Sayfa 88/157 İlkİlk ... 3878868788899098138 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bir sorum var yıllarca eski borsacılarda gördüğüm birşey bu büyük ihtimal yeni arkadaşlarda duyuyor ve anlam veremiyordur.

TAHTA yapıcı ? kimdir nedir nasıl birşeydir. Böyle birisi varmıdır varsa ne yapıyordur yapıyorsa neden yapıyor yaparken hangi yolu izliyor ve bunu gerçekleştirirken nasıl para kazanıyor birisi açıklayabilirmi ?

Yıllar yıllı herkesin dilinde bir tahta yapıcı furyası var ama kimsede yaw bu tahta yapıcılık nasıl birşey nasıl para kazanıyor diye sormuyor ?

Sanki riski çok düşük bir biçimde tahtayı kaldırıyor da ee bizim kylerden bu hisseyi alıyor sonra elıne bosaltıyor deniliyor genellıkle.

Peki ama okadar mılyon TLlerle herhangibir hisseyi alarak yukarı sıçratmak ve bunuda bazı ky'lerin alacağını düşünerek bu riski üstlenmek mantıklımı ?

erhan bey, sen ve bende dahil olmak üzere alım satım emirlerinin yığıldığı aracı kurumlarda dahil olarak
    bankalar, portföy yat.ortaklıkları ,fonlar, citi ve deutsche gibi meryll gibi global ölçekde müşterileri adına ve kendi fonları namına tüm dünyada hisse toplayan ve satan kurumlara genel adıyla tahta yapıcı diyoruz,

amatör yatırımcıya danışmanlık yapan aracı kurumların dahi algılarını etkileyebilen deutsche gibi global yatırımcılar burada oyunu kuran dünyadaki alınıp satılabilen tüm menkul değerleri borsa mecrasında trade edebilen müteahitlerdir, bizler onların kurduğu oyun masasına zar atıyoruz

bu kurumlar tahtada derinlikli alış ve satış yaratabilen kademeleri oluşturabilen doldurup boşaltabilen volümlü emirler yaratabilirler tahtayı tek başlarına sürklase edebilecek sallayacak yada pik yaptıracak algıyı oluşturabilen yatırımcı çekebilecek yada dökebilecek güce sahipler

mesela senin x tahtasına yatırdığın parayı çok rahatlıkla ısrarlı satış baskısıyla maliyetinin altına itebilir buharlaştırabilirler, ekranda haftalar ve aylarca maliyetinin altında bir portföy yatırımı görebilrisin !
    pekii sen ne kadar bekleyebilirsin ? onlar bu zaman zarfında farklı tahtalarda milyonlarca kez işlem yaptılar ve para kazandılar !

işte bu yüzden spekülasyon mekanizmasının içinde değilim artık, bilmem anlatabiliyormuyum ? onlar istediği müddetçe kazanırsın bunu kabul etmek gerek

ben artık şirket ortağıyım hisselerimi artırmak ve kardan daha fazla pay almak tek hedefim dediğin anda borsa sana birşeyler vermeye başlıyor, ben artık bu level a atladım

sağlıkla kal
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın ctugrul ;

İletinizden sonraki gönderilerimde sorunuzu cevapladığımı düşünüyorum.

Sayın hayrii,

1- yaptığım hesaplamalar ve verdiğim oranlar "hisselerin 3 ay sonunda tavizsiz satılmasına göre" düzenlenmiştir.

2- aracı kurumunuzdan, matriks ya da fasweb programı kullanan bir arkadaşınızdan verileri kolayca bulabilirsiniz AMA....benim tecrübem bu 2 programın verilerinin zaman zaman "saçmaladığı" yönünde... Bunun dışında ücretsiz bir site bilmiyorum fakat zaman zaman iş yatırım, garanti vb. sitelerden temettü verileri paylaşıldığını görüyorum; bakmak lazım....

lütfen yanlış anlamayın....Yukarıda anlattığım örneklerde görüldüğü gibi uzun vadede AYLIK ORT. GETİRİ % 13 civarındadır. 10.000 TL aylık ort. 1.300 TL kazanacak demektir. Buna rağmen � programa 3 ayda 1 70 TL� vermeyi çok görmemek lazım.

Programı kullanmanın bir diğer avantajı ise şudur : Burada paylaştığım çalışmalar "temel formdur" ; çok basit değişikliklerle getirilerde artış sağlamak mümkündür. Bu nedenle kendi araştırmanızı yaparak özgün formülünüzü geliştirme fırsatınız da olur..

bol kazançlar.......
    Teşekkürler

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. bilgilendirme için teşekkürler gunaydın hocam.

Lakin sana özel değil böyle düşünen herkese söylüyorum bunları.

Benim ikna edici matematiğe ihtiyacım var. Herhangibir fon sahibi olsan dahi bunun matematiksel olarak gerçekleştirilmesi güç ve zor geliyor.

Mesela kendini fon gibi düşün. X hissesi olsun bu hissede bilancoda karlarını bır oncekı döneme göre %50 arttırmış olsun.

5 lıradan ben aldım. Hadi beni bıktır bezdir veya malımı çal.

Ne kadar indirebilirsin bu hisseyi unutma tahtada başka fonlar baska insanlar da var.

BU çok mantıksız tutamaz o hisseyi aşağıda.

Ha ama dersenki karı önceki dönemle aynı gelen bir %0 arttırmış hisseyi aldım 5 lıradan. Ozman bu hisseyi aşağıya itip orda tutabilir. uzunca bir süre. ANcak burada bir suçlu ararsak bu fon değil senin karini arttırmayan bir hisseyi almış olmandır. Yani ben suçluyumdur.

Hisseyi aşağı iten fon değil. Benim anlatmaya calıstıgım şeyde budur. Mesela tupras gayet güzel bir bilanco yayınladı.

Bunu ilk bilanco geldiğindede topıkte konusmustuk. Hadi indirsin ne kadar indirebilecek ne yapabilecek.

Bilancosunu arttıran hisseyi baskılayamazlar ellerinde patlar. Onlar zarar eder.

Yatırımcı uyanık olup karını arttırmış şirketi almaz, sonra zarar ederse vahy ben değil tahta yapıcılar batırdı diyor.

Ulen senın aldıgın şirketin karlılıgı bir önceki döneme göre artmışmı önce ona bak ondan sonra hata tahta yapıcıdamı sendemı gör.

Mesele bu.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    erhan bey, sen ve bende dahil olmak üzere alım satım emirlerinin yığıldığı aracı kurumlarda dahil olarak
    bankalar, portföy yat.ortaklıkları ,fonlar, citi ve deutsche gibi meryll gibi global ölçekde müşterileri adına ve kendi fonları namına tüm dünyada hisse toplayan ve satan kurumlara genel adıyla tahta yapıcı diyoruz,

amatör yatırımcıya danışmanlık yapan aracı kurumların dahi algılarını etkileyebilen deutsche gibi global yatırımcılar burada oyunu kuran dünyadaki alınıp satılabilen tüm menkul değerleri borsa mecrasında trade edebilen müteahitlerdir, bizler onların kurduğu oyun masasına zar atıyoruz

bu kurumlar tahtada derinlikli alış ve satış yaratabilen kademeleri oluşturabilen doldurup boşaltabilen volümlü emirler yaratabilirler tahtayı tek başlarına sürklase edebilecek sallayacak yada pik yaptıracak algıyı oluşturabilen yatırımcı çekebilecek yada dökebilecek güce sahipler

mesela senin x tahtasına yatırdığın parayı çok rahatlıkla ısrarlı satış baskısıyla maliyetinin altına itebilir buharlaştırabilirler, ekranda haftalar ve aylarca maliyetinin altında bir portföy yatırımı görebilrisin !
    pekii sen ne kadar bekleyebilirsin ? onlar bu zaman zarfında farklı tahtalarda milyonlarca kez işlem yaptılar ve para kazandılar !

