Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 88/157 ÝlkÝlk ... 3878868788899098138 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 697 - 704 arasý.

Konu: Uzun Vadeli Yatýrým

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    bir sorum var yýllarca eski borsacýlarda gördüðüm birþey bu büyük ihtimal yeni arkadaþlarda duyuyor ve anlam veremiyordur.

TAHTA yapýcý ? kimdir nedir nasýl birþeydir. Böyle birisi varmýdýr varsa ne yapýyordur yapýyorsa neden yapýyor yaparken hangi yolu izliyor ve bunu gerçekleþtirirken nasýl para kazanýyor birisi açýklayabilirmi ?

Yýllar yýllý herkesin dilinde bir tahta yapýcý furyasý var ama kimsede yaw bu tahta yapýcýlýk nasýl birþey nasýl para kazanýyor diye sormuyor ?

Sanki riski çok düþük bir biçimde tahtayý kaldýrýyor da ee bizim kylerden bu hisseyi alýyor sonra elýne bosaltýyor deniliyor genellýkle.

Peki ama okadar mýlyon TLlerle herhangibir hisseyi alarak yukarý sýçratmak ve bunuda bazý ky'lerin alacaðýný düþünerek bu riski üstlenmek mantýklýmý ?

erhan bey, sen ve bende dahil olmak üzere alým satým emirlerinin yýðýldýðý aracý kurumlarda dahil olarak
    bankalar, portföy yat.ortaklýklarý ,fonlar, citi ve deutsche gibi meryll gibi global ölçekde müþterileri adýna ve kendi fonlarý namýna tüm dünyada hisse toplayan ve satan kurumlara genel adýyla tahta yapýcý diyoruz,

amatör yatýrýmcýya danýþmanlýk yapan aracý kurumlarýn dahi algýlarýný etkileyebilen deutsche gibi global yatýrýmcýlar burada oyunu kuran dünyadaki alýnýp satýlabilen tüm menkul deðerleri borsa mecrasýnda trade edebilen müteahitlerdir, bizler onlarýn kurduðu oyun masasýna zar atýyoruz

bu kurumlar tahtada derinlikli alýþ ve satýþ yaratabilen kademeleri oluþturabilen doldurup boþaltabilen volümlü emirler yaratabilirler tahtayý tek baþlarýna sürklase edebilecek sallayacak yada pik yaptýracak algýyý oluþturabilen yatýrýmcý çekebilecek yada dökebilecek güce sahipler

mesela senin x tahtasýna yatýrdýðýn parayý çok rahatlýkla ýsrarlý satýþ baskýsýyla maliyetinin altýna itebilir buharlaþtýrabilirler, ekranda haftalar ve aylarca maliyetinin altýnda bir portföy yatýrýmý görebilrisin !
    pekii sen ne kadar bekleyebilirsin ? onlar bu zaman zarfýnda farklý tahtalarda milyonlarca kez iþlem yaptýlar ve para kazandýlar !

iþte bu yüzden spekülasyon mekanizmasýnýn içinde deðilim artýk, bilmem anlatabiliyormuyum ? onlar istediði müddetçe kazanýrsýn bunu kabul etmek gerek

ben artýk þirket ortaðýyým hisselerimi artýrmak ve kardan daha fazla pay almak tek hedefim dediðin anda borsa sana birþeyler vermeye baþlýyor, ben artýk bu level a atladým

saðlýkla kal
    “Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy

2.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Sayýn ctugrul ;

Ýletinizden sonraki gönderilerimde sorunuzu cevapladýðýmý düþünüyorum.

Sayýn hayrii,

1- yaptýðým hesaplamalar ve verdiðim oranlar "hisselerin 3 ay sonunda tavizsiz satýlmasýna göre" düzenlenmiþtir.

2- aracý kurumunuzdan, matriks ya da fasweb programý kullanan bir arkadaþýnýzdan verileri kolayca bulabilirsiniz AMA....benim tecrübem bu 2 programýn verilerinin zaman zaman "saçmaladýðý" yönünde... Bunun dýþýnda ücretsiz bir site bilmiyorum fakat zaman zaman iþ yatýrým, garanti vb. sitelerden temettü verileri paylaþýldýðýný görüyorum; bakmak lazým....

lütfen yanlýþ anlamayýn....Yukarýda anlattýðým örneklerde görüldüðü gibi uzun vadede AYLIK ORT. GETÝRÝ % 13 civarýndadýr. 10.000 TL aylýk ort. 1.300 TL kazanacak demektir. Buna raðmen � programa 3 ayda 1 70 TL� vermeyi çok görmemek lazým.

