Vakıf Katılım yada Kuvettürk hesabı varsa gram platin al sat yapılıyor.
Printable View
Üstat Altın alan küçük yatırımcıyı anlarım ve takdir ederim de, fiziki gümüş alan küçük yatırımcı paranın yarısını komisyon olarak bırakıyor alsat sırasında.
Gümüş 2 kat artarsa fiziki de ancak kar edeceğini bilmeyen bir sürü cahil insan var. Küçük yatırımcılar iyi kekleniyor.
Alırken tekrar geri kaça alıyorsun diye sorsa anlayacak durumu.
Altın alacak ve biriktirecek arkadaşlara şiddetle Ziraat DİJİTAL BES tavsiye ederim. Kuyumcudan daha ucuz biriktiriyorsunuz ve 56 yaşında emekli olunca vergi çok az ödüyorsunuz.
Ziraat Dijital BES aldım online olarak ve %100 altın fonu seçtim. Ayrıca yönetim ücreti aidat vs yok. Diğer BES lerde kredi kartından ödersen 40 gün valör var, bunda çeker çekmez T+1 de hemen Altın fonu alınıyor.
Şiddetle öneririm düzenli altın biriktirmek isteyenlere.
Heryerde aynı terane. Heryerde gümüş konuşuluyor.
https://mobile.twitter.com/thealiaga...92393186533376
Yabancı forumları da taradım. Küçük yatırımcıları tüm dünyada resmen gümüşe boğmuşlar.
Robert Kiyosaki denen adam Rich Dad Poor Dad kitabının yazarı gümüş almayanı akılsız olarak nitelendiriyor.
Gümüşe kesinlikle karşı değilim ama moku çıkmış, görünüşe göre Altın daha az konuşuluyor, hatta belki Platin bile düşünebilirim.
Ama Gümüş artık kartlaşmış karpuz gibi benim gözümde.
Birde gümüşü iyi saklaman lazım. Koruması çok problemlidir, hemen kararır oksitlenir, değer kaybı oluşur.
Altına 10bin sene hiç elleme yine aynı kalır.
İsteyen fiziki gümüş alabilir, ben oyumu fiziki altından yana kullanıyorum.
Gümüşü seviyorum ama bu kadar fiziki alsat farkı bana kesinlikle uymaz. Paraya ne zaman ihtiyacım olacağını bilemem ki ezbere.
Fiziki olarak almak şart mı? Bankaların gümüş hesapları var oradan gram olarak alınabiliyor. Satmak da çok kolay. Youtubedan takip ettiğim birkaç ekonomist illa fiziki gümüş alın diyor. Külçe şeklinde ya da bunu bulmazsanız boncuk şeklinde. Bilmediğim birşey mi var acaba???
Eğer mağrur bir sevinç ifadesi ise çok naifti gerçekten tebrik ederim...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Jim kardeşimiz Çin'in 1950 ton altınım var dediğine inanmayın turpun büyüğünü SAFE'inde zulalıyor dedi mi, dediii...
https://mises.org/library/can-us-dol...n-chinese-yuanAlıntı:
All of these figures are misleading because China keeps several thousand tonnes of gold off the books in a separate entity called the State Administration for Foreign Exchange (SAFE). Small amounts are transferred from SAFE to PBOC monthly, and that becomes the basis for the official reserve reports.
Çeyrek altın şu an 777tl. Fiziksel piyasada yani kuyumcuda ise 830~850tl arası istiyorlar.
Ons nerden dönücek sizce
Kerat cetveli hesabı ile çok kuvvetli ihtimal 2050$-2120$ arasında bir yerden 1700$-1750$ lere kadar denize dökecekler! Almak için dibi bekleyeceğim. Benim ek dolarlar beklemede! %60 Altındaydım. Onu bozmuyorum. Ama ek alımı buralardan yapan acele etmiş olur. ABD başkanlık seçimlerine kadar borsa yıkılabilir. Borsa yıkılırsa Altın da yıkılır. Hiç acelem yok. Sabırla beklerim.
https://pbs.twimg.com/media/EevNoY8WoAAYzuC.jpg
Abd'de ve Almanya dan sonra Türkiye'de de millet altın kuyruğuna girmiş... kimsenin ilgisini çekmedi zaman zaten arz da sıkıntı olmaz... esas oyun bundan sonra başlıyor...
