Su pilavli nebicim bir tarih atmisti ya! Gunu gunune! Bravo!
Printable View
Su pilavli nebicim bir tarih atmisti ya! Gunu gunune! Bravo!
Cuma genelde satmazlar mı. Hisse bazında bir haber yok zannedersem
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
Acayip birsey bu 32 milyonluk yabanci satisi 2 haftada. Neymis, ne degilmis... Once aylik cikislara bakalim takasta...
EYLUL-2017
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSEi6.jpg
EKIM-2017
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSRtp.jpg
KASIM-2017
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSnVy.jpg
ARALIK-2017
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSJOM.jpg
OCAK-2018
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSQUh.jpg
SUBAT-2018
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSrdn.jpg
MART-2018
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSCT8.jpg
NISAN-2018
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSSvj.jpg
TOPLAMLAR
OCAK-2018 - NISAN-2018 (64M lot cikis)
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VS5CU.jpg
EYLUL-2017 - NISAN-2018 (120M lot cikis)
http://i.imgyukle.com/2018/04/19/VSIsH.jpg
AYLIK YABANCI CIKISI
09-2017: 13M
10-2017: 11M
11-2017: 13M
12-2017: 12M
01-2018: 14M
02-2018: 6M
03-2018: 13M
04-2018: 32M (ne oluyor ya?)
Bu takaslardan, ozellikle NISAN ayindan cikarilabilecek birkac sonuc olabilir:
1) Gercekten kotu bir durum var, herkes bosaltip kacti.
2) Ilk 6 aydaki yabanci satislarinda, alan tarafinda da yabancilar vardi. Nisan ayinda almak istemis olan yabancilar zaten aylardir aldigi, yani alici kalmadigi icin, saticilar boyle yuksek kaldi.
3) Ilk 6 ay alan yabancilar da satisa gecti Nisan'da.
4) Hikaye.
Gercekten korkunc birsey bu Nisan ayinin ilk 2 haftasinda olan 32 milyon lot yabanci cikisi. Civanmert arkadasimiz da bu islemlere dikkat cekmisti. Tahtada boyle bir satis yok. Fiktif oldugunu tahmin ediyorum, inceleyelim.
NISAN AYI GUNLUK YABANCI OZETI (Gercek Mi Degil Mi Bu Islemler?)
4.4: Ak'in 1M satisi Citiden cikmis.
5.4: %18 yapilan gun. Deniz'in satisi allengirli degil. 5M lot kendi takasindan cikmis. Yabanci takasina 5.5M nett girmesi gerekirken 2M girmis. 3.5M kayip (baska aracilara dagitilmis).
6.4: Yabanci tahtada NOTR olmasina ragmen 2M cikmis takastan.
9.4: Yabanci tahtada 1.5M nett satmis. Takastan 3.8MN cikmis. 2.3M kayip (baska aracilara dagitilmis)
10.4: Yabanci takasindan 14M cikmis. Tahtada 3M yabanci satisi var. 11M lot kayip. Nerde?
3M Garanti
3M Yapi Kredi
3M Finans
1M Deniz (tam emin degilim)
1M AK
11.4: Yabanci takasindan 6M cikmis. Tahtada 2M nett yabanci satisi var. 4M lot kayip. Nerde?
1.5M Finans
1.0M Garanti
0.5M Ak
12.4: Yabanci takasindan 2.5M cikmis. Tahtada 0.5M nett yabanci satisi var. 2M lot kayip. Nerde?
1.5M Ak
13.4: Yabanci takasindan 4M cikmis. Burda fiktif islem yok.
16.4: Yabanci takasina 2M GIRMIS. Tahtada Yabanci islemleri NOTR. Nerden gelmis?
2.0M Yapi Kredi
SONUC: Nisan ayi islemeleri, yani 32 Milyon Lot yabanci satisi, yabancidan degil.
Islemlerin cogunlugu ya biyikli, ya da odunc alma (Yapi Kredi 2M lotu dondurmus 1 hafta sonra mesela). (Daha onceki aylara bakmadim, cok vakit alan bir islem bu, onlar gercek olur olmaz bilemem).
32 Milyon lotun 6 Milyonu Yabanci Aracilar tarafindan. Muhtemelen onlarin bile yarisi biyiklidir.
Bu bilgiler isiginda ve hisse fiyatinin 8.60'larda olmasindan dolayi ben oyumu 4. sik hakkinda kullaniyorum: YANI HIKAYE BU ISLEMLER.
Bu arada 11 milyon lotun ayni gun bunlara aktarilmasindan, tahtadaki yerli araci kurumlarin, yani bu pis cetenin hepsinin isin icinde oldugunu goruyoruz. GARANTI, YAPI KREDI, AK, FINANS. Gedik karsi taraf gibi, ama yine de hic belli olmaz.
[NOT: Cok fazla eklenecek sey vardi, iyice kalabalik olur diye koymadim. En basite indirgenmis hali bu. Butun veriler defalarca teyid edilmistir. Mesela gunluk lotlarin nereye gittigine bakilirken, 2 gun oncesi, 2 gun sonrasina kadar arastirilmistir. Rakamlarda yuvarlama vardir yanliz.]
anlaşılmayan birşey yok
64 milyon dağıtılmış
city, deutsche, hscb, emeklilik fonları nın satışı
alanları toplayın 64 milyon lot birçok aracı kurum tarafından alınmış
11,10 5,4,3,2,milyon şeklinde gidiyor
alanları satanları toplayın
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu haber Halk'i oldukca yakindan ilgilendiriyor. Yukardaki verdigim takas bilgilerine bakarsaniz, ozellikle 10-11.Nisan.2018 tarihli islemlere (Takas 12-13 Nisan)... Bu haber hemen ertesinde yapilmis. Yani artik iyice abartilmis bu olay. Hissede aylardir hicbir mantikli fiyat hareketinin olmamasi da bunlar muhtemelen.
Hissemiz icin OLUMLU.
----
Londra çetesine fren
Giriş Tarihi: 14.4.2018
Borsayı düşürmek için, ellerinde olmayan hisseleri ödünç alıp açığa satış yapan yabancılar artık istedikleri gibi at koşturamayacak. Ödünç hisselerle yapılan işlemler önceden bildirilecek
Türkiye ekonomisi üzerinde kriz algısı oluşturma operasyonlarını düzenleyen Londra çetesinin borsadaki en önemli silahı olan açığa satışları çeki düzene sokmak için tarihi bir adım atılıyor. Borsa İstanbul, ödünç alınan hisseler üzerinden virman yoluyla yapılan işlemlerde yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor.
PİYASAYI BOZUYORLAR
Yeni düzenlemeler, daha çok yabancı kurumsal yatırımcıların tercih ettiği ve küçük yatırımcıyı rahatsız eden, ödünç hisselerin virmanıyla piyasa fiyatlamalarını etkileyen açığa satışları azaltmayı hedefliyor. Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ödünç işlemler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Elinde hissesi olmayan 3 aylığına hisse ödünç alıyor, takasla virman yapıyor, piyasayı düşürüp kâr ediyor bu piyasadaki dengeleri bozuyor" dedi.
BİLDİRİM YAPILACAK
Ödünç alınan hisseyle işlem yapılması durumunda, bunun fiyat bozucu etkisini sınırlandırmak ve yatırımcıların doğru bilgilendirilmesini sağlamak gerektiğini ifade eden Himmet Karadağ, "İlk önce bu bilginin paylaşılmasını, sonrasında işlem yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz ve bu amaçla neler yapabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.
sayın arkadaşım dikkat ederseniz ADIM ATILIYOR DİYOR atıldı demiyor borsa istanbul yönetim kurulu başkanına milyon dolarlar vererek bu kararı uygulattırmazlar belkide..borsa istanbulun başkanı gerçekten fetöcü değil se bu kararı alır ve bu çeteyi çökertir.ancak benim bu konuda ciddi endişelerim var.başkan çok çok namuslu ve dürüst olmalı ki uygulasın. inşallah uyguluyacak özelliklere sahip olur.
Ben atarim, zahmet etme.
http://somebody.net/userupload/halk23.jpg
Son 2-3 günlük hareketlerine bakıyorum motorları ısıtıyor havası var, hayırlısı...
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. 666, müthiş emek vermişsiniz, teşekkür ederiz paylaşım için.
Satışların izini sürememenize şaşırmadım, bu kadar parası olan ve işi bu olan yabancılar karda yürür izlerini belli etmez, bizim bilemediğimiz kırk türlü numara çevirirler ellerini açık etmezler.
Ben fiyatla ilişkisi olduğunu söyleyebilirim nisandaki satış düzeyinin. Çılgın bir şekilde indirip çıkarıp hisseyi hareketlendirince mal çıkmaları mümkün oluyor, durgun hissede yapamazlar. Nisanda da biliyorsunuz kudurdu hisse. Şiddetli düşüş olup tarihi dipler geldikçe hisse ucuzladı diye alanlar oluyor, yukarı sert çıkmaya başlayınca çıkış trendine başladı trene atlayalım diye alanlar oluyor.
Bu sayede mal satacak adam alıcı buluyor.
Nisan ayındaki ort. fiyatın mart ayındakinin altında olması da zaten büyük satış yediğini gösteriyor.
Sn. Pilavli, sagolun. Ama calismanin ozeti iyi anlasilmamis herhalde. Cunku cok guzel de izlerini surdum o lotlarin, gunu gunune aktardim orda.
Bir daha ozetleyim:
Nisan ayinda oyle korkulacak bir yabanci satisi yok. Islemler fiktif. Yani bizim yerliler, ozellikle de haberde belirtilen cete calkalayip durmus ve bu COK NET takaslarda.Alıntı:
SONUC: Nisan ayi islemeleri, yani 32 Milyon Lot yabanci satisi, yabancidan degil.
Islemlerin cogunlugu ya biyikli, ya da odunc alma (Yapi Kredi 2M lotu dondurmus 1 hafta sonra mesela). (Daha onceki aylara bakmadim, cok vakit alan bir islem bu, onlar gercek olur olmaz bilemem).
32 Milyon lotun 6 Milyonu Yabanci Aracilar tarafindan. Muhtemelen onlarin bile yarisi biyiklidir.
Yani, daha da acigi, ben Ben OFAC'tan dolayi ABD'li fonlar zannediyordum bu korkunc yabanci cikisini Nisan'daki, ama degilmis.
Bu haberdeki icraatlar Halkbank icin onem tasiyor. Takip etmemiz gerekli atilacak adimlari.
1.8 milyon alis ve satista[emoji23]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3d424a12fb.jpg
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SAyın TH.selamlar.
Bu akşam için şöyle bir soru soracağım. Halk Bankasının uzatmalı ceza mevzusundan dolayı tüm ülke banka sektörü de çok büyük baskı altında. Bu baskıya örnek olarak Yapı Kredi Bankasını vereyim. Bankanın defter değeri 0.55 - F/K 6 . Dolar bazında nerdeyse 2008 kriz seviyelerine yakın işlem görmekte. Ödenmiş sermayesi 2.5 milyar. 2017 karı 3.65 milyar. Bu seneki ilk çeyrek bilançolarında geçen seneye göre en iyi performans gösterecek bankalar içinde 1. sırada gösteriliyor. 1 milyara yakın kar ve aktiflerinde düzelme var.
Tüpraşın tüm işlemleri bu banka üzerinden yürüyor. Koç grubunun diğer otomotiv sektöründe de önceliği burası. Ancak geçmiş performansı iyi değil. Yeni yönetim değişikliği oldu. Şüpheli alacaklarının çoğunu tasfiye etti. Bu gibi gerekçelerle Halk bankasında ki portföyümü Yapı Krediye geçiş yaptım. Halk Bankasındaki son 2 günlük yükselişi fırsat gördüm. Kendimi daha rahat hissettim. Baharın geldiğinin farkına vardım. Bulutlar daha güzeldi bugün. Evdekiler bile farketmiş. Neden ? Her ne kadar kendime telkin verdim ise de şuur altında zararın üzerinde oturmak ve gelecek haberlere dikkat kesilmek yormuş. Adamın biri kendini mısır tanesi zanediyormuş, Tedaviye almışlar, ikna etmişler. Sonunda adam '' Tabi ben mısır tanesi olamam'' demiş. Tahliye edilip giderken nefes nefese doktorun arkasına sığınıp, doktor kurtar beni dışarıda horoz var deyince doktor, hani sen mısır tanesi değildin deyince adamcağız '' Tamam da doktor mısır tanesi olmadığımı ben biliyorum. Ama O horoz biliyor mu ? ''demiş. Beynimizin Amigdalası korku endeksi ile öyle oynuyorlar ki herbabayiğit dayamıyor.