işte bu yüzden spekülasyon mekanizmasının içinde değilim artık, bilmem anlatabiliyormuyum ? onlar istediği müddetçe kazanırsın bunu kabul etmek gerek

ben artık şirket ortağıyım hisselerimi artırmak ve kardan daha fazla pay almak tek hedefim dediğin anda borsa sana birşeyler vermeye başlıyor, ben artık bu level a atladım

sağlıkla kal
    Çok güzel özetlemişsiniz Sayın Günaydın,
    90 yıllarda borsa henüz bu kadar derinleşmemişken bir de çakal tahta yapıcılar vardı. Bildiğin spekülatör manipülatör olan derinliği ciddi az olan hisselerde kaldır indir yapıp KY'yıgel gel hareketi ile ağlatan yok eden tiplerdi bunlar. Borsa derinleştikçe yok olup gittiler ama bir sürü günlük veya kısa vadeli trade eden kişiyide tükettiler. Borsa kumardır efsanesi o günlerden yadigardır. Bunların kuyruğuna takılıpta yok olup gidenlerden yadigardır.

O yok olup gidenlerin yerini bugün kısmen de olsa, yine günlük veya kısa vadeli trade edipte bu trade'lerini işte bugünün modası olan robotlara, yazılımlara bağlayan daha gelişmiş versiyondaki traderlar aldı. Hadi bunlar akıllı, teknolojiden anlayan adamlarda halen seans salonlarına takılan oradaki 25-30 yaşındaki sözde yatırım uzmanının lafıyla hareket edipte gün içinde alıp satarak para kazanacağını zannedenlere ne demeli? Bunların içinden para kazanan hep çok azdır. Ama para kazandığını iddia eden hep çok fazladır.

Borsa derinleştikçe, çakalların yerini Sayın Günaydın'ın belirttiği gibi gerçekten gücü olan piyasayı istediğinde yönlendirebilen, senin benim evime kurduğum robotların alasını kullanan büyükler aldı. Öyle büyükler ki, tekniğe bakıpta şurdaydı, burda olmalı yaklaşımlarıyla para kazanmaya çalışanların baktığı o noktalara karar verip döndürebiliyorlar, bizde yeni noktalara bakıp bundan sonra şurada olacak diyoruz.

Bu döngünün içine girdin mi para kaybetmen büyük olasılık.

Bu günlük veya kısa süreli trade'lerden bayağı para kaybettikten sonra, uzun süre önce kendime göre benimsediğim birkaç temel kural var kendime göre uyguladığım;

1- Borsaya asla kısa süre sonra ihtiyacın olacak parayla girmeyeceksin. Gireceğin para mümkün mertebe, senin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak paranın bir parçası olmayacak.
    2- Temel analiz mutlaka yapacaksın, gelişmeleri izleyeceksin. Kendine göre doğru olduğuna inandığın noktadan gireceksin.
    3- Çıkış stratejin ve zaman-karlılık marjın önceden belli olacak
    4- Belirlediğin noktadan sonra piyasa hala aksi yönde devam ediyorsa bile panik yapmayacak ve bekleyeceksin. Zira 1. madde bekleyebilmen için var.
    5- Belirlediğin zaman-kar marjını yakaladığında çıkış yapmakta tereddüt etmeyeceksin. Zira 3. madde bunun için var.
    6- Sen çıktıktan sonra piyasa yükselmeye devam etse bile arkana bakmayacaksın.
    7- Hep sabırlı ve disiplinli olacaksın. Hiç bir koşulda panik yapmayacaksın. Bunu yapabilmek için 1.maddeye uyacaksın. Yoksa zaten yapamazsın.
    8- Temettü için yatırım yaptıysan, şirket finansallarını/bilançolarını/şirketin içinde bulunduğu sektörle ilgili koşulları/şirketle ilgili haberleri vb. sürekli takip edeceksin. Bunlarda bozulma gördüğün zaman vedalaşmayı bileceksin. Bozulmadığı sürece, hissede kalma sabrını göstereceksin.

Eğer genç birisi isen ve elinde borsaya ayırabileceğin toplu para yoksa, mümkün mertebe her ay gelirinden bıkmadan usanmadan belli bir miktar para ayırıp hissenin fiyatına bakmadan çok uzun vadede, güçlü bir şirketin hissesini alacaksın. Temettü aldıkça onunla da hisse alacaksın. Bunu yapabilirsen sonuçlar seni çok şaşırtacak. Yapabilirsen diyorum çünkü çok zor iştir. Büyük disiplin gerektirir. Öyle robotlarla çalışma veya günlük trade'in janjanlı havasınıda vermez insana.

