öncelikle teşekkürler cevabınız için.
dolar endeksini takip ediyorum. açıkcası şunu kurdum kafamda. dünya için konuşacaksak dolar şu an önden satılmış gibi. değer kaybedeceğini düşünerek dolar endeksi 102 puandan 88 puana geldi. burada çok gerileme için yer kaldı mı bilmiyorum. aşılar dağıtılır dünya piyasaları beklenenden erken toparlanırsa bu dolarlar geri de çağıralacak.
türkiye için konuşursak zaten bu fiyatlar komedi. yıllık %30 enflasyonumuz var, faiz ve reform beklentisiyle kur haddinden fazla düşürüldü. rsi değerleri aşırı satımdan kafayı yemiş durumda. faizde artık çok yerimiz var mı bilmiyorum. jp morgan nisanda faiz indirimi geleceğini söyledikten sonra biraz daha ikna oldum. ocakta 100 bp üstü beklenir mi zor gibi.
bilmiyorum aslında şu an epey şey var kafamda. bir aklım bu seviyelerden eurobond için topla diyor. çok mu acele ediyorum bilemedim.
uzun oldu k. bakmayın. tekrar teşekkürler cevabınız için.
bu fiyatları kaçırırsam çok üzülürüm o da bir gerçek.
Geçmişte 200 SMA %2,5 oranında aşağı kırmış genellikle (fake kırılım) ,Bu defa da kırabilir bu çok normal...
Bu arada diğer bir dip göstergesi bu başlığa trollerin dadanmasıydı.
Sanırım puzzle parçaları bir bir yerlerini almaya başladı...
Selamlar...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
SPK Bulten.
Cezalar cezalar.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=1
Bir vakit;
Misafirliğe gittik, Cuma akşamı iki sohbet, dediler yarın rakı balık yapalım, dedim yapalım. Sabah erken kalkalım o zaman, balıkçılar geliyor sabahleyin hemen çipura levrek ne varsa alalım dediler. Olur dedik. Neyse Cumartesi sabahı erkenden gittik Akçay veya Altınoluk, in cin top atıyor kimsecikler yok bizden başka, sahile doğru, deniz balığı alacaz taze, yeni çıkmış.
Neyse balıkları aldık dönüyoruz, sahilde bir kahve, veya kafe. Eternit, saç bir çatı, dört tarafı düz cam kapatma, tıklım tıklım. Ağzına kadar dolu. Bu nedir yaw dedim sabah sabah, oturmuş taş döşüyorlar rüyalarında mı görmüşler. Dediler burası emekli kahvesi, hepsi emekli memur bunların, içlerinde emekli hakim, komiser, asker, yok bilmem ne markasının Türkiye distrübütörü. Giymişler takım elbiseleri, yelek, kasket, ekseriyetle kravat, sabahın köründe taş döşüyorlar. Bir muhabbet oluyor bunlarda yalnız, akıllara zarar, bir gün gelelim dediler. Olur dedik. O gün organik domates yetiştirme hayalinin yerine bunu koymuştum, sahilde sabahın köründe taş döşemek...
Sn Realities yine uzun oldu ama, federal act ile alakalı bir durum ve mahsur yok sanırsam..
Yer İmleri