Programý kullanmanýn bir diðer avantajý ise þudur : Burada paylaþtýðým çalýþmalar "temel formdur" ; çok basit deðiþikliklerle getirilerde artýþ saðlamak mümkündür. Bu nedenle kendi araþtýrmanýzý yaparak özgün formülünüzü geliþtirme fýrsatýnýz da olur..

bol kazançlar.......
    Teþekkürler

LG-D855 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

3. bilgilendirme için teþekkürler gunaydýn hocam.

Lakin sana özel deðil böyle düþünen herkese söylüyorum bunlarý.

Benim ikna edici matematiðe ihtiyacým var. Herhangibir fon sahibi olsan dahi bunun matematiksel olarak gerçekleþtirilmesi güç ve zor geliyor.

Mesela kendini fon gibi düþün. X hissesi olsun bu hissede bilancoda karlarýný býr onceký döneme göre %50 arttýrmýþ olsun.

5 lýradan ben aldým. Hadi beni býktýr bezdir veya malýmý çal.

Ne kadar indirebilirsin bu hisseyi unutma tahtada baþka fonlar baska insanlar da var.

BU çok mantýksýz tutamaz o hisseyi aþaðýda.

Ha ama dersenki karý önceki dönemle ayný gelen bir %0 arttýrmýþ hisseyi aldým 5 lýradan. Ozman bu hisseyi aþaðýya itip orda tutabilir. uzunca bir süre. ANcak burada bir suçlu ararsak bu fon deðil senin karini arttýrmayan bir hisseyi almýþ olmandýr. Yani ben suçluyumdur.

Hisseyi aþaðý iten fon deðil. Benim anlatmaya calýstýgým þeyde budur. Mesela tupras gayet güzel bir bilanco yayýnladý.

Bunu ilk bilanco geldiðindede topýkte konusmustuk. Hadi indirsin ne kadar indirebilecek ne yapabilecek.

Bilancosunu arttýran hisseyi baskýlayamazlar ellerinde patlar. Onlar zarar eder.

Yatýrýmcý uyanýk olup karýný arttýrmýþ þirketi almaz, sonra zarar ederse vahy ben deðil tahta yapýcýlar batýrdý diyor.

Ulen senýn aldýgýn þirketin karlýlýgý bir önceki döneme göre artmýþmý önce ona bak ondan sonra hata tahta yapýcýdamý sendemý gör.

Mesele bu.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by Günaydýn Yazýyý Oku
    erhan bey, sen ve bende dahil olmak üzere alým satým emirlerinin yýðýldýðý aracý kurumlarda dahil olarak
    bankalar, portföy yat.ortaklýklarý ,fonlar, citi ve deutsche gibi meryll gibi global ölçekde müþterileri adýna ve kendi fonlarý namýna tüm dünyada hisse toplayan ve satan kurumlara genel adýyla tahta yapýcý diyoruz,

amatör yatýrýmcýya danýþmanlýk yapan aracý kurumlarýn dahi algýlarýný etkileyebilen deutsche gibi global yatýrýmcýlar burada oyunu kuran dünyadaki alýnýp satýlabilen tüm menkul deðerleri borsa mecrasýnda trade edebilen müteahitlerdir, bizler onlarýn kurduðu oyun masasýna zar atýyoruz

bu kurumlar tahtada derinlikli alýþ ve satýþ yaratabilen kademeleri oluþturabilen doldurup boþaltabilen volümlü emirler yaratabilirler tahtayý tek baþlarýna sürklase edebilecek sallayacak yada pik yaptýracak algýyý oluþturabilen yatýrýmcý çekebilecek yada dökebilecek güce sahipler

mesela senin x tahtasýna yatýrdýðýn parayý çok rahatlýkla ýsrarlý satýþ baskýsýyla maliyetinin altýna itebilir buharlaþtýrabilirler, ekranda haftalar ve aylarca maliyetinin altýnda bir portföy yatýrýmý görebilrisin !
    pekii sen ne kadar bekleyebilirsin ? onlar bu zaman zarfýnda farklý tahtalarda milyonlarca kez iþlem yaptýlar ve para kazandýlar !