Bunun canlı örneği benim eşimdir. 21 yıl boyunca maaşından bıkmadan usanmadan İŞ C hissesi almıştır. Yaptığının arkasında hiç bir strateji, temel veya teknik analiz yoktur. O ay fiyatı ne ise, maaşından arttırdığı ile öylesine almıştır. Şu anda kendi emeklilik maaşının 1,85 katı temettü alıyor.

Kalın sağlıcakla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bilgilendirme için teşekkürler gunaydın hocam.

Lakin sana özel değil böyle düşünen herkese söylüyorum bunları.

Mesele bu.
    seni çok çok iyi anlıyorum erhan bey samimiyetimle yazıyorum

borsada elbette trade ederek para kazanmak mümkün, ancak speğin nereden dönüp nereden yürüyeceğini anlık takip etmek gerekiyor, bu meşakkatli bir iş ve 7/24 yoğunlaşmak gerek

bunun yerine hedeflenen kağıtlardan para kazanmanın yolu belli zaten, seninde tecrübe ettiğin üzere

- büyümek için çektiği krediyi ödemekte zorlanmayan

-bataktan çıkan

-şirket evliliği yapan

-ihracat rakamlarını kontratlarını artıran

-gayrimenkul varlık satışı yapan

-iştirak hisselerini yada yan şirketini satan

-astronomik ölçekde bedelsize giden yada uzun yıllardır biriktirilen temettüyü blok olarak ödeme kararı alan şirket hisseleri rahatlıkla algı yönetimiyle speküle edilir ve hacim artar

bu saydığımız hareketlerin özü kasaya yada sermayeye para girecek olmasıdır, ancak kalıcı primler yaratılmaz bariz spelülatif fiyatlamadır birilerine mal verilirken birileride maliyetlerine göre satmaya başlar

ancak daima kalıcı hareketler kollanmalı sermaye değeri korunmalıdır diyorsak şirketin ciro ve karlılık hanesindeki tablo yanısıra finanse edilebilir borçları stok hareketleri hiçbir zaman yanılmayacağımız primleri verir bize, belki vade uzar ancak hisse mutlaka ve mutlaka hakettiği değerlemeye varır

yani lafın hülasası , trade ederkende sağlamcıydım 4 büyüklerin dışına asla çıkmadım, iş c den, afyondan, bolu dan tüpraş tan toaso dan para kazandım ancak ne vaderderse etsin asla patron hisselerine girmedim, gezi olaylarındaki şok piyasa çalkantısında sermaye kaybım bana artık trade borsacılığının türkiyede küçük yatırımcı için sona erdiğini çok açık anlatıyordu bende tamamen temettü yatırımına yöneldim ve çok şükür taşıyabileceğim bir kayıpla kurtuldum.

iyi akşamlar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Eğer genç birisi isen ve elinde borsaya ayırabileceğin toplu para yoksa, mümkün mertebe her ay gelirinden bıkmadan usanmadan belli bir miktar para ayırıp hissenin fiyatına bakmadan çok uzun vadede, güçlü bir şirketin hissesini alacaksın. Temettü aldıkça onunla da hisse alacaksın. Bunu yapabilirsen sonuçlar seni çok şaşırtacak. Yapabilirsen diyorum çünkü çok zor iştir. Büyük disiplin gerektirir.
    Bunun canlı örneği benim eşimdir. 21 yıl boyunca maaşından bıkmadan usanmadan İŞ C hissesi almıştır. Yaptığının arkasında hiç bir strateji, temel veya teknik analiz yoktur. O ay fiyatı ne ise, maaşından arttırdığı ile öylesine almıştır. Şu anda kendi emeklilik maaşının 1,85 katı temettü alıyor.