Bu kararda en son ABD Dış İşleri Bakan yardımcısının F- 400 lerin karşılığı olacağını ve yaptırım UYGULANABİLECEĞİNİ çok rahatlıkla söylemiş olası ve Trump ın malum papaz hakkında attığı tweetler etkili oldu. Yani ipin ucu puştun elinde. Şimdiye kadar yaptırım mevzuuna aykırı hareket etmekten ABD vatandaşı olduğu halde hiç kimse hapis cezası almamasına rağmen Atillla beye yapılan reva mı ? Hukuk mu bu? Roma hukuku ; güçlü olan haklıdır.
Halk bankası alması muhtemel ceza ile defter değerinin ve F/K larının nereye savrulacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Fakat Yapı Kredinin değerlerinde hiçbir değişiklik olmayacak. Üstelik belirsizlik bittiği için önü açılacak. Bankacılık sektörü hızla defter değerlerine doğru yol alacaklardır.
Eline sağlık 666, yüksek lisans tezi gibi olmuş. Süper analiz. Senin yukarıdaki sonucuna ben de katılıyorum. Ağustos aynından bu yana tahtada gerçekleşmiş olan 5 milyar lotluk işlem hacmi aslında olayı çok güzel özetliyor. 5 milyar lot alınıp 5 milyar lot satılmış, toplam ticaret hacmi 10 milyar lot oluyor. Tedavüldeki adet ise sadece 611 milyon lot. Tahtada benim nazarımda 100 milyon lotluk "serseri" hisse var, sürekli olarak bir arazı kurumdan diğerine gidip gelen lotlar bunlar. İşte tahtadaki spekülasyona alet edilen ve anormal hareketlere neden olan lotlar bunlardır. Banka temettü vermek yerine 3 aylık kârını hisse geri alımına ayrışaydı bu serseri lotlar fazlasıyla tahtadan emilmiş olurdu ve hisse gelmemesi gereken seviyelere de gelmezdi.
Cüzi bir miktarı bunlar tarafından yapılmış olabilir ancak son 8 aydır süregelen sert ve yüksek hacimli satış sürecinde hisseden çıkmak isteyen tüm yabancılar halihazırda çıkmış olmalılar. Sonuçta da hissede hala satmaya meyilli yabancı hissedar kalmamıştır. Satanlar da al-sat için robotlarını algolarını devreye sokup günlük takılan güruhtur.
Beklemeye minik minik almaya devam
Yazdığım yazılar asla yatırım tavsiyesi değildir Saygılarımla
Benim ters indikatör olmakla ne alakası var Komutan seni anlayamıyorum, benim çizgim iç değişmedi, 5 aydır bu hissedeyim, 10.22 ortalama maliyetim var ve bugün hisse 9.20 den kapattı, al-sat yapan biri de değilim, sendeki bu panik niye? Sanki hissede her gün fiyat ve yön tahmini yapıyormuşum gibi konuşmuşsun, bana haksızlık etmiyor musun? Sen Sadık'a bakacaksın, o her gün 20 tane 3 yönlü tahminde bulunur ve bunlardan biri gerçeğe yakın olur, o da havaya girer. TH'yı bunlarla karıştırma.
Komutan, hisseye zaman tanımak lazım, sabırlı olmak lazım, bak İstanbul veya Roma kaç yılda fethedildi? Arzular ve beklentiler borsada hemen gerçekleşmez, her şeyin bir doğal süreci vardır. Senin Yüce Rabbin Allah bile evreni 7 günde yaratmadı mı? Neden acaba saniyenin bilmem kaçta bir bir zamanda yaratmadı da 7 günde yarattı? Acaba gücü mü yetmedi? Sabır, disiplin ve strateji; işte altın kural bu. Bak, sen al-sat yapa yapa maliyetini 12 den 14.20 ye çıkartmadın mı? Hala ders almamış gibi konuşuyorsun maalesef.
Hayırlı olsun Müdürüm. YKBNK HALKB AKBNK TR'deki bankalar arasında en cazipleri. YKBNK'nin iskontolu işlem gördüğü aşikar. Bunun 2 nedeni var: 1) Bedelli hazırlığı var. Sermaye 1 milyar dolar civarında artırılmak isteniyor ve bu yönde çalışmalar yapılıyor. Bu da %100'e yakın bir bedelli demektir (ödenmiş sermayesi 4.35 milyar tl olduğuna göre eldeki mevcut beher hisse başına 1 tl ye yakın bir bedelin ödenmesi söz konusu). 2) Bankanın %44'lük hisse ile ana ortağı olan İtalyan Uni Credit'in YKBNK'de blok hisse satma olasılığı var. İşte hisseyi baskılayan 2 ana faktör bunlar. Aksi taktirde olması gereken seviye asgari %50 yukarısıdır. Size bol şans. TH
Eyvallah, bakarsın o günler de gelir, kim bilir? Kâbe'nin güney giriş kapısının hemen karşısındaki gökdelenden 2 tane daire satın almıştım 27 yıl önce 1991'de henüz daha yapım aşamasındayken. O zaman bu dairelere pek talep yoktu ve benim gibi gayrimüslim yatırımcılara bir fırsat sundu Şeyh. Ben de bu iki daireyi toplam 400,000 dolara aldım, 200K dolar tanesi. O günden bu yana kiraya veriyorum Hacılara ve Umrecilere. Senenin 365 günü dolu. Müthiş bir kazanç getiriyor bana, Allah bereket versin. Şimdi satsam alış fiyatımın 25 katından fazla ediyorlar, tanesi 5 milyon dolar asgari. Diyeceğim şu: İslam benim gibi Müslüman olmayanları bile ihya ettiğine göre vardır bir hikmeti.
Bana sormamışsınız ama ben de yorumlasam sorun olmaz herhalde.
Öncelikle zararı kabullenip satabildiğiniz için tebrik ederim. Çoğu ky bunu yapamaz, zor iştir.
YKB'deki zayıflık halkbank davasıyla ilgili değil. Ortağı unicredit ile ilgili sıkıntılar vardı. Yıllardır ykb zayıf durumda, ben 2015-2016 arası bir sene taşıdım ucuz diye almıştım bir yere gitmedi, sonra alsat yaparak kara geçince satıp çıktım. Ara ara girip kısa vadeli kar aldım daha sonra da. Güçlü, karlı, büyük, iyi bir bankadır ama borsa performansı hep zayıf, bir türlü iyileşemiyor. Ancak şu ara banka hissesi alacaksanız halkbanktan sonraki en ucuz hissedir.
Ceza işi çözülünce ykb nin halkb'dan daha iyi performans göstereceği beklentiniz var, iş olumlu çözülürse muhtemelen tüm bankalar faydalanacak ancak halkb ilk sırada olacaktır. Benzer şekilde kötü şeyler olursa da halkb en çok etkilenecek ancak diğer bankalara da yansıyacaktır. Yani kötü durumdan etkilenmeyip sadece iyi durumdan etkilenme olmaz. Sadece risk ve ödül halkbanka göre daha küçük olacaktır.
Benim bir gözüm hep ykb'dedir, banka hisselerini çok severim, işc diğer favorimdir, umarım yakında ykb'de de ortak oluruz.
Size iyi kazançlar diliyorum.
Prensip olarak hic bir zaman ki profesyonel olarak bu sektorde bir muddet calismis biri olarak kendi namima banka hissesi almamistim tabi bugune kadar,)
Bu garantideki vatandas nerdeyse hergun ayni isi yapiyor cogu tahtada aldigini kusmasini bekledim 9.20 den 5 te 1 portfoyle aranizdayim.
Boyle fiyat olmaz asagi 1.5 yukari 11 tl gibi bir marj var bu riske deger.
Herkese bol sans iyi aksamlar
Hocam eline sağlık. YKBNK'nin düşük kalmasının ana nedeni yakın geçmişe kadar ana ortak UniCredit'in içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle blok hisse satış yapma olasılığı idi ve bu olasılık oldukça yüksekti. Ama şimdi bu olasılık oldukça gerilemiş bulunuyor zira UniCredit yaptığı sermaye artırımıyla mali durumunu bir nebze düzeltti ama portföyündeki batık kredi rasyosu hala çok yüksektir, durum böyle olunca YKBNK'de blok hisse satış yapma ihtimali zayıfladı, ayni zamanda Uni YKBNK'de planlanan sermaye artırımına destek veriyor, bu durumda da blok hisse satış ihtimali hemen hemen ortadan kalktı denebilir ama tabii bu piyasada garanti diye bir şey yok, her an bir blok hisse satış açıklaması yapılabilir, ama YKBNK'deki en önemli negatif etken planlanan 1 milyar dolarlık sermaye artışıdır ve bu da hisse başına 1 tl ye yakın bir ödemeyi gerektirecek. İşte bu 2 faktör yüzünden hisse baskı altındadır. Tabii 3. bir faktör de HALKB'nin OFAC'tan alması muhtemel mali cezanın tüm TR bankalarını negatif yönde etkilemesi oluyor. O zaman ortada 3 faktör var demektir ancak bunların arasında en önemlisi muhtemel 1 milyar dolarlık bedelli olayıdır.
Hocam, 27 yıl önce yaptığım bir yatırımın meyvesini yiyorum, çok görmeyin lütfen. Umre, Hac, Kâbeyi ziyaret gibi mevzular 1990'ların başında hiç revaçta değildi ve bu dairelere beklenenin çok altında bir talep gelmişti. Arsa/Mülk sahibi olan Kraliyet ailesinden bu inşaattan sorumlu olan Şeyh'i de şahsen tanıdığım için böyle bir fırsat yakaladım. 27 senede de mükemmel meyve verdi ve hala da vermeye devam ediyor. Satmaya filan hiç niyetim yok bunları, altın yumurtlayan tavuk gibiler.
Sayın TH cevap için çok teşekkürler. Sizi tanımaktan memnun oldum. Donanımlı olduğunuz kadar , paylaşımlarınız ve nezaketinizle tahammül ve sabrlısınız da. Binbaşı rütbesi ile İst.Askerlik Dairesi Bşk.lığından emekli oldultan sonra zamanında özel finans kurumlarının en büyüğü olan ve sonra tasfiye olan İhlas Finans da personel müdürü olarak görev yaptım. 2001 krizinde borsa ile alakandım. Şirket bilanço ve haberleri hep dikkatimi çekti. Sasa da 80 kuruşlatda iken çok uzunca taşıdığım hisseleri 3-4 lira aralığında satıp şirket satıldıktan sonra arkasından baktim. Şunu anladım Ülke borsası çok sığ ve hertürlü manipülasyona çok açık. Yapı Krediye gelince çok haklısınız. Benim duyumum yüzde 50 bedelsiz yüzde 50 bedelli beklentisi var. İtalyan banka İtalya ve dışında ki iştiraklerinden , ülkenin tahvil piyasalarında ki bozukluğun etkisinde olduğu için blok satış için bir arayış içinde olduğundan dolayı belirsizlik var. fakat bu belirsizlik ani bir haberle avantaja da dönüşebilir diye düşünüyorum. Long olarak taşınabilecek bir hisse olarak görüyorum.. (Özelden ;Twiter kullanıyormusunuz, ikamet yeriniz neresi ? ) cevapsız da kalabilir. Tekrar teşekkür
Çok teşekkür sayın pilavlı. Sizin gibi düşünüyorum, Halk bankası gelecek habere karşı betası yüksek olmayacaktır. Bu da az hata yapmamı sağlar. demek istediğimi tam izah edememiş veya eksik bırakmış oldum. Şahsi duyumlarım ve son 2 ayda yüksek para girişi , aktiflerinde ki iyileşme kredi rasyosunun yükselmesi vs. 2018 in beklentisini yükseltti. Ekran bakmadan taşıyacağım. Selamlar.
9.15 ten maliyetlendim ve 8.23 lerden geri dondu hala beklemedeyim.sonuc yatirim bir gunluk olmamali beklenti buyuk ve surecte uzun ama riske girip heyecan yapip mali kaptirmaya niyetim yok.yatirimci sabretmesini bilmeli.sana katilmamak elde degil.üstad.92 kurus zarardan 5 kurus yine kardayim tek bir kagitta.bu da demek oluyorki bekleyen meyvelerini toplar er yada geç.