iþte bu yüzden spekülasyon mekanizmasýnýn içinde deðilim artýk, bilmem anlatabiliyormuyum ? onlar istediði müddetçe kazanýrsýn bunu kabul etmek gerek

ben artýk þirket ortaðýyým hisselerimi artýrmak ve kardan daha fazla pay almak tek hedefim dediðin anda borsa sana birþeyler vermeye baþlýyor, ben artýk bu level a atladým

saðlýkla kal
    Çok güzel özetlemiþsiniz Sayýn Günaydýn,
    90 yýllarda borsa henüz bu kadar derinleþmemiþken bir de çakal tahta yapýcýlar vardý. Bildiðin spekülatör manipülatör olan derinliði ciddi az olan hisselerde kaldýr indir yapýp KY'yýgel gel hareketi ile aðlatan yok eden tiplerdi bunlar. Borsa derinleþtikçe yok olup gittiler ama bir sürü günlük veya kýsa vadeli trade eden kiþiyide tükettiler. Borsa kumardýr efsanesi o günlerden yadigardýr. Bunlarýn kuyruðuna takýlýpta yok olup gidenlerden yadigardýr.

O yok olup gidenlerin yerini bugün kýsmen de olsa, yine günlük veya kýsa vadeli trade edipte bu trade'lerini iþte bugünün modasý olan robotlara, yazýlýmlara baðlayan daha geliþmiþ versiyondaki traderlar aldý. Hadi bunlar akýllý, teknolojiden anlayan adamlarda halen seans salonlarýna takýlan oradaki 25-30 yaþýndaki sözde yatýrým uzmanýnýn lafýyla hareket edipte gün içinde alýp satarak para kazanacaðýný zannedenlere ne demeli? Bunlarýn içinden para kazanan hep çok azdýr. Ama para kazandýðýný iddia eden hep çok fazladýr.

Borsa derinleþtikçe, çakallarýn yerini Sayýn Günaydýn'ýn belirttiði gibi gerçekten gücü olan piyasayý istediðinde yönlendirebilen, senin benim evime kurduðum robotlarýn alasýný kullanan büyükler aldý. Öyle büyükler ki, tekniðe bakýpta þurdaydý, burda olmalý yaklaþýmlarýyla para kazanmaya çalýþanlarýn baktýðý o noktalara karar verip döndürebiliyorlar, bizde yeni noktalara bakýp bundan sonra þurada olacak diyoruz.

Bu döngünün içine girdin mi para kaybetmen büyük olasýlýk.

Bu günlük veya kýsa süreli trade'lerden bayaðý para kaybettikten sonra, uzun süre önce kendime göre benimsediðim birkaç temel kural var kendime göre uyguladýðým;

1- Borsaya asla kýsa süre sonra ihtiyacýn olacak parayla girmeyeceksin. Gireceðin para mümkün mertebe, senin günlük ihtiyaçlarýný karþýlayacak paranýn bir parçasý olmayacak.
    2- Temel analiz mutlaka yapacaksýn, geliþmeleri izleyeceksin. Kendine göre doðru olduðuna inandýðýn noktadan gireceksin.
    3- Çýkýþ stratejin ve zaman-karlýlýk marjýn önceden belli olacak
    4- Belirlediðin noktadan sonra piyasa hala aksi yönde devam ediyorsa bile panik yapmayacak ve bekleyeceksin. Zira 1. madde bekleyebilmen için var.
    5- Belirlediðin zaman-kar marjýný yakaladýðýnda çýkýþ yapmakta tereddüt etmeyeceksin. Zira 3. madde bunun için var.
    6- Sen çýktýktan sonra piyasa yükselmeye devam etse bile arkana bakmayacaksýn.
    7- Hep sabýrlý ve disiplinli olacaksýn. Hiç bir koþulda panik yapmayacaksýn. Bunu yapabilmek için 1.maddeye uyacaksýn. Yoksa zaten yapamazsýn.
    8- Temettü için yatýrým yaptýysan, þirket finansallarýný/bilançolarýný/þirketin içinde bulunduðu sektörle ilgili koþullarý/þirketle ilgili haberleri vb. sürekli takip edeceksin. Bunlarda bozulma gördüðün zaman vedalaþmayý bileceksin. Bozulmadýðý sürece, hissede kalma sabrýný göstereceksin.

