin kurumları eğer işlerini gereği gibi yapsalardı benim Holdingi ve Alaton Holdingi şikayetlerim bir sonuca ulaşırdı. ben yatırımımı takip etmeye ve gerektiğinde korumaya çalışıyorum herkesin ne yaptığı sütlerine kalmıştır...
NATA tarım neymiş özellikle sn 101 için
"'Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, ana faaliyet konusu jeotermal enerjiye dayalı seracılık olan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 15.050.000 TL nominal değerli 15.050.000 adet hissesinin tamamını (yüzde 100) 20.285.000 dolar karşılığı Türk Lirası bedelle 07.05.2024 tarihi itibarıyla devralmıştır. Hisseleri devralınan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan 10.000 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatına, söz konusu işletme ruhsatına bağlı olarak 5 kuyunun işletme hakkına ve Mahmudiye ilçesinde yaklaşık 120.600 metrekare yüzölçümlü kısmında sera kurulu olan toplamda 193.791,98 metrekare yüzölçümlü taşınmaza sahiptir."
burada 850 dönümlük proje var ise kalan 650 dönüm nerede? hatırlayan var mı
Ben bekleyeceğim.Ama teknik analist olarak belli zamanlarda satıp %70-80 nakite geçiyorum.Sistemler al verdiğinde tekrardan alıyorum fullüyorum.2020 mart pandemide sattım sonra geri aldım.Bir de 2022 Kasım da sattım çıktım seçim sonrası girmiştim yani bazen 6 ay falan azalttığım dönemler oluyor.Geçen sene genel kurul ve sonrası geri alım ve enflasyon muhasebesi saçmalıklarında beni de pusuya düşürdü spek. 140 lar da satamayıp 100 ler de verdim temmuz gibi.
2024 te en az 5-6 defa geri alımlar için Ahkemoğlu nu baya sıkıştırdım.Adam geri alım yapmıyordu en hayati zamanlarda.Genel kurulda bu sene benden çekeceği var. Genel kurula gelecek arkadaşlarla görüşürüz kısmetse.
Tabiiki ++++ olarak, ama şu an gelecek olandan oldukça az ++++ olacaktı..Şu an Mayıs ayında enflasyonsuz olarak gelecek olanı da bilemediğimiz için...Çeyreksel geçişlerde çok iyi toparlayacağını ümit ediyoruz..:ok: Yönetim de şu an, kimsenin bilmediğini ya da tahmin edemediğini düşünerek borsadaki işlem fiyatını hala 100 TL nin altında tutabiliyor...Bazı hisseler 4-5 yıl sonrasını saçma sapan fiyatlarla fiyatlarken, bu hisse hala 20 ay önceki önceki fiyatlarında...tuhaf olan da bu durum....Bir çok hisse 2-3 sene sonrasının masallarını fiyatlarken, Alarko olanı da fiyatlayamıyor...
ben gelemiyorum. her ne kadar şirkete başvurmadıysam da hissenin en küçük yatırımcısına kimse sponsor olmadı. kendileri 14 aylık ve 14 aydır ALARK almakta. aslında güzel reklam olurdu :).
kendi adıma sizin de 2028 i beklemenize sevindim. trader olmak benim için çoook gerilerde . şimdilik hayal de olsa HB 2 dolar kazanç umudum sürmekte.
https://i.hizliresim.com/99gga8k.jpg
https://i.hizliresim.com/4k58l86.jpg
AÇILIŞTAN BERİ AKTİF VE PASİF FARKLAR
Şu an anlık olarak ALARK F/K >>>>24,62 ............
Bir kenarda dursun, bir kaç ay sonra bu F/K daki düşüşü tüm piyasa hayretle izleyecek...(Araştırdığımda, öyle standart bir düşüş olmayacağını öğrendim.....)
https://i.hizliresim.com/sbzb2k4.jpg
Sn.Tövbekar, buraya bazı şeyleri çok net yazamam, burası şu alt tarafta gördüğünüz ZİYARETÇİ başlığı altında çok detaylıca incelenen bir link çünkü...Yanlış olur...Hisse nette 17.yılım......Hisse yapıcı ve ekipleri tarafından da bu ve benzer topikler çok iyi irdeleniyor..
GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Mehmet Kutman bile Hisse nete girdi bizlerle yazıştı, farklı bir nickle, belki hatırlarsınız..Halkla ilişkiler müdürü de girdi, haftalarca kaldı, topiği sakinleştirdi.....O yüzden dikkatli olmak gerekiyor..
Keşke her şirket böyle yapabilse....Özelden telefonlarımızı aldılar, tek tek aradılar...10 ar dakika her yatırımcı aklına gelen her şeyi bizzat Mehmet Kutman a sormuştu....yapılanları, yapılacakları, 3-4 yıllık beklentileri...Ona göre herkes hissede kalıp kalmayacağına karar vermişti, ben o telefon konuşması sonrası o dönem hisseleri satıp, çıkmıştım mesela. GLYHO iyileşme vadesi uzun gelmişti..
Bilançonun gelmesine 19 iş günü var, şirketten de önemli bir haber akışı olmayınca, borsa işlem fiyatındaki baskı da bu şekilde endekse bağlı olarak 19 iş günü daha devam eder, gider..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1424550
Bugün de 1.105.000 adet geri alım olmuş yalnız şaka maka 4 milyonu devirdiler.
P.tesi genel kurula gidecek olanlar size zahmet,güzel haberler olursa once buraya sinyal cakinda,gerekirse ek alımlar yapalim..
Büyük dümen var, Şirket geri alım yaptığını açıklıyor, Küçük yatırımcı da şakır şakır hisse satacak sanki yönetime karşı, hisse de 20 ay önceki fiyatında üstelik.......var mı böyle bir olay:plc::rtfm:, yönetimden birisi satıyor, kişisel olarak...ya Alaton'lar, ya Garih ler, holding de geri alış yapıyor, alışları karşılasın diye holdingi kullanıyorlar, bu kadar basit...
İsterlerse 10.057.104 kalan alım miktarını da kullansınlar, hisse yine 20 ay önceki fiyatında kalır...Doğru dürüst para bile girmediği, Robotların karşılıklı cepten cebe yaptığı böyle bir ortamda, bu kadar miktarla gerçek bir geri alım, normal şartlarda Alarko Holding in borsa işlem fiyatına arka arkaya 10 tavan çektirir..
Ben sizden biraz farklı düşünüyorum.
Zaten şu an için patronların, hissenin 1 yıllık alım programı varken satış yapması yasak durumdadır.
Bence mevcut durumda yönetim, kendi içlerinde mal fazlasını belirledi. Geçen sene gerçekleşen patron satışları aslında patrondan anlaşmalı fonlara aktarıldı. Şu anki süreçte ise bu paylar fonlardan Alarko Holding’e geri dönüyor.
Ayrıca BIST 30'dan çıkma nedeniyle, fonlarda bulunan ve satmak zorunda oldukları miktar da önceden belirlenmiştir. Bu pazarlıkların fiyatlarıyla birlikte çok önceden yapıldığını düşünüyorum.
Bugün ise sadece bu takvimi uyguluyorlar. Patron ve yönetim ne istiyorsa o olacak. Hiçbir olayın akışına bırakıldığını düşünmüyorum. Tamamen kontrollü bir yönetim mevcut. Bunun en güzel ispatı ise, BIST 30’dan çıkış nedeniyle fon çıkışında hissenin anlaşılmış olan fiyata getirilmesi oldu. Bence yönetim, fonlarda ne kadar Alarko hissesi olduğunu çok iyi biliyor.
Bize 13 milyon lot geri alım açıklıyorlar, biz de “wowww†diye tepki veriyoruz, ancak bu kendi içlerindeki planın bir parçası.
