bana göre değeri 6.80 daha da abartıyorum 6.5
Printable View
öncelikle teşekkürler cevabınız için.
dolar endeksini takip ediyorum. açıkcası şunu kurdum kafamda. dünya için konuşacaksak dolar şu an önden satılmış gibi. değer kaybedeceğini düşünerek dolar endeksi 102 puandan 88 puana geldi. burada çok gerileme için yer kaldı mı bilmiyorum. aşılar dağıtılır dünya piyasaları beklenenden erken toparlanırsa bu dolarlar geri de çağıralacak.
türkiye için konuşursak zaten bu fiyatlar komedi. yıllık %30 enflasyonumuz var, faiz ve reform beklentisiyle kur haddinden fazla düşürüldü. rsi değerleri aşırı satımdan kafayı yemiş durumda. faizde artık çok yerimiz var mı bilmiyorum. jp morgan nisanda faiz indirimi geleceğini söyledikten sonra biraz daha ikna oldum. ocakta 100 bp üstü beklenir mi zor gibi.
bilmiyorum aslında şu an epey şey var kafamda. bir aklım bu seviyelerden eurobond için topla diyor. çok mu acele ediyorum bilemedim.
uzun oldu k. bakmayın. tekrar teşekkürler cevabınız için.
bu fiyatları kaçırırsam çok üzülürüm o da bir gerçek.
Geçmişte 200 SMA %2,5 oranında aşağı kırmış genellikle (fake kırılım) ,Bu defa da kırabilir bu çok normal...
Bu arada diğer bir dip göstergesi bu başlığa trollerin dadanmasıydı.
Sanırım puzzle parçaları bir bir yerlerini almaya başladı...
Selamlar...
SPK Bulten.
Cezalar cezalar.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=1
Bir vakit;
Misafirliğe gittik, Cuma akşamı iki sohbet, dediler yarın rakı balık yapalım, dedim yapalım. Sabah erken kalkalım o zaman, balıkçılar geliyor sabahleyin hemen çipura levrek ne varsa alalım dediler. Olur dedik. Neyse Cumartesi sabahı erkenden gittik Akçay veya Altınoluk, in cin top atıyor kimsecikler yok bizden başka, sahile doğru, deniz balığı alacaz taze, yeni çıkmış.
Neyse balıkları aldık dönüyoruz, sahilde bir kahve, veya kafe. Eternit, saç bir çatı, dört tarafı düz cam kapatma, tıklım tıklım. Ağzına kadar dolu. Bu nedir yaw dedim sabah sabah, oturmuş taş döşüyorlar rüyalarında mı görmüşler. Dediler burası emekli kahvesi, hepsi emekli memur bunların, içlerinde emekli hakim, komiser, asker, yok bilmem ne markasının Türkiye distrübütörü. Giymişler takım elbiseleri, yelek, kasket, ekseriyetle kravat, sabahın köründe taş döşüyorlar. Bir muhabbet oluyor bunlarda yalnız, akıllara zarar, bir gün gelelim dediler. Olur dedik. O gün organik domates yetiştirme hayalinin yerine bunu koymuştum, sahilde sabahın köründe taş döşemek...
Sn Realities yine uzun oldu ama, federal act ile alakalı bir durum ve mahsur yok sanırsam..
Trump'ın gururlu çocuklar dediği destekçileri Kongre binasına girmeye çalışıyor
Sn Komando öbür tarafta %16 faiz verdiler daha da vermediler, faizler daha da düşecek dediler diyor, sonra buraya gelip dolar 6.80 hatta 6.5 olacak diyor. İki taraftan birini şaapıyor gibi ya, bilemedim.
MB rezervleri arttıracam dedi, -50 de, artı 50 yapsa 100 milyar dolar, bir taraftan da bu sene çok milyar dolar da ödeme var. Yabancı girişi sağdan say sola koy 20 milyar dolar. Ha insider bilgi almışsınızdır, 350 milyar dolar (!) bi yerlerden para gelecektir, ona saygı duyarım. Neticede para paradır. Öyle bir şey varsa faiz topiğinden ziyade, Bist 30 topikleri faydalı olur kanaatindeyim. Zavadanak 220 doları haklar 350 doları görürüz endekste.
Bugünde kaval kemiğimizi sert şekilde çarparak şişirdik .
Allahtan ben çarptım o çarpsa dört kolluda idik .
Ne yapacağız bilmiyorum artık .
