bu siyasi bir öngörü.
orada istihbarat çalışır.
bahsimiz para piyasaları.
biri kazanırken, diğeri kaybetmek zorunda.
Printable View
Forum renkli olsun herturlu fikire açık olunmalı sidik yarışına gerek yok pala bile suyun akışına göre küçük müdahale ile yön veriyor o bile %100 kesin değildir.sn ABKA dediklerinizi takip ediyorum değerlendiriyorum.Bilgi paylaşımı güzel.
Ekonomi Doktorası yaparken ileriye dönük tahmin teknikleri dersi almıştım. Bir çeşit ekonometrik modelleme diyebiliriz. Mesela benzer motivasyonla, 2. Çeyrek büyüme tahminim piyasa genelinden çok daha pozitif %8 civarı küçülme bekliyorum( ortalama beklenti %10,7 küçülme). Yıl sonu %3-4 küçülme bekleniyorken, ben az da olsa pozitif bir büyüme bekliyorum.
Yani bunları bekliyorum diye buna göre pozisyon alıyor değilim. Zaten takip ettiğim teknik sinyaller hem Twitter da hem beyaz yaka başlığında var..öğrenmek isteyen işlem yapma mantığımı oralardan öğrenir.
Peki bu tahminleri niye yapıyorum, işim bu çünkü..ekonomistler niye büyüme, enflasyon vs tahmini yapıyorsa ben de onun için yapıyorum...tüm aracı kurumlar neden yıllık strateji raporu hazırlıyorsa, ben de onun için yıl başlarında o yıl için beklentilerimi paylaşıyorum...böyle bir yıl için, beklentilerinde sapma oldu demek...neyse:)
Yoksa, şuradan aldım, buradan sattım,,voleyi vurdum..şuradan fena Tokat yedim, ühü ühü..bunlar bana uzak hareketler.
VADELİDE DOLARDA tavan gördük...
çok kişi zarar gördü..aman diyeyim.
AGUSTOS 2018 unutulmamalı
dolar düşecek diyene ne soruşturması açacaklar, kaldı ki bence bunlar yazdırdı o raporu...
rezerv bitti, yp iç borçlanma başladı... o da yetmeyince bunlara ısmarlanmış... adamlar da tabi temel olarak tutar hiçbir yanı olmadığı için bari dalgaya vuralım işi demişler...
Jp nin raporu olmasa su an 7.4 uzerine cikmistik
Ismarlama manipulatif rapor bence 5.5 bu durumda olmaz
Ne koparirsak kar demisler