Geçen yıl neredeyse haftalık KAP ve yönetici açıklamaları olurken, şu an şirket mecburi durumlar dışında haber akışı yapmıyor. Tarımda yaşanan gelişmelerle ilgili tek bir açıklama yok. Evet, sera alım işini bitirip artık kendi kurdukları seraları olacaktı. Ancak neden tamamlanan seralar KAP açıklamalarıyla bildirilmez, anlamıyorum. Artık tamamlayacakları seralar, aldıklarından çok daha büyük ve değerli.
Kredisi çıkan sera bunun en güzel örneği. Şu ana kadar 850 dönümlük sera aldı mı? En son toplam kapasite 1000-1500 dönüm civarı iken, birçok KAP’a karşılık satın aldıkları irili ufaklı serayı tek seferde kuracaklar.
Kazakistan'daki sera kurulumu acaba nasıl gidiyor? Ben sadece şirkete güvenerek sessizce çalıların arasında bekliyorum. Azaltma yapmadım, olduğu haliyle devam ediyorum. Tekrar 80 TL gösterirlerse diye para oluşturmaya çalışıyorum.
Saygılar.
Tövbekar abi, sana bir şey soracağım.
Nata Tarım’ın Varlıkları:
Yer: Eskişehir / Mahmudiye
Jeotermal Ruhsat: 10.000 hektarlık alana ilişkin işletme ruhsatı (100.000 dönümde jeotermal enerji kaynaklarını kullanma hakkına sahiptir)
Jeotermal Kuyular: 5 adet işletme hakkı bulunan kuyu
Arazi: Toplam 193.791,98 m² yüzölçümlü taşınmaz (193 dönüm)
Sera: Bu alanın 120.600 m²’sinde sera kurulu durumda (120 dönüm kurulu)
193 - 120 = 73 dönüm boş alan vardı.
Geri kalan alan 850 dönüme nasıl tamamlandı?
Abi, sen nasıl 1500 dönüm olarak hesapladın? Ben bir detayı kaçırıyorum gibi.
Teşekkürler.
Tubekârın bebe gece uyutmamış onu..
Sn. Ekserji;
Mahmudiyede daha fazla arazi var.
(Aslında bu tarim KAP'larinin bir dökümünü yapmak lazım da tembellik biximkisi...:vk: )
Meselâ :
Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Alarko Tarım") Yönetim Kurulunun 26.03.2024 tarihli kararı uyarınca;
· Tarım alanında faaliyet gösteren Beybur Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ("Beybur Tarım"), 50.000,00 TL olan sermayesini 300.000.000,00 TL'ye çıkarmaya karar vermiş olup söz konusu sermaye artırımına iştirak edilmesine,
· Bu kapsamda taahhüt edilen 299.950.000,00 TL sermaye tutarının Alarko Tarım'ın Beybur Tarım'dan olan nakit alacağından karşılanmasına ve
· Sermaye artırımı ile ihraç edilecek ve şirketin toplam sermayesinin %99,98'ine tekabül edecek 299.950.000,00 TL nominal değerli 299.950.000 adet payın Alarko Tarım tarafından edinilmesine,
karar verilmiştir.
Beybur Tarım'ın mülkiyetinde Eskişehir ili Mahmudiye ilçesi sınırları dahilinde toplamda yaklaşık 2.200.000,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliğinde taşınmaz bulunmaktadır.
Kamuoyuna duyurulur.
