Tcell ile ilgili bahsettiðiniz durumun bu yýldan itibaren kalmayacaðýný düþünüyorum. isgyo da daha detaylý bir inceleme yapacaðým,tavsiyemiz üzerine. Tesekkur ederim.
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tcell ile ilgili bahsettiðiniz durumun bu yýldan itibaren kalmayacaðýný düþünüyorum. isgyo da daha detaylý bir inceleme yapacaðým,tavsiyemiz üzerine. Tesekkur ederim.
Cevabýnýz için teþekkür ederim, dikkate alacaðým.
Özellikle hisse adeti konusunda kendime koyduðum katý kurallardan biri de 10 adet hisse adedini geçmemek. Her ay yaklaþýk 500-600 lira ayýrabiliyorum bu aþamada hisse alýmý için o nedenle bazý hisselerde ufak sembolik alýmlarla baþladýðým oluyor.
Portfoyumun beklenen yaklaþýk temettü geliri þuan için yýllýk 2050 TL, aylýk 170 TL. Hedef aylýk 4.000 TL, yol uzun..
Kasim ayý sonunda endeks 75000 altina dusmeye baslayinca alima basladim. 4000 tl ile basladim 1/3 luk alimlar yaptim. Her ay duzenli 400 tl ilave yapyiyorum. Þuan 10 hissem var bir. Hic bir zaman %100 hissede olmadim. Suan %60 dayim düþtükçe alimlar yapiyorum. Kendi hesaplarima göre karým %40 lara kadar cikti. Tek hatam oldu SASA da iki sefer trad ettim 3.de kacirdim.
Buda bana ders oldu. Uzun vadeli düþünülüyorsa satmayýn lotlari çoðaltýn. Þirketten beklentin bittiyse degistirilir o kadar.
LG-D855 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
selamlar
portföyünüzde diþe dokunur temettü ödeyen tek þirket çimsadýr, aksa ve trakya cam ancak çok iyi kar edilen dönemler ve eðer maliyetiniz düþükse tatmin edici olabilir, iþgyo bir gayrimenkul yatýrým ortaklýðýdýr yani sürekli proje gerçekleþtirmek için sermaye ihtiyacý olduðundan temettü getirisi cüzidir bu da doðaldýr.
petkim - isdemir -tcell ise çoðu zaman yatýrým ve ihale haberleriyle dönem dönem tahta performanslarý sergileyeceði beklentisiyle portföylere alýnan kaðýtlardýr !
sorunuzun özüne mukabele ettim ,yani çimsa dýþýnda uzun vadede diðerlerinden bir temettü kazanýmý beklentisi içine girmenize tereddütlü bakarým, ha prim beklentiniz varsa bunu bilemem, ama çimsa dýþýnda bunlara doyurucu temettü verimi yaratan kaðýtlar diyemem
saydýklarýnýzýn tümü belli dönemler tuttuðum kaðýtlardýr þahsi etüdümdür
temettü verimlerini mevduatla mukayese edersek son 10 yýl ortalamalarýna göre
iþ grubunda en verimli temettü kaðýdý iþyat dýr
oyak grubunda en verimli temettü kaðýdý adana dýr (ýrak suriye savaþý öncesi mardindi !)
sabancý grbunda en verimli temettü kaðýdý çimsa dýr
koç grubunda en verimli temettü kaðýdý tüpraþtýr
saygýlar
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Deðerli yorumlarýnýz için çok teþekkürler.
Amacým salt temettü deðil. Amacým temettü emekliliði. O nedenle sn.turkmen'in (lattedenborsaya.com) bahsettiði stratejiyi benimsedim,yani temettü dünü büyüten/buyutecek hisselere yatýrým yapýyorum. istatistik,Adana,mrdin bu stratejiye uygun deðil çünkü amacým en yüksek temettü verimini elde etmek deðil, sürekliliði olan,büyüyen,enflasyona ezilmeyen bir temettü geliri elde etmek.
Öncelikle þunu belirteyim : ben, sizlerin anladýðý anlamda, temettü yatýrýmcýsý deðilim. Bir cümleyle anlatmak gerekirse “temettü yatýrýmý bir havuzdur, içine bilenler düþer fakat beni ittiler”. Benim temettücülüðüm de biraz “sonradan olma” yani aslýnda ben büyüme+deðer karýþýmý bir formülle uzun vadeli hisse taþýyýcýsýyým. Fakat özellikle son 2,5 yýldýr yaptýðým çalýþmalar beni temettüyü hesaba katmam konusunda fazlasýyla ikna etti diyelim..
Klasik bir temel analizci ve meraklý biri olarak bu konudaki yayýn ve eðitimleri yakýndan takip ediyordum. Ýlk önemli deðiþiklik 2010 yýlýnda BORFÝN eðitim sitesini farketmem oldu. Buradaki temel analiz ile ilgili tüm eðitimleri aldým, bu sýrada FASWEB MALÝ ANALÝZ programýný kullanmayý ve verileri yorumlamayý öðrendim. Bu programla, bir döneme ait bilançolar geldiðinde, ORAN ANALÝZÝ yaparak iyi hisseleri bulmak ve bilançolarýna, haberlerine vb. bakarak yatýrým yapýlacak hisseler arasýnda seçim yapmak mümkündür.2014 sonunda ise YATIRIM STRATEJÝLERÝ eðitimlerine katýldým ve bu eðitimler sýrasýnda ise yeni bir programla tanýþtým : QUEENSTOCKS….. Bu programý aylarca kullanarak yüzlerce test yaptým.
Basit bir örnekle FASWEB ile QUEENSTOCK programlarýný karþýlaþtýrayým :
NET KARINI EN ÇOK ARTTIRAN ilk 10 hisseyi içeren bir portföy oluþturmak istediðinizi farzedeliM : Bu hisseleri her 2 programla da bulabilirsiniz ; ama QUEENSTOCKTA önemli bir þey daha yapabilirsiniz : Seçtiðiniz kriter(ler)e GÖRE, birçok bilgi yanýnda, GEÇMÝÞ GETÝRÝ PERFORMANSINIZI HESAPLAYABÝLÝRSÝNÝZ.
Teþekkür ederim sayýn Drizm.
Bende temelciyimdir, inanma ama onsuzda kalma þeklindeki yaklaþýmla tekniðide anlatan olursa dinlerim.
Birde merak ettim, bizler sizce temettü yatýrýmcýsý konusunu nasýl anlýyoruz. Kendimi dýþarýya nasýl anlatmýþým onu anlamak için soruyorum.
Cevap vermek istemezseniz anlayýþla karþýlarým.
Tekrar teþekkürler.
Yer Ýmleri