erhan bey, sen ve bende dahil olmak üzere alım satım emirlerinin yığıldığı aracı kurumlarda dahil olarak
bankalar, portföy yat.ortaklıkları ,fonlar, citi ve deutsche gibi meryll gibi global ölçekde müşterileri adına ve kendi fonları namına tüm dünyada hisse toplayan ve satan kurumlara genel adıyla tahta yapıcı diyoruz,
amatör yatırımcıya danışmanlık yapan aracı kurumların dahi algılarını etkileyebilen deutsche gibi global yatırımcılar burada oyunu kuran dünyadaki alınıp satılabilen tüm menkul değerleri borsa mecrasında trade edebilen müteahitlerdir, bizler onların kurduğu oyun masasına zar atıyoruz
bu kurumlar tahtada derinlikli alış ve satış yaratabilen kademeleri oluşturabilen doldurup boşaltabilen volümlü emirler yaratabilirler tahtayı tek başlarına sürklase edebilecek sallayacak yada pik yaptıracak algıyı oluşturabilen yatırımcı çekebilecek yada dökebilecek güce sahipler
mesela senin x tahtasına yatırdığın parayı çok rahatlıkla ısrarlı satış baskısıyla maliyetinin altına itebilir buharlaştırabilirler, ekranda haftalar ve aylarca maliyetinin altında bir portföy yatırımı görebilrisin !
pekii sen ne kadar bekleyebilirsin ? onlar bu zaman zarfında farklı tahtalarda milyonlarca kez işlem yaptılar ve para kazandılar !
işte bu yüzden spekülasyon mekanizmasının içinde değilim artık, bilmem anlatabiliyormuyum ? onlar istediği müddetçe kazanırsın bunu kabul etmek gerek
ben artık şirket ortağıyım hisselerimi artırmak ve kardan daha fazla pay almak tek hedefim dediğin anda borsa sana birşeyler vermeye başlıyor, ben artık bu level a atladım
sağlıkla kal
Yer İmleri