buradaki mevduatçıların bir çoğu borsa ile de ilgileniyor gördüğüm kadarıyla ve şu an yukarı doğru kalkmaya yakın bir tren var kaçırır mıyım korkusu görüyorum :))
Printable View
buradaki mevduatçıların bir çoğu borsa ile de ilgileniyor gördüğüm kadarıyla ve şu an yukarı doğru kalkmaya yakın bir tren var kaçırır mıyım korkusu görüyorum :))
Görünen merkezin faiz artırımı kesinleşti gibi.Bence min 200 puan gelecek...225 yapsın hesap yuvarlak olsun.Faiz 20,00....
ing 35 gün için 205 k
%18 verdi
teb 35 gün için 205k
%18.50 verdi
daha iyi rakam için genel merkeze msj attı
onuda yazacam
Düz olsun bizim olsun diyon :) olacak gibi duruyor yoksa dolar düşerken bugün borsa 94 derdi ama düşmeye devam ediyor ..herşey değişiyor zamanla eskiden olsa faiz artırımına borsa cosardi bu yılki faiz artirimlarinda bu değişti faiz arttıkça düşer oldu...borsa faiz artirimi sevmez oldu yani düştüğüne göre haralde faiz artacak
merkez 300 puan dan aşağı artırısa piyasa anlık bir rahatlama olur.
çünkü reel faiz negatif de
Çünkü faiz gerekli seviyede değil.Daha önce de yazdım.Tam bir sene önce gösterge 11 iken bankalar herkese 14,50-15,50 arası oran veriyordu...Şimdi gösterge 20,50,faizler 18,50-19,00 gibi...Olması gereken min. 23'lü seviyeler...Bu seviyelerde olsaydı,mevduat faiz oranları bence borsa daha iyi durumda olurdu...
Arkadaş,millet hala dolar alıyor..Yaa bi biz mi tırsıyoruz?
http://www.bloomberght.com/piyasalar...on-dolar-artti
O miktara 20 alti benim için çöp sayılır. Tabii karar sizin.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yıllık tahvil %18.62 iken
kan emici bankalar %18.50 faiz verirse
neden dolar almıyayım
dolar alır %5 de veririm.
ülke riskinden de kurtulurum.
şimdi bazı kendini bilmezler diyecek ki
git dolar sayfasında yaz
19.10 veriyorum 100k tl üstüne. İsteyen varsa mesaj atsın :)
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse önerisi vermek doğru olmaz ancak alınabilecek hisseler tarif edilebilir. :) Benim 2 temel kriterim var.
1- Pasifte tek kalem olmalı, tabi ki o da özkaynaklar olacak. (Abarttım galiba, pasifin % 90'nı olsa yeterli)
2- Geçmiş yıllarda (faaliyet karından) düzenli temettü ödemiş olmalı. (Asgari temettü ödeme eşiği % 5 )
Böyle bir hisse portföyünün % 5 temettüsü aynı oranda reel faize karşılık gelir ki tl'ciler böyle bir reel faizi yıllardır alamıyor. Üstelik vade takibi, oran pazarlığı gibi sıkıntılar da olmuyor.
Bu yatırım stratejisinin vazgeçilmez unsuru portföyün % 20-25'nin kısa vadeli tl mevduatta değerlendirilmesidir. Artık bu kadar da olmaz dendiği dönemlerde hisse alımlarına destek verme imkanı doğar, şu anda içinde bulunduğum durum da bu.
burgan 450k temdit 32 gün %19 ile bağlandı.
Bugünü 2 ay önceki zamana benzettim nedense o zamanda dolar 4.93 gormus 4.80 e gerilemiş gün boyu 4.83 lerde takılmış akşam 7 olunca faiz artırımı gelmiş 4.65 e inmisti galiba...bugunde 4.98 görmüş 4.785 inmis 4.83 lerde takiliyor simdi ben ihtimal vermiyorum ama berat ertem derken bi aceba diyor insan
18-19,50 aralığındayız.
umarım haftaya 19,5-21,22 aralığına gelmeliyiz artık.
Borsa için öneri taleb eden arkadaşıma da derim ki
kocaoğlanı sabah tokatlıyorlardı şuan tekme tokat nakavt tarzı oldu.
Erdemir desen öyle.ve diğerleri
bir müddet nakitte seyirci kalmak daha mantıklı geliyor bana
syg.
Hoşgeldin nedir acaba bana dün 18.75 oranın olduğunu bahsetti mt temditte
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bence tam zamanı 24 temmuzda 150 baz puan artışın
dün bankacılığı doğradılar,
bunu yaparken garan önderlik etti
bugünde sanayi yi parçalıyorlar
tüpraş erdemir ve kardemir ile
resmen gözdağı bu
yaa dediğime gelirsin yada seni çöp ederim
hala inat mı ediyorsun doları öyle bir yere çekerim ki.
aklın şaşar
******** ahlaksız tehditkar bir yabancı sermayesi var.
her an herşey olabilir
siz siz olun kazanmaktan önce kaybetmemeyi öğrenin
faiz başlığı gitmiş altın,dolar,borsa ortaya karışık bir başlık gelmiş !
yok mu vade dönüşü olan ?
üyesi bol seyircisi bol ama içeriği boş başlık !!!
birkaç hafta önce bir arkadaş '' swaplı mevduat %22 '' civarları yazmıştı eğer mesajı okuyorsa ister genel ister özelden hangi kurum olduğunu yazabilir mi?