Kalın sağlıcakla
    bilmukabil sizlerde sağlıkla kalın beyefendi

bende eşimle birlikte eşiniz hanımefendiyi tebrik ediyor azmini takdir ediyoruz, bahsettiğniz gibi sabır işidir bir an kırılma noktasında bıraktığınız anda tüm birikiminiz heba olur.

eyvallah

7. bende sizi anlayabiliyorum traderlik gerçekten zor bir iş ve yapılası bir iş değil gibi en azından sradan işinde gücünde olan insanlar için oldukça zor ve başarı oranı malesef çok düşük işin psikolojik boyutu çok fazla etki gösteriyor ve bu zaaftan ötürü para kaybına sebebiyet veriyor. Hele günlük bir kaç günlük alış satışlar tam bir rezalet olur genellikle.

Bu sebeple manuel tradeyi aslen öneren bir prensibim yok. Benim insanlara stem ettiğim nokta ne yaparsak yapalım bu bizim suçumuz olmalı yani bir başkasına veya x bir bahaneye sebep bulmanın yanlış oldugunu düşünüyorum. Sorun bizde yani diyeceksinki benim psikolojim bunu kaldırmıyor hatalı işlem yapıyorum bitti. Veya işte yapamıyorum ugraşamıyorum yanlış yerde alış ve satış yapıyorum. Yani kendimizi suöçlamamız lazım bence başarıya ve doğru yola ancak böyle ulaşabiliriz. Bir iştede illa başarıya ulaşacağız diye birşey yok ama bir başka bahaneye sıgınmaktansa gelişmemiz için hatayı kendimizde aramayı daha doğru bulmaktayım. Senin için söylemiyorum bunları genel konuşuyorum yani.

Mesela benim önerim Sanki traderliğe teşvik etmek gibi görülüyor. Traderliğin kafalardaki imaji ise genellikle olumsuz çünkü neredeyse borsacıların %85 'i trade etmiş ve büyük cogunlugu para kaybı yaşamıştır.

Traderlikte bence kendi içinde ayrılıyor. Belkide önerdiğim yöntemin adı traderlik değil ama genel hatlarıyla öyle gibi algılanıyor.

Mesela ben yatırımcılara şunu öneriyorum hissenin bilancosuna bakar uygun noktadan alımını yaparsın 3 ay sonra gelen bilancoya bakarsın yine karı artmışsa devam hiç satma bir sonrakıne bakarsın iyi ise devam hiç satma bu şekilde 5 yılda elinde tutabilirsin.

veya alırsın hisseyi 3 ay sonra gelen bilanco kötü gelir satar bir başkasına değiştirirsin. Dikkat eddin işin içinde teknik analiz vesaire hiçbirşey sokmadım. Sadece bilancoya baktım iyi ise tutum kötü ise değiştirdim. Benim tavsiyem yatırımcılara budur.

Burada yatırımcıyı belli bir kalıbada sokamıyoruz aldıgı bir hisse eğer iyi bilancolar yayınlamaya devam ederse bu yatırımcı uzun vadeli yatırımda yapmış olabiliyor. Eğer kötü giderse 3 ay sonra değiştirdiği için kısa vadeli yatırım da yapmış oluyor.

Bence yatırımcılar kendini bir kalıba sokmaya zorlamamalı rahat ve özgür davranmalı bir yere aidiyet duygusu içinde hareket etmemeli beynini özgür bırakmalı mantıklı olan şekilde hareket etmeli. Buda öyle tahmin ediyorum ki başarıya götürecektir bizleri.

Bu sebeple ben "uzun vadeli yatırımcılık yoktur" cümlesini daha önce kullanmıştım. Şimdi ne güzel yazıyordun bozdun bak yine diyenleriniz olabilir. Emin olun bozma peşinde değilim neden bu cümleyi kurdugumu acıklayayım. Uzun vadeli yatırımcıyı uzun vadeli yapan şey hissenin kendisidir. Yani aldıgınız hisse eğer iyi bilancolar yayınlamaya devam ederse tutarsın tutugun için uzun vadeli yatırımcı olursun. Eğer hisse senedin kötü bilanco yayınlarsada satarsın uzun vadeli yatırımcı olamamış olursun.Bu sebeple bence uzun vadeli yatırımcılık aslen yoktur. Yani kimse ben uzun vadeli yatırımcı olarak girdim bu işe diyemez. BU bir niyet olabilir sadece.

