beyhude hareket tarzı ! islemlerin %90'i fiktif
bakiyorum hep ayni adamlar ayni hareketler, zaten yazilacaklar da yazildi bir muddet beklemeye geciyorum[emoji846]
yatırım tavsiyesi degildir
Printable View
beyhude hareket tarzı ! islemlerin %90'i fiktif
bakiyorum hep ayni adamlar ayni hareketler, zaten yazilacaklar da yazildi bir muddet beklemeye geciyorum[emoji846]
En yüksek 3.35 gördü.
AO 3.29
Hacim 1.milyon 110 bin
Günü %0.31 ile 3,25 kapattı.
Her şeyiyle sakat bir hareket, Genel kurula 3.40 üstü gittmeyi hayal ederken 3.30 üstü bile kapatamıyorlar, toplantıda yatırmcının yüzüne nasıl bakarlar acaba.
Hissenin sahipsiz olduğunu gören irileri dün 3.35 lere çıkartıp tecavüz edip bıraktılar.
Bırakın 200 milyon lirayı, dünya senin olsa kaybolan itabarı geri alamazsın.
Hissesne sahip çıkmayan patrondan bir şey beklemek yanlış olur.
Bakanlık onayı ne kadar bir sürede geliyor bu tarz devirlerde ve onaylanmaması gibi bir olasılık var mı? Yoksa bu yalnızca bir prosedür mü? Bilgisi olan arkadaşımız var mı?
Antalya'ya 8 ayda 10 milyon turist gelmiş
https://sptnkne.ws/9BY4
Rusya'nin en buyuk tur operatoru olan ve ayni zamanda otelide satin alan anex grup'un kazanacagi parayi varin siz hesap edin
hakikaten anex icin satis fiyat muazzam makul !
Aynen, bir de bu beceriksizler bile senede 4.500 milyon EURO faaliyet kar ile çalışırken, Anex bu rakamı ikiye katlar.
Tabiki bizim Anex ile otelin devirden sonra işimiz bitecek, bu satıştan sonra Anex iyi bir yatırım yaparak MUTLU olacak, Zekai, kasasına girecek dünya kadar nakitle MUTLU olacakken, küçükyatırmcılar 7.90 lara varan maliyetli mallarını 3.62 ile vermeye zorladıkları için MUTSUZ olacaklar.
Bİr de Anex ile 01.04 2019 tarinihe kadar kiralama için görüşürken tam bu tarihteki haberle kesin satış görüşmelerine başlamları ile çağrının da normalde 01.04.2019 tarihinden önceki 30 günlük ağırlıklıklı ortalamayı esas almaları gerekmez mi. Yani 1.04.2019 ile 1.04.2019 arasındaki fiyat aralığı olması gerekmez mi, helalleşmek için de o rakam olmalıydı.
Sn. Hayek, toplantıya katılırsanız bunu da bir zanmet Zekai bey'e soruverin, zaten büyük olasılıkla mağduriyetten dolayı katılım yüksek olacak.
O kadar ilgisiler ki, genel kurula 3,26 fiyatla gitmek umurlarında bile değil.
Allah izin verirse sali genel.kurulda olacagim.
cok uzun sure oldu 30 dakikalik olagan genel kurul icin zaman ayirmamistim. bir de istanbuldan ankaraya gidecegiz !!!
yani oradaki gozlemlerime gore pozisyonumu epey artirmayi hedeflemekteyim. cunku satis zaten heyecan verici bir gelisme ama hisse basi 6 liraya tekabul eden para ne olacak ????
Evet, fikir edinmek adına çok iyi bir fırsat, ben de istediğim lotları alamadım henüz, biraz netleşirse artırmayı düşünüyorum.
Müsait olsaydım ben de gelecektim, bir dahakine görüşürüz inşallah. Ama bu seferki genel kurula solukları kesilen yatırmcılardan hatırı sayılır bir katılım olacağını düşünüyorum, toplantı tutanağı ve sizin değerlendirmelerinizi bekieceğiz.
Bist'te bu aşağlıktan başka bütün hisseler artıda.
Yarına bir de genel kurulları var, yatırmcılarının yüzüne nasıl bakarlar.
Bakalım bugünkü genel kurulda mağdurlar neler konuşacaklar, toplantı saati yaklaştı.
3.40 üstü bile yapamadı namısız hisse.
Geç artık şu 3,35 direncini, onay için de zaman daraldı, aylardır devletten bir izin almak için bekleniyor, daha uzun sürmez.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/785317
Toplantı bitmiş, darısı olağanüstüye diyelim.
