Tebrik ederim, sn kurtonder bir sorum var;
Mesai var diyelim doas ı aldınız geçen hafta, sattınız bugün. Alarm mi kuruyorsunuz, nasıl talip ediyorsunuz?
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tebrik ederim, sn kurtonder bir sorum var;
Mesai var diyelim doas ı aldınız geçen hafta, sattınız bugün. Alarm mi kuruyorsunuz, nasıl talip ediyorsunuz?
Sn Kurtonder belli bir metodolojiye göre alım satım yapıyor.
Alım satım kararına hangi temel parametrelere göre veriyor, açıklasa aslında çok güzel olur
Bence sadece temel bir metodoloji yok. Kimse 3 g0nde temel verilere göre hisse satmaz
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eldeki nakitle 1804 lot ilave İsmen alındı 12.40 dan.
Aslında çok kendime özel bir yöntem değil.Bir tür filtreleme uyguluyorum.Bunu da twitterda PAŞA bey var.Onun gönderilerinden birinde görmüştüm.Bilanço zamanları nasıl alım yapılması gerektiği ile ilgili.Bunu kendimce uygulamaya çalışıyorum.Yani sihirli bir formül yok.İlk başta yöntem böyle değildi ama zaman içinde evrildi ve dediğim şekilde filtrelemeye döndü.Yani yöntem bu.Detayını açıklayamam şu an.Ama zaten twitterda var .
Burası canlandı, çok sevindim açıkçası.
Hedefe varınca paylaşılacak
944 lot Vestl 20.14 verildi....Yerine 4133 lot 4.60 dan İnfo alındı.
Kesinlikle şevkinizi kırmak için yazmıyorum ancak şöyle bir gerçek var ki hedefinizi koyduğunuz tarihten itibaren-yani son 3,5 yılda maalesef döviz düz hesap 2,5 kat, gram altın da 3,5 kat artış gösterdi, yani gram altın alsaydınız yine bugünkü pozisyonda olacaktınız. Reel kazancınız maalesef ülke şartlarından ötürü pek yüksek olmamış, umarım hedeflerinizi yukarı yönlü güncellersiniz/var olan hedefinizi fazlasıyla aşarsınız ve ciddi bir reel kar elde edersiniz, bunca zahmetiniz de ödüllendirilmiş olur.
Daha önce bu konudan tabi ki dem vurulmuş, bence hedeflerinizle alakalı bunu aklınızda bulundurmakta fayda var.
Bir diğer husus da gördüğüm kadarıyla hisselerinizi değiştirme biçiminiz, nasıl bir kriteriniz var bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla tahmin ediyorum ki kısa vadede prim yapanları daha geride kalan kağıtlarla değiştiriyorsunuz. Bence hisseleri çeyreklik bilançolara göre değiştirmeniz daha uygun olur, eğer bozulma olursa elden çıkarırsınız-güzel devam ediyorsa şirket ne olursa olsun elde tutarsınız.
Son paylaşımlarınıza bakıp gördüğüm bazı hisseler çok iyi bilançolar açıklamışlar ancak yakın zamanda çok prim yaptığından elden çıkarmışsınız, ben bozulma olmadığı sürece bunları tutmanızın daha karlı olacağını düşünüyorum. Tabi ki sizin portföyünüz sizin kararınız.
Başarılar.
14.03.2017 başlangıç tarihine göre ne o çok övülen altın ne de döviz benden fazla kazanmamış.Üstelik ben burada an be an paylaşım yapıyorum.Ama inanıyorum ki ne altıncılar ne dövizciler %100 bile kar etmemişlerdir 3 senede.Çünkü kitleler trene hep çok sonradan atlarlar.Eleştirenlerden bir kişi çıkarıp bana 3 sene önce döviz ya da altın aldığını ve hala elinde olduğunu ispatlasın kabul edeyim .Ama yok öyle bir durum.Laf olsun torba dolsun diye konuşuyorlar işte.Yani bu konu ile ilgili eleştirilerinize katılmıyorum. Diğer kısma ,portföy yönetimi ile ilgili olan eleştirilerinize ise saygı duyuyorum ama ciddiye alamıyorum maalesef.Herkesin yoğurt yiyişi farklıdır.
Sayın Önder bey;
Öncelikle uzun süreli göstermiş olduğunuz disiplin, azim ve üstüne üşenmeyip forumda bunları açık bir şekilde paylaşmanız takdire şayan. Forumu uzun süre önce okumuştum. Tekrar denk gelince sizin başlangıç tarihinizden sonraki zamanda kendi yatırımlarımı gözden geçirdim. Benzer hisselerin sizinkine yakın tarihlerde kendi portföyümde olduğunu görünce hisse belirleme stratejinizi azda olsa tahmin edebiliyorum. Naçizane hisse satış fiyatı zamanına dair strateji değişikliği ve belli dönemlerde hissede bulunma ağırlığının azaltılıp kenarda beklenilmesi ile mevcut durumun çok daha üzerinde getiri elde edebileceğinizi düşünüyorum. Hedefinize ulaşmanız dileğiyle çalışmanızdan dolayı tebrik ederim.
Alınıp satılan hisselere bakıyorumda ,elınızde dursa super olacakmıs.Mesela deva.
Merhaba,
Kordsa'nın "kelepir" fiyatla işlem gördüğünü ve 1 Milyar $ piyasa değeri hedefimi rakamlar üzerinden de geçerek paylaşmak istedim.
1- Kordsa ABD de satın aldığı kompozit şirketleri hariç 750-800 Milyon $ yıllık ciro (sadece kordbezi ve endüstriyel iplik) yapar durumda idi. Halen de bu kapasite ve gücünü koruyor, tek ihtiyaç lastik fabrikalarının normal çalışma düzenine girmesi.
2- Kompozit tarafında ise satın aldığı 4 şirket ile yıllık 200-250 Milyon $ ciro üretebilecek kapasite ve gücünde. Bu rakamların oluşması için biraz daha uzun süreye ihtiyaç duyulabilir, çünkü bu taraf uçak siparişlerine daha bağımlı, uçak siparişlerinin normalleşmesi 2023-2024 yıllarını bulabilir.
2020 yılın sonuç beklentim;
Kordbezi ve endüstriyel iplik tarafında yıllık ciro 500 Milyon $ civarında kalacak görünüyor.
Kompozit tarafında ise yıllık ciro 100 Milyon $ civarında kalacak görünüyor.
Yani kordbezi ve iplik tarafında %30-35 küçülme, kompozit tarafında %40-60 civarında bir küçülme olacak.
Zaten borsadaki fiyatı bu sebeple kelepir. Rakamlar daha güçlü olsa idi kimse 350 Milyon $'a Kordsa alamazdı. Bir şirketin üretimden cirosunun 1 milyar dolar olması çok ciddi bir seviyedir. Kordsa bunu geçmişte de yakalamış bir şirket. Bir milyar dolar üretim cirosu olan bir şirketin 350 milyon $'a işlem görmesi sadece komik bence. 350 Milyon $ borcu var ama alacak ve stokları düştüğümüzde net borcu yaklaşık 150 Milyon $. Kaldı ki şirketin operasyonel karı bu borcu 2-3 yıl içinde tümüyle sıfırlayabilecek düzeyde.
2021 ve 2022 beklentilerim;
Ciro tahminim - 2021 yılında 800 Milyon $ ciro yapacak, 2022 yılında ise tekrar 1 Milyar $ ciro seviyesini yakalayacak.
Operasyon karı tahminim - 2021 yılında 150 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum, 2022 yılında ise 200 Milyon $ operasyonel kar bekliyorum.
Net kar tahminim - 2021 yılında 80-100 Milyon $ net kar, 2022 yılında ise 140-175 Milyon $ net kar bekliyorum.
Tabi bunlar benim beklentilerim, iyimser bulan olabilir, kötümser bulan bile çıkabilir. Dolar olarak rakamlaştırdım, çünkü şirketin cirosunun %80'i dolar, %20'si euro. Bu tarafıyla da borsadaki belki tek global şirkettir.
Kordsa beklentim dahilinde sonuçlar üretirse 2022 yılı sonunda net borcu neredeyse 50-100 Milyon $'a düşmüş 150 Milyon $ net kar elde eden bir şirket olacak. 2022 yılında bu sonuçların geleceğini gören yatırımcılar önce piyasa değerini 1 milyar $ seviyesine (7 Fiyat Kazanç oranı) çekecekler, daha sonra daha da yüksek değerlere ulaşacak. Aramızda 2022 sonuçlarını görecek yatırımcılar mutlaka olacak, onlarla 1 milyar $ piyasa değerini kutlamak dileği ile.
Avrupa'da satın alınacak kompozit şirketi sebebi ile rakamlar değişiklik gösterebilir, onları da ayrıca değerlendiririz.
Tavsiye değildir.
Mart 2017 den bu yana 3 yıl 9 ay geçmiş.Son durum şöyle:
Akgrt 6000 lot...maliyet 7,21
Info 4133 lot...maliyet 4.60
Ismen 7804 lot...maliyet 8.21
Vesbe 1204 lot...maliyet 32.94
Anlık portföy tutarı 230.400 tl.
Başlangıca göre 4.1 katına ulaştık.Hedefe az kaldı.
Günaydın arkadaşlar, sn kurtonder bir sorum var, bundan daha önce doas almıştınız Portföye, sonra sattınız, şimdi sizin aldığınız fiyattan daha düşük, sisteminiz ne diyor bu konuda?
Teşekkür ederimSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akgrt 6000 lot 10.10 dan verildi.Yerine 4400 lot 13.77 den Sokm alındı.
Oncelikle hayırlı olsun sn.kutonder yeni hisseniz.
bir suredir sizi sessiz sedasiz takip ediyorum, deger yatirimini en guzel uygulayanlardansiniz.
aksigortayi listenizden ederine geldigini dusundugunuz icin mi cikardiniz, yoksa sokm'de bir firsat mi gordunuz?
aksigorta fk olarak hala cazip gibi gozukdugu icin sormak istedim.
syg
4400 lot Sokm 14.33 ortalama ile verildi.Bilançolara nakit yaratmak nedeniyle.63032 lt nakit oluşturuldu.
14038 lot Hdfgs 4.49 dan alındı.
Son durum
Info 4133 lot...maliyet 4.60
Ismen 7804 lot...maliyet 8.21
Vesbe 1204 lot...maliyet 32.94
Hdfgs 14038 lot...maliyet 4.49
sn kutonder, sokm ü hangi değer analizi yapıp fiyatını uygun görüp aldınız. ne f/k ne pd/dd ne başka birşey ile fiyatını uygun bulamıyorum. bazen hisse seçerken hissi mi davranıyorsunuz?
1204 lot Vesbe 52.80 den satıldı.
14 mart 2017 de 5 kat hedefi ile açtığım topik ,4 senede 5,5 katına ulaşarak hedefe fazlasıyla ulaşmıştır.55846 tl ile başlanan portföy ,tarihin en büyük krizlerinden (pandemi) birini yaşamış olmasına rağmen an itibariyle şu an 16 şubat 2021 saat 10.15 de 306.000 tl ye ulaşar yaklaşık 5.5 kat getiri sağlamıştır.Bundan sonra alım satımlarımı yazmaya ihtiyaç duymuyorum..Topiğin açıldığı günlerde dalga geçenlere en güzel yanıtı verdim.:-)Topiğin başlarında yöntemi hedefe ulaşınca açıklayacağımı yazmıştım ama şu an kararsızım.Belki ileriki günlerde.Gerçi biraz ipucu verdim bir süre önce.Neyse.Takip eden ,destek veren herkese teşekkürler.Köstek olan olanları biliyorsunuz.Kaale almayın o tür insanları.Herkese selamlar.
öncelikle hani o olumsuz yazan grupdan değilim. yani tarafsız bir gözle yazayım. hisseleriniz bist 50 hatta 100 dışından. bu hisselerden biraz elle tutulur bilançosu olanlar son 1 sene içinde 3 e 5 e katladı zaten. buna ragmen bir sistem dahilinde yapmış olsaydınız yine bravo derdim. lakin bir sisteminiz yoktu. son işlemleriniz den biri sokm yi nasıl şeçtiniz diye sordum , cevap veremediniz.
köstek olanları kaale almayın lafınız da garibime gitti, ego patlaması yapmışsınız. bence siz de, ben de dahil kimseyi kaale almasınlar.
Topiğin en başından okumaya başladım biraz önce.Bence adam haklı.En başta dalga geçenler dahi olmuş.Yani bence lafı o ilk zamanki yazılanlara.Size niye cevap vermediğini bilemem tabii.Ama benim takip ettiğim kadarıyla bir sistemi vardı.Öyle ya da böyle,adam hiç çer çöp hisse seçmeden 1 e 5.5 yapmış.
Sn kurtonder,
Hisse alım satım stratejinizi paylaşmanız daha doğru olacaktır, en azından bu başlığı okuyan kişilere daha fazla şey katacaktır.
Yinede tabiki karar sizin