Originally Posted by
Dudu
2000 li yillari cok cok iyi hatirliyorum, hafizam kuvvetlidir..
2004 den itibaren emlak sektoru kriz sonrasi yedigi darbeden kurtuldu..
Millet hafta sonu proce proce gezer oldu, mangal partileri duzenlendi showroomlarda, maketlerin basinda insanlar kaparo odediler kredi kartlari ile ve bir kac ayda fiyat artislarindan kazanc saglayip devrettiler...
Bir cok kisi de tabii benim gibi oturmak icin aldi.
Bu isi meslek edinen adamlar cikmisti.
Maketten en iyi evlere kaparo ver, bir kac taksit ode, sonra da nasilsa faizden daha iyi getirecek, bir kac ay sonra gelenlere devret gibi.
Her sirketin bir de 2. el departmani olusturulmustu bu devir islerini yapan.
Insaat firmalarinin bazi hatirli musterileri lansman oncesi davet edilirler ve onlar en iyi konumdaki serefiyeli evleri secerlerdi.
Siz gittiginizde de sizin sectiginiz iyi evler icin hep satildi, kalanlardan sececeksiniz derlerdi.
Ben de genel havaya kapilip, baska ne yapabilirdim ki o zaman ki furya o idi, akintiya karsi yuzemezdim, su andaki evimi bir maketten hic pesinatsiz 78 ay dolar borclanarak aldim.
Ben alirken kur 1.50 TL idi ben borcu kapatirken 5 sene sonra kur yine 1.5 idi..
Bedava 5 yil sure ile kredi kullanmis oldum.
Benim aldigim gun maket basinda yarim saatte benim tip evden en az 10-12 tane satildigini cok cok iyi hatirliyorum.
Bu arada kaparoyu da (15-20 bin TL gibi) kredi kartindan cektiler..:)
Su anda o evin icinde oturuyorum, uzerimde baska bir gayrimenkul yok.
Tek bir evim var yani..
Satilik ilanlarina gore evin degeri doviz bazinda o suredeki dolar enflasyonunu da uzerine koyarsaniz cok da farkli degil.
Simdi geriye donup bakinca yapilacak en iyi is o donemde deli gibi doviz biriktirip, doviz bazinda gelir getirecek saglam yurtdisi sirket hisselerine (etf veya bireysel hisse) yatirim yapmak imis...
Gunumuze gelirsek bugunku durumu 2001 donemine benzetiyorum, artik dovize yatirim yapilmaz, bu is boyle gidemez..
Bir yerde bir sekilde bu duracak, artik secim mi olur??
IMF mi gelir?
Siyasi arenada bir degisiklik ile dogru ekonomik politikalara mi doneriz?
Aci ilaci icecegiz.
Bu is bir yerde bitecek...
Syg,