Atlar yabancının olmadığı bist 50 dışında koşacak..
Yabancının olduğu hisselerde yakar topu tutan olmayacak....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Atlar yabancının olmadığı bist 50 dışında koşacak..
Yabancının olduğu hisselerde yakar topu tutan olmayacak....
Bence şu an piyasalar dehşet dengesi olmasa da kararsız bir denge üzerinde, belirsizlik de çok fazla, uzun süre bu şekilde gitmesi zor. Atıyorum 3 vakte kadar bir yöne gitmesi gerekir, gönül ister daha iyi olsun ama tersi de olabilir.
Tabi yanıltıcı yönde ilk hareket olması da mümkün. Mesela seçim tarihi veya adaylar ile ilgli bir gelişme olur piyasa bir yöne gider sonra dönüp tersi istikamete de gidebilir, ya da dış polikitada bir şeyler olabilir, bir öngörüm yok.
Avcı toplayıcı toplum düzeyinde bile belirli bir iş bölümü ve düzen olduğunu tahmin ediyorum, kişiler becerilerine ve motivasyonlarına göre bir şekilde bir görev alıp hem kendi hayatlarını hem de toplumun varlığını devam ettiriyorlardı muhtemelen.
Normalde bu çağda bugünkünden çok daha ileri düzeyde ve çok daha fazla güven içinde yaşmamız lazımdı. Twitter'da arada görüyorum keşke taşı taşa vurup ateş yaksaydım da bu çağda yaşamasaydım diye mesaj atanlar oluyor.
Tweet
Yeni Tweetleri göster
Sohbet
Robin Brooks
@RobinBrooksIIF
·
12s
Turkey is one of the few EMs where exports boom. Look at the contribution of net exports to growth: negative in Mexico (top left), South Africa (top right) & Argentina (bottom right). Only Turkey has consistently positive contributions (bottom left). Better days are coming...
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
11s
Unfortunately, in the absence of productivity gains, Turkey has to rely on continuous depreciation to maintain the export competitivenessâ۠hence depreciation-inflation spiral. Someone will have to deal with the cost of inflation in the future.
Kerem Alkin
@keremalkin
@ali_hakan_kara
ve
@RobinBrooksIIF
adlı kullanıcılara yanıt olarak
Türkiye’s export volume came to 250 billion dollars from 36 in 20 years not with a continuously depreciating of currency. It cames with high production quality, amazing range of product & strong logistics capabilities. Türkiye’s Exporters don’t need devaluation for their success.
Google tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Türkiye'nin ihracat hacmi, dövizin sürekli değer kaybetmesiyle değil, 20 yılda 36'dan 250 milyar dolara çıktı. Yüksek üretim kalitesi, inanılmaz ürün yelpazesi ve güçlü lojistik yetenekleri ile birlikte gelir. Türkiye'nin İhracatçılarının başarıları için devalüasyona ihtiyacı yok.
ÖS 1:21 · 14 Tem 2022
https://twitter.com/keremalkin/statu...26647133470720
Türkiye'deki sorunun para olmadığı da ortada, bir şekilde tam çözemediğim bir mücadele var, olan vatandaşa oluyor.
Duvardan gelen sese bakarsam her şey kontrol altında. Bir şekilde insan bu dünyada enayi yerine konuluyor ama şikayet edilecek makam yok.
BBHT'ye Adnan Dalgakıran arada çıkıyor. Şu an konjoktürel olarak avantajımız var ama sürdürülebilir değil diyor. Navlun ücretleri yüksek olduğndan Çin'den gelen mallar yerine Türkiye'den mal talep ediliyormuş, ama ölçek ekonomisi olmadığından mass ürünlerde yine Çin gelip pazarını alabilir dedi.
Bir de züccaciyeci çıktı, Rusya ve Ukrayna için ürettikleri ürünleri İtalya'ya göndermişler ama tutmamış, örnek olarak bizim tencereler çorba, pilav ve güveç için onlar ise makarna vs haşlıyorlar dedi.
İhracatçılık işi bir kültür işi, işini seversen yapabileceğin bir iş bence. Mesela Alman arayp avro değer kaybetti indirim istiyorum deyince adamın yüzüne küfürü basmayıp, alttan almak gerekiyordur.
Otel yötecileri derneği yöneticisi BBHT'deydi.
Tatile gele yerli turisti 4 e ayırdı.
1- Enflasyon, dolar, faiz, borsadan etkilenmeyen kesim tatilini yapıyor, gece de eğleniyor, para harcıyor, ama sayıları az.
2- Parasız tatilciler var otelden dışarı çıkmadığı gibi otelde de 1 kuruş para harcamıyor
3- Akullı tatilciler en uygun şartlarda yazlık kiralama, karavan, uygun otel vs seçeneklerinden en uyunlarını buluyor dışarıda da akıllı harcama yapıyor.
4- Kendi yazlığı olanlar tatil yörelerinde kuru kalabalık yapıyor pek para bırakmıyor.
