Anlamadim ki ne fiskirtmis ne fiskirtamamis.
Caddede, sadece Gidivanin orada mi fiskiriyor bu meret?
Altin takamayagim diye dugunlere de gidemez oldum zaten.
Az tanidigim kisiler de dugunlerine cagirir oldular beni, niye acaba?
Syg,
Anlamadim ki ne fiskirtmis ne fiskirtamamis.
Caddede, sadece Gidivanin orada mi fiskiriyor bu meret?
Altin takamayagim diye dugunlere de gidemez oldum zaten.
Az tanidigim kisiler de dugunlerine cagirir oldular beni, niye acaba?
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bir fışkırtma sevdası var gidiyor. Bize fışkıran tek şey zamlar. Galiba ben ultra fakirim...
2010 da güneyde oteller 1000 TL ye 7 gün herşey dahil vardı.simdi 40000 TL.enflasyon gerçekte kaç?
Son düzenleme : blue70; 13-03-2022 saat: 10:28.
Dediğin gibi bir asgari ücretli daha 18 ine girmeden para kazanmaya başlıyor.
Diğer yandan bir polis, asker ise 18. nde mühendis maaşı almaya başlıyor.
Bir doktor veya ülkenin ihtiyaç duyduğu bir alanda öğretim üyesi olmak için 6-7 yıl lisans, 2-3 yıl master, 5-6 yıl doktora dan sonra ancak bir polis maaşı alıyorsun.
Yani bir polis, uzman çavuşun 15 yıl maaş birikiminde sonra onlar kadar maaş alıyor.
Üstelik te bu bölümleri kazanmak için ortaokul-lise gençliklerini yaşamadan ölümüne YKS ye hazırlanıyorsun. Özel dersler, dersaneler için harcanan paralar da cabası...
Bir başka konu ise mezun olduğunda serbest piyasada iş bulunması mümkün olmayan bölümlerde görevli bir prof ile atam-nükleer ya da tıp da çalışan prof aynı maaşı alıyor.
Biri 300-400-500 bin yüzdelikle mezun olurken diğer ilk bine girerken ikisi de kuruşu kuruşuna aynı ücreti alıyorken...
Adam neden yurt dışına gitmesin...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Son düzenleme : TOPRAK-SERDAR; 13-03-2022 saat: 11:24.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
https://www.memurlar.net/haber/10191...cum-ettik.html
Samsung Galaxy S22'ye hücum ettik
Samsung'un Türkiye'de ön satışa sunduğu yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S22, S22+ ve S22 Ultra, kullanıcılardan büyük ilgi gördü.
Samsung'un S22 serisi S21'e göre kullanıcılardan üç kat daha fazla talep aldı.
Ön siparişin sona ermesiyle Galaxy S22, 128 GB hafıza seçeneği ve 8GB RAM özelliğiyle 14.499 TL'den, 22+ ise 128GB ile 256GB hafıza seçeneği ve 8GB RAM özelliğiyle 18.999 TL'den başlayan fiyatlar ile satış....
Gelir dengesizliği hat safhaya çıkmış...
Otobüs firmaları, bazı seferlerde uçaklardan daha pahalıya bilet kesmek durumunda kalıyor.
Mesela 14 Mart tarihinde İstanbul'dan Sivas'a seyahat etmek isteyen bir yolcu, uçak ile gitmeyi tercih ederse 420-485 lira arasında bilet parası ödüyor.
Aynı güzergahı otobüs ile giderse, fiyat 450 lira oluyor.
Aynı kişi İstanbul-Sivas arasındaki 880 kilometrelik mesafeyi şahsi otomobili ile katetmek isterse, 100 kilometrede ortalama 8 litre mazot yakan bir araba ile, 1.540 liraya seyahat edebiliyor.
Otomobilde beş kişinin olduğu düşünüldüğünde kişi başı seyahat 308 liraya geliyor. Tabii otomobilin yıpranma payı ayrı bir konu...
Yine aynı şekilde İstanbul-İzmir seyahatini otobüs ile yapmak isteyen bir kişi 250 lira ücret ödemek durumunda kalıyor. Aynı yolculuğu uçak ile yaparsa 290 liraya bilet bulabiliyor.
TL yi 7 den 15 e değersizleşmenin bedelini en ağır şekilde ödüyoruz...
FAİZ ARTIRILIP Dolar 7 de kalsaydı TR deki insanlar bu kadar sefil olmazlardı...
Dolarla mı maaş alıyorsunuz diyenlerin bu işten ne kadar anlamadıklarını umarım seçmenleri de anlayabilmiştir...
Yer İmleri