Deniz Kuvvetleri'mizin Bayraktar TB2 SİHA'ları Çanakkale'de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı.
Printable View
Deniz Kuvvetleri'mizin Bayraktar TB2 SİHA'ları Çanakkale'de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı.
Eskiden arabamızda vardı yoktu diyeni fururum 🤣🤣Ek 21584
https://mobile.donanimhaber.com/imag...ECB815DF12.jpg
Bu benim dedem, embesil herif!
Son 5 sayfayı okudum inanın yazılanlara inanamadım...
Ne kadar balık hafızları bir toplum olmuşuz...
Oysa; Türk Toplumu
AKP öncesi ", Kedi Kesip, Mızrakla avlanıp, ineğe tapıp, mağaralarda geceliyordu" denilse tam olacaktı...
Allah akıl fikir versin...
1976 yılında 67 ekran Shaub Lorenz TV miz vardı....
1980 de SANSUI müzik setimiz vardı.. Çocuk boyutlarında...
1983 yılında SONY TRINITRON TV almıştık...
1983 yılında Renault 12 TX araba almıştık...
1986 yılında evimize telefon bağlanmıştı...
Babam memur annem ev hanımı ve biz 3 kardeş kaloriferli evde otururduk...
O dönemin tek ilkelliği; Yollarımız çift şeritli idi... Kazalar hep hatalı sollamadan olurdu....
Ama ; Hayat asla pahalı değildi... Sakaryadan annem nerdeyse 3-5 kg istavrit, hamsi yada palamut alırdı...
Çocukken o denli Hamsi, İstavrit, Palamut yemişimdir ki balık varsa ekmek alınmazdı.. O denli...
Yalnız Tavuk o zaman lükstü.. Ağır yada önemli misafir geleceği zaman Tavuk Pilav yapılırdı.. Şaka gibi...
Ama o zaman ki tavukların lezzeti kırmızı ette yoktu.. Kırmızı et çok daha ucuzdu... Tavuk mutfakta piştimi mahalle duyardı kokusunu...
Kırmızı et bol ve ucuzdu.. Kıyma heryerden alınırdı...
Kızılay'da karnı aç olup, fakir olan lokanta yada restaurant yerine; et döneri yerdi.. Et Döneri fakir, öğrenci yemeği idi... Çalışan et döneri yemezdi.
Geçenlerde arkadaşlar ile Ankara'da ünlü bir dönerciye gittik; et dönerlerini ben ısmarladım. 250 TL öderken acaba bana mı dedi kasiyer diye sordum..
Evet dedi kasiyer menu kızarmış patates cola et döneri 25 TL dedi.. 25*10=250 TL
Belki ödenecek faturlarımız bu denli fazla değildi, ama daha mutlu idik.. Akıl sağlığı yerinde bir toplumduk...
Bir adam yada yetişkin bir erkek; çocuğunuzu gönül rahatlığı ile sever, okşar, öper, koklardı..
İnsanın aklına bu pedofilimi manyak mı ? diye düşünmezdin...
Konu komşu eş dost akraba akşamları toplanır sohbetler edilir, oyunlar oynanır (52, pişti, Kızma Birader, Tavla, Satranç, Domino vb) yemekler yenirdi..
Herkes herkesle konuşur kimse alınganlık göstermezdi.. Bir laf söylendiği yada eleştirildiği zaman eleştirilen kişi anında alınganlık gösterip hücum borusu çalmaz, durur düşünür ve hak verirdi...
Küçükler büyüklerini sayar, el öper, otobüste yaşlılara hürmet saygı gösterilip yer verilirdi...
Kürt, Alevi, Çerkes, denilmez herkese insan gözü ile bakılırdı..
Şİmdi Tüplü TV ler yerine LCD lerimiz var...
Kablolu Telefonlarımız yerine cep telefonlarımız var...
Tek Şeritli yol yerine, duble yollarımız var...
Ama, sohbetimiz yok, samimiyetimiz yok, saygımız yok, sevgimiz yok, itibarımız yok,akıl sağlımız yok...
Kısaca 1980 ler mi? 2020 ler mi? diye sorulsa..
İnanın bana dostlar
1980 ler derdim...
Artırıyorum, 1970'ler derdim.:he:
Ülke tarihinin en yüksek vergilerini toplayan, 63 milyar dolarlık özelleştirme yapan, imar aflarını, 2b arazilerini, imara açılıp satılan milyarlarca metrekare kamu arazilerini saymıyorum, bir yönetim zahmet olmaz ise birşeylerde yapıversin.
Ama hizmet ile yatırımı karıştırmayın. Saydığınız şeyler yollar, köprüler, hastaneler, stadyumlar yatırım değil hizmettir. Mevcut yönetim hizmet yaptı. Yatırımı sattı. Özel sektöre bıraktı. Artık hizmeti de yapmıyor. Onu da özel sektöre yaptırıyor.
Kamu ekonominin içinde olmaz sözü bizim gibi ülkeler için tam bir fiyaskodur. Sonra fiyatlara hakim olamıyoruz diye market market zabıta gezdirirsiniz.
Buda günün şakası olsun[emoji16][emoji16]... TÜRKLER BOŞ KONUŞMAZ ,
Bir gece ansizin gelebiliriz de der, bir gece ansizin alabiliriz de der.
Guaido alindi mi acaba...
Yanlis anlamayin, alindi mi derken, gucendi mi demek istiyorum... ;) [emoji1250][emoji1250][emoji1250]