Sistemin komple batma riskine karşı önlem olarak söylüyorlar. Fiziki almanıza illa gerek yok. Ben sadece o takip ettiğiniz ekonomistlerin yorumuna göre fiziki gümüş alan en %20 - %50 komisyona baştan razı olsun diyorum. Bunu bilip öyle alın diyorum. Paraya ihityacınız olurda gümüş beklediğiniz kadar artmazsa yüksek komisyon yüzünden kar edemeyebilirsiniz yeterince veya hatta zarar bile edebilirsiniz.
Sanal gümüşte marj daha az. %3 + %2 = %5 civarı alsat zararınız oluyor. Bunun üzerine çıkarsa kar etmiş oluyorsunuz.
Eskiden %1 ile marjla gümüş altın alsat yapıyorduk. Artık mümkün değil TR de.
Bir tek BIST hisse fonları var. Onlarda alsat yapılabilir.
benim hesabim var; atm'de fiziki altin al menüsüne giriyorum, gram altin ve ceyrek altin secenekleri var; istedigimi seciyorum, onayliyorum... madeni para haznesine düsüyor altin:) para da hesabimdan cekiliyor.
ayni bankada ceyrek ve gram altin hesaplarim da var: ama buradaki altinlari atm'den alamiyorum maalesef.
Bu ortamda geri cekilme hangi noktada olacak ... kestirmesi zor ... 3500 götürüp bir 500 geri verebilirler, tabi bu pekala 2100'de olabilir... rsi uçtu kaçtı diyebiliriz, yine yükselemeye devam eder... birde bizim ülkeye özgü kur riski mevcut, göz ardı etmeyelim ...
Onların çoğu bugün trene atladı. Ellerine verilmiş olabilir. Sadece bir tahmin. Bilsem zaten hep kazanırım.
Büyük oyuncular Sentiment Extreme uç noktada olduğunda terse mal yıkmaya bayılırlar. Adamlar çift yönlü malı yıkabiliyorlar.
Yükselişin devam edebilmesi için GDX GDXJ SIL SILJ de aynı anda benzer oranlarda hatta daha fazla yükselme olması lazım.
Genelde dönüş zamanlarında önce bunlar yani madencilik hisseleri satılıyor sonra ALTIN ve GÜMÜŞ fiyatları bunu izliyor. Bakalım bu defa aynısı mı olacak?
Benim tek odaklandığım gösterge altın fiziki teslimat miktarı, orada da tepeler kırılıyor ... smart money yavaş yavaş altına doğru yöneliyor ... yeni sisteme geçiş sinyali olabilir..
Öğlen Kemeraltında kuyumcuya gittim.
Müşteri: çeyrek var mı?
Kuyumcu: kalmadı ama gelecek.
Müşteri: ne var?
Kuyumcu: Ata altın.
Müşteri : Ver 20 tane (fiyatı sormuyor bile)
Kuyumcu: 3.300 TL tanesi
Alışveriş tamamlanıyor. Arkada sıra bende sende kavgası çıktı bu arada.
Demem o ki herkes deli gibi altına saldırıyorsa düşüş yakındır derim.
Sonra elbette yine yükselir o ayrı.
ABD başkanlık seçimlerinde BİDEN başkan olursa ya da anketler onu gösterirse seçim öncesi borsalarda yaşanması muhtemel sert satışlarda altın fiyatlarında her zaman olduğu gibi sert geri çekilme bekliyor musunuz ?
2023 yılına kadar gram altın fiyatlarında beklentiniz nedir ? Teşekkür ederim .
Altını hisse ile karıştırmayın. Kısa vadede düşer veya çıkar; ona bir şey diyemem. Ama global olarak işlem gören, ve binlerce yıldır geçer akçe olan bir varlık.
Fiziksel alımların arttığı (özellikle fonların yaptığı ki bugünlerde tarihi yükseklerde coşmuş vaziyette) dönemlerden sonra 2~3 sene fiyatlar yukarı gidiyor. Asansör gibi değil tabi, ufak düzeltmelerle.
Anlattıpınız muhabbetin sebebini düşünmek lazım! Neden adam altın hesabından daha uygun fiyata alım yapmıyor da, fizikselde bu makasa razı oluyor?
