@alloffs un sistemi
https://pbs.twimg.com/media/DFFHmoiWAAAX0h4.jpg
Printable View
@alloffs un sistemi
https://pbs.twimg.com/media/DFFHmoiWAAAX0h4.jpg
Sevgili Erhan Hocam,
Bu alemdeki bilginizi ve paylsiminizi hep takdir etmisimdir. Ancak, tahtayapici ile alakali sorunuzda bir tecrube eksikligi seziyorum. Hersey sizin dusundugunuz kadar basit ve duz mantik degil buralarda. 12,5 TL'den TOFAs alip, 2,3 TL ye indigini gordu bu gozler. Daha sonra da 50 TL den satip cikmistim. Sen neden bahsediyorsun!!!
Adamlarin elinde (almost) sinirsiz para varken, siz hangi sermaye ile onlarla asik atabileceginizi dusunuyorsunuz? Bilgi onemlidir, ama asla ve kata hersey degildir.
Vesselam,
freesky
Sn Hocam,
Iste borsa budur. Sectiginiz kagit herseydir, yeterince zamaniniz oldugu surece eninde sonunda kagitlar ederini bulacaktir. Bir ekonomi profesoru, sanirim Asaf Savas Akat, Ekonomi dergisinde yazmisti eski yillardan birinde: "Bana emaille ulasip, tuyo isteyenler oluyor. Halbuki onu bilseydim burada uc kurusa bu makaleyi yazarmiydim" mealinde bir yazisini okumustum. Cok guzel bir ders oldu bu bana. Cok bilen, cok kazansaydi, bugun hicbir araci kurumda analist kalmazdi yada ekonomi profesorleri parayi koyacak yer bulamayacaklardi. Yada, Erhan Hoca emekli olmus, mesajlarini bize Hawaaii'den gonderecekti. :plc:
Ama forumlardaki yazilara bakinca, atyarislarindaki buyuk bir kitlenin buraya tasindigini dusunmeye basladim. Adam resmen tempo tutuyor, "ayrilda gel kizim, kop da gel" diye. Cok degerli, bilgili, dolu dolu yazilar elbette yok degil. Ancak. hisse topiklerine gidip bakin, ne dedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Bir hafta beklemis, cikmadi diye kagidini satiyor vatandas. :kahkah: :kahkah: :kahkah: Yani, alacak, bir hafta icerisinde tavandan veripo, baska tavanlik kagitlar kovalayacak. Haftada 20% kazanma hayalini MIlli Piyangi bile kurdurmuyor insana, el insaf ya Hu!!
Esiniz afiyetle yesin temettulerini, 20 kusur yilliik cefanin bir de sefasi olacak illa ki. :) Umarim ders olur bizlere...
Kalin saglicakla,
freesky
*halk yatırım, alkim kimya için tavsiyesini 44,90 tl hedef fiyatla 'al' olarak başlattı
Otokar
Kapanış (TL) : 127.5 - Hedef Fiyat (TL) : 89.1 - Piyasa Deg.(TL) :
3060 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 10.19 ?
OTKAR TI Equity- Öneri :SAT Get.Pot.%: -30.12 Analist:
esirinel@isyatirim.com.tr
SSM Altay Tankı seri üretim ihalesine 3 şirketi davet edildi
Habertürk'ün haberine göre Altay Tankı seri üretim ihalesine
Otokar, BMC ve FNNS davet edildi. Haberde ayrıca şirketlerin ayrı ayrı
teklif verebileceği gibi Otokar'ın BMC ile yada 3 şirketin ortak bir
konsorsiyumla ihaleye girebileceğine yer verilmiş. SSM'nin strateji
belgesine göre SSM 2017 yılı içerisinde seri üretim için imzayı atmayı
ve 2020 yılında 15 tankın üretimine başlamayı hedefliyor. Altay tankı
için ilk seride 250, toplamda 1000 tank üretilmesi planlanıyor. "
Blogdaki yeni yazı.
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....k-hep-ayn.html
Cok eski zamanlardan elbetteki haberdar degilim
Ama durup dururken elger yeni ve hacimsiz degilse hicbir hisse
Durup dururken 12 den 2 ye dusemez.
Ya fazla degerlenmistir o yuzden dusmustur ya bilanco kotudur yada kriz yada kotu bir haber gelmistir.
Eger hisseler hicbir gerekce olmadan spek satti diye 12 den 2 ye dusecekse boyle borsada ne uzun ne kisa hic yatirim yapilmamali.
O gunun tarihini hatirliyorsan merak ettim incelemek isterim.
Benim makalede anlattigim sey hersey yolunda ve iyi iken hangi spegi getirirsen getir bos.
Ayrica duz mantik yaptigimi sanmiyorum isin ic matematiksel detayini anlamaya calisiyorum.
Yok yaw duser o demek daha duz mantik oluyor sanki abi ?