Eðer genç birisi isen ve elinde borsaya ayýrabileceðin toplu para yoksa, mümkün mertebe her ay gelirinden býkmadan usanmadan belli bir miktar para ayýrýp hissenin fiyatýna bakmadan çok uzun vadede, güçlü bir þirketin hissesini alacaksýn. Temettü aldýkça onunla da hisse alacaksýn. Bunu yapabilirsen sonuçlar seni çok þaþýrtacak. Yapabilirsen diyorum çünkü çok zor iþtir. Büyük disiplin gerektirir. Öyle robotlarla çalýþma veya günlük trade'in janjanlý havasýnýda vermez insana.

Bunun canlý örneði benim eþimdir. 21 yýl boyunca maaþýndan býkmadan usanmadan ÝÞ C hissesi almýþtýr. Yaptýðýnýn arkasýnda hiç bir strateji, temel veya teknik analiz yoktur. O ay fiyatý ne ise, maaþýndan arttýrdýðý ile öylesine almýþtýr. Þu anda kendi emeklilik maaþýnýn 1,85 katý temettü alýyor.

Kalýn saðlýcakla

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    bilgilendirme için teþekkürler gunaydýn hocam.

Lakin sana özel deðil böyle düþünen herkese söylüyorum bunlarý.

Mesele bu.
    seni çok çok iyi anlýyorum erhan bey samimiyetimle yazýyorum

borsada elbette trade ederek para kazanmak mümkün, ancak speðin nereden dönüp nereden yürüyeceðini anlýk takip etmek gerekiyor, bu meþakkatli bir iþ ve 7/24 yoðunlaþmak gerek

bunun yerine hedeflenen kaðýtlardan para kazanmanýn yolu belli zaten, seninde tecrübe ettiðin üzere

- büyümek için çektiði krediyi ödemekte zorlanmayan

-bataktan çýkan

-þirket evliliði yapan

-ihracat rakamlarýný kontratlarýný artýran

-gayrimenkul varlýk satýþý yapan

-iþtirak hisselerini yada yan þirketini satan

-astronomik ölçekde bedelsize giden yada uzun yýllardýr biriktirilen temettüyü blok olarak ödeme kararý alan þirket hisseleri rahatlýkla algý yönetimiyle speküle edilir ve hacim artar

bu saydýðýmýz hareketlerin özü kasaya yada sermayeye para girecek olmasýdýr, ancak kalýcý primler yaratýlmaz bariz spelülatif fiyatlamadýr birilerine mal verilirken birileride maliyetlerine göre satmaya baþlar

ancak daima kalýcý hareketler kollanmalý sermaye deðeri korunmalýdýr diyorsak þirketin ciro ve karlýlýk hanesindeki tablo yanýsýra finanse edilebilir borçlarý stok hareketleri hiçbir zaman yanýlmayacaðýmýz primleri verir bize, belki vade uzar ancak hisse mutlaka ve mutlaka hakettiði deðerlemeye varýr

yani lafýn hülasasý , trade ederkende saðlamcýydým 4 büyüklerin dýþýna asla çýkmadým, iþ c den, afyondan, bolu dan tüpraþ tan toaso dan para kazandým ancak ne vaderderse etsin asla patron hisselerine girmedim, gezi olaylarýndaki þok piyasa çalkantýsýnda sermaye kaybým bana artýk trade borsacýlýðýnýn türkiyede küçük yatýrýmcý için sona erdiðini çok açýk anlatýyordu bende tamamen temettü yatýrýmýna yöneldim ve çok þükür taþýyabileceðim bir kayýpla kurtuldum.

iyi akþamlar
    “Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    camekanýn dýþýnda
    Gönderi
    1,797
     Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Eðer genç birisi isen ve elinde borsaya ayýrabileceðin toplu para yoksa, mümkün mertebe her ay gelirinden býkmadan usanmadan belli bir miktar para ayýrýp hissenin fiyatýna bakmadan çok uzun vadede, güçlü bir þirketin hissesini alacaksýn. Temettü aldýkça onunla da hisse alacaksýn. Bunu yapabilirsen sonuçlar seni çok þaþýrtacak. Yapabilirsen diyorum çünkü çok zor iþtir. Büyük disiplin gerektirir.
    Bunun canlý örneði benim eþimdir. 21 yýl boyunca maaþýndan býkmadan usanmadan ÝÞ C hissesi almýþtýr. Yaptýðýnýn arkasýnda hiç bir strateji, temel veya teknik analiz yoktur. O ay fiyatý ne ise, maaþýndan arttýrdýðý ile öylesine almýþtýr. Þu anda kendi emeklilik maaþýnýn 1,85 katý temettü alýyor.

