S- 400 alınacağına inanmıyorduk şimdi yer bakıyoruzBen hala alınmayacağına inanıyorum. '' Aldık ''diye verilecek beyanata da inanmıyorum.
S- 400 alınacağına inanmıyorduk şimdi yer bakıyoruzBen hala alınmayacağına inanıyorum. '' Aldık ''diye verilecek beyanata da inanmıyorum.
Dolar ın artması için , her türlü ortam ve koşullar müsait iken , bütün olumsuz gelişmelerden piyasa etkilenmiyor , tamamen görmezlikten geliyor piyasa. En küşük olumlu bir haber ise ballandıra ballandıra büyütülerek kullanılıyor. Bir takım haberlerin düpedüz yalan olduğu alenen bilinmesine rağmen. Mesela , yeniçağ gazetesinde Ahmet Takan ın enflasyon verilerinin toparlanmasında görevli bölge müdürlerinin ne gibi dümenlerle enflasyonu düşük çıkarttırdığı ayan beyan artık medyada yer almasına rağmen , tüm bunları piyasa görmezden gelmeye devam ediyor.
Tabi ki piyasa ile zıtlaşılmaz. Yıl ın 365 gününün , 350 gününde öttürse bile , doların , yıl ın geri kalan o 15 gününde her şeyi dümdüz ettirme gücünü bilenler , genel makro veriler ve asıl önemlisi yönetim kalitesinin ne olduğu ile ilgili farkında olmalarının karşılığını alacaklardır. 2+2 her zaman 4 dür , aksi düşünülemez.
Caydırıcılık , sıcak temas da ki üstünlükden daha daha kuvvetsiz değildir.
Savunma sanayi bütçesi , önce caydırıcılık daha sonra sıcak temas için kurgulanmalıdır.
Kime karşı derken , kim sondaj gemilerimize bıdı bıdı ederse . Oralarda sağlam doğalgaz olduğu yadsınamaz bir gerçektir, burada pay sahibi olmak en tabi hakkımızdır , Doğu Akdeniz de en fazla sınırı olan ülkenin , çırak çıkarılması düşünülemez.
Ya dostum sondaj gemisine bıdı bıdı edenlerin listesini çıkar, karşısına da S- 400 koy . Sonra da ne kadar caydıracağını düşün.
Tabi hakkımız ama hak ve hukuku adamlar belirliyor. Hakkımızı almak S- 400 e Rusya ' ya mı kalmış.
20 sene evvelden bugünleri görüp hakkını almak için hazırlanman lazımdı. Hol bilmem nereye dayanınca elin bilmem nesiylen gerdeğe girilmez.
Derler ki karını aldatmayacaksın. Eğer o boku yiyeceksen, bari değecek bir hatun olsun bari.
Savaş da , gerçekten değecek bir sebep için kalkışılacak bir eylem olmalı. Doğu Akdeniz enerji kaynakları buna değer.
Deselerdi , Türk hükümeti Doğu Akdeniz de petrol , doğalgaz buldu , buna şüphe ile bakardım. Gene mantar yapıyorlar her seçimde yaptıkları gibi. Ama tüm kıyıdaş ülkeler bunu dillendiriyor , uluslararası anlaşmalar yapıyor , savaş gemilerini o bölgeye konumlandırıyorsa işte o zaman harbiden orada ciddi rezerv vardır diye düşünülmesi gayet rasyoneldir.
Dolarda koca gap yukarda duruyor. Kapanmasinin gecikmesinin ne anlama geldigi az cok bilinir
Yer İmleri