Turizmci iş dönsün diye iş yapıyor, çok borçlu dedi. Henüz para kazanamamışlar.
Yabancı turist sayısı bu sene nasılmış, azalma var mı
belki yurdışı da bizim gibi fakirleşmiştir
Askerlik bazı ülkelerde gönüllü bizde zorunlu, şimdi bedelli çıktı parası olan çok ilgisi yok ise az bir süre yapıyor. ABD'de gönüllü sayısı azalmış diye de haber vardı.
Mesela öğretim üyesi olmak da kısmen düzenlenmiş, iyi kötü bir kısım prosedürleri vs var. Bir çok meslekte yine düzenlemeler var.
Öte yandan iş veren olmak, iş adamı olmak gönüllülük, merak, imkan vs bir çok şeye bağlı. Öte yandan serbest piyasa düzeninde toplumun refahı, insanların hayatları bu iş insanlarına bağlı. Motivsasyonu biten işini büyütmez rolantiye alır veya küçülür ya da yabancıya satar. Bankacılık, sigortacılık ve bir kısım sektörler daha sıkı düzenlemeye tabi, yine çok büyük şirketler rekabet kurumu gözetimi altında ama ufak girişimlerde saldım çaıya mevlam kayıra sistemi geçerli.
Bir ara anahtar teslimi fabrika yapacağız sonra girişimcilere satacağız dendi, herhangi bir örnek var mı söylenmedi. Hazır kurulu ve işleyen tesisi iyileştirmek ve geliştirmek yeni pazarlar bulmak daha az riskli, ama sıfırdan bir iş kurmak gerçekten zor, bu yüzden aynı ailelerin elinde sermaye sürekli birikiyor olmalı. Para paraı bir şekilde çekiyor.
Discovery Chanel'de bir kaç girişimcilik programı vardı, gizli milyoner bir şehire gidiyor orada sıfırdan iş kurmaya çalışıyor. Başka seride başarılı bir oto servisçisi oto servis işini yapanların işleri iyileştiriliyordu. Dün de bir otecilik programına denk geldim.
Bebelerinin kumbarasını harcasalar 2 numara tatil yaparlar..
New York borsası düşüşle kapandı
WASHINGTON (AA) - New York borsası, artan resesyon endişeleri ve ABD'li bankaların hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek bilançolarının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.
Kapanışta Dow Jones endeksi, 140 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,46 azalışla 30.630,17 puana geriledi.
S&P 500 endeksi yüzde 0,30 azalarak 3.790,38 puana inerken, Nasdaq endeksi yatay bir seyir izleyerek 11.251,18 puan oldu.
ABD'de beklentileri aşan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkeyi resesyona sürükleyeceği endişesiyle endeksler negatif bir seyir izledi.
Ülkede dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yıllık yüzde 9,1 ile 41 yılın en yüksek artışını göstermesinin ardından üretici fiyatlarının da haziranda ivme kazandığı görüldü.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), haziranda aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 11,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş kaydetti.
Enflasyon göstergelerinin yüksek seyretmesi, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkı para politikasında daha da şahinleşebileceği endişelerini artırdı.
Para piyasaları bankanın temmuz toplantısı için 100 baz puanlık faiz artışını fiyatlarken Fed yetkililerinden bugün gelen açıklamalar 75 baz puanlık faiz artırım ihtimalini öne çıkardı.
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyon raporunun beklediklerinden kötü geldiğini, "büyük bir hayal kırıklığı" olduğunu belirtti. Haziran ayı enflasyon raporuna aceleyle tepki vermek istemediklerini kaydeden Waller, temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu ifade etti.
St. Louis Fed Başkanı James Bullard da 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu, şimdilik daha büyük bir faiz artışını desteklemediğini aktardı.
Öte yandan, ABD'nin büyük bankalarının ikinci çeyrek finansal sonuçları da piyasaların yönü üzerinde etkili oldu. Açıklanan bilançolara göre, JPMorgan Chase'in net karı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 28, Morgan Stanley'nin ise yüzde 29 azaldı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Habertürk'de şimdi konuşuyorlar, iddiaya göre Merkez Bankası'ndan bir iş adamı aranmış, biraz dolar satalım demişler.
Bana çok saçma gelmedi ama bu tip bir düzene geçtiğimizin açıklanması gerekir. İlişkiler ne şekilde olacak vs bilinse insanlar o düzene de uyar.
İnsan saçmalıkları veya sıradışılıkları filmlerde izlemekten hoşlanıyor. Geçen tesadüfen seyrettim bana güzel geldi.
>>>>>>>>
Uçuş Ekibi Filminin Bilgileri
Genç bir pilot, emre itaatsizlik sebebiyle hava kuvvetlerinden atılır ve bir hava yolu şirketinde ikinci pilot olarak çalışmaya başlar. Sert karakteri sebebiyle ekip arkadaşları ile pek iyi anlaşamaz. Asya'ya olan bir uçuş sırasında volkanik bir adada deprem olduğu haberi gelir ve ekip zor bir kurtarma görevi üstlenir. Ekibin bu felaketten kurtulmasının tek yolu birlikte hareket etmeleridir.
Orijinal Adı: Flight Crew
Film Dili: Türkçe Dublaj
Tür: Aksiyon , Macera , Dram
Kategori: Tavsiye Filmler
Yönetmen: Nikolay Lebedev
Benim de komplo teroilerime göre milleti dolara kasten yönlendiriyorlar, sonra bir şekilde düşmeye başlayacak, ama nasıl olaracak bilmiyorum. Bunu yapan adı kimliği olan insanlar mı yoksa üst akıl vs mi bilmiyorum.
Papa ben şeytanı tanıyorum adı soyadı belli gerçek bir kişi dedi sonra isim belirtmedi. Ben o tip bir şeye inanmıyorum, ama o şekilde de olursa şaşırmam.
Bu arada Biden tekrar boşluk ile el sıkışmış.
Kuran'da Hz. Yusuf'un hikayesi ahsen-ül kasas yani en güzel hikaye olarak anlatılıyor. Bence de güzel. Öte yandan her insan benim hikayem de güzel deme hakkına sahip olmalı, hayatım boyunca enayi yerine konuldum son dakikada uyandım der muhtemelen.
196. DERS (Kehf Suresi, 50 - 59) İblisin Gururu
https://kuran-ikerim.org/196-ders-ke...iblisin-gururu
Bir siyasetçi geçen yıllarda şöyle demişti.
1- Millet haklıdır
2- Milletin haklı olmadığı durumlarda 1 numaralı kural geçerlidir.
Bu turizmci kadar ağlayan bir kesin daha görülmedi dünyaları kazandılar hep ağlarlar.
Endeks longlari kol gibi zararla stop ettim.
Hisse seçimlerim fena değil gibi onlar devam.
Xles portföyü tukas demiştim daha geç değil demiştim. Pazartesi ve sonrası artık çok geç olabilir. Güzel kagitlar var arkadaşlar çok ucuza biraz bakın çalışın.
Iki bilanço once yakaladım. Yavaş yavaş topladım 8 ortalama 40 bin lot yaptım bekliyoruz bakalım.
Satışları patlıyor. Yeni fabrika açtı. İtalya kıtlık var. Domatese en büyük rakibi patladı yani.
Karlılığa yansıdığı zaman inanılmaz ama şu an 1 fk olabilir 2023 karı ile düşünürsek. Forward pe diyor kızıl gotlu İngiliz.
Tek sorun euro kuru o da ülke çapında milli sorunumuz zaten.
vadelide 2 günde 13.000 zarar yazdık..
10.000 daha aşağıda yer var der..ali acer info..
264 üzerinde durursa farklı.. göreceğiz..
Ben de 20 bini bıraktım bi de stop oldum acı acı girdi ama totalde viop portföyü bu zarara rağmen azalmadı kağıtlarım iyi durdu.
Buradaki çok değerli bi abeyim gibi pay vade long endeks short yapmış olsa idim bakiye +40 olacaktı.
Döner artık dedim dönmedi ne diyelim nasip viop pişmanlıktır.
Bende Ülker ve aefes vardı, ykb yeni başladım almaya. Sasa short yaptım güzel bıraktı kapattım.
Endeks long yerine short yapsam mükemmel oluyordu ama işte illa olmayacak. Ha geri dönüp baktım orada on kere o pozisyon gelsin gene long yaparım yani sistemime uydum ama pacal yerine stop gerekiyordu o psikolojiyi yönetemedik
Erdoğan: 15 Temmuz’un devamı olarak gördüğümüz bu enflasyon badiresini de geride bırakacağız.
F-16 satışınada ABD den veto gelmiş…
buralardan yakin vade endeks long poz yuklenip ha dondu donecek derken jeton biriktirmenin riskine girmeye gerek yok.bunlarin zirvede yaptiklari kudurukluk nasil riski yokmus gibi yasandiysa dipler denilen noktalarda da ayni seyi yapabilirler. uzak vade de long belki daha az risk tasir.onu da yapmak yerine hisse alirim daha iyi.acikcasi su an long donus baslasada kalici olacagina inancim yok.olasi tepki yukselislerinde yeniden trend uzerine cikamiyorsa hisseleri verip endeks short riski almayi tercih ederim.iyiye giden hicbirsey yok ulkede.
bist30 2940 zirvesinden 2526ya düşmüş... 250 günlük ema 2518de .. aslında yüzde20 bile düşmemiş henüz... bakalım tepki mi verecek yoksa devam mı .. sayın gmt nin belirttiği gibi eğer bir trend oluşmazsa ucuzun da ucuzu olduğunu unutmamak suyun karşısında değil akış yönünde olmak lazım diye düşünüyorum ytd