Bir çingene bulup öpmek lazım dediler ama malum corona var
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
dolar/tl beklentim topiğe göre değişmiyor. yazılarımı iyi takip edin orda da aynı şeyi söylüyorum hatta ve hatta 6.8 de tüm paramla dolara geçerim diyorum beni bağlar tabi ama şuan 18.50 den faizdeyim ha kalkar %20 net verir yarın arkama bakmam %90 nını bağlarım 1 yıl 1.5 yıl not edin bunu da değişirse söylemim uyarın
Fiyatın iki bacağı var. Türkiye’ye has sorunlar, Amerika’ya has sorunlar. Biden başkan olunca kongre çoğunluğu ile beraber yeni paket beklentisi var. Bu doları aşağı çeker. Türkiye’de mb’nin daha kredisi var. Kısa vadede olumsuzluk beklemiyorum. Dış politika en azından covid sonuna kadar durgun. En son macronu ne zaman duydunuz. Bana kalırsa bir süre daha bu bahar havası devam eder. Burada tek ara nokta var. Merkez bankası rezerv toplamaya başladığı nokta tahminen dip olur diyorum.
Arada kaldıysanız kademeli alım yapın parçaları risk boyutuna göre bölün derim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu arada şu anda bir balon var. 2008 sonrası piyasadan çekilemeyen paranın üstüne yenisi geldi. Bu balon patlamadan sönerse süper sönmezse eğlence başlar. Eurobond gibi uzun vadeli yatırım için en azından bu paranın piyasadan nasıl çekileceğini belli olmasını bekleyin derim.
aha buraya
https://www.senate.gov/visiting/comm...olBuilding.htm
onlardan evvel
hekleyenler girmişler
senatonun dunyayla bağı kopmuş
reality show başlamış
alo houston
Beni duyuyomun
alo alo
gulu gulu gulu
Milyonlarca yurttaşa pandemi yardımını bu ay kesen Bolsonaro: Brezilya beş parasız, benim yapabileceğim bir şey yok
https://tr.sputniknews.com/guney_ame...parasiz-benim/
Rabobank sene sonu 6,6 usdtry tahmini vermiş..
Yanılsama fiyatlar başladı yine 🙂
Takibi bu siteden yap.
https://money.tmx.com/en/watchlist/33837
Boylece benim hisseleri de takibedebilirsin.
E biz de aynı şeyi söylüyoruz..6.80 e düşerse gırtlağa kadar dolar alırız diyoruz, inşallah düşer ama düşürmezler diyoruz. Bunu söyleyip de herkesle burada ters düşebilmek bir maharet ama..iletişim önemli..İnsan İnsana, Yeniden İnsan Doğan Cüceloğlu tavsiye ederim..
Bu hisseyi merak edenler icin.
http://www.cematrix.com/investors/pr...-and-webcasts/
Hocanim, Loner Hocam sizler de takip listenize alin derim.
Altın çok fena..59 saatte aldığını 4 saatte geri verdi..
https://www.tradingview.com/x/yvIQ8aCz/
CEMATRIX - Classified as an Essential Business
No loss of sales expected, but several projects have been delayed,
some into next year
Continued risk of additional project delays
Current business fundamentals including long term growth potential
remain strong
Recessions are a catalyst for future projects as Governments prioritize
infrastructure spending to stimulate the economy
Most of the delays occurred in Canada due to more stringent
government regulations
Fast-growing and lucrative market.
Bu fast-growing ile, growth hissesi ozelligini karistirmayin.
Fast growing parayi dondurme hizi.
2018 de ne olduysa o olur :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Pscyokinesis var öyle bir ihtimal...zigzag şeklinde, 7.26 nın altına sarkıtıp..ama çok sert düşüp çıkmak gibi..Tuncer Şengöz de bahsetti geçenlerde..DXY nin tarihi dibiyle eş zamanlı olabilir mesela..ama bu dalga bitmedi 9-10 aralığını görmeden bitmez dalganın enerjisi..bence tabi YTD
2018 ağustos sonrasını kastediyorsunuz sanırım üstat .. walla olmaz diyemeyiz. Mb carry-dostu rotasına ne kadar sadık kalır, kalabilir görmek lazım. Ocak ya da şubatta faiz artışı devam ederse, carry ler bir tur daha sağım yapacaktır. Bu durumda 6,4 lar konuşulmaya başlar.
Tabii kur tahminlerimin hiç bir zaman tutmadığını eklemek isterim 🙂
Arkadaşlar ABD de parlamento basması felan var mavi kuşta ,ama Dow +%1.8.......
Amerika daki olaylar bizde olcak piyasaları düşünemiyorum.Onlarda demokratların zaferini kutluyor piyasalar.