Bence, ülkeyi yönetenlere güvenmiyor ve gün olur hesaptan kesinti yapabilirler, ya da el koyabilirler diye korkuyor.
Bence haksız da sayılmaz.
Yönetim tüm dünyada ve kendi vatandaşlarının gözünde artık güven vermiyor.
Eğer ülkece düze çıkmak istiyorsak, önce güveni yeniden tesis edip, şeffaflaşmak gerek.
Evet ons altına etkisi olmaz ama bu en azından dövizi frenler.
Eğer yapılmazsa...ileride insanlar bankalardan mevduatlarını almak için hücum dahi edebilir.
İmar Bankı hatırlayalım hep beraber...
Umarım böyle şeylerle karşılaşmayız.
Uzunvade dolartl ve gramaltın grafik karşılastirması. Kırmızı olan gramaltın.Ek 25636
Mi A3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu güvensizlik sadece bizim ülkemize has bir durum degil. Ayni kaygi ve korkular AB ülkelerinde de var.
Almanya'da millet fiziki altina hücum etmis, yönetimlerine güven yok. Hatta ciddi ciddi kisitlama konusuluyor forumlarda. Sanirim yakin tarihlerinde böyle bir durum baslarina gelmis. Hem, bizdeki gibi elde para, kuyumcuya gidip diledigi kadar kayitsiz altin alma olayi da yok orada. 2000 avro'ya kadar anonim alim yapabiliyor Alman, onun üzeri kayit altina aliniyor. Alman devleti de böylece, kimin elinde ne kadar altin var biliyor. Bizde, elinde parasi olan gider diledigi kadar altin alir ve kimseye de hesap vermez.
Altin konusunda olay sadece Türkiye ve Türkler ile sinirlandirilmamali. Tüm dünya altina hücum ediyor. Düser, cikar... Bilemeyiz. Ama bu düsüs ve cikislar daha büyük oranlarda olacak gibi bundan sonra. Cok fazla düsmesi icin su an sebep göremiyorum gerci ama, bilemiyoruz.
Altin borsa degil, evet. Ne tahtasi var, ne peruklusu var. Madeni var sadece, oradan da altin cikartma maliyetleri artiyor ve yeni altin cikarmaya bazi madenler yanasmiyor. Olay karmasik aslinda... Ama görülen gercek, altinin yükselisi su an...
Altında uzun vadeli ralli yaşanacak. Ama önce tüm dünya insanlarını uzuncu yapıp bir kere ciddi şekilde dökmeleri lazım.
Sentiment %100 long. 17 gündür sürekli artı kapatmış ilk defa dünya tarihinde. 1. dünya savaşı 2. dünya savaşı ve bütün krizler dahil bu kadar yüksek sentiment olmamış.
Ya bunlardan Dünya savaşlarından vs daha büyük bir kriz var, ya da herkesi doldurup doldurup denize döküp sonra da dolar kıtlığı çıkarıp Demirel in tabiri ile herkesi 1 cente muhtaç edebilirler.
Altın esas ondan sonra gider bence. Şu anda sentiment yükselmesinin sıfırlanması lazım. teknik analizde bu durum normal değildir.
mesela benim gibi çok uzun zamandır altın alanlar böyle zamanlarda asla almazlar. alan alsın. eski aldıklarımı tutarım ama yeni alımı çoşkunun en yüksek olduğu zamanda yapmam.
Bu adam COMEX teslimatlarında bir sorun yok diyor. Fiziki teslimatta sorun var diye haber yaptıranlar acaba mal boşaltıyor olmasınlar.
https://twitter.com/JReade_WGC
DXY de ralli olursa epey adam düzerler hem Dolar şortlayanları öperler hem de ALTIN GÜMÜŞ vb madenleri long olanları düzerler hem de hisselerde long olan TESLA cıları vb düzerler. Bir taşla yüzlerce kuş!!!!!
DXY de Sentiment Extreme short durumunda, diğerlerinde ise Sentiment Extereme long durumunda. Herkes geminin aynı tarafında. Bunu kesin kullanırlar doğramak için.
Herkes ABD bitti, doların sonu geldi naraları atıyor! Ben henüz öyle olmadığını düşünüyorum.
Altında gümüşte
bir düzeltme gelir ama sonra devam eder.