TPF yapıkredi sisteminden almaya çalışan oldumu veya neden alamıyorum bilen var mı
Printable View
TPF yapıkredi sisteminden almaya çalışan oldumu veya neden alamıyorum bilen var mı
arkadaşlar şimdi bir şey soracağım .bilindiği üzere bu devlet tahvili içeren fonlarda (k.v.b.a) hariç olası bir tahvil fazilerinde yükselişte prim kaybı yaşanıyor .sebebi nedir .? şimdi normalde tahvilin faizi ile fiyatı arasında ters ilişki var onu biliyoruz .şuradan yola çıkalım ,200.000 tl lik 2 yıllıK %17 den tahvil aldğımızı varsayalım .faizler %25 e çıkarsa ve biz bu tahvili satarsak anaparamızdan zarar ederiz .lakin 2 yıl bekledikten sonra herhalükarda 200,000 tl nin yüzde 17 den faizi alınır .peki bu fonlarda neden günlük düşüklük oluyor... fon yöneticileri tavhilleri vadesinden önce alıp sattıkları içinmi ? yoksa fonun fiyatı düştüğü için mi getiri kaybını yol açıyor .
bu mantıkla devlet tahvili içeren bir fonu hiç satmasak yüzde 17 geliri elde edebilir miyiz uzun vadede .
üstat şu an bende de problem var excel de. Sıkıntı ortak olabilir. Excel de son fiyatı al deyince fiyatı 1 000 000 ile çarpıp veriyor. Bir türlü çözemedim.
Ek 23482
Edemezsiniz. Fona giris cikis oldukca tahvil alisi ve satisi olacaktir. Siz tahvil alip bekleyin.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nokta virgul hatasi sevinen dostum. Sizin excel enguluzce rakkamlara ayarlanmis.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadede tahvili kendiniz alıp vade sonuna kadar tutabilirseniz.Vade sonunda üzerine yazılı tahvil faizini alabilirdiniz.
Ancak ne yazık ki fonlar sürekli tahvil alıp satarlar ve ikinci el tahvilde fiyatlar belirlenir.Güncel orana yakınlaşır tahvil faizinin getirisi.İkinci elde Tahvil fonlarının getirisi tahvil faizleri ters orantılı olarak artar azalır..