Ben de bir plan oldugu konusunda benzer dusunuyorum. Ayrintilarini bilemeyecegimiz bir plan sayesinde Alarkonun gordugu her fiyat, bu planin sanal asamalari oldu. Burada hepimiz aslinda CİĞERin nerede oldugunu sorduk. 2027-2028 beklentilerine baktik, sirketin nakit uretim gucune baktik ve bu kadar ortak malinin satisinin gorunen sebepleri (ortaklarin borcu vb) disinda yuruttukleri bir plan oldugu acik. Paraya ihtiyaclari vardir vs ama cok da umrumda degil acikcasi. Napacaklarini bilemeyecegim icin kisisel olarak ben de kendimce bir çalı bulup saklandim bekliyorum. Dusurduklerinde kendimce eklemeler yaptim. Daha da dusururlerse eldeki imkanlari da zorlamaya hazirim. Bence onlar da bizi cok sallamiyorlar, tek dertleri yaptiklari plani nihai asamaya kadar surdurup lotlari yerine koymak, asil sahiplerine teslim etmek.
2$ hisse basi kari ve dolgun temettuyu gorene kadar devam. Temettu moduna gecmeyip yeni yatirimlara yelken acarlarsa da 2028 de dusunuruz artik. Su an fiyat 100 mus, 180 mis, 80 mis cok da umrumda degil. Sadece 80-100 arasi komik fiyatlarda alim gucumu zorluyorum ve ekliyorum hepsi bu. Bu yaz hisse 200TL/5$ olsun, tek lot satmam.
sn ekserji, sn 101
öncelikle sn 101 bebenin uyutmamasını ifade etse de adam dün sabah sormuş zaten tembellik etme sn 101 650 dönüm nerede diye... o da benim mesajlarımı okumak değerlendirmek zahmetine katlanmadığı için aklı başına gece gelmiş ve gene beni suçlamış :) ... ve BEYBUR Tarımı bulmuş işte...
yeni yapılacak külliye ( külliye denince havalı oluyor zahar) Beybur alanına yapılacak sanırım. ama burada NATA tarım bölgede çiftçilerle bir çok anlaşma- sözleşme yapmış ( çıkarımdır dikkat) ve kurulum ile ilgili bilinen bir şirket... ilaveten 10 hektar alanda jeotermal kuyu arama ve açma ruhsatı var. zaten buna başlamış... eğer sn 101 araştırsaydı yerin İsmetpaşa mahallesinde olduğunu da görürdü:
"Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 4 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak çıkarılacak. Jeotermal kaynak sera ısıtmasında kullanılacak.*Alarko Holding şirketlerinden Nata Tarım Üretim ve Ticaret AŞ, Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi İsmetpaşa Mahallesinde bulunan İR:2022-08 (ER:3422598) işletme nolu ruhsat sahası içerisinde sera ısıtması için yürüttüğü jeotermal kaynak çıkarma çalışmalarında kapasite artışı planlıyor. Projenin değeri 9,6 milyon TL olarak hesaplanıyor.Proje kapsamında, 10.000 hektarlık ruhsat sahasında 25 adet açılmış üretim kuyusuna ilave olarak 4 adet daha kuyu açılması planlanıyor. Yapılacak sondajların her biri maksimum 1200 metre derinlikte olup, Döner (Rotary) Sondaj yapılacak. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek. Çıkarılacak kaynak sera ısıtılması amacıyla kullanılacak.*Enerji Günlüğü** Kaynak: Nata Tarım, Eskişehir’de 4 jeotermal sondaj kuyusu açacak "
sn ekserji,
aynı soruyu sorduk ama siz 1500 dönümü nerede gördünüz? ben mi yanlış yazmışım. Eskişehirde 850 dönüm alanda diye paylaşım yapmıştım diye hatırlıyorum...
bir soru daha sormuştum. xte dönen bir mesajda Kazakistanda 250 milyon dolarlık bir altyapı ihalesi söylentisi vardı. uydurulmuş mu slı var mı diye?
sn whisperera katılıyorum...
ilave edelim... eğer 2 dolar hisse başı kazanç ve dolgun temettü yerine şirket agresif yatırımlar yapmaya devam ederse bakarız... bakacağımız hususa gelince:
yıllar önce ALARK sadece Carrier, turizm, Alsim, GYO ile ve bazı gayrımenkuller ile 2,5 doları görmüştü. yani 1 milyar dolar şirket değeri...