Bİr 3.35 geçemedi gitti, endeks 100 bine giderken, pehhh.
Bence bunların parası yok, otel satışından para gelince tahtayı kaldırırlar belki.
Genel kurulun sonuçlanmasıyla hissenin çökmesi bir oldu. Okuduğum kadarıyla olumsuz bir şey yok. Kayıtlı sermaye tavanı yükseldi sadece. Bu genel kurulda otel satışı gündemde bile yok zaten
sağolsunlar 3.23 - 24 den yine alimlarimizi yaptik.
3.62 icin pakete devam[emoji846]
https://i.postimg.cc/XqMMGnvJ/IMG-20190903-094429.jpg
genel merkezi bu binanin en üst katı
bu toplanti da bu analizimin yanlis oldugunu gordum ! çünkü gelen para ile bütün kredilerin kapatilacagi ifade buldu zekai bey tarafindan.
bu durumda
satistan : 225.000.000 TL gelecek
Kv borc : 70.000.000 TL ( - )
Uv borc : 97.000.000 TL ( - )
Bu durumda kasada kalacak net para : 58.000.000 TL (bununda bir kismi gider )
iste kalan para 50.000.000 TL hisse basi 2 lira yapar. İsparta elektrik ve diger avm'nin %19'unu da eklerseniz. sirketin otel satisi sonrasi ederi tahmini max. 3.5 lira yapar, sahsi fikrime gore.
ben ayrilma hakkimi belki kullanmam demistim ama kesin kullanacagim. cunku otel gidiyor baskacada bir hikaye kalmiyor, birde 50 milyon kaliyor o da tam o mu kaliyor bir bakmak lazim sonra
Toplantıya katılmanız epey yararlı olmuş sn. Hayek.
Satıştan sonra bu kadar az nakit kalacaksa çağrıdan malı verip bir daha da bulaşılmaz bu hisseye bence çünkü kalan para da sağa sola gider, sıfıra sıfır elde var sıfır. Ben de çağrı fiyatındandan devredeceğim, umarım onay gelince bizi yormazlar oraya kadar.
toplantida yine konusulan ikinci en onemli konu "bürokrasinin yavaş işlemesi" konusuydu.
orman bakanligindan gelecek nihai sonucun bu yıl sonuna kadar gelmesini bekliyorlar. yani herkes ayrilma hakki ile ilgili olan hesabini ona gore yapmasi lazim.
erken gelirse ne ala !
(görüyorum sağda solda bazı arkadaslar spk'dan onay bekliyor bu yanlis)
birde toplantiya iliskin su bilgiyi vermekte doğru olabilir. cunku bu hususta sagda solda cok konusuluyor.
sermaye tavaninin 100 milyondan 200'e çikarilmasi !!!bu hususu da ozellikle sorduk, bu bir bedelli sermaye artirimina isaret mi diye ?
ancak Recai bey (ki ayni zamanda oturuma baskanlik etti kendisi) bu konunun 5 yillik planlama cercevesinde alindigini, su an icin herhangi bir bedelli yada bedelsiz sermaye artirimini "dusunmediklerini"acik bir bicimde belirtti. Ayni zamanda kendisi sirketin gelecekte oldukca karli ve buyuyen bir sirket olacagina inandiklarini ve bu sebeple alinmis bir karar olduguna vurgu yaptilar.
acikcasi gelecekte karli ve buyuyen bir sirket olabilmek yonunde ne gibi bir planlari oldugunu sormadim ! cunku eldeki en onemli varlik gittikten sonra yepyeni bir vizyon lazim dimi sn. bawer ?
arti sahsi fikrim sermaye tavaninin yukseltilmesi her zaman icin bir sermaye artirimina (bedelli yada bedelsiz) isarettir. öncül göstergedir [emoji846]
Aynı sizin gibi düşünüyorum, ben de biraz şüpheliydim bu sermaye tavanı yükseltilmesinden.
Ama sormanız iyi olmuş sn. Hayek, en azından birinci ağızdan bedelli yok demiş. Bence her ihtimale karşı ellerinde bulunsun istemişler, dünya kadar borç var, mecbur kalırlarsa yaparlar.
Endeks 100 bin oldu tek kademe prim yok. Kimse selam bile vermiyor.
