S- 400 alınacağına inanmıyorduk şimdi yer bakıyoruz :) Ben hala alınmayacağına inanıyorum. '' Aldık ''diye verilecek beyanata da inanmıyorum.
Printable View
S- 400 alınacağına inanmıyorduk şimdi yer bakıyoruz :) Ben hala alınmayacağına inanıyorum. '' Aldık ''diye verilecek beyanata da inanmıyorum.
Dolar ın artması için , her türlü ortam ve koşullar müsait iken , bütün olumsuz gelişmelerden piyasa etkilenmiyor , tamamen görmezlikten geliyor piyasa. En küşük olumlu bir haber ise ballandıra ballandıra büyütülerek kullanılıyor. Bir takım haberlerin düpedüz yalan olduğu alenen bilinmesine rağmen. Mesela , yeniçağ gazetesinde Ahmet Takan ın enflasyon verilerinin toparlanmasında görevli bölge müdürlerinin ne gibi dümenlerle enflasyonu düşük çıkarttırdığı ayan beyan artık medyada yer almasına rağmen , tüm bunları piyasa görmezden gelmeye devam ediyor.
Tabi ki piyasa ile zıtlaşılmaz. Yıl ın 365 gününün , 350 gününde öttürse bile , doların , yıl ın geri kalan o 15 gününde her şeyi dümdüz ettirme gücünü bilenler , genel makro veriler ve asıl önemlisi yönetim kalitesinin ne olduğu ile ilgili farkında olmalarının karşılığını alacaklardır. 2+2 her zaman 4 dür , aksi düşünülemez.
Caydırıcılık , sıcak temas da ki üstünlükden daha daha kuvvetsiz değildir.
Savunma sanayi bütçesi , önce caydırıcılık daha sonra sıcak temas için kurgulanmalıdır.
Kime karşı derken , kim sondaj gemilerimize bıdı bıdı ederse . Oralarda sağlam doğalgaz olduğu yadsınamaz bir gerçektir, burada pay sahibi olmak en tabi hakkımızdır , Doğu Akdeniz de en fazla sınırı olan ülkenin , çırak çıkarılması düşünülemez.
Ya dostum sondaj gemisine bıdı bıdı edenlerin listesini çıkar, karşısına da S- 400 koy . Sonra da ne kadar caydıracağını düşün.
Tabi hakkımız ama hak ve hukuku adamlar belirliyor. Hakkımızı almak S- 400 e Rusya ' ya mı kalmış.
20 sene evvelden bugünleri görüp hakkını almak için hazırlanman lazımdı. Hol bilmem nereye dayanınca elin bilmem nesiylen gerdeğe girilmez.
Derler ki karını aldatmayacaksın. Eğer o boku yiyeceksen, bari değecek bir hatun olsun bari.
Savaş da , gerçekten değecek bir sebep için kalkışılacak bir eylem olmalı. Doğu Akdeniz enerji kaynakları buna değer.
Deselerdi , Türk hükümeti Doğu Akdeniz de petrol , doğalgaz buldu , buna şüphe ile bakardım. Gene mantar yapıyorlar her seçimde yaptıkları gibi. Ama tüm kıyıdaş ülkeler bunu dillendiriyor , uluslararası anlaşmalar yapıyor , savaş gemilerini o bölgeye konumlandırıyorsa işte o zaman harbiden orada ciddi rezerv vardır diye düşünülmesi gayet rasyoneldir.
Dolarda koca gap yukarda duruyor. Kapanmasinin gecikmesinin ne anlama geldigi az cok bilinir
Günahım kadar sevmediğim hükümetin , dediğin konularda bana göre yıllardır yaptığı hataları yazsam sabahı ederiz. Ama çırak çıkmamak için , kıt kaynaklarından aktarabileceği ne varsa bu bölgeye , olumlu yaklaşırım. s400 ler için, bunca fakirliğimize rağmen eğer o bölgeye konumlandırırlarsa verdiğim her kuruş vergi helal hoş olsun. Elimizde şu an bu var,uçak gemimiz olsaydı onu da kullanmak icap ederdi. Bu gibi şeylerde caydırıcılık dahi olsa kullanılmayacak da ne zaman kullanılacak?
sevgili eksina forumdaş , herkes merak ediyor o konuyu. Biliyoruz ki, bu hükümet bi dünya uygulamayı sadece dostlar alışverişte görsün , tribünlere oynar gibi yapmakta. Belki bu konuda da böyle davranıyor , eğer bunu da bu şekilde yapıyorlarsa şaşırmam o başka . Ama nazik konular olduğu için kamuoyuna yansıtılmaması normal. İnşallah layığı ile yapıyorlardır. İmamın yağmur duası şeklinde yapmıyorlardır inşallah.
