Allah her kuluna zengin olmak için hayatında birkaç kez şans verir derler. O zamanlar için hazırlık yapmak lazım.
Printable View
Amaç belirlemek, hedef belirlemek en zor kısım. Vision, Mission, Values artık her şirket belirliyor ama çakma ve örtülü kapalı.
Milletin mına koyacağız güzel ve iddialı bir hedefdi adam da nerede ise kodu. O komasa başkası koyacak zaten.
Ama insan olarak aileden 3 kuşak aydın değilsen tesadüfler vs daha çok yönlendiriyor.
Şu an hiç pişman değilim de bunu daha önceden bilmek gerekiyordu. Yani ben kendi kendime mi ben oldum yoksa kader mi yönlendirdi ondan emin değilim.
Yok ben zengin olmadığıma memnunum yapamadığım her şey için bahane oluyor. Öte yandan zengin isen çok fazla sorumlulukların oluyor, başta topluma karşı.
Bunu dışında ne istersen yeterli şans veriliyor. Utanmadan çekinmeden fırsat var ise değerlendirmek de bir alternatif.
kader konusuna fazla saplanıp kalıyorsun
kader sana yardım etmez.
bazı şeyleri kabullenmek lazım görmek lazım
normalde olan çok çalıştım çalışana allah verir diye olması lazımdı.
hiç kafası çalışmayan yattığı yerden zengin olan tonla insanda var etrafta
bence bu evren ve insanlar haliyle. bir rastgeleliğin içinde savrulup duruyor.
Kafanda ne kadar soru var ise cevaplanacak deniyor. Öte yandan o gün kimseye izinsiz söz hakkı verilmeyecek deniyor.
Millet film çekiyor sonra izliyor bazı yerleri siliyorlar bazen de bazı kısımları tekrar çekiyorlar bazen komple iptal olabiliyor.
Amaç hedef vs yanında anın da keyfini çıkarmak lazım. Yıllarca aptal bir hedef için çalıştın olmadı elde hatırlayacak bir şeyler olmalı.
Kendi kaderine hakim değilken başkalarını kendi istediğin gibi yönlendirmek de zor.
https://www.youtube.com/watch?v=QW89iqHxNps
Aysun Gültekin - Havada Durna Sesi Gelir
hz süleymanın bir hikayesi anltılır..
bi gün bir adama yolda yürürken azrail omuz atar :) adam haliyle onun azrail olduğunu görür anlar yani görünce.
hz süleymanın yanına gider.. derki ey peygamber senden bir isteğim var bugün azraili gördüm benim peşime takıldı der
sen fırtınalara hükmendensin beni buradan çokkkk uzağa ama çok uzağa yolla diye yalvarır. süleyman sorar nereye yollayım
adam derki hindisatana yolla beni orası çok uzak der.
hz süleyman adamı yollar teeee hindistana.
akşama kafasına takılır nedir bu iş diye. çıkar sokağa azraili bulur.
böyle böyle bi durum var nedir ne değildir diye sorar azraile.
azrail derki yaw bende anlamadım benim normalde bu adamı geceye doğru hindistanda canını almam lazımdı.. öğlen burada görünce bende şaşırdım omu diye yakınlaştım bana çarptı yanlışlıkla der :--)
Truman Show'da adam ufak ufak sinyalleri aldı, %100 emin olunca kaçmayı ve özgür olmaya karar verdi. Devamı çekilecek vs deniyordu.
Bir anda sisteme yabancılaşmak en büyük tehlike. Ben özellikle kimseye telefon vs vermiyorum kimse ile de görüşmüyorum, sisteme geri dönersem farklı biri olarak davranırım, zaten yurt dışındayım döndüm derim.
Başına garip şeyler gelir ise karına bile söylememek lazım. Onun vasıtası ile yönlendirilme tehlikesi var. Gerçek şu ki hem sisteme yabancı hem de aynı durumda dost bulma diye bir şey yok, olsa Yunus Emre vs bulurdu. Zaten öyle iki kişi bir araya gelirse dengeler bozulabilir.
Bakalım Truman Show 2'de ne olacak belki o da sisteme geri döner.
Meseller, masallar, hikayeler, anlatılar... Özellikle bizim toplumumuzda hep "Külli İrade"ye çıkıyor.
Başarısızlığın gerekçesi hep kaderdir. Yani Külli İrade.
Cüz-i iradeye dair kelam etmek, kalem oynatmak sıkıntılıdır. Huzur vermez, teskin etmez.
Ortada kötü bir sonuç varsa, kadere, Külli İrade'ye bağlamak daha kolay, daha teselli edicidir.
Sayın ariston'un şu tespiti manidar:
"aileden 3 kuşak aydın değilsen..."
Bu sadece aydın olmakla da ilgili değil. Network bu işler biraz, biraz da vizyonu kazandıran budur.
Çevrendeki insanların ufkunun toplamı, senin de ufkundur. Bu yüzden Yahudiler'e öfkelidir bütün dünya.
Adamların öyle bir networkü ve zor koşullarda bile olsa öyle bir toplam vizyonu var ki...
Birey olarak sefil bile olsa o toplum seni yukarı çekiyor.