Züğürt ağanın hissesi böyle olur.
zekai aga ile bizzat tanistik . hakikaten aganin cok kalender bir tacir olduguna şahidim.
ama bizde satılık bir hisse olmadigini ve hergün zevkle portfoye ekleme yaptigimizi da anlamis oldugunu umuyorum.
mucahit anlamadi ilgili fiyattan almak zorunda kaldi ! aga da ilgide gecen fiyattan alacaktir. her gecen gun eklemeye devam. tahtanin her kademesindeyiz, goren gozle bakanlar net goruyordur.
sahsen acelem yok. sagolsun mucahit bey epey bonkör davrandi bize bu yili kapatacak kadar para kazandirdi ben ve cevremdeki insanlara
gorunen o ki buradada guzel para kazanacagiz Allahin izniyle.
Zekai bey paraya sıkışık olmasaydı tahtaya mutlaka destek olurdu diye düşünüyorum, endeks 100 bini geçerken hisseyi 3-5 kademe kaldıramayacak kadar da züğürt ollmaması lazım, sonuçta otel şuanda full ve para basıyor, bir günlük hasilatla tahtayı tavan yapar isterse.
Anladığım kadarıyla dört gözle bakanlık onayı ve devirden sonra alacakları parayı bekliyorlar. Onaydan sonra hisse gitmezse o zaman hesap sorarız.
Eğer isterlerse ve evrak takibini yaparlarsa kurum görüşleri başvuru tarihinden itibaren 50-60 günde tamamlanır, ama takip etmezlerse ve önemsemezlerse ayları bulabilir. Bunlar yıl sonunu işaret etmişlerse muhtemelen ağırdan alıyorlar işi, bence sezonun kapanmasını bekliyorlar..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
zaten sezonun faaliyet kari , satiş rakaminin icinde ! yani min. 4.5 milyon euro kar olsa da olmasa da karsi taraf bu parayi odemeyi taahhut etmis durumda.
kaldı ki, sorulara verdigi cevaplardan anladigim kadari ile otel konusuna Ayşegül hanim bakiyor ve otelin bu yil tarihi bir doluluk ile çalistigini ve karin 4.5 degil belki de 5 bile olabilecegini ifade etti.
bana kalirsa surec yavas isliyor. cunku sadece orman bakanligi onayi gibi dusunmemek lazim, orasi nihai mercii gibi. tum kamu kurumlarindan onay alip, orman bakanligi son noktayi koyacak. ben yil sonuna kalmaz diye dusunuyorum, sahsi fikrimdir.
Yatırmcıyı cezalandırma devam ediyor.
Endeksden de, hayattan da kopmuş zekainin hissesi.
Zekai bey'i tanımıyorum ama damat tarafından Petekaya'lardan tanıdıklarım, iş yaptıklarım var, gerçekten çok efendi, kalander insanlar.
Şu manzaraya baktığımızda zekai bey hakkında fikir edinmek zor olmasa gerek, 100-200 bin alsa tavan olacak ama öyle bir derdi yok.
https://invst.ly/c0ope
Demem odur ki, borsadaki bazı sakat hisseler ve patronlar gibi anılmak istemiyorsa bu tabloyu düzeltmesi gerikiyor.
Galip öztürkÜn metrosunun yarısı kadar hissene sahip çık Zekai bey. Yakışmaz bu tablo.
Bu hissenin 3.35 üstü yok galiba.
şöyle yola gel [emoji846]
Endeksin rallide olduğu bir zamanda 3.62 çağrı fiyatının olması hisse için dezavantaj oldu, yoksa normal şartlarda belki de şu anda bu fiyatın çok üstünden işlem görecekti.
Beş para etmez hisseler bile günlükte %15-20 prim yaparken (dün galibin metrosu mesela), %8-9'u almak için 3-4 ay beklemek haklı cazip gelmiyor kimseye.
Onun için Zekai bey ikinci kazığı da atmamalı yatırımcılarına, en azından çağrının üstüne atsın ki o fiyat sembolik olarak kalsın, kimse de onu dikkate almasın.
Bir kaç kademe alıp hemen geri geliyor, çok zayıf bir görüntü sergiliyor.
3,50 geçerse rahtayacak gibi görünüyor, tabiki öncelikle tekrardan 3.40 üstüne atsın bakalım.
https://invst.ly/c2fzi
aganin parasini almadan birakmam [emoji846]
Çok ayıp ediyorsun Zekai, bir kaldıramadın şu tahtayı gitti, endeksdeki ralliden de olduk.
Çağrıya getir de kurtulalım senden, sen de bizden kurtul.:)