Mesela dersinki ben uzun vadeli yatırımcı olma niyetiyle hisse alıyorum bu gayet doğaldır. Fakat aldıktan sonra olduda şirketin zarar açıkladı veya kötü bir olay yaşadı. Ozman satmalısın Uzun vade niyetiyle almıştın ama hisse buna izin vermedi. Olabilir bir başka hissede aynı niyeti güdersin. Bunu niye dile getiriyorum bazı yatırımcılar. uzun vade olayına öyle takılmışlar ki adamin hisse senedi fetöden kapanacak satmıyor. Niye ee uzun vadeli yatırımcılık olmaz ozman ben kendime söz verdim tek bir lot dahi satmayacam dedim diyor.

Yani beynin işlevi ortadan kalkmış mantık akıl algısı ortadan kalkmış. Böyle insanlar yok zannediyorsunuz sürüyle var. Kısaca Kendimizi bir kalıbın içinde hissetmeye zorlamamak lazım özgür davranmak lazım aidiyet duygusu içinde olmak zorunda değiliz. Birilerinin kötü gördüğü şey alslında senin için cok iyi olabilir veya birilerinin iyi gördüğü şey senin için kötü olabilir. birşeylere biryerlere ait olmak zorunda değilsin. Daha önce bir video paylaştım zekanın tanımıyla ilgili diikat ettiyseniz oradan farklı birşeydende bahsediyor. Mesela diyorki toplumun kabul ettiği şeyin doğru oldugunu nerden biliyorsun ? ilginç bir yaklaşım sergiliyor aslında tekrar izleyin farklı bir bakış açısı katıyor insana.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Günümüzde herşey hızlı değişiyor, bu yatırım alanında da böyle....Eskiden herşeyi bizzat yaşayarak öğrenmek gerekirdi, şimdi öyle değil.....

En son gördüğüm örnek şu : "bir işte ustalaşmak için 10.000 saat gerekir" kuralını duymuşsunuzdur. “10.000 saat kuralı”nı unutun. Ya 20 saatte yeni bir beceri edinmek mümkünse?" Lütfen alttaki linke tıklayın :
    http://www.hepsiburada.com/ilk-20-saat-p-HBV000006HWER

İşin başı merak......

trade konusuna gelince...... Artık trade de öğrenilebilir durumda......2016 yılında Yaşar ERDİNÇ’in verdiği online TEKNİK ANALİZ eğitiminde katılımcılara 3 adet formül verdi ve “eğer bu formülleri uygularsanız %75-80 oranında başarı oranınız olacak” dedi. Daha sonra ise aşağıda linkini verdiğim videolarda sonuçları değerlendirdi :

https://www.youtube.com/watch?v=bRuE-Dbpvh0

https://www.youtube.com/watch?v=adz7ivwanyE

Eğer sıkılmadan izlerseniz uygun teknoloji ve eğitimle (yapabilen) insanların trader haline geldiğini göreceksiniz. ben yapamıyorum ama şimdilik...kendimi geliştiriyorum, araştırıyorum, nihayet bu sıralar okuduğum bir kitapta bakış açımın yanlış olduğunu anladım. yeni bakış açısıyla bilgileri tekrar değerlendireceğim.

özellikle gençler (ve kendini genç hissedenler) her konuda olduğu gibi bu konuda da eğer meraklı olurlarsa hiçbirşeyin yapılamaz olmadığını bilmeliler..... Sadece önfikirli olmamak biraz da eğitime para ayırmak lazım.

"olmaz olmaz deme, olmaz olmaz".

eşimin parasını ben yönetiyorum 20 yıldır. geçen yıl bu zamanlar portföy büyüklüğümüzü söyleme hatasını işledim ; 1 ay sonra işinden istifa etti, emeklilik yaşını çalışmadan bekliyor......

Bol kazançlı işlemler dilerim.

Sayfa 88/157 İlkİlk ... 3878868788899098138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •