teşekkürler, bilgiler çarpışsın. hiç birimiz diğerine düşman değiliz.. amaç doğruyu aramak
teşekkürler, bilgiler çarpışsın. hiç birimiz diğerine düşman değiliz.. amaç doğruyu aramak
Bir sistemi algoritmayı stratejiyi test ederken görülmesi gereken kanunlar
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Arkadaşlar katkılarınız için teşekkür ederim.
“magnetron nedir ?” kaç kişi biliyor mesela..Ama bunu bilmemeleri insanların mikrodalga fırın kullanmalarına engel olmuyor, Fişi takıyor, 1 dk. Sonra malzemesini ısınmış olarak alıyor yetmez mi? Kullandığımız her şeyin “tüm özelliklerini” biliyormuyuz, mesela TV, uydu alıcı, cep telefonu, laptop vb. Ama yine de kullanıyoruz.
Benim yazdığım sistemi de bir “hisse makinesi” olarak düşünün, Hisseleri herhangi bir gün QUEENSTOCKS denen makineye atıyorum, çıkan hisseleri alıyorum ; borsa şu seviyedeymiş, tekniği kötüymüş, sahibi yaramazmış, yılda 2 sefer temettü veriyormuş, hep aynı hisseler çıkıyormuş, FED şunu demiş, FITCH bunu demiş, dolar uçmuş, altın kaçmış, ev daha çok getiriyormuş, arsa almak daha iyiymiş, o beğenmiş, bu şunu demiş…. Eyvallah düşüncelerinize saygım sonsuz lakin bu yöntem bunlarla ilgili değil….. Ben bu sistemi “çocuklarının geleceği için her ay bir altın kenara koyacak disipline ve bekleyecek sabıra sahip “ insanlar için anlatıyorum, ben de onlardan biriyim. Aşağıdaki hikaye sistemin “felsefesini” çok iyi açıklamaktadır :
http://www.kendinigelistir.com/sagir-kurbaga/
“Hangi gün başlayayım” sorusunu özellikle cevaplamıyorum, zira farklı tarihlerin kullanılması sistemi uzun süre çalışır halde tutacaktır.
Diğer bir konu “hisse bulma yöntemleri” ile ilgili…
20-30 yıl sonra KOAH, kanser olmak için nasıl bugün düzenli sigara içerek, 10-15 yıl sonra kalp krizi, felç geçirmek ya da daha ileride Alzheimer, demans gibi hst.ları garantiye almak için bugün kola, fastfood, şerbetli tatlı yiyip, sigara içip, spor yapmayıp, streeessssli işlerimizde çalışıyorsak ; bahsettiğim getirileri elde etmek için adı geçen programı almanız gerekir. Bulduğunuz siteler, hazırladığınız tablolar çok güzel, ellerinize sağlık..Ama ben alacağım hisseleri QUEENSTOCK’ta görmek isterim, size de en az birkaç dönem karşılaştırma yaptıktan sonra kullanmanızı önerebilirim. (istatistiksel olarak anlamlı olması için en az 40 adetlik test yapmanız gerekir ki, ancak o zaman kendi verilerinize güvenebilirsiniz).
Sizler için bir site yaptım :
http://www.temelanaliz3.com/
Bu sitedeki yazılardan yaralanacağınızı umuyorum (yoksa 220 lira boşa gidecek). Sitedeki aksaklıklar konusunda yardım ederseniz hayır demem.
Bol kazançlar……
web siten wordpress alt yapısıyla kurabilirsen daha güzel olacaktır bu sanırım wix ile kurulmuş.
wordpress olursa yardımcı olabilirim.
2. konuya gelecek olursak
Verdiğin örnek cok güzel bunda bir sıkıntı yok zaten bunu kullanmayın noktasında da değil kimse.
Sadece bardagın dolu tarafıyla beraber boş tarafınıda görmek lazım örnegın elbetteki mikrodalganın nasıl çalıştıgını tam olarak bilmiyoruz ama dikkat etmemiz gereken bazı hususlar oldugunu biliyoruz örnegın mıkrodalgada yumurta pişiremeyeceğimizi metal veya alminyum barındıran hiçbirşeyi sokmayacağımızı boş halde çalıstırmayacağımızı plastık bir kap kullanmayacağımızı meyve ve sebzelerin koyulmayacağını torbalar ve kagıt malzemeleri koymayacağımızı öğrenmek zorundayız.
Yani herhangibir makineyi kullanmadan önce kullanım talimatını öğrendikten sonra nasıl ve neşikle riskleri barındırabıleceğını öğrendikten sonra kullanmak daha akıllıca görünüyor yoksa hem kendimize hemde makineye zarar verebiliriz.
Kendimdende örnek verdiğim gibi algoritmik trade öğrenmek isteyen kişilere bu işi 10 kişiden sadece 1 kişinin yapabileceğini şu şu risklerin oldugunu vb durumları yazıyorum. Yani bardagın dolu tarafından ne kadar bahsetti isem boş tarafından bir okadar bahsediyorum.
BU vesile ile bu programı kullanacaklarda bu durumları göz onunde bulundursun. İlham noktasına gelirsek Bu sayfada benden başka motivasyon videosu paylaşan ikinci bir arkadaş görmedim. Yine aynı şekilde eleştirisel realist gerçeçi sorgulayıcı olan ikinci bir arkadaşta görmedim.
Yaptıgımız yapacağımız herşeyi sorgulamamız lazım bu herşey için geçerli. Aslında burada bir felsefeyide aşılamaya calısıyorum. Beni okuyanlar aslında herşeye ne kadar meraklı ve sorgulayıcı yaklaştıgımı görmesini ve kendilerinin bu noktada sorgulayıcı olmalarını istiyorum. Hiçbirşeye körü körüne inanmamaları ve araştırmalarını öğrenmelerini istiyorum. BU bana inanmaları noktasındada aynı açıkcası görüşlerimin eleştirilmesindende hoşnut oluyorum. Çünkü doğruyu ancak böyle bulacabileceğime inanıyorum.
Sonuç olarak hocam sizin buldugunuz ve testini gerçekleştirdiğiniz bu sistemin ufak kucuk bir versionunun testini 1 sene gerçekleştirirsek ve beklediğimiz performansı sergilediğinde bizlere vereceği ilhamı motivasyonu küçümsememek lazım.
Sonuç olarak insanlara bir önermede bulunuyoruz ve bunun testini real dunyaya uygun şekilde yaparak doğrulugunu ıspatlamak kadar güzel ve ilham vereci daha iyi bir yöntem oldugunu düşünmüyorum.
eski form sayfasında algoritmik tradenın neler kazandırıp kazandırmayacağı ile ilgili sanal bir yarışma yaptık kuralları ve işlemeleri ben yaptdım bır arkadaşımda yardımcı oldu gerçeğe en yakın sonuçları yazdık komısoyndan kaymasına kadar tum gıderlerı baz aldık yarışmada.
Tam bir sene boyunca ortalamada 9 kişinin her gun algoritmasının verdiği sinyalleri tek tek not aldık ve hesapladık.
ve bazı fikir ve cıkarımlar elde etmiş olduk. Aslında sizden istediğim şeyde bunun gibi birşey yöntem işe yararsa ne mutlu bize.
İncelemek isteyenler için yaptıgımız yarışma sayfasının lınkı eskı formdan
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=153590
EDİT: Yarışmada algoritma değiştirmek -5000 puan ile cezalandırıldı 3 algoritma değiştiren diskalifiye oldu. Yani algoritmaları 1 sene boyunca değiştiremiyorduk. Yarışma okadar gerçekçiydi ki tüm sinyaller resimli ıspatla işleniyordu resimsiz tum sınyaller ceza alıyor veya diskalifiye ediliyordu.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Diyeceğim o ki beni yadırgayor olabilirsiniz fakat kendi yaptıgım işin sorgulamasını testini yaparken bile aşırı sert kurallar koyarak yapmıştım cunku en gerçekçi sonuçları görmek istiyordum.
Bir çok kişi kuralların sertliğinden ötürü yarışmaya katılmadı bir çok itirazlar ortaya çıktı yok efenım bu malıyet fazla yok sistem değiştirirsek cezası yuksek vesaire gibi.
Oysa onların önerdiği kurallarla ancak bu işi yapacakları ve kendimizi kandırmış olurduk o yüzden olabilecek kötü sernayolar ve realist bir yaklaşım üzerinden kurallar koydum.
Sistemciler araında en azımlı ilham ve motive edici kişi ben ancak bir okadarda realist davrananlardandım.
Arkadaşlar o kadar anlatmışsınız, bilançoları excel e otomatik çekmeyi bilen var mı? Ciddi ciddi bunun için kod yazdırmayı düşünüyorum iyi bir yazılımcıya.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançoya buradan bakıp excele indirebilirsiniz.
toplu halde hemde.
![]()
Yer İmleri