buna;
Karakuz
Gönen
CENAL
MERAM
GYOda ikinci hillside ( bodrum)
Venture
ALSER ( sermaye yatırımları)
TARIM ( 10 000 dönüm Kazakistan ve Türkiyede sera yatırımı)
saymasak da Alsim Romanyada ve Türkiyede neredeyse 1 milyar dolara yakın iş yaptı, BAKAD da ise sanırım 25-50 milyon dolar yıllık gelir olmalı...
ben bunları topladığımda hala 1 milyar dolar edeceğini düşünmüyorum...bunlara Uçak dönüşüm ve enerji depolamayı eklemedim... şayet yeni ve kaliteli yatırımlar yaparlar ise güzel olur. o zaman biz de temettü yerine büyüme şirketi oldu der geçeriz. ya da hem büyüyüp hem temettü veriri 4 lira temettü olaydı eyiydi diye iç geçiririz :) ...
son olarak 80 milyon dolar 12 yıllık dünya Bankası kredisi gerçekten mükemmel bir proje kredisi... neredeyse bütün harcamaları kendileri yapacaklar tıpkı KARAKUZ barajı ya da CENALde olduğu gibi yarı yarıya mal edebilecekler. zaten bu adamlar para kullanmayı biliyorlar ve benden daha iyiler diye buraya yatırım yaptım... aslında zorladım da kirazlığı satıp ALARK almayı istedim ama satılmadı. biz de portföy çeşitliliği olmuş oldu deyip geçiyoruz. yeni kaynaklarla yatırım yapma ise bende ve benim gibi emekli veya düşük ücretli çalışanlarda mümkün değil. artık eskisi gibi binlerce lot almamız mümkün değil...
sn british
teşekkürler aslında çok önemli bilgiler var linkte musadenizle açayım...
"Kazakistan Çimkent'teki Sera Projemizde Önemli Bir Eşiği Geçtik!
Alarko Tarım Grubu’nun 208.45 hektarlık büyük ölçekli sera projesinde proje yönetimi ve teknik danışmanlık süreçlerini başarıyla yürütmeye devam ediyoruz.
Tamamlanan İmalatlar:
✅ 1.2 milyon m³ toprak dolgu
✅ 817 ton sera çelik konstrüksiyon montajı
✅ 1.366 metre yeraltı ısıtma boru hattı imalatı
Projemizde önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz:
Yaz aylarında devreye almayı hedeflediğimiz ilk 14 hektarın yakın zamanda ekipman montajlarına başlıyoruz."
yaz aylarında devreye girecek olan 140 dekar sera var... Çimkentte ise toplamda 2080 dönüm sanırım tek alanda olacak... başlandı ve muhtemelen projeye uygun olarak bitirilecek. Sunumların birinde vardı yıllık yapılacak olanlar ve sanki bu yıllarda Kazakistan bölümü biraz daha hızlanacak gibi hatırlıyorum...
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Benim için oldukça verimli bir gün oldu ve yeni bilgiler edindim. Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Alarko’nun bölgede almış olduğu tarım arazilerinin bölük pörçük olduğunu düşünüyordum. Ancak gelen son KAP’tan da anlaşılacağı üzere aslında tek bir bölgede farklı sahiplerden arsalar alınmış. Yani Nata Tarım, Beybur Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ve diğer şirketlerin birleşimi küçük küçük araziler değil aslında. En azından 850 dönümlük bir arsanın olması çok güzel. 5.000 dönümlük kurulan seraların büyüklük kırılımlarını bulabileceğimiz bir çalışma olsa çok güzel olabilirdi. Bu konuyu önemsememin nedeni, tarım başındaki Sayın Melike Koç’un açıklamalarından anladığım bilgiye dayanarak, seranın ne kadar büyükse o kadar verimli olduğudur.
