Sayfa 442/1003 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: Viop XLII

1. Yabancı turist sayısı bu sene nasılmış, azalma var mı
    belki yurdışı da bizim gibi fakirleşmiştir
    Hamdım Piştim Yandım

2. Askerlik bazı ülkelerde gönüllü bizde zorunlu, şimdi bedelli çıktı parası olan çok ilgisi yok ise az bir süre yapıyor. ABD'de gönüllü sayısı azalmış diye de haber vardı.

Mesela öğretim üyesi olmak da kısmen düzenlenmiş, iyi kötü bir kısım prosedürleri vs var. Bir çok meslekte yine düzenlemeler var.

Öte yandan iş veren olmak, iş adamı olmak gönüllülük, merak, imkan vs bir çok şeye bağlı. Öte yandan serbest piyasa düzeninde toplumun refahı, insanların hayatları bu iş insanlarına bağlı. Motivsasyonu biten işini büyütmez rolantiye alır veya küçülür ya da yabancıya satar. Bankacılık, sigortacılık ve bir kısım sektörler daha sıkı düzenlemeye tabi, yine çok büyük şirketler rekabet kurumu gözetimi altında ama ufak girişimlerde saldım çaıya mevlam kayıra sistemi geçerli.

Bir ara anahtar teslimi fabrika yapacağız sonra girişimcilere satacağız dendi, herhangi bir örnek var mı söylenmedi. Hazır kurulu ve işleyen tesisi iyileştirmek ve geliştirmek yeni pazarlar bulmak daha az riskli, ama sıfırdan bir iş kurmak gerçekten zor, bu yüzden aynı ailelerin elinde sermaye sürekli birikiyor olmalı. Para paraı bir şekilde çekiyor.

Discovery Chanel'de bir kaç girişimcilik programı vardı, gizli milyoner bir şehire gidiyor orada sıfırdan iş kurmaya çalışıyor. Başka seride başarılı bir oto servisçisi oto servis işini yapanların işleri iyileştiriliyordu. Dün de bir otecilik programına denk geldim.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Bebelerinin kumbarasını harcasalar 2 numara tatil yaparlar..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Yabancı turist sayısı bu sene nasılmış, azalma var mı
    belki yurdışı da bizim gibi fakirleşmiştir
    Ağustos pik zaman oluyor. İstatistikler geç geliyor. Haftaya BBHT'ye çıkanlar tatil yeri gözlemlerini anlatır anlarız. Bir söyleşide İngilizler geldi dendi ama kaçırdım.

5. New York borsası düşüşle kapandı

WASHINGTON (AA) - New York borsası, artan resesyon endişeleri ve ABD'li bankaların hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek bilançolarının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 140 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,46 azalışla 30.630,17 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,30 azalarak 3.790,38 puana inerken, Nasdaq endeksi yatay bir seyir izleyerek 11.251,18 puan oldu.

ABD'de beklentileri aşan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkeyi resesyona sürükleyeceği endişesiyle endeksler negatif bir seyir izledi.

Ülkede dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yıllık yüzde 9,1 ile 41 yılın en yüksek artışını göstermesinin ardından üretici fiyatlarının da haziranda ivme kazandığı görüldü.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), haziranda aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 11,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş kaydetti.

Enflasyon göstergelerinin yüksek seyretmesi, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkı para politikasında daha da şahinleşebileceği endişelerini artırdı.

Para piyasaları bankanın temmuz toplantısı için 100 baz puanlık faiz artışını fiyatlarken Fed yetkililerinden bugün gelen açıklamalar 75 baz puanlık faiz artırım ihtimalini öne çıkardı.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyon raporunun beklediklerinden kötü geldiğini, "büyük bir hayal kırıklığı" olduğunu belirtti. Haziran ayı enflasyon raporuna aceleyle tepki vermek istemediklerini kaydeden Waller, temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu ifade etti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu, şimdilik daha büyük bir faiz artışını desteklemediğini aktardı.

Öte yandan, ABD'nin büyük bankalarının ikinci çeyrek finansal sonuçları da piyasaların yönü üzerinde etkili oldu. Açıklanan bilançolara göre, JPMorgan Chase'in net karı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 28, Morgan Stanley'nin ise yüzde 29 azaldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

6. Habertürk'de şimdi konuşuyorlar, iddiaya göre Merkez Bankası'ndan bir iş adamı aranmış, biraz dolar satalım demişler.

Bana çok saçma gelmedi ama bu tip bir düzene geçtiğimizin açıklanması gerekir. İlişkiler ne şekilde olacak vs bilinse insanlar o düzene de uyar.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Habertürk'de şimdi konuşuyorlar, iddiaya göre Merkez Bankası'ndan bir iş adamı aranmış, biraz dolar satalım demişler.

Bana çok saçma gelmedi ama bu tip bir düzene geçtiğimizin açıklanması gerekir. İlişkiler ne şekilde olacak vs bilinse insanlar o düzene de uyar.
    Bana da böyle haberler biraz bilincli yaptırılıyor olabilir gibi geliyor. Normal seyirde böyle bir durumun yaşandığı durumda işadamları birbirine haber verir ve o gün USD nasıl olur sizce ?

8. İnsan saçmalıkları veya sıradışılıkları filmlerde izlemekten hoşlanıyor. Geçen tesadüfen seyrettim bana güzel geldi.

>>>>>>>>
    Uçuş Ekibi Filminin Bilgileri

Genç bir pilot, emre itaatsizlik sebebiyle hava kuvvetlerinden atılır ve bir hava yolu şirketinde ikinci pilot olarak çalışmaya başlar. Sert karakteri sebebiyle ekip arkadaşları ile pek iyi anlaşamaz. Asya'ya olan bir uçuş sırasında volkanik bir adada deprem olduğu haberi gelir ve ekip zor bir kurtarma görevi üstlenir. Ekibin bu felaketten kurtulmasının tek yolu birlikte hareket etmeleridir.

Orijinal Adı: Flight Crew
    Film Dili: Türkçe Dublaj
    Tür: Aksiyon , Macera , Dram
    Kategori: Tavsiye Filmler
    Yönetmen: Nikolay Lebedev

Sayfa 442/1003 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •