Orta ve uzun vade kazandırır. İnşallah kısa vadede hayırlı olur. Takibimde her zaman duruma göre tekrar düşünebilirim.
Printable View
Temmuz ortası gibi engel gelir gibi hocam inşallah
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcd son 2 aydir türev kullanmaya basladi ..
Fonlarda borsa gibi psikoloji yonetimi bence bu işin en onemlisi..
Günlük getiriler bakip ani kararlar vermeyin..
Hep dersiniz bi fonu aldim "ben aldim bak - ( negatif)getirmeye basladi"
İşte bunu diyorsaniz mevduat ve kvba ve ppf fonlarina paranizi park edin 😀
Amerikadaki goruntüler hic hoş degil
Apple magazasini yagmaliyorlar mercedes magazasini girip arabalara hasar veriyorlar
bu fonlar usd/try nin artma ve azalışına en uyumlu olanlar..birebir olmasada....
''cdsler 500 altına düser o zaman eurobond fonlari icin konusurum'' yazmışsınız ,neden?
cdsler yavaş yavaş 600ler,700ler ve yukarısı giderse eurobond fonlar yukarı yapmayacak mı?USD/TRY artışına paralel?ucup,kaçmaz belki ama PPF den fazla getirir galiba,riski satın aldığınızda...
siyasi tarafta olamaz gibi görüntü verilmeye çalışılsa da bayağı bir huzursuzluk var....milletvekili geçişleri başlaması durumunda ki bence cds'ler de bunu fiyatlanmaya başladı yeni bir PİYASA göreceğimizi ve faizlerin artacağını düşünüyorum....bakalım tetiği hangi gelişme çekecek...
k 10-11 ayında olduğu gibi eurobond fonları dolardan daha fazla kazandırıyorlar.
Ama fon değilde eurobondun kendisi varsa elinizde CDS düşüşüyle değer kazanır.Yatırdığınız ana para dolar ise kura göre hareket eder. ( myfinans üstad alıntısı)
Eurobond fonu almadan önce iyi araştırmanızı öneririm. Dolarla beraber bizim CDS'ler de yükseliyor. Doların yükselmesi bir miktar olumlu etkilese bile ağırlıklı olarak CDS yön veriyor. CDS zirvede ise, ve düşecek diyorsanız uygundur. Dolarda 6,70 görüldü bi ara sonra tekrardan 6,80 üzerine çıktı. Swap anlaşması söylentileri, kamu bankalarının dolar satması, dolar arzının artması kuru düşürdü belki de, sonra tekrar eski yerine geldi. FED sıfır faiz uyguluyor ona rağmen kur çok yüksek, demekki sorun büyük. Ne olur bilmiyorum ama çok olumlu birşey göremiyorum.
fonlarda yöneticiler eurobondları uzun vade alıp ikincil piyasada satmadıkları için(emin değilim,araştırmadım) ve sadece kupon faizlerini aldıkları için ve eurobond sonuçta dolar bazlı enstruman olduğu için zannedersem fonlarında usd/try iniş ve çıkşlarına paralel getiri ve götürüsü oluyor.... 1 aylık,3 aylık,6 aylık,1 yıllık,3 yıllık getiriler ile usd/try deki korelasyona göre bu sonucu çıkarıyorum...
örneklersem
şu anda dolar 6,82 ,değilmi?
ben kısa ,orta vade doların 7,25 leri tekrar göreceğini düşünüyorum...bu bağlamda eurobond fonu alsam yanlış yapmış olur muyum...? yada bu düşünce ile bankadan dolar almak yerine illa fon almak istesem hangi fonları tercih edebilirim?
Kira sertifikaları fonları östyle karşılaştırıldığında şu maddeden ötürü gidiyor:
“Menkul Kıymetler†kalemine 6361 sayılı Kanuna tabi finansal kiralama şirketlerinin ihraç ettiği menkul kıymetlerin ve özel sektörün ihraç ettiği kira sertifikalarının da dahil edileceğine,
3-5 gün içinse belki...ama böyük resim karanlık.....
buralar bence dip...çok yakında MERKEZ faiz ARTTIRMAK zorunda kalacak...ama bununda bir faydası olmayacak...arjantin.....2018...
yabancılar neden sürekli satıyor sizce?
usd/yuan 7,10 lar üzerinde...çin,abd ile papaz olursa bu kozu çalıştırmayacak mı? o zaman bizim rekabetçi kurumuz ne olacak?
ben nedense bugün çok pesimisttim...hayırlara gelsin... :)
Tam tersine faiz indirimleri devam edecek...
Bu kadar para bollugu var iken genislemeci para politikasini tercih ediyor bütün ülkelerin merkez bankalari..
Son rasyo degisikliginde bankalarin ilk yapacagi rasyoyu tutturmak icin YP oranını yani mevduat faizini düsürmek olacak
6 aya kadar bonolordada düsüs olacak ama 6 ay + 1 gün icin bişi diyemem
Daha 1 ay var rasyo oranini tutturmasi icin bankalarin o yüzden ne kadar tahvil alirsak yada bilancoyu ne kadar düsürsek ya da baska secenek kredi ne kadar verirsek orani tuttururuz
Artık faiz donemi bitti zaten artik faiz ve enflasyon arasindaki iliskide bitti ..
Simdi basılan bu paralar ne kadari piyasaya geri donecek ve bu para enflasyonu ne kadar etkileyecek bunu ilerki donemde gorecez
Borsa daha gidermi nerden dönecek veya duzeltme gelicekmi ?
Su an elinde parasi olan şaşkin ördek gibi ..
Mevduatta koysa parasi eriyor..al-sat yapsa vergi var
Altın alsa zaten su an yüksek seviyelerde
Tek secenek borsada saglam hisseler..
2 ay once thy 10,70 di ucuz gibi duruyor demistim
Bu hafta 13 leri gordu
%20-25 arasi degerlendi kagit
Bu arada kimseye alin demiyorum su kagidi veya baskasini ..
verdigim bi ornekti ..
1 sene alacagi mevduati alacakti 😀
Bunun gibi firsatlari degerlendirmek lazim
Piyasada firsatlar bitmez hicbi zaman onemli olan sabirli olmak
Yine diyorum kimsenin sozuyle hareket etmeyin
Bi enstürmana yatirim yapinca panik satisi yapmayin
İnandiginiz borsa ise borsaya altin ise altina dolar ise dolara ( ki hic dolarin yükselmesini hic istemiyorum) ne bilim hangi yatirim aracina güveniyorsaniz kendi bildiginiz dogrultuda yatirim yapin
ve en son piyasayla inatlasmayin
Fikrinizi degisterecek düsünceleri dinleyin ama kafanizi karistirmasin bu soylemler
Mart ortasi gibi dipler gelirse mesela diyoruz ya banka hisseleri ve bist30 hala oralarda surunuyorlar diye bu hisseler su an ki sabit degerlerini koruyabilecekler mi yoksa geri cekilmeden ayni oranda etkilenip daha mi geriye gidecekler gorusunuz nedir ?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu ne demek, banka yabancı para istemeyecek demek değil mi?
Yani bankalar döviz toplamayacaklar.
Çünkü başa bela.
Döviz kredisi vermek sıkıntı geri döneceği meçhul.
BDDK sürüyü nereye süreceğini biliyor.
Çok isabetli bir karar.
Bu işten para kazanmalıyım tabiki...
ben o kadar dipleri gorecegimizi düsünmüyorum
Su anki sistem ona müsade etmez ..etmezden kastim kaldiramaz artık ..
Bi düzeltme olacak ama hangi seviyeden bilmiyorum
Bu arada yan kagitlarda hacimsiz kagitlarda caktirmadan düzeltmeler oluyor ..
Ben temmuza kadar dansa devam diye düsünüyorum ama basılan paralar sisteme girdigi sürece düzeltmede olmayabilir
Artık sözlü müdahale ile piyasalara yön veriliyor
Bist 30 ve bankacilik endeksi ile ilgili hergün yeni bişey cikmasa önü acik ama düzetme olacagina inaniyorsaniz o düzeltme oldugundan hemen sonra duruma göre düsünebilirsiniz..düzeltmede tabi bist 30 'da etkilenir ..
Yabanci yatirimci gelecektir ülkeye ...gelmeyecek diye bişey yok ..
Bakalim gorecez ..saglam kagitlara yatirim yapin..mevduat üstü kazanirsiniz en kötü
O mesajın manası şu:
Bilanço küçültülürse tahvile abanmazlar.
Küçültmeyeceklerse tahvil, kira sertifikası ve kredi karışımı yapacaklar.
Bu ayda nerdeyse %2 üzeri kazanç demek.
Ötesi beni ilgilendirmez.
Döviz alacak olan byf alır.
Elimde döviz yok, sadece döviz cinsi varlık var.
Bi yerde okudum..
Altın kambiyo tanımlamasına girmez bu sebeple alınan BSMV kanun dışıdır.
Merak edenler için "TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARAR" Madde 2