Yani seraların 30-40 dönümlük büyüklüklerden oluşması ile 100 dönüm, 180 dönüm, 850 dönüm gibi büyüklüklerden oluşması farklı şeyler. Miktar aynı olsa bile kalite ve verimlilik anlamında önemli farklar yaratacaktır. Bu benim için son derece önemli bir bilgi oldu.
Yönetimin açıkladığı “sera büyüklüğünü 5.000 dönüme göre optimize ettik†açıklamaları tesadüf olmuyor. Gerçekten planlanan büyüklükteki seralar faaliyete geçtiğinde güzel sonuçlar elde edilecektir.
Sayın Tovbekar, "Burada 850 dönümlük proje var ise, kalan 650 dönüm nerede? Hatırlayan var mı?" sorunuz vardı. Bu sorudan çıkarımda bulunarak 1.500 dönüm büyüklüğe nasıl ulaştığınızı sormak istedim. Ben sabah Nata firmasının 1.500 dönüm arazisi için sorduğunuzu düşünmüştüm ancak siz Eskişehir-Mahmudiye için yazmışsınız.
Aslında yukarıda da sorduğum gibi, keşke Alarko almış olduğu seraların (arazilerin) haritası veya tablosu gibi bir bilgiyi veya oluşturmak istediği sera alanlarının büyüklüklerini faaliyet raporlarında paylaşabiliyor olsa. Belki toplantıya katılacak olanlar sorabilir.
Sayın British, paylaşımınız son derece değerli. Kazakıstan'da bu kadar ilerlendiğini bilmiyordum. Süper bir bilgi oldu. ALSİM'i takibe aldım.
Sayın Tovbekar, Kazakistan'da 250 milyon dolarlık bir altyapı ihalesi söylentisini ben de Twitter'da gördüm. Ancak resmi açıklama gelmedi.
Saygılar.
2 ay önceki paylaşımdan...
'' Son 15 gün içerisinde Eskişehir ilinde bulunan 120 dekarlık sera tesisimizde fide dikim organizasyonumuzu başarıyla tamamladık.
Ayrıca, bölgede hayata geçireceğimiz 800 dekarlık tek çatı altındaki sera projemiz, Avrupa'nın en büyük projelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. ''
https://www.linkedin.com/posts/%C3%B...qVUuTc3piFA0Jw
sn ekserji
sorduğum soru şuydu?
Eskişehit Mahmudiyede 850 dönüm için kredi aldılar Nata tarım üzerinden... Natanın sadece 200 dönüm arazisi var 120 dönümünde sera kurulu. benim sorduğum kalan 650 nerede idi.
sn 101 verdiğim ödevi anlamazlıktan gelse de sonradan beybur tarımın arazilerini gösteren kapı paylaşmış... aslında bu işin pirlerinden birisi baştan itibaren aldıkları tarım arazileri ve seraları bir çiziktirse iyi olacak.
Eskişehir, Afyon, Denizli muhtemel kurulum yerleri... 1000 dönüm üzeri Eskişehirde olacak ( daha da fazla olabilir), Afyon sandıklı civarında çoğu kurulmuş seraları aldılar. sanırım şu anda üretim yani hasat başlamamış. adam gibi domates yemeye hasret kaldık. pazarda sordum mayıs diyorlar abi dedi pazarcı... denizli tarafında Pekdemir çiftliğinden alınan yerler var...
sn 101 veya giden arkadaşlardan birisi sorabilir...
hangi yörede ne kadar sera satın alındı? ne kadar kurulacak. sanırım Sandıklı civarında su sıkıntısı baş göstermeye başlamış...
Üstadım;
Siz SPK'ya yazı yazmaya alışıksınız :he:
SPK'ya "Alarko holding ve iştiraklerinin gayrimenkullerinin listesini il/ilçe/ada/parsel numaralarıyla bana ulaştırmanızı saygılarımla arz ederim"
Ellerinizden hürmetle pûs ederim :kahkah:
Diye yazarsanız en küçük parsele kadar bildirirler diye ummaktayım.
:yes: