TPF yapýkredi sisteminden almaya çalýþan oldumu veya neden alamýyorum bilen var mý
TPF yapýkredi sisteminden almaya çalýþan oldumu veya neden alamýyorum bilen var mý
arkadaþlar þimdi bir þey soracaðým .bilindiði üzere bu devlet tahvili içeren fonlarda (k.v.b.a) hariç olasý bir tahvil fazilerinde yükseliþte prim kaybý yaþanýyor .sebebi nedir .? þimdi normalde tahvilin faizi ile fiyatý arasýnda ters iliþki var onu biliyoruz .þuradan yola çýkalým ,200.000 tl lik 2 yýllýK %17 den tahvil aldðýmýzý varsayalým .faizler %25 e çýkarsa ve biz bu tahvili satarsak anaparamýzdan zarar ederiz .lakin 2 yýl bekledikten sonra herhalükarda 200,000 tl nin yüzde 17 den faizi alýnýr .peki bu fonlarda neden günlük düþüklük oluyor... fon yöneticileri tavhilleri vadesinden önce alýp sattýklarý içinmi ? yoksa fonun fiyatý düþtüðü için mi getiri kaybýný yol açýyor .
bu mantýkla devlet tahvili içeren bir fonu hiç satmasak yüzde 17 geliri elde edebilir miyiz uzun vadede .
üstat þu an bende de problem var excel de. Sýkýntý ortak olabilir. Excel de son fiyatý al deyince fiyatý 1 000 000 ile çarpýp veriyor. Bir türlü çözemedim.
hata.jpg
Edemezsiniz. Fona giris cikis oldukca tahvil alisi ve satisi olacaktir. Siz tahvil alip bekleyin.SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Nokta virgul hatasi sevinen dostum. Sizin excel enguluzce rakkamlara ayarlanmis.SM-J730F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Uzun vadede tahvili kendiniz alýp vade sonuna kadar tutabilirseniz.Vade sonunda üzerine yazýlý tahvil faizini alabilirdiniz.
Ancak ne yazýk ki fonlar sürekli tahvil alýp satarlar ve ikinci el tahvilde fiyatlar belirlenir.Güncel orana yakýnlaþýr tahvil faizinin getirisi.Ýkinci elde Tahvil fonlarýnýn getirisi tahvil faizleri ters orantýlý olarak artar azalýr..
Yer Ýmleri