:whistling::whistling:
https://i.hizliresim.com/862L4k.png
Sözün gelişi o. Bizim için , Doğu Akdeniz bölgesi için elbet uçak gemisi gereksiz. Deniz üslerimiz var yeteri kadar o bölgede. Devletin ali menfaatleri için , çok büyük bir potansiyel için kıt kaynaklarımızın maximum prodüktif ile kullanımı gereği üzerine söyledim.
Geldi yine, cinsini sevdiğimin!
Günaydın.
Koptu gidiyor.
Dolar: 5,6150
[emoji23]
ABD kongresi facebook'un bitcoin'e rakip olacak Libra isimli sanal parayı geliştirmeyi durdurmasını istedi.
Devletler şirketlerin çok büyümesini istemezler zira şirketler çok büyürse yani gelirin büyük kısmını elde etmeye başlarlarsa devlet olurlar. Bunu yıllardan beri duyardık.
Bu yüzden başta ABD olmak üzere sanal paralara bir darbe vuracaktır, ya da sanal para yönetimi devletlere geçecektir.
https://www.bloomberght.com/abd-kong...istedi-2227881
200 günlük EMA.
Dikkat edelim.
Selamlar.
200 günlük EMA altına pek vermiyorlar.
Selamlar.
İlker Basbugdan s400 aciklamasi.
https://www.internethaber.com/ilker-...i-2034093h.htm
Gençliğimde Siganeralla adında çok iri bir koşu atı vardı.
Çok sevdiği yağmurlu havada ağırlaşmış pistte, diğer atların yanından yürür giderdi.
Üzerine ganyan oynamış bizler de bağırırdık: "ayrıl da gel, kim tutar seni?"...
Sabah sabah dolar kurunun hafif kıpraşması akla neler getiriyor...:)
İyi günler.
Bugün TDI günü temmuz fed faiz indirimi için önemli bir veri. Moral bozmak istemem ama kırılan bir destekde yok tryusd de.
https://resmim.net/f/FIw9Dl.jpg
yabancı usdtry ye göre değil tryusd ye göre piyasa yapıyor.
Biz o kadar dedik .
Mümin bir kardeşimiz açsın diye sözümüzü dinlemediniz .
keşke webster açsaydı ters indikatör olarak bari kendimizi tatmin ederdik
Webster açmalıydı:kahkah:
Biraz sonra gelip şu kadar aldım derse şaşırmam
Arkadaşlar ben yapmıyorum ama aranızda fx oynayan varsa dikkatimi çeken bir şeyi paylaşayım belki faydalanan olur.İng mobilde dolar alım kısmına girip alacakmış gibi yapıp anlık alış fiyatını izlerken defalardır olunca farkettim ki düşüş olacaksa alış marjı,yükseliş olacaksa satış marjı çok küçük oluyor.Yani anlık piyasa ve oraya bakarak yön tayini çok kısa vade için destekleyici olabilir.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
*albayrak: Türkiye artık eskisi gibi üzerinden para kazanılabilecek bir ülke değil
*albayrak: Türkiye birlikte potansiyeli ile çok daha güçlü adımlarla kazanılacak, paydaşlarına kazandıracak bir ülke
*albayrak: Türkiye gelebilecek kur ataklarına karşı eskisinden daha iyi mücadele edebilecek bir tecrübe kazandi
*albayrak: Türkiye her türlü sıkıntısını çok rahatlıkla aşabilecek güçlü bir ülke
*albayrak: Finans sektörü pastasını büyüteceksek sadece bankacılık sektörü değil bankacılık dışı finans sektörüne de daha fazla ağırlık vermemiz lazım
*albayrak: Yılın ikinci yarısı ile birlikte toparlanma sürecinin çok daha hızlı bir şekilde başlamış olduğunu söyleyebiliriz
Yahu haftanın 5 günü damat gidecek diye haber yapıyorlar adam hala buradayım diyor işte.
Bugün bile yok damadın yerine o gelecek yok yok bu gelecek diye bir ton haber paylaşıldı gene tırt.
Paylaşıldi ise affola.
4 gündür İstanbul da kimse sıfır araç almamış.
Ben şimdi yola cikiyorum.
https://twitter.com/eozpeynirci/stat...892528640?s=19
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar toplantı geç başladı değil mi?
Selamlar.
Şuan damadın görevden alınmayacağı ortaya çıktı sanırsam dolar atak yapıyor.
Pazar günü s400 ler alınacak.
Bugün bir zıkkım keşfettim bakalım o çalışırsa dolar longculara yarayacak bir durum var.
Dolar arttiginda mb tl yi kesecek
Yabanci yine tl icin hisse satar
Baska yontemi var mi bu isin
Bu dolar icin cok ciddi problem
Siz kardeşsiniz ve evlenemezsiniz...
Selamlar.