Kalýn saðlýcakla
    bilmukabil sizlerde saðlýkla kalýn beyefendi

bende eþimle birlikte eþiniz hanýmefendiyi tebrik ediyor azmini takdir ediyoruz, bahsettiðniz gibi sabýr iþidir bir an kýrýlma noktasýnda býraktýðýnýz anda tüm birikiminiz heba olur.

eyvallah

7. bende sizi anlayabiliyorum traderlik gerçekten zor bir iþ ve yapýlasý bir iþ deðil gibi en azýndan sradan iþinde gücünde olan insanlar için oldukça zor ve baþarý oraný malesef çok düþük iþin psikolojik boyutu çok fazla etki gösteriyor ve bu zaaftan ötürü para kaybýna sebebiyet veriyor. Hele günlük bir kaç günlük alýþ satýþlar tam bir rezalet olur genellikle.

Bu sebeple manuel tradeyi aslen öneren bir prensibim yok. Benim insanlara stem ettiðim nokta ne yaparsak yapalým bu bizim suçumuz olmalý yani bir baþkasýna veya x bir bahaneye sebep bulmanýn yanlýþ oldugunu düþünüyorum. Sorun bizde yani diyeceksinki benim psikolojim bunu kaldýrmýyor hatalý iþlem yapýyorum bitti. Veya iþte yapamýyorum ugraþamýyorum yanlýþ yerde alýþ ve satýþ yapýyorum. Yani kendimizi suöçlamamýz lazým bence baþarýya ve doðru yola ancak böyle ulaþabiliriz. Bir iþtede illa baþarýya ulaþacaðýz diye birþey yok ama bir baþka bahaneye sýgýnmaktansa geliþmemiz için hatayý kendimizde aramayý daha doðru bulmaktayým. Senin için söylemiyorum bunlarý genel konuþuyorum yani.

Mesela benim önerim Sanki traderliðe teþvik etmek gibi görülüyor. Traderliðin kafalardaki imaji ise genellikle olumsuz çünkü neredeyse borsacýlarýn %85 'i trade etmiþ ve büyük cogunlugu para kaybý yaþamýþtýr.

Traderlikte bence kendi içinde ayrýlýyor. Belkide önerdiðim yöntemin adý traderlik deðil ama genel hatlarýyla öyle gibi algýlanýyor.

Mesela ben yatýrýmcýlara þunu öneriyorum hissenin bilancosuna bakar uygun noktadan alýmýný yaparsýn 3 ay sonra gelen bilancoya bakarsýn yine karý artmýþsa devam hiç satma bir sonrakýne bakarsýn iyi ise devam hiç satma bu þekilde 5 yýlda elinde tutabilirsin.

veya alýrsýn hisseyi 3 ay sonra gelen bilanco kötü gelir satar bir baþkasýna deðiþtirirsin. Dikkat eddin iþin içinde teknik analiz vesaire hiçbirþey sokmadým. Sadece bilancoya baktým iyi ise tutum kötü ise deðiþtirdim. Benim tavsiyem yatýrýmcýlara budur.

Burada yatýrýmcýyý belli bir kalýbada sokamýyoruz aldýgý bir hisse eðer iyi bilancolar yayýnlamaya devam ederse bu yatýrýmcý uzun vadeli yatýrýmda yapmýþ olabiliyor. Eðer kötü giderse 3 ay sonra deðiþtirdiði için kýsa vadeli yatýrým da yapmýþ oluyor.

Bence yatýrýmcýlar kendini bir kalýba sokmaya zorlamamalý rahat ve özgür davranmalý bir yere aidiyet duygusu içinde hareket etmemeli beynini özgür býrakmalý mantýklý olan þekilde hareket etmeli. Buda öyle tahmin ediyorum ki baþarýya götürecektir bizleri.

Bu sebeple ben "uzun vadeli yatýrýmcýlýk yoktur" cümlesini daha önce kullanmýþtým. Þimdi ne güzel yazýyordun bozdun bak yine diyenleriniz olabilir. Emin olun bozma peþinde deðilim neden bu cümleyi kurdugumu acýklayayým. Uzun vadeli yatýrýmcýyý uzun vadeli yapan þey hissenin kendisidir. Yani aldýgýnýz hisse eðer iyi bilancolar yayýnlamaya devam ederse tutarsýn tutugun için uzun vadeli yatýrýmcý olursun. Eðer hisse senedin kötü bilanco yayýnlarsada satarsýn uzun vadeli yatýrýmcý olamamýþ olursun.Bu sebeple bence uzun vadeli yatýrýmcýlýk aslen yoktur. Yani kimse ben uzun vadeli yatýrýmcý olarak girdim bu iþe diyemez. BU bir niyet olabilir sadece.

