Originally Posted by
hkm
Reis dedi ya doktor maaşlarını sordum ortalama 8 bin ila 25 bin arasında alıyorlarmış dedi.Demek ki tam ortalama 16 civarında.Yahu akıl var fikir var 16 bin lira ile ne bmw si ne evi ne arsası geçinmek bile hanımı çalışmayan evi kira olan evli olan bir doktor için artık zor.Doktor denince hemen akla iyi kazanan proflar geliyor.Yahu adam prof olana kadar ayrı bir dünyada ayrı bir boyutta yaşıyor,bir tıp profunun hakiki anlamda iyi para kazanmaya başlaması 40 yaşından sonradır,üstelik hepsi de para kazanamaz,her dalda para yoktur.E adam 40 da para kazanmaya başladı 50 de zengin oldu ama hayat bitti yaşanamamış bir gençlik ailene çocuğuna hobilerine ayıramadığın koca bir hayat.Üstelik bu işi paraya çevirmek her profun becerebileceği bir şey de değildir.Ortalama doktor şu anda 15 bin falan alır ,bu da cidden anlamsız ben emekli doktorum asla kimseye doktorluk tavsiye etmem,bu zamanda cidden akıl işi değil.Ben de emekli olur olmaz 53 yaşında cerrah için genç denebilecek yaşta bıraktım,bu haliyle bu meslek zekama hakarettir diye düşündüm,hayatımdaki en doğru karardı.