Mesela dersinki ben uzun vadeli yatýrýmcý olma niyetiyle hisse alýyorum bu gayet doðaldýr. Fakat aldýktan sonra olduda þirketin zarar açýkladý veya kötü bir olay yaþadý. Ozman satmalýsýn Uzun vade niyetiyle almýþtýn ama hisse buna izin vermedi. Olabilir bir baþka hissede ayný niyeti güdersin. Bunu niye dile getiriyorum bazý yatýrýmcýlar. uzun vade olayýna öyle takýlmýþlar ki adamin hisse senedi fetöden kapanacak satmýyor. Niye ee uzun vadeli yatýrýmcýlýk olmaz ozman ben kendime söz verdim tek bir lot dahi satmayacam dedim diyor.

Yani beynin iþlevi ortadan kalkmýþ mantýk akýl algýsý ortadan kalkmýþ. Böyle insanlar yok zannediyorsunuz sürüyle var. Kýsaca Kendimizi bir kalýbýn içinde hissetmeye zorlamamak lazým özgür davranmak lazým aidiyet duygusu içinde olmak zorunda deðiliz. Birilerinin kötü gördüðü þey alslýnda senin için cok iyi olabilir veya birilerinin iyi gördüðü þey senin için kötü olabilir. birþeylere biryerlere ait olmak zorunda deðilsin. Daha önce bir video paylaþtým zekanýn tanýmýyla ilgili diikat ettiyseniz oradan farklý birþeydende bahsediyor. Mesela diyorki toplumun kabul ettiði þeyin doðru oldugunu nerden biliyorsun ? ilginç bir yaklaþým sergiliyor aslýnda tekrar izleyin farklý bir bakýþ açýsý katýyor insana.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Günümüzde herþey hýzlý deðiþiyor, bu yatýrým alanýnda da böyle....Eskiden herþeyi bizzat yaþayarak öðrenmek gerekirdi, þimdi öyle deðil.....

En son gördüðüm örnek þu : "bir iþte ustalaþmak için 10.000 saat gerekir" kuralýný duymuþsunuzdur. “10.000 saat kuralý”ný unutun. Ya 20 saatte yeni bir beceri edinmek mümkünse?" Lütfen alttaki linke týklayýn :
    http://www.hepsiburada.com/ilk-20-saat-p-HBV000006HWER

Ýþin baþý merak......

trade konusuna gelince...... Artýk trade de öðrenilebilir durumda......2016 yýlýnda Yaþar ERDÝNÇ’in verdiði online TEKNÝK ANALÝZ eðitiminde katýlýmcýlara 3 adet formül verdi ve “eðer bu formülleri uygularsanýz %75-80 oranýnda baþarý oranýnýz olacak” dedi. Daha sonra ise aþaðýda linkini verdiðim videolarda sonuçlarý deðerlendirdi :

https://www.youtube.com/watch?v=bRuE-Dbpvh0

https://www.youtube.com/watch?v=adz7ivwanyE

Eðer sýkýlmadan izlerseniz uygun teknoloji ve eðitimle (yapabilen) insanlarýn trader haline geldiðini göreceksiniz. ben yapamýyorum ama þimdilik...kendimi geliþtiriyorum, araþtýrýyorum, nihayet bu sýralar okuduðum bir kitapta bakýþ açýmýn yanlýþ olduðunu anladým. yeni bakýþ açýsýyla bilgileri tekrar deðerlendireceðim.

özellikle gençler (ve kendini genç hissedenler) her konuda olduðu gibi bu konuda da eðer meraklý olurlarsa hiçbirþeyin yapýlamaz olmadýðýný bilmeliler..... Sadece önfikirli olmamak biraz da eðitime para ayýrmak lazým.

"olmaz olmaz deme, olmaz olmaz".

eþimin parasýný ben yönetiyorum 20 yýldýr. geçen yýl bu zamanlar portföy büyüklüðümüzü söyleme hatasýný iþledim ; 1 ay sonra iþinden istifa etti, emeklilik yaþýný çalýþmadan bekliyor......

Bol kazançlý iþlemler dilerim.

Sayfa 88/157 ÝlkÝlk ... 3878868788899098138 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •